FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1068

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 mar 2010, 22:41

I co, Niemcy chca 4 druzyny w LM? Po co? Zeby poza Stuttgartem moglo tez pokaleczyc Schalke czy inny Leverkusen? Szkoda slow.

Co nie zmienia faktu, ze Barca w przeciwienstwie do Realu pokazala klase i miejsce w szeregu przeciwnikowi, w jakis tam sposob honor La Liga zachowany, chociaz 1 druzyna w 1/4 to lekka porazka.
Znajac zycie, Real grajac ze Stuttgartem szybko strzelil by bramke, potem postrzelal sobie po slupkach i w bramkarza, zeby w 88 dac sobie strzelic na 1:1. Ech.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2010, 22:45

Cholera Bojan zepsul moj typ :lol: Barca tylko pokazala ze jako kibicowi Arsenalu należy się tego bać - mam nadzieję, że los was nie oszczędzi i dostaniecie MU, żeby je wyeliminować, to może nam będzie latwiej :lol: Piękny mecz, chociaż VfB nic nie grało, to Barcelona pokazała styl po raz kolejny. Gratulacje.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 mar 2010, 22:46

cru pisze:I co, Niemcy chca 4 druzyny w LM? Po co? Zeby poza Stuttgartem moglo tez pokaleczyc Schalke czy inny Leverkusen? Szkoda slow.
Równie dobrze można powiedzieć dlaczego La Liga ma mieć cztery miejsca bo po co Real jak kaleczy od sześciu lat ?Szkoda słów.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 mar 2010, 22:47

No jak to po co ? Żeby jeszcze bardziej się podniecali :)

Vfb to dopiero 9 ekipa także i tak zagrali nieźle :lol:
Szkoda że Messiemu ten lob nie wyszedł ale i tak zagrał świetne zawody. Ibra dał dobrą zmianę. Ciekawe co z Busquetsem bo wyglądało to nieciekawie.

MU i Inter to dla mnie najtrudniejsi rywale dla Barcelony.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 mar 2010, 23:16

Szybko bezproblemowo i na poziomie. Jednym slowem awans. Bez zadnej podniety bo VFB to nie ten poziom i klasa.

PS. Przy bramce Bojana Lehman nie bronil reka?
MU i Inter to dla mnie najtrudniejsi rywale dla Barcelony.
Inter juz zostal ustawiony w szyku wiec jest glownie MU. Potem Arsenal i Inter. Reszta spokojnie do ogrania. Oczywiscie forma dnia w glownej mierze bedzie decydowala o awansach. W kazdym razie oby ominac przedwczesny final MU-Barca bo kazdy inny przeciwnik jest do ogrania przez Barce nawet pod forma.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 mar 2010, 23:21

Z tym ustawieniem w szyku bym nie przesadzał bo tak jak pisałeś... dyspozycja dnia a Inter ma na tyle mocny skład że może powalczyć. Poza tym grupa a 1/4 to co innego. Myślę że na pewno nie są bardziej wygodnym rywalem niż MU. Jeżeli teraz nie mają zawalczyć to kiedy ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2010, 23:26

cru pisze:I co, Niemcy chca 4 druzyny w LM? Po co? Zeby poza Stuttgartem moglo tez pokaleczyc Schalke czy inny Leverkusen? Szkoda slow.
Obrazek
Pozdro i poćwicz.
No chyba, że wymagałeś niesamowitego wyczynu od Stuttgartu, który jest na 9 miejscu w lidze i do tego z każdą mocniejszą drużyną BL przegrał? No a poza tym jakby takie Schalke się zamurowało jak to zwykle robią to byłoby ciekawiej niż to co zaprezentowały Szwaby. Walka? Nie widziałem. Poza tym jak zobaczyłem skład niczego dobrego się nie spodziewałem. Szczególnie po tym jak zobaczyłem obronę. 4:0, 1:1 chyba sobie Barca ten rezultaty zarezerwowała dla niemieckich drużyn :wink:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 17 mar 2010, 23:32

"dwoch balansem ciala, dwoch zwodem" hehehe
komentarz panow z n sport (nie znam nazwisk) mistrzowski

ok, nie ma sie czym podniecac, po losowaniu wszyscy mowili, ze latwiejszego byc nie moglo. odhaczone, jedziemy dalej

co do messiego, to w poprzednich sezonach tego nie widzialem, nie wiem, moze bardziej sie do treningow przylozyl w tym elemencie, moze ja bylem slepy, ale zadziwiaja mnie jego strzaly spod nogi. strzela spod kolana, potrafi uderzyc nawet jak ma pilke leciutko za soba. bardzo trudne do powstrzymania, no bo jak, jak przed siebie nie wypuszcza, tylko biegnie nad nia i nagle bum. cos jak rivaldo, ale kilka razy lepiej

