AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1009

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 lut 2011, 11:39

Chodzi o to, że jeszcze lepiej można zakontraktować, bo przy obecnej formie to sporo zawodników jest lepszych. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2011, 11:47

Sęk w tym, że Taiwo będzie za darmo, a coś czuję, że Galliani będzie wolał wydać 40 milionów na dwóch pomocników kolejnych, niż kupić za te pieniądze dwóch bardzo dobrych obrońców. Nie zdziwię się, jeśli wzmocnienia letnie skończą się na dwóch z wolnego transferu i jednym gotówkowym za niewielką kwotę, po czym wyda się majątek na Ganso na przykład.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2011, 17:07

Abbiati, Amelia, Paleari (61); Abate, Antonini, Nesta, Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Yepes; Boateng, Emanuelson, Flamini, Gattuso, Merkel, Seedorf, Van Bommel; Cassano, Ibrahimovic, Pato, Robinho.

Niedostępni: Roma, Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Inzaghi, Bonera, Vila, Jankulovski, Legrottaglie, Strasser.
Ciekawe, co się stało z Romą.
Wrócił do kadry Boateng, nareszcie, oby z ławki zagrał kilkanaście minut na poważnie, będzie strasznie potrzebny w kolejnych meczach.
Ja nie wiem, po co nam ten Vila był, zwłaszcza za niezłą gotówkę, skoro totalnie się na niego nie stawia. Na Chievo mógłby się na ławce pojawić, bo jednak minęło trochę czasu od transferu, zobaczymy, ile dostanie szans do końca sezonu jeszcze.
Chciałbym jutro zobaczyć taki skład wyjściowy:
Abbiati - Abate, Nesta, Silva, Antonini - Gattuso, Seedorf, Flamini - Robinho - Ibrahimović, Cassano. Z biegiem meczu sprawdzić Merkela na pozycji Seedorfa, ogrywać Boatenga i wpuścić oczywiście Pato. Jak znam życie - to te moje zamiary nie zostaną wcale wprowadzone w życie. ;)
Allegri odkrył rąbek tajemnicy dotyczący jutrzejszego składu: "Thiago, Abbiati, Oddo, Ibrahimovic, Nesta i Robinho mają dużą szansą, aby zagrać".
A więc Abate nie jest gotów do gry od pierwszej minuty, zastąpi go Oddo.
Znów nam dopisało szczęście i zawieszono Lavezziego na mecz z nami w Mediolanie. Kolejne trzy mecze to wyjazdy do Werony i Turynu i mecz u siebie z Napoli. Jeśli poważnie myślimy o mistrzostwie, to wszystkie mecze trzeba wygrać, bo możemy je wygrać - Napoli już w meczu z Interem poddało się przed spotkaniem i zrezygnowało z walki, takie mecze na San Siro musimy zacząć wygrywać. Juventus z Interem w Turynie pokazał bardzo niewiele i wygrał w meczu dużych klubów, ale słabych drużyn, więc jesteśmy zdolni ich pokonać nawet w stosunku zeszłorocznym, jeśli tylko zespół będzie trafiał w bramkę - kolejny niedoszły pogrom po obijaniu poprzeczek i słupków zamieniony w porażkę po dwóch przypadkowych akcjach Juventusu będzie nie do zaakceptowania. Zwycięstwo z Chievo to obowiązek, jeśli chcemy o cokolwiek powalczyć. Z tych trzech meczów wpadkę można zanotować tylko w Turynie, ale mniej niż 7 punktów to będzie bardzo zły wynik.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 lut 2011, 14:26

o 15 Milan zagra w Veronie z Chievo.
Dzisiaj przypada jubileuszowa data objęcia sterów przez Berlusconiemu który ostatnimi czasy ma inne problemy na glowie.
Na stratę punktów dzisiaj się nie zanosi, mimo wszystko z chęcią zobaczę jak Rossoneri odbiją sobie ostatnie niepowodzenie w CL

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lut 2011, 14:31

Dzisiaj przypada jubileuszowa data objęcia sterów przez Berlusconiemu który ostatnimi czasy ma inne problemy na glowie.
Ciekawe czy Sylvio sobie wyprawi jakąś specjalną imprezę z okazji 25-lecia :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2011, 14:41

Na stratę punktów dzisiaj się nie zanosi
Szykujcie się, bo nie znacie dnia ani godziny, w której przybędzie strata punktów zwielokrotniona a straszliwa.
Milan gra tak, że dziś może wygrać 4:0, zremisować po golu w doliczonym czasie i przegrać 0:2. Nie wiem, jaki wynik mógłby mnie zdziwić. Chciałbym solidne bunga bunga na boisku, żeby Silvio miał co wspominać przy swoim po meczu, ale takie nadzieje trzeba odłożyć na kolejny sezon chyba.
MILAN: Abbiati, Abate, Nesta,Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Van Bommel, Merkel, Robinho, Ibrahimovic, Cassano.
CHIEVO: Sorrentino, Frey, Morero, Cesar, Mantovani, Fernandes, Rigoni, Pulzetti, Costant, Pellissier, Thereau.
Brakuje mi w tym składzie Flaminiego (chyba za dużo grał po urazie, właściwie z miejsca musiał biegać po 90 minut), reszta mi się podoba. Zadziwia mnie zaufanie Allegriego do Merkela, ma na ławce Seedorfa, Emanuelsona, pewnie też Flaminiego czy Boatenga, a jednak będzie stawiał na nastolatka. A ja myślałem, że to właśnie on wyląduje na trybunach. ;)
Merkel na to zaufanie oczywiście zasłużył, gra świetnie i jest (młodą i bardzo niekompletną) wersją piłkarza, której Milanowi bardzo brakuje obecnie. Wszystko wskazuje na to, że trzeba na niego patrzyć już nie jak na juniora, ale pełnoprawnego członka pierwszej drużyny, skoro gra już kosztem Emanuelsona czy Flaminiego. Oby się dziś nie spalił jak z Catanią.
Kurde, lubię go, gra naprawdę nieźle w meczach ligowych, jest wychowankiem, naprawdę się stara, osiągnął największy sukces ze wszystkich naszych graczy sektora młodzieżowego ostatnich lat, ale jakoś nie potrafię w nim zobaczyć tego talentu, co w gromadce graczy z primavery. Widać, co znaczy niemiecka rzetelność i pracowitość. :wink:
Gazzetta twierdzi, że na ławce nawet nie będzie Boatenga, oby się mylili.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lut 2011, 14:48

