FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 110

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 22 kwie 2006, 20:20

Mam sprawę - mógłby mi ktoś napisać w jakich meczach Iniesta zaliczał asysty lub strzelał bramki w tym sezonie (z sezonu 04/05 też może być :P) ? Bardziej o asysty mi chodzi, bo bramki to mam ;).

Bo nie pamiętam za bardzo, a jest mi to potrzebne ;).

Dzięki ;)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 kwie 2006, 12:18

Po krótkim, ale owocnym namyśle dochodzę do wniosku, że wczorajsza ingerencja sił natury jest jak najbardziej na korzyść i po myśli Dumy Katalonii - więcej czasu na odpoczynek, brak ryzyka ewentualnych urazów, skupienie się wyłącznie na rewanżu z Milanem - wszystko to okoliczności sprzyjające dobremu występowi w środę.
Co prawda Zaza już wietrzy jakieś minusy typu: wypadnięcie z rytmu gry czy coś, ale co ma chłopak mówić - czymś musi się pocieszać i jakoś łudzić :wink: :twisted:
IMHO jeśli Barca spokojnie rozegra pierwsze 15-20 minut meczu - awansuje. Milan z minuty na minutę będzie miał mniej sił i trzeba będzie w pewnym momencie to po prostu wykorzystać i dobić starszych kolegów po fachu :wink: Już zaczynam odliczać czas do 20:45, 26.04.2006r.! 8)

Visca el Barca!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 12:33

janiofcb pisze:Co prawda Zaza już wietrzy jakieś minusy typu: wypadnięcie z rytmu gry czy coś, ale co ma chłopak mówić - czymś musi się pocieszać i jakoś łudzić

Janio pocieszam sie Crveną Zvezdą Belgrad :!: :lol: Firma w europie :!: hehehe

A mówią poważnie może i plusów jest wiecej choć w sumie tylko - dłuższy odpoczynek - tylko wiesz Milan zagrał w sobote mecz który pokazał jak trzeba zagrac z Barca [ tylko oby mniej kartek :roll] Pan Sars już zwizdać nie będzie wiec walki nie zabraknie. Zreszta jutro chyba UEFA wylozuje sędziego. Mam nadzieje że bedzie to np. Graham Poll bo on pozwala grac a nie robił cipek z piłkarzy.
janiofcb pisze:IMHO jeśli Barca spokojnie rozegra pierwsze 15-20 minut meczu - awansuje. Milan z minuty na minutę będzie miał mniej sił i trzeba będzie w pewnym momencie to po prostu wykorzystać i dobić starszych kolegów po fachu Już zaczynam odliczać czas do 20:45, 26.04.2006r.!

Na pewno tak nie bedzie :) Pamietaj że 0:1 daje dogrywke :] Także taktyk z Ciebie słaby :wink: Przeciesz to druga połowa. Milan bedzie czekał a cules nie beda zadowoleni jak Barca będzie grała z wykorzystaniem Valdesa :wink: Także nie pierwsze 15-20 a nawet 90 minuta :] Pamietam jak Sheva obnażył Barcelona na Camp Nou strzelając hatricka w barwach Dynama :] ...

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 kwie 2006, 12:58

*_Zaza_* pisze:Pan Sars już zwizdać nie będzie wiec walki nie zabraknie
Tak przypuszczałem, że jeszcze będziesz wspominał sędziowanie, bo komu jak komu, ale jeśli Tobie wpadnie coś do głowy to trudno Ci to potem z niej wybić, nawet jeśli to wierutna bzdura - Sars nie popełnił ŻADNEGO poważnego błędu, a że nie dopuszczał do ostrzejszej gry - no cóż, wielu sędziów w ten sposób sędziuje, a jedynie kilku pozwala na typowo angielską walkę. Więc nie zdziw się jeśli inny sędzia bardzo podobnie poprowadzi rónież spotkanie rewanżowe. Zresztą, jak uczy przykład Mourinho choćby, zwalanie winy na sędziego jest dosyć tanim sposobem tłumaczenia porażki - Milan mógł bez problemu zremisować bramkowo ten mecz a nawet wygrać. To nie sędzia przeszkodził "Giraldinho" czy Kace zagrać lepiej i skuteczniej.
Tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 13:05

janiofcb pisze:Sars nie popełnił ŻADNEGO poważnego błędu, a że nie dopuszczał do ostrzejszej gry - no cóż, wielu sędziów w ten sposób sędziuje, a jedynie kilku pozwala na typowo angielską walkę

:shock: ale co Ty gadasz ? jest róznica po miedzy ostra gra a traktowaniem jak takie cipki gracz Barcy. Co to gra dla kobiet ? Zreszta przerywanie akcji i gwizdanie w sytuacjach gdzie 80% stosuje przywilej korzysci jest smieszny ...

