Obstawiam Wayne Rooneycruel pisze:Obstawiamy kto poleci z United za Van Gaala?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymon Fras » 22 kwie 2014, 18:48
Obstawiam Wayne Rooneycruel pisze:Obstawiamy kto poleci z United za Van Gaala?
Szymon Fras
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 kwie 2014, 19:35
Ja też nie rozumiem. Mógłbyś rozwinąć i dać jakieś cytaty bo ja nie pamiętam takich kibiców MU?Szymon Fras pisze:Nie rozumiesz mojego wpisu. Po prostu pisałem to już dawno tzn. po meczach z Bayernem, że MU nic nie ugra z tym trenerem, ale byli tacy, którzy sądzili całkiem inaczej, i to do nich są skierowane te słowa. A ekspertami to oni byli, ale widać własnie jakimi.Tomusmc pisze:Szymon na eksperta do TVP! Odkrył, że ManU jest bez formy, biję pokłony!
No i wszystko jasne...- Ta grupa zawodników nie jest w połowie tak zła jak pokazali to w obecnych rozgrywkach. Znam większość z nich osobiście, wiem jaką miłością darzą klub i zrobili by dla niego wszystko, ale zupełnie stracili wiarę i pewność siebie. To czynnik, który zadecydował o niepowodzeniach Moyesa. Mówiąc szczerze, tak nagły upadek zaskoczył wszystkich.

Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 22 kwie 2014, 23:00
Czyli jednak 10 milionów. Ale jaki szybciutki, o piątej już był spakowanyJeśli wierzyć doniesieniom "Sky Sports" to David Moyes otrzymał aż dziesięć milionów funtów tytułem odprawy za zerwanie 6,5 letniej umowy. Dowiadujemy się również, w jaki sposób Szkot dowiedział się o zwolnieniu.
Tak wczesne zerwanie kontraktu musiało liczyć się z sowitą odprawą dla Davida Moyesa, więc nikogo nie dziwi specjalnie kwota dziesięciu milionów funtów. Jednak bardziej absurdalne jest to, w jaki sposób wedle doniesień dowiedział się on o swoim zwolnieniu.
Dziś o godzinie 5:00 czasu polskiego Szkot był już w Carrington, aby spakować swoje rzeczy, ponieważ o zwolnieniu dowiedział się za pośrednictwem środków masowego przekazu, dopiero trzy godziny później Ed Woodward oficjalnie poinformowałł Moyesa o jego zwolnieniu.

Arwin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2014, 23:10
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 kwie 2014, 23:20
Myślę, że już od dłuższego czasu miał walizki przygotowane.Arwin pisze:Czyli jednak 10 milionów. Ale jaki szybciutki, o piątej już był spakowany
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 22 kwie 2014, 23:30
Koniec końców te 10 milionów to sprawy groszowe gdyż:emdżej pisze:Myślę, że już od dłuższego czasu miał walizki przygotowane.Arwin pisze:Czyli jednak 10 milionów. Ale jaki szybciutki, o piątej już był spakowany
Wartość Manchesteru United wzrosła o... 120 mln funtów po zwolnieniu dzisiejszego poranka Davida Moyesa. Akcje klubu na nowojorskiej giełdzie wystrzeliły w gorę o ponad 7 %.
Arwin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 kwie 2014, 23:31
Carbon
Duch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 22 kwie 2014, 23:43
metol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 kwie 2014, 23:57
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 23 kwie 2014, 0:00
Jeszcze dojdzie do tego, że w lipcu znowu go zatrudnią.Bassu pisze:ale jeśli władze nie maja asa w rękawie to widzę kiepsko dalsze losy zespołu.
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 kwie 2014, 0:05
Nie wiem czy ktoś Ci już wcześniej na to odpisał, ale tak dla pewności: Giggs ma zrobione licencje. Od dłuższego czasu wiedział co chce robić po skończeniu gry i przygotowywał się do zawodu. W lecie nawet pamiętam, że ktoś na forum pytał co robi Giggs na jakimś turnieju dla dzieciaków (u-20 czy coś), a on właśnie robił kursy trenerskie.FRYDERYK SZOPEN pisze:W Ang trenerem moze zostac kazdy(czytaj: Giggs)? Nie sa wymagane te profifowskie kursy?
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 kwie 2014, 0:07
No ale po co czas do końca sezonu? Podobno decyzja o zwolnieniu zapadła po pierwszym spotkaniu z Olympiakosem, ale póki były iluzoryczne szanse na TOP4, to Moyes był trzymany na stanowisku. Chodziło pewnie o ten zapis w kontrakcie, który przy awansie do czołowej czwórki gwarantowałby mu rekompensatę (ewentualną) w postaci pensji płaconej przez pięć lat, co daje 25 milionów funtów.metol pisze:Trochę dziś jestem zajęty, to samo wczoraj. Wiadomo, święta i te sprawy i dlatego nie mam czasu siedzieć cały dzień w internetach, ale z tego co czytam to Moyes o zwolnieniu dowiedział się najprawdopodobniej z mediów... Co jak co, ale takie zachowanie nie przystoi klubowi klasy Manchesteru United. Moyes co prawda nie zrobił z MU potęgi i spisał się po prostu bardzo słabo. Nikt chyba nie kwestionuje faktu, że ten sezon był najgorszy od lat i na kolejny raczej nie zasługiwał, ale po pierwsze, zarząd powinien zwolnić go z klasą. Poinformować go o tym bezpośrednio, dać mu szansę się wypowiedzieć, pożegnać z piłkarzami, z kibicami (o ile sam Moyes byłby zainteresowany) etc. A wygląda na to, że Szkot o zwolnieniu dowiedział się z przecieków prasowych i uciekał tylnymi drzwiami. Po drugie, moim zdaniem mógł dostać czas do końca sezonu... MU i tak już o nic w zasadzie nie gra i wygląda na to, że w najbliższych tygodniach nowego menadżera sobie nie znajdziecie.
Jestem ciekaw pierwszych wypowiedzi Moyesa. I tak sobie myślę, że jak dostanie nową robotę to mu to na dobre wyjdzie. Pisałem o tym parę razy, że ja Moyesa nie poznaje. Wyglądał już od dawna na sfrustrowanego, speszonego. Widać było po nim, że czuje presje i jakoś sobie z tym wszystkim nie radził.
Kevin Palmer @kpsundayworld 15m
Reports tonight claim both Alex Ferguson and Bobby Charlton will be consulted once again before next @ManUtd manager is selected #MUFC
Może Ferguson to już niech nie bierze udziału w wyborze nowego trenera, bo ostatnio delikatnie mówiąc mu to nie wyszło.Fergie backed decision to sack Moyes and will play a key role in choosing new man with Ancelotti and Van Gaal top targets #MUFC (The Times)
Arwin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 kwie 2014, 0:53
John Travolta
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio