FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1043

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 sty 2010, 14:45

a ryzyko małe
nie takie znowu male finansowo male-3,2 mln (polowa jego rocznych poborow) za okolo 4 miesiace pozostale do konca sezonu
Nie wiem czy on sam by był az tak chetny
jestem przekonany ,ze majac na uwadze swoja slabe aktualna forme, konkurencje ( co by nie mowic jakas na lewym ataku ona jest) wolal isc na pewniaka do brazylii,gdzie pierwszy sklad bedzie mial za nazwisko i zaslugi (czego w barcelonie by nie bylo)

jednak i ta wydaje mi sie,ze jego temat ewentualnej gry u nas powroci latem (w przypadki braku szans na wyjecie riberego czy kosmicznych pieniedzy -50 mln, ktore atletico zazyczy sobie za aguero)
plusem bedzie tez to,ze bedzie mogl przepracowac caly okres przygotowawczy ,mniejsza bedzie konkurencja (odejscie henrego , mozliwe jeffrena ? )

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2010, 16:06

Nie sadze zeby latem powrócił temat Robinho, chyba, że ponwonie mu coś w głowie sie nazbiera i zacznie beczec jaki to nieszczesliwy. Mancini pewnie i go zbytnio nie potrzebuje, a szczegolnie latem kiedy City ponownie uderzy na rynek.
Watpliwe zeby odszedl Henry, raczej wypelni kontrakt, chyba, że sam bedzie chcial odejsc do MLS. Nie wiem kim beda sie przebijac kandydaci, ale mam nadzieje, że glownymi postaciami beda Silva, Cesc czy Aguero. Ribery nie wiem ajkie sa przyczyny tych jego ciagłych kontuzji, ale z pewnoscia nie jest to gosciu, ktory mi pasuje do koncepcji Barcy. To musi być zawodnik, ktory bedzie w stanie dostarczyc okolo 15-20 bramek i polowe tego w asystach w samej lidze, a Franck jakos mi tu sie nie zgadza.
To juz bedzie problem Sandro, Ferrera czy Godalla. Napewno tacy zawodnicy sa na swiecie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sty 2010, 16:26

Jarzinho pisze:To musi być zawodnik, ktory bedzie w stanie dostarczyc okolo 15-20 bramek i polowe tego w asystach w samej lidze, a Franck jakos mi tu sie nie zgadza.
Za to Silva byłby idealnym kandydatem.

Wiem, czepiam się.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2010, 17:00

RealFan pisze:Za to Silva byłby idealnym kandydatem.Wiem, czepiam się.
Ja akurat Silve nie bardzo widze jako nastepce Titiego. Bardziej na srodek do wzmocnienia pomocy, choć grac by na lewym skrzydle mogl, ale tak samo jak i Iniesta.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 26 sty 2010, 17:24

w zespole nietoperzy jest jeszcze jeden lewy skrzydłowy :) Mata, choć jego bardziej biorę pod uwagę gdyby transfer Silvy nie wyszedł :?

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 26 sty 2010, 17:59

Do treningów z pierwszą drużyną powrócił Sergio B i Jeffren w czwartek z PNA wraca Yaya także Pep na Sporting będzie miał do dyspozycji już wszystkich. I oby bez kontuzji obyło się do końca sezonu. Jest szansa powiększyć przewagę nad Realem do 8 punktów, tylko najpierw trzeba pokonać Sporting i liczyć że Depor na El Riazor znów zatrzyma Real.
Ciekawostką jest to że Barca od porażki na Camp Nou w CdR z Sevillą wygrała wszystkie kolejne mecze strzelając łącznie przeciwnikowi 13 bramek nie tracąc żadnej. Oby tak dalej

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 sty 2010, 19:32

nasza podstawowa formacja pomocy -zavi,iniesta,toure wzmocnien nie potrzebuje,bo nie ma na swiecie pilkarzy lepszych od nich na ich pozycjach i w naszym systemie gry

pytanie wiec do Ciebie jarzinho-jaki jest sens sciagac silve?
- realfan zauwazyl juz to co dobitnie pokazuja statystyki-facet na lewy atak sie nie nadaje,bo rzeczonych 15-20 bramek+asyst w lidze nigdy nie zanotowal i watpliwe zeby zanotowal
-po drugie i co wazniejsze- nie chce by jego przyjscie powodowalo zmiane systemu gry na jakie mieszanki typu 1 4 3 (xavi,iniesta.toure) + silva i 2 napastnikow