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 mar 2010, 23:52

Z takimi tekstami Akarin to w domu wlasnym najwyzej, nie od mnie, chyba ze masz cos sensownego do napisania. Poza Bayernem zespoly niemieckie w LM przez ostatnie lata nie graja nic - fakt. Milan niedawno wygrywal LM, Inter potrafil pojechac skutecznie pojechac Chelsea, Juventus rok temu powalczyc jak rowny z rownym tez z Chelsea. FIorentina pojechala Liverpool bez wiekszego problemu. I wlosi maja stracic 4 miejsce do LM na rzecz Niemcow? Po to, zeby Stuttgart albo podobny zespol dal sie sprac jak dziecko w kolejnej 1/8? Jesli widzisz sensowny argument na to ze jest inaczej to czekam, tylko argument na innym poziomie niz "Real odpadl w 1/8 i jest smieszny", bo to nie o Realu rozmowa. O ile do Bayernu jestem uprzedzny i sie z tym nie kryje, to do ligi niemieckiej jako takiej juz nie - i nie walilbym tekstow z d.. tylko dlatego ze ligi nie lubie.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 mar 2010, 23:54

Nie chciałbym się wtrącać w waszą rzeczową dyskusje, ale jeśli nie myli mnie moja zawodna pamięć to wspomniany wyżej wielki Milan został ograny w ubiegłym roku przez Werder :D

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 mar 2010, 0:03

mistyk pisze:Najlepiej to co sie dzialo na boisku wyraził pajac Lehmann grajac w 30 minucie i stanie 2:0 na czas :rotfl:

Swietne spotkanie w naszym wykonaniu. Messi po raz kolejny pokazuje jak powinien grac najlepszy pilkarz na swiecie.

Visca!
Ja wiem, ze od Ciebie mistyku wiele wymagac nie mozna, bo ograniczenie mysleniowe :) jest wielkie, ale Jens nie za gre na czas kartke otrzymal.

Jednak niewiele zaklamania jest w tym, ze Barca = Messi. Chcialbym zobaczyc ich gre bez Argentynczyka. Pff cofnij, nie raz widzialem co prawda wczesniej, ale wowczas byla zazwyczaj kupa.

Messi rozgrywa swietny sezon jak do tej pory, ale o ewentualnej Zlotej Pilce zadecyduja MŚ, gdzie rownie znakomity Wayne mimo wszystko ma wieksze szanse na koncowy sukces.

Jak tam dyskusje o wyzszosci hiszpanskiej pilki nad angielska? Trudno bylo trafic latwiejszych rywali anizeli zespoly hiszpanskie, a mimo to ostala sie ino Barcelona. :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 mar 2010, 0:05

Akurat nawiązania do czyjegoś domu są poniżej godności, ale po Tobie wiele się nie spodziewałem.
Możesz dyskutować dlaczego, po co, jakim prawem itp. tabela wygląda jak wygląda i mi się podoba to co tam widzę.
Stuttgart to ewenement, zawsze takim był. Jak dla mnie jedyny raz kiedy naprawdę zasługiwali na Lm to za czasów Magatha. Teraz Felix trenuje Schalke i naprawdę cuda z nimi wyprawia, choć ja ich tam w Lm nie chce. A niedawno Bayern pojechał ten Juventus jak chciał jeszcze jakiś czas temu zrobił to samo z Interem wygrywając nawet na San Siro 2:0 (nawet Podolski strzelił). Teraz zobaczymy co będzie, te drużyny się dobrze rozwijają. Takie HSV jest całkiem mądrze prowadzone, jakby tylko zatrudnili normalnego trenera jak Jol (był wcześniej w HSV) to by grali lepiej. Schalke mówię - ewenement. Wolfsburg to jednosezonowy wyskok, choć mają potencjał, ale zatrudnili najgorszego trenera jakiego mogli, czyli Veha. Raz udało mu sie zdobyć mistrza (bardziej Schalke je przegrało nić VFB wygrało) i tyle. No, ale w Wolfsburgu byli zachwyceni a Veh tak naprawdę to ciota. I to pokazał.
Poza tym jeśli dobrze pamiętam to Niemcy z Włochami w ostanich latach wygrywali. Z wszystkimi poza Milanem, bo ten zespół kocha moment w którym wylosuje Bayern.
Poza tym kiedyś niemieckie zespoły muszą się przełamać i dzieki 4 miejscom w Lm będzie do tego dobry moment. Leverkusen też w LM zwykle całkiem dobry poziom trzymało. No i niemieckie zespoły stawiają głównie od kilku dobrych lat na młodzież i utalentowanych zawodników, wiec kiedyś to musi zaowocować.
Szansa jest, jeśli nie ruszy się nic mimo wszystko to pech.
Nie moja wina, że ta super Serie A traci miejsce w LM, ale i tak mnie to cieszy :]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 mar 2010, 0:16

