Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 wrz 2005, 20:41

No Koloejorz pokazał wrescie klasę.I dobrze że wreszcie inni niż Reksio też strzelili bo nie można tylko na Wielkiego Wodza liczyć :lol: Brawo i tak dalej trzymać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2005, 20:48

Ajgor pisze:I dobrze że wreszcie inni niż Reksio też strzelili bo nie można tylko na Wielkiego Wodza liczyć Laughing Brawo i tak dalej trzymać.
Reissik zaliczył 2 asysty [przy golu Telichowskiego i Gajtka] więć - również zagrał bardzo dobrze - jest liderem zespołu, i nawet jak nie strzela - to potrafi celnie dograć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2005, 17:27

A tym razem właśnie Reiss strzelił 2 gole - ma tyle samo co Piechna i razem z 6 trafieniami liderują najskuteczniejszym strzelcom :D

Kolejorz może nie gra super widowiskowo, ale gra za to bardzo mądrze.
Górnik często atakował - Kolejorz kontratakował i to udanie, bo było już 3:0 dla naszych.
Pod koniec meczu Górnik trochę przycisnał, lecz i tak pkt zostały w Poznaniu.
Pierwsze miejsce w tabeli - Wisła ma dziś mecz z Polonią [żaden wynik mnie nie zdziwi, wiślacy ostatnio zagubili gdzieś formę] a już w następnej kolejce szlagier [szkoda że nie w Poznaniu] Kolejorz wyjeżdża na podbój Krakowa :lol:
skąd przywiezie 3 punkty 8) mam rację ??

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 wrz 2005, 16:59

ale ruch tutaj - nie piszcie tyle bo się forum zawiesi :roll:

Kolejorz gościć będzie Legię - jest więc szansa na rehabilitację po klęsce w meczu z Wisłą.
Reiss zapowiada takową rehabilitacje, tylko czy jest ona możliwa? NIe wszystko bowiem zależy od Reissa, do którego w tej rundzie nie mozna mmieć zastrzeżeń. Wszystko zależy od dyspozycji defensywy. A tutaj mamy kłopot. Kus kontuzjiowany, Anderson daje się ogrywac jak dziecko. Czy na Legię wystarczy ofensywny obrońca - Telichowski ? Będzie kolejny ciężki mecz - a ja się zadowolę miniimalnym zwycięstwem :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 28 wrz 2005, 21:16

fieldy pisze:Kolejorz gościć będzie Legię - jest więc szansa na rehabilitację po klęsce w meczu z Wisłą.

Nie powiedziałabym, by mecz z Legią był dobrą okazją do zrehabilitowania się za porażkę z Wisłą... Legia wraca do formy, i może nie świeci, ale zawsze dla Lecha będzie trudnym rywalem. Co nie oznacza, że nie będę w tym meczu kibicowała 'Kolejorzowi'. ;)

fieldy pisze:Anderson daje się ogrywac jak dziecko
Jeżeli masz na myśli mecz z Wisłą, to połowa Lecha dawała się ogrywać, nie zwalaj tego tylko na Andersona. On się dopiero uczy polskiego 'stylu gry'. :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2005, 11:58

Jeżeli masz na myśli mecz z Wisłą, to połowa Lecha dawała się ogrywać, nie zwalaj tego tylko na Andersona. On się dopiero uczy polskiego 'stylu gry'. Laughing
nie chodziło mi tylko o ten mecz - ale o wszystki w których zagrał Anderson.
Piszesz, że uczy się polskiego stylu. Oczywiście - tylko taki np. Samba Ba ten styl już sobie wpoił - i gra całkiem poprawnie.
Czyli jednak można się było szyvnciej przystosować - Adnerson tego nie uczynił i teraz go krytykuje :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 29 wrz 2005, 13:28

fieldy pisze:Samba Ba ten styl już sobie wpoił - i gra całkiem poprawnie.
Zgadzam się, ale zauważ, że Samba Ba to jest zawodnik, który z Lechem trenował od lipca, później go wzięli do jakiegoś innego klubu... nie wiem, jaka tam sytuacja była dokładnie, wiem tylko, że zagmatwana. :lol: Anderson widocznie się dłużej uczy. Ibrahimovic też się długo wkomponowywał w Juve, a teraz błyszczy. :lol:

fieldy pisze:teraz go krytykuje
Ależ ja pretensji nie mam, nie zamierzam także Andersona bronić... poza tym - ja też tak lubię pokrytykować, tylko nie na tym forum, wiesz - najspokojniejszy forumowicz rzekomo jestem. :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 29 wrz 2005, 14:22

Co do Andersona to poprostu koles nie zna ani polskiego ani angielskiego tak wiec ma problemy z komunikowaniem sie z innymi obroncami, dlatego tak bardzo kaleczą. Jezeli tylko bardziej sie zgrają i bedą mogli sie dogadac to moze byc dobrze, potrzeba tylko czasu ....

