Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 106

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 maja 2013, 14:39

Jak to jest z tym Hummelsem? Sezon, dwa temu ogladało sie Hummelsa bardzo przyjemnie, zreszta dalej tak jest,ale wszystkie babole które wtedy popełniał tłumaczyło się jego wiekiem, czas miaja, a mam wrażenie, że on błedów tych nie eliminuje, a wrecz przciwnie, popełnia ich więcej. Straszan bieda jest z tymi środkowymi obrońcami obecnie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 maja 2013, 14:39

Tylko że piszesz o samej BL, a ja życzyłbym sobie, że BVB doszła w przyszłym sezonie LM do ćwierćfinału i potwierdziła przynależność do europejskiej czołówki. Nie wiem będą zdolni do takiego wyczynu, już od grupy będzie im ciężko, bo zdaje się, że czeka ich trzeci koszyk.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 maja 2013, 14:42

IMO jeśli nie posypią się fizycznie i kupią nawet nieco słabszych zmienników po stracie gwiazd to spokojnie ćwierćfinał są w stanie osiągnąć. Ta edycja pokazała, że Klopp już poukładał ten zespół zarówno psychologicznie jak i fizycznie jeśli chodzi o łączenie gry w lidze i pucharach.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 165

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2013, 14:49

Berele Lewartow pisze:Jak to jest z tym Hummelsem? Sezon, dwa temu ogladało sie Hummelsa bardzo przyjemnie, zreszta dalej tak jest,ale wszystkie babole które wtedy popełniał tłumaczyło się jego wiekiem, czas miaja, a mam wrażenie, że on błedów tych nie eliminuje, a wrecz przciwnie, popełnia ich więcej. Straszan bieda jest z tymi środkowymi obrońcami obecnie.
Ale to chyba cecha wszystkich środkowych obrońców. Jest jakiś który nie popełnił babola w tym sezonie? Np. u nas - zawsze mówiło się średnio o Boatengu, a to on zagrał świetny finał LM, a w porównaniu z nim Dante, grający równo przez cały sezon, wypadł dość blado. A chociażby Juve - niby macie Chelliniego, ale ten z kolei nie wyglądał najlepiej z Mandzukiciem i tylko sędziemu mógł zawdzięczać że dotrwał do końca meczu. Więc coś jest chyba rzeczywiście nie tak że środkowymi obrońcami. Inna sprawa, że Hummels nie grał w pełni sił - sam to oficjalnie mówił przed meczem. Ale z takiego zawodnika Klopp jednak nie mógł zrezygnować - może gdyby miał lepszą alternatywę na ławce, niż Santana...

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 maja 2013, 15:26

Ja mam problem z przypomnieniem sobie jakis wiekszych bledow Ramosa w tym roku, ale to moze dlatego ze Pepe w odpowiednim momencie wyrobil norme za 3 ;)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 maja 2013, 15:29

Nie odnosiłem tego do samego finału, tak bardziej ogólna uwaga do jego formy. Dante chyba zrobil na mnie największe wrażenie z obrońcow w tym sezonie, ale chcialbym go jeszcze zobaczyć wiecej w spotkaniach gdzie będzie miał więcej sytuacji do wykazani się. Boje sie, że troche moge poczekać. Obrona Juve jest dla mnie solidna, ale oni graja trójka w obronie, taki Bonucci w swojej roli w tym sezonie wywiązuje sie dobrze, ale mam wątpliwości czy dałbym rade grając w klasycznym ustawieniu z dwójka środkowych obrońców. W reprezentacji Włoch nie wyglada to dobrze.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2013, 15:36

OK, rzeczywiście Hummels sprawiał w ostatnim czasie jakby miał spore wahania formy, ale z drugiej strony aż tyle baboli chyba jednak nie popełnił? Tą bramkę Robbena z finału można wrzucić równie dobrze i na niego i na Suboticia, a może i Piszczka, który przecież nie powstrzymał w tej akcji Ribery'ego.

Tylko teraz jeszcze jedno pytanie - czy obrońca ma tylko i wyłącznie bronić? Bo wydaje mi się, że teraz oczekiwania znacznie wzrosły np. w porównaniu do tego co było jeszcze parę lat temu. Teraz najlepiej, żeby środkowy obrońca umiał i powstrzymać napastnika i rozgrywać piłkę jako pierwszy zawodnik swojej drużyny, szczególnie w obliczu drużyn grających mocnym pressingiem. I pewnie dlatego mimo różnych słabszych momentów, Hummelsa ocenia się b. wysoko. Bo jak mało kto łączy jeden element z drugim.

Dante rzeczywiście nadal ma jeszcze sporo do udowodnienia. Na razie zagrał fantastyczny sezon, choć w końcówce było trochę gorzej (oby nic nie spartolił w sobotę...). Zobaczymy, jak sobie poradzi jeszcze w P. Konfederacji :afro:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 maja 2013, 15:50

Ja Hummelsa sobie cenie, myślałem tylko w swoim czasie, że może być jeszcze lepszy. Z tym co piszesz o roli obrońcy też sie jak najbardziej zgadzam, zainteresowanie Hummelsem ze strony najlepszych klubów w ogóle mnie nie dziwi.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2013, 15:53

Berele Lewartow pisze:Ja Hummelsa sobie cenie, myślałem tylko w swoim czasie, że może być jeszcze lepszy.
Może jeszcze będzie :?: W tym roku skończy dopiero 25 lat, najlepszy wiek dla obrońcy to przecież okolica trzydziestki, gdzie do umiejętności dochodzi doświadczenie. Także kto wie? ;)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 maja 2013, 15:56

Zobaczymy, będe obserwował, ale po odjeściu Roberta, już nie tak często #janusz

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 maja 2013, 13:07

http://www.goal.pl/251369-oficjalnie-so ... m-bvb.html

No i Borussia zaczęła wykupować i osłabiać rywali z Bundesligi :lol:

Jak to powiedziałem Szpakowski w trakcie finału (fatalne komentowanie) Sokrates Papadopulos.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 maja 2013, 13:09

Ebi pisze:Jak to powiedziałem Szpakowski w trakcie finału (fatalne komentowanie) Sokrates Papadopulos.
Eee tam, mnie najbardziej się podobało, jak piłkę złapał Weidenfeller (gdzieś na samym początku), a ten stwierdził, że spokojnie interweniuje Manuel Neuer :lol:

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 28 maja 2013, 15:08

Sokratis może być w BVB całkiem niezłą alternatywą dla pary Hummels-Subotić, o ile oczywiście ten pierwszy nie odejdzie

Mundo Deportivo podaje, że Borussia chce wypożyczyć z Barcy Deulofeu, a ten miałby zastąpić Goetze :shock:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 maja 2013, 18:48

Co gorsze Barca podobno jest zainteresowana tym wypożyczeniem...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 maja 2013, 18:51

Co to za grajek? Opisz go jeżeli możesz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”