Jednak niewiele zaklamania jest w tym, ze Barca = Messi. Chcialbym zobaczyc ich gre bez Argentynczyka. Pff cofnij, nie raz widzialem co prawda wczesniej, ale wowczas byla zazwyczaj kupa.
Messi jest ewenementem i chyba wiadomo ze bez niego Barca gra gorzej. Takich zawodnikow nie da sie zastapic. Ale pisanie ze bez niego gra kupe to co powiedziec o grze np Juve- bo sraka padaka to zbyt duzy komplement

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 mar 2010, 0:17

A pozdro, pocwicz, you're a retard juz nie sa ponizej godnosci? Raczej 1:1.

Ja do bundesligi nic nie mam, serie a tez mi lata, ale jednak inaczej sie oglada Fiorentine grajaca jak rowny z rownym z Bayernem, a Stuttgart w dzisiejszym meczu - roznica klas w poszczegolnych parach, patrzac na miejsce jakie slabsze zespoly zajmuja w swoich ligach (Fiora 10, Stuttgart 9), byla raczej porownywalna. Ja jeszcze sezon temu bylem ciekaw, co Wolfsburg pokaze w LM - i mysle, ze pokazaliby duzo wiecej gdyby nie stracili doskonalego trenera jakim jest Magath. No ale, wypadli jak wypadli. Leverkusen z Lucio, Ze i Ballackiem to byl swietny zespol, potrafiacy napsuc krwi wielkiemu wtedy Realowi, ale to bylo sporo czasu temu. Jesli tylko ktorys zespolow z Niemiec, z miejsc 2-4, bedzie w stanie napsuc krwi ktoremus z wielkich - zmienie zdanie, na ta chwile duzo bardziej przemawia do mnie Inter, Milan, Juve, Roma czy Fiorentina, niz Hamburg czy Schalke. Chociaz jesli polityka transferowa Milanu i zarzad w Juve sie nie zmienia, bardzo mozliwe ze za rok bede uwazal inaczej.

Fajny OT swoja droga :lol:
Akarin pisze:Akurat nawiązania do czyjegoś domu są poniżej godności, ale po Tobie wiele się nie spodziewałem.
Możesz dyskutować dlaczego, po co, jakim prawem itp. tabela wygląda jak wygląda i mi się podoba to co tam widzę.
Stuttgart to ewenement, zawsze takim był. Jak dla mnie jedyny raz kiedy naprawdę zasługiwali na Lm to za czasów Magatha. Teraz Felix trenuje Schalke i naprawdę cuda z nimi wyprawia, choć ja ich tam w Lm nie chce. A niedawno Bayern pojechał ten Juventus jak chciał jeszcze jakiś czas temu zrobił to samo z Interem wygrywając nawet na San Siro 2:0 (nawet Podolski strzelił). Teraz zobaczymy co będzie, te drużyny się dobrze rozwijają. Takie HSV jest całkiem mądrze prowadzone, jakby tylko zatrudnili normalnego trenera jak Jol (był wcześniej w HSV) to by grali lepiej. Schalke mówię - ewenement. Wolfsburg to jednosezonowy wyskok, choć mają potencjał, ale zatrudnili najgorszego trenera jakiego mogli, czyli Veha. Raz udało mu sie zdobyć mistrza (bardziej Schalke je przegrało nić VFB wygrało) i tyle. No, ale w Wolfsburgu byli zachwyceni a Veh tak naprawdę to ciota. I to pokazał.
Poza tym jeśli dobrze pamiętam to Niemcy z Włochami w ostanich latach wygrywali. Z wszystkimi poza Milanem, bo ten zespół kocha moment w którym wylosuje Bayern.
Poza tym kiedyś niemieckie zespoły muszą się przełamać i dzieki 4 miejscom w Lm będzie do tego dobry moment. Leverkusen też w LM zwykle całkiem dobry poziom trzymało. No i niemieckie zespoły stawiają głównie od kilku dobrych lat na młodzież i utalentowanych zawodników, wiec kiedyś to musi zaowocować.
Szansa jest, jeśli nie ruszy się nic mimo wszystko to pech.
Nie moja wina, że ta super Serie A traci miejsce w LM, ale i tak mnie to cieszy :]

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 mar 2010, 0:18

Primo: Zanim straca miejsce w LM mina 3 lata.
Secundo: Zajebisty mieliscie bilans z Wlochami i na pewno masz racje, ze tylko Milan Was lal. Oczywiscie 3 porazki w 4 ostatnich spotkaniach z Juventusem przed biezacym sezonem to tez lepszy bilans jak uj. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”