na mecz z legią sprzedano juz ponad 20 tys biletów tak wiec bedzie gorąco, bedzie to na jakis czas najwieksza liczba kibiców na meczu Lecha i to nie dlatego ze kibice nie chcą isc na stadion a dlatego ze ........... od 3 pazdziernika wchodzi ekipa i rozbiera łuk !!!!! ;D po tylu obietnicach wkoncu cos robią !!! nie wierzycie to zobaczcie to : http://lech.poznan.pl/index.php?action=news&id=2567

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2005, 22:33

Kolejorz - Iwan pokazał, że nie jest takim starym piłkarzem, którego można skreślić - wygrana cieszy - żąłuję, że nie widziałem meczu - ale 3 pkt zostaja - i to w takim meczu - trzeba za to wypić -= Kolejorz - się zrehabilitował -widzisz Anka - Lech nie jest wcale taki słaby - gra i wygrywa nawet z CWKS - i niech tak zostanie - jak ktoś widział to niech opiszew - chetnie poczyam :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 wrz 2005, 22:44

Mecz - jak dla mnie - piękny :D
Znakomicie spisała się niemal cała drużyna Kolejoarza. No i pochwalić należy dwunastego 'zawodnika' czyli 26-tysięczną publikę.
Legia mogła prowadzić, ale nie umiała wykorzystać znakomitych okazji.
Lech zagrał świetnie we wszystkich formacjach. Zwycięstwo jak najbardziej zasłużone.

'Brawa' dla kibiców Legii, którzy bardzo 'pomogli' swojej drużynie :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 wrz 2005, 23:00

No i fajnie . Pierwsze zwycięstwo nad CWKS od 7 lat . :) Mecz stal na dobrym poziomie . Iwan juz w ostatnim meczu z wisłą chcial pokazać od siebie że jak sie cos chce to sie potrafi , jednak za wiele mu sie nie udalo zmienić wtedy, mimo że gra kolejorza duzo sie polepszyła przy jego wejściu . Dzisiaj Bramka , występ niegorszy od popszeedniego . No i cool ...

Awatar użytkownika
adammo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 30 wrz 2005, 23:12

Nie oszukujmy się, że z zwycięstwo Lecha nad Legią miało wymiar rewanżu za Wisłę, czy pokazania swego oblicza. Obecnie Legia jest rozsypana jak budowla z piasku. Będą się oni dopiero budować na wiosnę, więc wygrana Lecha na własnym terenie raczej mnie nie zaskoczyła...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 wrz 2005, 23:16

Adamno dobrze gada.
Legia jest slaba i wygrana z nia nie jest wyczynem takim jak zdobycie pucharu Polski.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 wrz 2005, 23:57

Adammo ale o to zwyciestwo musieli walczyc.

Ja wiem ze Włodarczyk zostawił sobie wurtke przed meczem ble ble że przebudowa że jeszcze nie to. Ale jak by wygrał to by zianił "ton" derby pokazał co nie co. Ale jak powiedział kiedyś Wieszczu to co Legie to taka Odra ? nie albo jestes gotów albo nie :wink:

Mecz mi sie podobał. Kibice Lech dziś pokazali klase. Gra w pierszej połowie Lech mogła szokować. Legie zchowana, przyczajona a Lech z impetem. Choć najlepsza okazje strzorzyli Legioniści. Włodarczyn z słupek. Tak to jest jak sie nie siłe kopie. :roll: Gajtek i Reiss czesto sie wymianiali pozycjami czesto cofali sie i to przyniosło skutek.

Druga połowa to bardzie szachy i Lech chybciej postawił na swoim Czach i Mat. Ivan wslizgiem strzela a ta bramka może dodać mu skrzydeł :wink: Potem jeszcze uderzył mocno na bramke Legi ale w środek i nie miał Fabiański kłopotów takich jak po strzela .. Rosłonia :roll: Potem sie troche goraco zrobiło Tym bardze ze Lech szybko tracił piłke ale to widocznie taktyka Czesie. Kotorowski broni strzał Włodarczyka w bodajze 76 minucie i ja juz wiedziałem że jest po meczu. Bo obronił ta piłke po rykoszecie swietnie. :!:

Czerwona kartka jak najbardzie za. A jeszcze zchodząc z boiska Szałachowski śmiał podwarzać tą decyjze ... pierwsze zdanie w wywiedzie po zejściu "zła decyzja" szkoda że na derbach tak nie mówił. :lol:

Swoja droga Polevica cyrk odprwaił z ta kontuzja on jakis na fazie sam nie wiedział co mu jest :lol:

Awatar użytkownika
adammo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 01 paź 2005, 0:10

Cóż, Lech musiał walczyć, ale ja bym się nie aferował tym spotkaniem, ponieważ z Legii to pozstała wielka nazwa.
Zespół jest w rozsypce.

Legia nie ma napastników!!!! Włodarczyk to jest człowiek, który trafia 1/10, czyli ostatnio to było z Polonią, dzisiaj pokazał, że lubi słupki.
Klatt???? Szkoda gadać

Pomoc też jest dziurawa, obrona na każdym meczu jest inna, bo wszyscy są non-stop kontuzjowani.

Przykre jest to, że Legia ma duży budżet jak na ligę polską, a gra tak słabo.

Oczywiście to moje zdanie i Drogi For_zazanie zgadzam się z tym co mówisz, ale to był mecz nierównych sił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”