Liverpool (zbiorczy) - Strona 1029

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 sty 2024, 18:13

Tuchel to w sumie byłby ruch, którego bym się po tych paziach z FSG spodziewał.
Chociaż może zbyt surowo do tego podchodzę. Ostatecznie to oni zatrudnili Kloppka hehe.
Tak czy inaczej głupota na tą chwilę byłoby chociaż nie spróbować z tym Alonso. Jak nie będzie chciał to nie ale spróbować trzeba.

Twitterek... :)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4046

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 26 sty 2024, 18:26

masacra pisze: ↑
26 sty 2024, 18:13
Tak czy inaczej głupota na tą chwilę byłoby chociaż nie spróbować z tym Alonso. Jak nie będzie chciał to nie ale spróbować trzeba.
Byłby pierwszym trenerem od razu po Jurgenie, niewykluczone że wobec tego kilku kluczowych zawodników odeszłoby latem. Nie byłoby Ci go szkoda, żeby się sparzył? Niby najemnik, ale jednak kilka lat na Anfield spędził, swoją twarzą firmował chociażby Stambuł.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sty 2024, 18:35

No takie realia tej pracy ze moze sie sparzyc. Sam nie lubie wynalazkow tego typu (choc ten wynalazek to i w pierwszym i w drugim sezonie z Bayerem ma czym sie pochwalic) ale juz chyba lepiej sprobowac z taka opcja niz bawic sie w niemieckiego Tomka i jego pilkarski terroryzm. Brzmi obrzydliwie i w zwiazku z tym nie brzmi nieprawdopodobnie. Jak ktos w klubie widzi w Xabim odpowiednia opcje, to trzeba sprobowac, a nie czekac na jakis moment skoro w miedzyczasie ktos inny moze go juz zabrac.

Dalej siedze i nie dowierzam hehe. Przydaloby sie jakies przedluzenie kontraktu z Trentem i VVD na pocieszenie humorku, bo sie zaczynam troche bac o przyszlosc.

Ale faktycznie jestem z tych co zdecydowanie obnizyli garde. JK mowil o Liverpoolku 2.0, ze jest podekscytowany itd., a tu nagle argument zmeczeniowy. Pierwszy raz od kiedy tu jest ma sensowna kadre, tj. jest w czym wybierac i do pierwszej 11stki i na lawke. Szkoda ale niestety musze zrozumiec.

Jak ktos jest wystarczajaco stary to moze mial tez powtorke z Shanklyego hehe. Choc tam bylo raczej zdecydowanie wiecej zaskoczenia.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 sty 2024, 18:40

matt_ pisze: ↑
26 sty 2024, 18:26
26 sty 2024, 18:13
Byłby pierwszym trenerem od razu po Jurgenie, niewykluczone że wobec tego kilku kluczowych zawodników odeszłoby latem. Nie byłoby Ci go szkoda, żeby się sparzył? Niby najemnik, ale jednak kilka lat na Anfield spędził, swoją twarzą firmował chociażby Stambuł.
Wydaje mi się, że nie rozumiem pytania :)
To znaczy może nie wiem do końca ale wydaje mi się, że nie istnieje jakaś żelazna reguła, która mówi, że po odejściu zajebistego trenera klub musi wpaść w kryzys niezależnie od wszystkiego. Kwestia podejmowanych decyzji imo. Fakt, że Alonso potrafił - z nieoczywistych często piłkarzy - za śmieszne (w porównaniu )pieniądze zrobić drużynę, która rzuca realne wyzwanie dominującemu na wszystkich poziomach Bayernikowi, bardzo do mnie przemawia. Similarities :). Wiadomo, mała próba. W idealnym świecie byłby w tym neverkusen 2-3 sezony i na tym dystansie by się sprawdzał. No ale wyszło tak, że będzie trzeba ryzykować. Na ten moment, z boku (i z daleka) patrząc to chyba najsensowniejszy kandydat by zminimalizować smute po Kloppie. Byleby nie trzeba było znowu czekać 30 lat na mistrzostwo.

Zresztą The Athletic pisze, że on jest głównym kandydatem, potem de Zerbi, potem Nagelsmann. Mam nadzieję, że do tego Nagelsmann nie dojdzie lol.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sty 2024, 18:46

Btw. wiem ze tak nie bedzie ale ikonicznie ostatni mecz JK powinien byc w sobote o 13:30 po reprezentacjach. Rozmarzylem sie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 sty 2024, 18:47

I Tierney z gwizdkiem :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sty 2024, 18:57

Jasna sprawa. I tak tez sobie gdybam, ze dlatego niestety trzeba maksymalizowac to co jest, a nie robic cuda jak w kontekscie zeszlego sezonu. Jakies wieloletnie tranzycje brzmia inteligentnie i sensownie, ale w praktyce w pilce duzo sie moze zmienic w krotkim czasie. Tym bardziej jak masz trenera ktory juz tyle u ciebie pracuje.