powiem wiec stanowczo -moje absolutne nie dla tego transferu-od naszych maluchow w naszym systemie lepszy nie bedzie i nie ma szans (przy ich dobrym zdrowiu) na pierwszy sklad

priorytetem zarzadu na przyszly sezon (o czym pisal sport w zeszlym tygodniu) jest rezerwowy prawy obronca,by odciazyc daniego(ktory ma po sezonie dostac nowy kontrakt do 2014 roku z podwyzka zarobkow,dzieki czemu bylby w pierszej piatce na liscie plac)
a crack na lewe skrzydlo przyjsc musi,bo henrego bym zachowal,ALE juz w innej roli-nie jako gracza podstawowego skladu (przed sezonem przydalaby sie szczera jego rozmowa z pepem na jakiejs kolacji by wytlumaczyc mu jego nowa role) ale jokera niczym henka pare lat temu

by spelnic wymog 15-20 bramek,asyst w sezonie na wstepie odpada silva
pozostaje wiec ribery za max 30 mln-cena wiec niewygorowana,wiekszy problem to przekoanie go do naszego projektu,jego kontuzje to WG mnie troche juz pokazywanie niecheci do dlaszej gry w monachium
aguero-50 mln czyli klauzula odstepnego,bo taniej atletico go nie pusci do ligowego rywala
mata to taka lepsza wersja pedro,poza tym to zawodnik lewonozny,a nie trzeba nikomu tlumaczyc,czemu lepiej byc prawonoznym na lewym ataku w naszym systemie gry
robinho-cena moze troche spasc,do 25 mln,dodatkowo ograny w lidze,prawonozny
i moje marzenie ,najdrozsze i na 99 % nierealne -pato-mlody,szybki,swietny techniczne,przebojowy,bramkostrzelny-cena okolo 60-70 mln
jest jeszcze ballotelli,ale jak trener z Takim autorytetem jak mourinho nie potrafi ujarzmic jego glowy to i pepowi mogloby byc ciezko-ale czysto pilkarsko pasuje idealnie

i TYLE.na tym zaweza sie grono kandydatow do Realnego wzmocnienia ataku
dlatego odrzucam takie kandydatury jak perotti, cazorla,,ashley young z aston villi,-pilkarzy solidnych ale nie crackow,a takiego na lewy atak nam trzeba

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sty 2010, 20:28

i moje marzenie ,najdrozsze i na 99 % nierealne -pato-mlody,szybki,swietny techniczne,przebojowy,bramkostrzelny-cena okolo 60-70 mln
kiedyś pojawiła się plotka, że Rosell obieca Pato w swojej kandydaturze.jeżeli Milan osiagnie dobry wynik na koniec roku(bezpośredni awans do LM) to Kaczor będzie raczej nie do wyjęcia.chyba, że Sylvio będzie miał jakiś nagły wydatek :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2010, 23:39