Zobacz w temat Liga Mistrzów był Francuz teraz Niemiec - fajnie był Bayern i Lyon czyli w finale na Milan czeka sedzie Katalonczyk :lol:
janiofcb pisze:resztą, jak uczy przykład Mourinho choćby, zwalanie winy na sędziego jest dosyć tanim sposobem tłumaczenia porażki - Milan mógł bez problemu zremisować bramkowo ten mecz a nawet wygrać. To nie sędzia przeszkodził "Giraldinho" czy Kace zagrać lepiej i skuteczniej.
Tyle z mojej strony.

Ale zaraz zaraz Janio ustalmy jedno ja nie twierdze że Milan przegrał przez siedziego :!: Bo przegrał przez nie skutecznośc ale przeciesz to był półfinał [pierwszy] LM i nalezało pozwolic grać a nie zachowywac sie jak amator zreszta jeśli gracza Barcy pasuje być traktowanym jak cipki to luz - niech pamietaja o zabezpieczeniu :wink:

Crveną Zvezdą Belgrad :]

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 kwie 2006, 13:18

*_Zaza_* pisałeś, że dobrze byłoby gdyby sędziował np. Portugalczyk czy Anglik. Ale hola, hola! Przecież Barca wyeliminowała Benficę i Chelsea więc jak to? na pewno gwizdaliby dla Milanu!!! I byłoby, idąc Twoim tokiem myślenia, to samo tylko w drugą stronę :roll: Wychodzi na to że żeby wszystkich zadowolić trzeba by wziąć sędziego z Polski, Rumunii, Słowacji, Finlandii itp. Nie na tym to polega - sędziowie brani pod uwagę są najlepszymi z dostępnych i zakłada się ich obiektywizm - inaczej to wszystko nie miałoby sensu...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 13:45

janiofcb pisze:_Zaza_* pisałeś, że dobrze byłoby gdyby sędziował np. Portugalczyk czy Anglik. Ale hola, hola! Przecież Barca wyeliminowała Benficę i Chelsea więc jak to?

No własnie mi o to chodziło że czemu nie Anglik ? mają z 2 świetnych sedziów ? jednych z najlepszych - Portugalczyk też by sie znalazł. To nie chodzi o to że musiał by byc Anglik ale czemu teraz nie fan Chelsea ? :lol: Przeciesz to jest prosta sprawa że ten mecz powinien prowadzić Grek Vasaras czy jakiś Szwajcar czy nawet Rosjanin Ivanow :!:

W dzisiejszej piłka gdy o wyniku takich meczów zazwyczaj decydują szczegóły i walka toczy sie o tak duże pieniądze [bo co by nie mówić tak jest] nie może wyznaczać sędziów z krajów z których wcześniej klub welminował mistrza tego kraju. I to dwa razy :shock:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2006, 13:48

*_Zaza_* pisze:czy nawet Rosjanin Ivanow
bo Rusek sędziuje jutro na El Marigal

mogliby do życia wrócić Frisk, lub Colina - mecz byłby jeszcze ciekawszy :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 14:08

No to masz szczeście Fieldy Ivawno to swietny sedzia :) twardy i nie daje se w kasze dmuchac :) I masz tez szczeście że nie na Paparesta :lol: Choć on za Interem chyba nie jest za bardzo :wink:

Colina - co by nie mówić szkoda że już nie gwizdze - wybrał kariere reklamowa [i bawi sie w pisarza "Moje regóły gry" - Colina :smoke:] ale kontrakt Milanu z Oplem kończy sie po sezonie i nie zostanie przedłużony wiec ciekawy czy UEFA mogł by znów nagiąć przepisy dla 46 letniego już Coliny. Z Friskiem to wiadomo :roll: Choć może zmieni decyzje Mourinho nie taki zły jak go malują :lol:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 kwie 2006, 15:16