Nie wiem ta niepewnosc jest straszna. FSG nigdy nie jest tak nieogarniete ani ogarniete jak myslisz. Czyli pewnie juz ogarneli robote ale robota jest Terrorysta Tomek albo ktos jego pokroju. O jezusku az ide sie przejsc po miescie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 sty 2024, 19:05

piotrcies pisze: ↑
26 sty 2024, 18:06
26 sty 2024, 17:52
Myślę, że za rok wyląduje w Realku.

Alonso do Looserpoolu
Klopp w Realku, Alonso w Bayernku, Tuchel w Liverpoolku.
Gdzie mam podpisać? :peace:

Chociaż szczerze mówiąc najbardziej widzę Kloppa w reprezentacji. Niemcy już pewnie o tym myślą :P

A Xabi jeśli wygra mistrzostwo z Leverkusen (co jest dość prawdopodobne na chwilę obecną), raczej zostanie jeszcze na sezon, żeby zagrać z Bayerem w LM. Szczególnie, jeśli klub nie sprzeda kluczowych zawodników (Wirtz :rozga: ).

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2428

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 sty 2024, 19:22

Michał M pisze: ↑
26 sty 2024, 19:05
Chociaż szczerze mówiąc najbardziej widzę Kloppa w reprezentacji. Niemcy już pewnie o tym myślą
A mi odwrotnie, klopp w ogole nie pasuje na selekcjonera. Wydaje mi sie, ze on jest stworzony do codziennej pracy z zawodnikami.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1544
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 26 sty 2024, 19:31

Skoro Klopp deklaruje, że nie poprowadzi żadnego innego klubu w Anglii to nie chce mi się wierzyć, że po długiej przygodzie z Borussią wybrałby Bayern. Niewiele klubów przychodzi mi na myśl, może PSG za jakiś czas? Gdybanie, do reprezentacji aktualnie też mi nie pasuje. Myślę, że zrobi sobie przerwę i za rok czy dwa wróci, a jak będzie wyglądał w tym czasie rynek trenerski nie wie nikt.

Kto dla Liverpoolu? Chciałbym Xabiego. Jasne, że wolałbym żeby poprowadził z sukcesami Bayer przez 3-4 lata, a w tym czasie na Anfield był Jurgen, ale być może nastąpi to wszystko znacznie szybciej.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 sty 2024, 19:34

Generalnie wpychanie topowych trenerów do reprezentacyjnej piłki rzadko się materializuje, dużo mniejszy fun i dużo mniejsze pieniądze. Jak ktoś jest zajebisty na poziomie klubowym to dlatego, że robi z zawodnikami 120% normy, a na kadrze 120% normy robisz ustawiając murarkę pracując ze średniakami naprzeciw top teamu, bo selekcjonerzy top reprezentacji nie przez przypadek często idą w kunktatorskie opcje.
26 sty 2024, 18:01
Nie wiem z tym Realem, to moje 'myslenie życzeniowe' lol. Po prostu życzę, po ludzku tego, żeby pokazał że jest goat, albo przynajmniej miał taką szansę tak jak jego łysy kolega z Manchesteru. Dlatego mam nadzieję, że będzie wybierał między Realkiem ew Bayernikiem i zrobi tam jakieś potworki pokoleniowe. Chociaż jak zrobi z jakiegoś biedamilanku top klub za grosze to, wiadomo respect do końca, ale różne takie Bernabeuy będą potem patrzeć na ilość pucharków i kręcić nosami hehe.
No niestety - ja bardzo chętnie bym zobaczył Kloppo w Realu (idealnie by pasował pod tę kadrę) - pewnie Real się z nim minie, bo Carlo to najlepszy możliwy trener dla Pereza (też nie ma co narzekać z perspektywy fana) - teraz Klopp to najlepszy trener świata, ale za 30 lat będą liczyć się wyniki, a wynikowo jest za całą karierę na poziomie Beniteza, więc tu rzeczywiście przydałoby się objąć jakiegoś giganta i zgadzam się z tą diagnozą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8806
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 sty 2024, 19:37

Typowałem, ze Klopp odejdzie latem zeszłego sezonu, a tu mnie w bambuko zrobił i wydłużył prace o kolejny sezon. Już mu wystarczy. Teraz może Arabia ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sty 2024, 19:43

Moge sie mylic ale Klopp chyba kiedys powiedzial, ze nie bedzie trenowal klubu ktorego kraju jezyka nie zna. Oczywiscie nie mowie ze to gwarant itd. ale zastanawiam sie na ile dalej tak samo uwaza i czy nie myslalby juz inaczej. Wiec jakby okazalo sie ze nagle po hiszpansku potrafi zrobic wiecej niz zamowic piwo to znak ze cos sie dzieje.

Oczywiscie moge tez zmyslac ale tak mi sie zakodowalo. No a z tymi wynikami to prawda niestety, tym bardziej boli ze za ten okres moglismy (nie chce uzywac slowa powinnismy) miec wiecej. No ale bede egoista i jednak powiem ze wolalbym go juz w innym klubie nie ogladac.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 sty 2024, 19:58

Najbardziej dobijającą mnie rzeczą w odejściu Kloppa jest fakt, że pamiętam jego debiut z Tottenhamem (no nie jakby to było wczoraj, ale dobrze pamiętam), a to już prawie 9 lat xD
Ruszą mocno plotki o roszadach, mimo wypowiedzi Jurgena pewnie i tak będzie łączony z prawie każdym możliwym klubem, choć chyba po BVB miał sobie zrobić przerwę, a w październiku (listopadzie?) był już w LFC.
Potencjalnie to można by wymienić masę klubów i potencjalnych decyzji Kloppa i każda by się sensownie broniła (i też znalazła jakieś punkty sprzeciwu).
Niemcy - kadra narodowa, możliwość zdobycia EURO/MŚ, z drugiej co już wspominano, nie bardzo pasuje Niemiec to prowadzenia reprezentacji
Bayern - chyba naturalna kolej rzeczy, że najlepszy niemiecki trener ostatnich ilu lat? (30/40?) musi w końcu poprowadzić Bayern, z drugiej przeszłość w Borussii
Barcelona - masa problemów, kolejny klub do odbudowania (spotkanie po latach z Gundo i TapInem fajna sprawa)
Real - Carlo z przedłużonym kontraktem, ale kto wie, może dwuletnia przerwa co by doglądać drzewka w ogródku, Xabier podszkoli się w LFC na najwyższym poziomie, Jurgen pewnie ogarnął już po przebywaniu z Thiago więcej hiszpańskich zwrotów niż "jedno piwo poproszę" pdk
włoskie kluby - oj siadłaby taka odbudowa wielkiego Milanu

A prawda pewnie jest taka, że będzie strzelanie ślepakami i nie zdziwię się jak nowy klub Niemca to będzie takie zdziwienie (bardziej czas niż faktyczny wybór) jak i dzisiejszy komunikat o odejściu. Może nastąpić i latem, i jesienią jak i za rok. Ciężko wyrokować.
Ale co pisał kiedyś Bernabeu, siadłby wielki Kloppo w tym Realu z taką pomocą, jak będzie serio plewił ogródek do momentu aż Carlo nie odejdzie to niech szkoli ten hiszpański i zapraszamy (aż się rozmarzyłem o powrocie do robienia +- 100 punktów w lidze).

A w LFC najlogiczniejszym wyborem wydaje się być Xabi, wpisuje się w wymagania Baska (top ex-klub), napięcie na coroczne wygrywanie LM raczej na Anfield nie występuje, nie ma chyba lepszego miejsca z tych zespołów z najwyższej półki do spokojnego budowania tbh, też do zdobywania doświadczenia na takim poziomie. Pytanie czy będzie chciał się ruszyć z Bayeru czy faktycznie w pierwszej kolejności czeka na Madryt, nie wiem, nie domyślam się. Ale na miejscu kogoś kto tam u Was rządzi wysłałbym list pocztą do JE Xabiego Alonso już teraz co by przyszedł przed końcem sezonu.
Spoiler:
ed: pisałem, pisałem, a tu Bernabeu wyciąga swój wpis sprzed x miesięcy o pomocy Realu, a Sergek przywołuje konferencyjne piwo jeszcze za czasów BVB, piękne zgranie Panowie

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 sty 2024, 20:17

Tydzień temu nikt nie postawiłby grosza na to, że Klopp będzie dostępny na rynku. Nikt nie wie co będzie za tydzień. To w kontekście tego powtarzanego przez realkowych o Carlo 2026. Jeszcze raz : Jürgen tez 2026.

Ofc nic tam nie sugeruje. Ewentualnie może to, że Perez musiałby się z rozumem rozstać aby się chwilę nie zastanowić nad Kloppem. I to mimo Carlo 2026. Imo dla was lepszy transfer niż embappe + hochland
Spoiler:
Bernabeu pisze: ↑
26 sty 2024, 19:34
ale za 30 lat będą liczyć się wyniki
No. Ale zostawmy to dzieciakom z przyszłości. My sobie żyjemy tu i teraz i mamy to szczęście oceniać takie sprawy w pełnym kontekście a nie w oderwaniu od niego patrząc na suche cyferki, jak przyszłe pokolenie(a) będą. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”