jordan20 pisze:nasza podstawowa formacja pomocy -zavi,iniesta,toure wzmocnien nie potrzebuje,bo nie ma na swiecie pilkarzy lepszych od nich na ich pozycjach i w naszym systemie grypytanie wiec do Ciebie jarzinho-jaki jest sens sciagac silve? - realfan zauwazyl juz to co dobitnie pokazuja statystyki-facet na lewy atak sie nie nadaje,bo rzeczonych 15-20 bramek+asyst w lidze nigdy nie zanotowal i watpliwe zeby zanotowal-po drugie i co wazniejsze- nie chce by jego przyjscie powodowalo zmiane systemu gry na jakie mieszanki typu 1 4 3 (xavi,iniesta.toure) + silva i 2 napastnikow
jordan20 pisze:by spelnic wymog 15-20 bramek,asyst w sezonie na wstepie odpada silvapozostaje wiec ribery za max 30 mln-cena wiec niewygorowana,wiekszy problem to przekoanie go do naszego projektu,jego kontuzje to WG mnie troche juz pokazywanie niecheci do dlaszej gry w monachiumaguero-50 mln czyli klauzula odstepnego,bo taniej atletico go nie pusci do ligowego rywalamata to taka lepsza wersja pedro,poza tym to zawodnik lewonozny,a nie trzeba nikomu tlumaczyc,czemu lepiej byc prawonoznym na lewym ataku w naszym systemie gryrobinho-cena moze troche spasc,do 25 mln,dodatkowo ograny w lidze,prawonoznyi moje marzenie ,najdrozsze i na 99 % nierealne -pato-mlody,szybki,swietny techniczne,przebojowy,bramkostrzelny-cena okolo 60-70 mlnjest jeszcze ballotelli,ale jak trener z Takim autorytetem jak mourinho nie potrafi ujarzmic jego glowy to i pepowi mogloby byc ciezko-ale czysto pilkarsko pasuje idealnie
Nie wiem jak ty, ale piszesz, ze srodkowa formacja nie potrzebuje wzmocnien. To troche dziwne, bo ja jestem pewien w 99%, ze kandydaci beda wymieniali Cesca jesli chodzi o głowny punkt dotyczacy wzmocnien. Nie wiem co szykuje Sandro, ale jesli chodzi o Godalla, czyli osobe ktora popiera Laporta, to on dla mnie na 100% wymieni Cesca. Wzmocnienie pomocy jest potrzebne i to pokazał, ten sezon, to pokazał poprzedni. szczegolnie jesli chodzi o ofensywe. Sorry, ale Iniesta i Xavi to troche mało jesli mowimy o 2 pozycjach. Iniesta nie jest okazem zdrowia, a nie mozna liczyc ciagle, ze Xavi bedzie grał po 60 spotkan i pozniej jak to ma miejsce teraz nie kazdy jest zadowolony, bo pol roku Xavi wyglada srednio, a grać musi, bo kto zagra, jak kilka tygodni i Andresito był poza gra, a kolejne kilka kolejek dochodził do optymalnej formy. Tak to ma wygldac. :?:
Nie pisałem o Silvie na lewej stronie, choc tak jak zauwazyłem moze tam gra ale tak samo jak i Iniesta, jakiś pozytek bedzie, ale nie do konca to co wszyscy beda chcieli. Jednak to zawsze jest gosciu, ktory rozegrał te kilka spotkan z Xavim i Iniesta, a z tym drugim rozumie sie wysmienicie. Statystyk takich oczywiscie nie ma, ale nie ciekzo bedzie cos mi sie wydaje pobic osiagniecia tegoroczne Titiego. Dalej podajesz osobe Riberyego, szanuje jego umiejetnosci, ale on strzela tyle bramek w 3 lata co Henry strzlil w zeszlym sezonie w lidze. Nie potrzeba wg. mnie Barcelonie kolejnego takiego zawodnika, ktory jest bardziej pomocnikiem niz napastnikiem. Aguero to jest kandydatura.
Nie wiem co z Ashleyem Youngiem w tym sezonie, ale w zeszłym sezonie mial mase asyst z tego co pamiętam, a jesli juz ktoś nie strzela tyle bramek, to neich przynajmniej pracuje, a w Barcelonie jest komu wykladać pilke.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 sty 2010, 8:51

Robinho był dla mnie opcją awaryjną na wypadek gdyby lewy atak nie spisywał się zbyt dobrze i tak było do pewnego momentu, ale ostatnio się poprawiło, Henry zaczął powoli wracać do dawnej formy, swoje też dokłada Pedro. Brazylijczyk na pewno wniósłby ożywienie do naszego ataku, ale w lecie trzeba kupić jakiegoś cracka. Wiadomo, że trzeba będzie trochę grosza wysupłać, dziwię się wpisom, że 50 mln za Kuna to duzo - skoro potrafiliśmy wydać 25 mln na kogoś tak beznadziejnego jak Czygrynski to dwa razy tyle za Argentyńczyka nie jest kwotą przesadzoną. Atletico kupiło go za 20 mln, więc za ok 30-40 powinni go puścić.
Do środka pomocy potrzebujemy Cesca lub kogoś o jego charakterystykach. Niewielu podobnych graczy jest na świecie, sądzę więc że będzie to jeden z naszych celów transferowych. NIe powinien być przesadnie drogi (patrz za ile odchodzili HEnry, Vieira, A. Cole).

