Testy Gimnazjalne - Strona 12

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Jak ci poszły testy ??

Bardzo dobrze :D
26
23%
Dobrze :)
38
34%
Pół na pół :|
26
23%
Słabo:(
5
5%
Beznadziejnie :((
16
14%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 lip 2005, 22:20

Scyzoryk pisze:P.S czy wy też szkoły wybieraliście przez neta ??
Jak to "tez" :?: Przeciez rocznik 89 byl pierwszym ktory wybieral szkoly przez internet.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 07 lip 2005, 23:06

Z tego co ja wiem to w tym roku prze neta załatwiali to uczniowie z 3miasta a rok temu ze śląska i się sprawdziło ;]

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 08 lip 2005, 11:08

jaget pisze:Z tego co ja wiem to w tym roku prze neta załatwiali to uczniowie z 3miasta a rok temu ze śląska i się sprawdziło ;]
przez neta czyli jak?? przez internet skladaliście papiery??

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 08 lip 2005, 11:25

Mozna było przez neta albo osobiscie (wiadomo net zawodny jest) :? :? Ale wiekszosc moich kumpli sie pofatygowała do szkoł i dali im te papiery do reki zeby miec pewnosc ze sie nie zgubia

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 08 lip 2005, 12:24

serek408 pisze:
Scyzoryk pisze:P.S czy wy też szkoły wybieraliście przez neta ??
Jak to "tez" :?: Przeciez rocznik 89 byl pierwszym ktory wybieral szkoly przez internet.
Ja w tamtym roku przez neta wybierałem szkoły , mogłem wybrać 3 , potem w lipcu przez neta sprawdzało się gdzie się dostało i zanosiło się oryginał świadectwa do szkoły do której cię przyjeli ( liczyła się kolejność zgłoszonych szkół żeby nie zabierać miejsc w 3 szkołach , no i nie musiałem chodzić do 3 szkół tylko do najpierw szkoły I wyboru a potem do szkoły do której mnie przyjeli )

Tak było i jest w Kielcach :) a u was nie ??

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 08 lip 2005, 13:02

U nas na ślasku jest identycznie.... Zakładało sie konto w necie, pożniej składało podanie osobiście... pożniej kopie swiadectwa i testów gimnazjalnych, nastepnie orginały i sie podpisywało. Nie musieliśmy pisac CV ani podania własnorecznie tylko nam komputer drukował....

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 08 lip 2005, 13:39

A ja pisałem test w tym roku i poszedł mi bardzop dobrze. Miałem łącznie 94 punkty . 48 z matematyczno-przyrodniczego i 46 z humana. A tak do liceum to miałem 168 punktów, więc też nie jest źle.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 08 lip 2005, 22:01

ja za rok bede pisal test :D podpowiedzcie mi: czy warto sie uczyc, przygotowywac do niego? jakiego typu pytania na nim sa? musisz miec duza wiedze, czy wiekszosc to na inteligencje ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2005, 22:14

beckhs pisze:ja za rok bede pisal test :D podpowiedzcie mi: czy warto sie uczyc, przygotowywac do niego? jakiego typu pytania na nim sa? musisz miec duza wiedze, czy wiekszosc to na inteligencje ?
Ja caly rok sie nie uczylem wiec i do testow sie nie przygotowywalem. A mialem przyzwoite 60 pkt. Test z Polaka jest na czytanie ze zrozumieniem bardziej , a matma to wzory i podstawianie. Czyli takie nudy jak w szkole :twisted:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 08 lip 2005, 22:24

polski był w tym roku łątwy :D ja nieucze sie wogule i miałem 74 punkty :twisted: a marzyłem o 60 :D na matme to sobie wzory wyryłem na ekierce i ściągałem chodź mi tam tylko jeden był potzrebny z matematycznego miałem 30 punktów a myślałemze bede miał góra ze 20 :D aha i nie śpies sie za bardzo z oddaniem testu :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 lip 2005, 22:30

beckhs pisze:ja za rok bede pisal test :D podpowiedzcie mi: czy warto sie uczyc, przygotowywac do niego? jakiego typu pytania na nim sa? musisz miec duza wiedze, czy wiekszosc to na inteligencje ?

Niektóre rozwiąnia do zadania będą pytanie wyżej 8).Nie ma co się uczyć, a jeśli tak bardzo chcesz, to z humanistycznego poucz się pisania rozprawek, listów itp.Z matematyki natomiast i innych ścisłych wzorki.No i żebyś umiał je wykorzystać.Ale najlepszą adrenalinką jest siedzenie w pierwszej ławce i bycie uzbrojonym w ściągi, z których korzystasz :twisted:.Zwłaszcza, gdy w komisji masz księdza, z którym wojny się toczyło całą 3 klasę. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2005, 22:31

THEMANIEK pisze: aha i nie śpies sie za bardzo z oddaniem testu :D
Niby czemu :?: Skoro taki len jak ja napisalem na 60 pkt w ciagu godziny (troche mniej) to komus w takim samym czasie kto sie uczy powinno pojsc jak po masle ...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 22:46

Nauka nie pomaga. Przynajmniej w humanistyce. Z matematycznej części (czy jak ona się tam nazywała :roll:) siadanie nad książkami nic nie dawało. Wystarczyło tylko rozumieć materiał z trzech lat. Wszelka nauka przed testem była zbyteczna. Proszę się nie sugerować moimi jakże dobrym wynikiem (50 punktów), bo to efekt trzyletniego obijania się. Po prostu szczególne przygotowania do egzaminu są nic nie warte, ale coś by wypadło robić w tym gimnazjum :wink:. Chyba.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 08 lip 2005, 22:51

serek408 pisze:
THEMANIEK pisze: aha i nie śpies sie za bardzo z oddaniem testu :D
Niby czemu :?: Skoro taki len jak ja napisalem na 60 pkt w ciagu godziny (troche mniej) to komus w takim samym czasie kto sie uczy powinno pojsc jak po masle ...
wiesz czemu ?? bo gdybym posiedział sobie troche jescze nad tym to bym miał z 80 punktów ... czas maz po to zęby sprawdzic ja sprawdziłem raz i o 10 30 juz w domu byłem...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 22:57

Jakbyś wiedział wcześniej co bedzie na teście, to byś nad tym przysiedział w domu. Nie mając takiej wiedzy nic by Ci to nie dało, bo materiał jest zbyt rozległy :lol:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”