Już Leonardo rok temu mówił, że Merkel jest najbliżej dorosłej kadry. Dokonał skoku jakościowego, który umożliwił mu bezpośrednie przejście z juniorów do pierwszej drużyny i to cieszy. Dawno nie mieliśmy takiego piłkarza. Niemcy mają genialne pokolenie graczy i mam nadzieję, że Merkel jest jego częścią. Liczę, że będziemy mieć z niego sporo pożytku w przyszłości. Razem ze Strasserem mogą w przyszłości być pewnymi członkami kadry Milanu. Czas pokaże czy będą zmiennikami czy czołowymi postaciami.

Z Chievo trzeba wygrać i dla mnie nie jest ważne czy będzie to 1-0 czy 4-0. Liczą się 3 punkty. Z Boatengiem to już pewne?? Liczyłem, że będzie powoli ogrywany by na najważniejsze mecze w Seria A i rewanż z Tottenhamem być w miarę ogranym.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2011, 14:53

Niemcy mają genialne pokolenie graczy
Mają genialne szkolenie, które przypadkowo zyskało jeszcze na tym, że w Milanie też się znalazł taki gracz. ;) Niemcy wcale nie mają bardziej utalentowanych piłkarzy od innych europejskich krajów, tylko wyciskają z nich o wiele więcej.
Z Boatengiem to już pewne?
Nic nie jest pewne od kiedy skasowali podgląd ławki rezerwowych na acmilan.com, teraz dopóki nie zrobią zbliżenia na ławkę (bo nawet dane podawane przy transmisjach nie są w 100% pewne), dopóty nie wiesz, czy dany piłkarz tam się nie znajduje, bo wszystkie portale opierają się na domysłach - kiedyś znalazłem nawet taki portal, który ściągał stąd (chyba) moje przewidywania do składu, a później korygował, gdy Ancelotti wywracał wszystko do góry nogami. :wink:
Oby Strasser szybko wrócił do gry, mam nadzieję, że w tej rundzie pokaże, że z van Bommelem nie ma sensu przedłużać kontraktu i w przyszłym sezonie będziemy grać pomocą Ambrosini, Gattuso, Strasser, Flamini, Merkel, Emanuelson i ktoś nowy do pierwszego składu za Pirlo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2011, 15:12

Matko, jakie kartoflisko. Na takiej murawie Milan wcale tego meczu nie musi wygrać, bo tu się nie da dwóch podań z klepki wymienić.

Czym się różni fan Milanu od fana Interu?
Fan Milanu widział rękę Robinho i wie, że ta bramka na 0:1 była nieprawidłowa.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 15:26 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lut 2011, 15:26

Wilmore co powiesz na bramke Milanu i zachowanie sedziego :roll: ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2011, 15:27

MarcinW, czemu skasowałeś swojego posta? :wink:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 lut 2011, 15:40

MarcinW, czemu skasowałeś swojego posta?
Nie widziałem twojej poprzedniej wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 lut 2011, 15:45

Wilmore pisze:Czym się różni fan Milanu od fana Interu?Fan Milanu widział rękę Robinho i wie, że ta bramka na 0:1 była nieprawidłowa.
I co w związku z tym? Trudno żeby nie przyznać jeśli sytuacja jest tak ewidentna.
Ile to już punktów w wirtualnej tabeli?

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 20 lut 2011, 15:46

Sędzia naprawdę jest niezły- miał tą sytuacje jak na dłoni, wszystko dokładnie widział i nie gwizdnął tej ręki. On chyba widocznie uznał, że jej nie było :roll: Niesmak pozostanie, bo takie sytuacje nie powinny się zdarzać.

Co na razie mi się nasuwa po tej pierwszej połowie to jedna kwestia. Kto pozwala na grę na takim kartoflisku? Już pomijam to, że taka murawa bardzo wpływa na ogólny poziom widowiska co nie wpłynie na wzrost zainteresowania Serie A, ale jeśli rzeczywiście zły stan boisk wpływa na znaczny wzrost liczby kontuzji we Włoszech, to czemu nikt z tym nie walczy? Coraz mniej rozumiem ludzi decydujących we włoskim futbolu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lut 2011, 15:49

Chryste Panie :roll: Znowu wyjazdy z wirtualnymi tabelami... Niektórym chyba szkodzi nadmiar wolnego czasu. Na szczęście dzięki bramce Robinho tym razem szum powinien być mniejszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”