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 sty 2010, 10:14

Jeśli ściągniemy Cesca to nie kupimy nikogo na lewy atak. Po pierwsze nie będzie kasy, a po drugie: kto siądzie na ławce ? Xavi, Iniesta, Cesc czy nowy mniej lub bardziej crackowaty boczny napastnik ? Z doskoku na lewym ataku mogą gra i Pedro i Bojan

Jeśli kupimy Czesia, to Iniesta będzie często grał na lewym ataku. Średnio mi się to widzi, bo Blady to nie napastnik, a przydałby się ktoś, kto, chociaż zbliży sie do dwucyfrowej zdobyczy bramkowej w lidze :? . Chociaż drugiej strony Febregas bramki strzela potrafi, to jakoś może by się wyrównało :wink: Ale płacić ze 40 baniek za wychowanka :evil:

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 27 sty 2010, 12:53

obserwując dokonania The Reds w tym sezonie, mam coraz większą nadzieję na poważną kandydaturę Torresa. Pod kątem naszego systemu, piłkarsko przebija nawet Robinho, nie mówiąc już o charakterze. :)
Aguero dla mnie jest poza obydwoma wymienionymi, choć jego obunożność przydała by się na tej pozycji.
Najlepszy to byłby Ronaldo ;)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 sty 2010, 13:41

proste pytanie-ile meczow w liver fernando zagral na boku ataku? 1,2? jesli wiecej niech pomoga fani angielscy
przyklad henrego-pilkarza kompletniejszego w atrybutach czysto pilkarskich jak gral w anglii (drybling,technika indywidualna,ulozenie stopy do strzalu,przyspieszenie,szybkosc) pokazuje,ze grajac cale zycie na szpicy nie tak latwo przystosowac sie do gry na boku ataku
francuzowi zajelo to rok
argumementem na korzysc torresa nie bedzie jego znajomosc ligi hiszpanskiej,poniewaz zarowno w atletico jak i reprezenatcji nie gral na boku

dla mnie wiec nie ma co szukac gosci grajacych wiekszosc czasu na srodku ataku z mysla"ze moze szybko naucza gry na nowej pozycji" cos ala torres tylko pilkarzy wszechstronniejszych,czyli juz grajacych na skrzydle-ribery,pato,robinho
piłkarsko przebija nawet Robinho, nie mówiąc już o charakterze
widze juz nie pamieta sie fochow el nino z me 2008,gdzie jak trener raczyl go zmienic to musial sie obrazic i leciec do prasy

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 27 sty 2010, 14:21

Ibra w ostatnich meczach schodził na skrzydła, można by zagrać z dwa trzy mecze ustawiając go na boku. Bo na szpicy powinien grać a i tak tego nie ma robi :?

Myślę że nawet gdyby sprowadzić jakiegoś średniaka (Di María, Mata, Pjanić, Young, wielu młodych z perspektywami ale jeszcze nie gotowi na 100% do pierwszej 11) na pozycje Henrego to ten szybciej by wrócił do formy tak jak jego rodak Abidal.
Rok temu tragedia nie piłkarz, powiększyła się konkurencja na jego pozycji i w tym sezonie zadziwia pewnie samego siebie formą jaką prezentuje:D

A o kim byście myśleli by sprowadzić na prawą obronę? Bo Dani też musi czasem sobie odpocząć :)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 sty 2010, 14:37

Rok temu tragedia nie piłkarz,
jak ja uwielbiam takie tepoe gadki-zagralismy mega poprzedni sezon,ale zgodnie z tradycja jakis koziol ofiarny musi byc wiec takie jednostki ja Ty uwziely na abidala (teraz takim oslem jest czygra,w latach poprzednich valdes)
ciekawe czy wplyw miala opinia pieska leszka,czy moze 2 czerwone kartki pod rzad
pierwsza polowe zeszlego seszonu francuz mial bardzo dobra,druga gorsza(na tle zespolu),ALE nie na tyle by gadac bzdury typu"tragedia nie pilkarz"
prowadzić na prawą obronę
to jeden z jasno,juz teraz postawionych priorytetow zarzadu i pepa na przyszly sezon
ja bym widzial kogos takiego jak cicinho z romy-tani (do max 5mln),ofensywny,koszmarny w obronie,ograny w lidze
w lipcu moglismy miec za raptem 2 mln bruno z almerii,ktory dzis bardzo dobrze radzi sobie w valencii,z ktorej nie pogardzilbym tez miguelem
tylko czy zgodzilby sie na role rezerwowego i max 15 meczow we wszystkich rozgrywkach w sezonie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”