Słów kilka o niedawnym jeszcze działaczu FCB - obecnie zaś wytrwałym sabotażyście, który za wszelką cenę, w imię własnych ambicji i przerośniętego ego, stara się (i to pomimo wiele razy deklarowanego przywiązania do klubu i chęci dalszego działania na rzecz jego sukcesów) jak najbardziej popsuć atmosferę wokół ekipy Barcy. W dodatku wybrał sobie najgorszy możliwy czas na tego rodzaju zagrania (chyba związane już z wyborami prezydenckimi) - finisz La Liga, walka o awans do finału LM :roll: I wszystko to wybryki człowieka, któremu rzekomo na sercu leży dobro FC Barcelony i jej sukcesy! :? Książka Sandro Rosella, bo o nim rzecz jasna mowa, sprzedaje się póki co świetnie i z pewnością przyczynia się do ułatwienia Blaugranie osiągnięcia jak najlepszych wyników w tak kluczowym momencie sezonu :? Naprawdę - oby jak najmniej takich zasłużonych socios, którzy nie potrafiąc znieść goryczy porażki wolą raczej pozostawić za sobą spaloną ziemię niż odejść z godnością. I jeszcze żebym był dobrze zrozumiany - nie oceniam w tej chwili zasług Rosella (skądinąd niemałych), nie biorę pod uwagę niczyich racji w sporze Laporta-Rosell - po prostu odsuwam na bok wszelkie przyczyny takiego a nie innego zachowania skłóconych stron - jestem zdania, że ktokolwiek nie miałby racji zwyczajnie NIE MA PRAWA narażać (w imię mimo wszystko wąsko pojętego własnego interesu) dotychczasowych osiągnięć drużyny i ogromu włożonej przez cały sztab pracy!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 kwie 2006, 22:00

Xavi wraca do gry :!: 8)

Świetne występy na treningach zaowocowały pozytywną opinią klubowych lekarzy, którzy stwierdzili, że Xavi jest już w pełni gotowy do powrotu na boisko :D Prawdopodobnie znajdzie się w kadrze na mecz z Cadiz i być może nawet zagra. Nie mogę się doczekać :P Ale będzie owacja 8)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 28 kwie 2006, 19:09

Niggaz pisze:Prawdopodobnie znajdzie się w kadrze na mecz z Cadiz i być może nawet zagra
Te 15 minut dostanie :wink: chcialbym wejscie smoka-takie podanie po ziemi jak z Milanem na Camp Nou rok temu :P

Niggaz pisze:Nie mogę się doczekać
8)
W sumie sie zastanawiam jak pozniej, jak Xavi wroci do pelni sprawnosci bedzie wygladac srodkowa linia. Edmil i Deco sa raczej nietykalni, a i Iniesta gra wspaniale mecze. W sumie taki bol glowy chcialby chyba miec kazdy trener :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 kwie 2006, 19:25

Dobrze ze Xavi wrocil to bedzie + dla Barcy w koncowce sezonu jak i dla Hiszpani na MS, wszystcy zapowiadali jego powrot na mecz z Cadizem i wroci! Mam nadzieje ze to bedzie ogromne swieto a Xavi wejdzie na conajmniej 10 minut

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 kwie 2006, 19:45

berik pisze:W sumie sie zastanawiam jak pozniej, jak Xavi wroci do pelni sprawnosci bedzie wygladac srodkowa linia. Edmil i Deco sa raczej nietykalni, a i Iniesta gra wspaniale mecze. W sumie taki bol glowy chcialby chyba miec kazdy trener
Już o tym pisałem, ale się powtórzę - dla mnie optymalnym zestawieniem środka pola byłoby Deco-Iniesta-Xavi z Andresem lub Xavim odrobinę cofniętym (taki fałszywy DM). Co prawda ani jeden ani drugi nie grzeszy zbytnio warunkami fizycznymi, ale choćby na przykładzie Chelsea widać, że mając za plecami świetnych i silnych defensorów nie trzeba mieć wielkoluda na pivocie - ważne żeby czyścił przedpole, grał dobrze pressingiem i w odbiorze. Co do Edmila to IMHO ma on mimo wszystko mniej do zaoferowania niż błyskotliwy Andres, a przecież może być zmiennikiem zarówno na Dm-ie jak i na środku obrony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 kwie 2006, 20:26

Dla mnie w tym momencie optymalna druga linia Barcy powinna wygladac tak Iniesta Deco Edmilson. Jesli wroci do pelni sil Xavi to raczej wygryzie on Inieste z 11, ale mysle ze i tak Blada Twarz dostanie wiele szans na pokazanie swoich umiejetnosci w przyszlym sezonie bo Edmilson jest jednak kontuzjogenny, a zarazem coraz starszy i pewnie w nastepnym sezonie to on bedzie jeszcze gral w 11 ale jego miejsce bedzie coraz czesciej zajmowal Iniesta i sezon 2007/08 bedzie juz pelnoprawnym zawodnikiem pierwszej 11. Inna sprawa ze droge do 11 moze mu pokrzyzowac transfer...
Jesli w przyszlym sezonie nie bedzie poraz kolejny kontuzji to bedziemy posiadali jedno z najlepszych 2 lini na swiecie
Xavi, Deco, Iniesta, Edmilson, Motta, v. Bommel i byc moze Gabri badz nowy nabytek...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”