Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 sie 2005, 22:38

cloner pisze:
Żewłakow - 7 - dobry mecz, prawie bezbledny w obronie, ale niewidoczny a ofensywie
:lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 sie 2005, 22:42

Ja bym proponował zdjąć status drewna z Rasiaka na Przyrowskiego. Wyglądał jakby przykleił się do murawy. Gdyby tak grał z Serbią Polska przegrałaby 3-9.
Ale trzeba pogratulować Polakom. Gdyby przegrali to byłoby to niesprawiedliwe. Czerwona kartka dla Boruca była trochę na wyrost. Izraelczyk dostał w ręke. Nie w łeb.
Rasiak mnie zaskoczył. Nie wiem co dalej o nim napisac.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 22:54

Tak na poczatek, zebym nie zapomnial :lol: :
piwus pisze:Zresztą nie wiem, kto mógłby wpaść na taki pomysł, poza Janasem.
A ja wiem :lol: ====> cloner :lol: :wink:

No a teraz o meczu. Jak dla mnie, naprawde wielki plus za ambicje i walke. szczerze mowiac nie pamietam, kiedy tak ostatnio zagrali. fakt, Izrael to nie sa wirtuozi, ale mimo wszystko w 10 grajac 3/4 meczu, przegrywajac, podniesc sie, za to szacunek.
Czerwona kartka dla Boruca => tylko fakt, ze byl to mecz towarzyski przemawia za zolta, jak dla mnie. nie liczy sie ze gosc juz kopnal pilke. i jeszcze sposob w jaki go wycial - wygladalo jakby go trafil z buta w...ucho :lol:
Szymek - klasa europejska, chociaz mial przestoje, ale widac, ze sluza mu Turczynki :lol: , Krzynowek - jak zwykle nie schodzi ponizej poziomu (wysokiego), Smolarek - szybki, dynamiczny, dobrze drybluje, jeszcze troche nieokrzesany ale jak sie zgra z reszta bedzie oka (O NIEBO LEPIEJ NIZ K O S O W S K I :? ), reszta bez przeblyskow, chociaz Levandinho zagral przyzwoicie i (UWAGA!!!!) ZALICZYL ASYSTE!!!!!!!!! niesamowite.
niestety musze stwierdzic, ze poki co Zurawskiemu nie sluzy przeprowadzka. pod koniec sie nieco rozkrecil, ale na poczatku jakis taki ospaly, niedokladny, poprosty "inny". o ile u Rzasy jeszcze mozna powiedziec, ze przyzwoicie, to Zewlakow - OUT i to jak najszybciej. nie wiem co ten czlowiek jeszcze robi w reprezentacji.
o Rasialdo nie bede pisal bo jest osobny temat, ale zaskoczyl mnie pozytywnie.
Gdybym mial ustalic sklad na El MŚ po tym turnieju:
Boruc, Baszczynski, Klos, Bak, Dudka (Rzasa??), Smolarek, Sobolewski, Szymkowiak, Krzynowek, Zurawski, Frankowski rezerwa: Kowalewski, Levandinho, Rzasa (Dudka), Radomski, Mila, Rasiak, Niedzielan, ewentualnie Kosowski.

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 17 sie 2005, 23:05

[b]futbolowa[/b] pisze:Fabiniak i Fabiański [którymi się ostatnio ciągle ktoś zachwyca] to jeszcze za słabi na kadrę.
Gratuluje pomyslu. Fabiniak miejsca w podstawowej jedenastce w Pogoni sobie nie moze zapewnic, a tu juz go niektorzy do reprezentacji biora. Nie kompromitujcie sie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 sie 2005, 23:08

maly_1236 pisze:

Fabiniak i Fabiański [którymi się ostatnio ciągle ktoś zachwyca] to jeszcze za słabi na kadrę.
Gratuluje pomyslu. Fabiniak miejsca w podstawowej jedenastce w Pogoni sobie nie moze zapewnic, a tu juz go niektorzy do reprezentacji biora. Nie kompromitujcie sie.
Ostatnio ciągle słyszę jacy do dwaj genialni bramkarze. Nie wiem czy zauważyłeś, ale dopisałam też, że są za słabi na kadrę :? :? Mnie tam obaj jeszcze nie przekonują. Już bardziej Przyrowski i Cabaj, ale i im jeszcze daleko do Dudka, czy Boruca.

Awatar użytkownika
beku
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beku » 17 sie 2005, 23:10

Grzegorz Rasiak pewnie zrobił bardzo dobre wrażenie na Pawle Janasie , ale to nie wystarczy by przebić się do pierwszej jedenastki . Pewny swego jest Tomek Frankowski i Maciek Żurawski choć temu sie nie wiedzie ostatnio najlepiej . Niedzielan i Rasiak mogą być dobrymi zmiennikami naszych atakująchych. Mirek Szymkowiak pokazał się zjak najlepszej strony zdobywając fantastyczną bramkę i rozgrywając dobre spotkanie. Wydaje mi się , że sprawa prawego skrzydła jest przesądzona , Ebo Smolare zrobił więcej przez kilkadziesiąt minut niż Kosowski przez kilka meczy. Michał Żewłakow , widać było u niego brak pewności siebie , ale po dłuższej przerwie rozegrał dobre spotkanie. Artur Boruc wybronił nas z kilku groźnych sytuacji , ale obejrzał czerwony kartonik , ale sądze , żę Paweł Janas nie zmieni o nim zdania. Jego zmiennik , a racze Franka nie pokazał się z dobrej strony , ale jeszcze ma dużo czasu , jest młody i niedoświadczony. Artur Boruc , Jerzy Dudek , Wojtek Kowalewski taką kolejność typuje w kadrze Janasa choć jest to mało prawdopodobne by bramkarz Liverpoolu grzał ławę to i tak wierze w to ustawienie. Pozdrawiam ! :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 sie 2005, 23:10

wiesz mały, Przyrowski też wyskoczył nagle. Nie wiem po jaką cholere go powoływali, ale mam nadzieje że nie popełnią więcej tego błędu. Tak samo jak z Cabajem. Ktos ma dobrą runde, czy kilka meczów w ekstraklasie i od razu dostaje powołanie, bez przesady. Ani Fabiniak, ani tym bardziej Fabiański zdecydowanie nie nadają sie do kadry. Obaj mają świetne mecze w klubach(Fabiański rzekł bym kapitalne), ale na kadre za mało doświadczenia. Przyrowski był jedną, wielka pomyłką i zastanawiam się dlaczego Janas nie powołał takich piłkarzy jak Majdan, Kuszczak czy chociażby Małkowski...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 sie 2005, 23:17

Bonso pisze:zastanawiam się dlaczego Janas nie powołał takich piłkarzy jak Majdan, Kuszczak czy chociażby Małkowski...
Też mnie to zastanawia. Są to bramkarze sprawdzeni i doświadczeni. Przyrowski jest młody i w tym sezonie nie sposuje się najlepiej [jak cała jego drużyna]. O Cabaju można powiedzieć to samo. A Fabiniak i Fabiański - zachwycają w lidze, ale liga to nie kadra. Tu nie gra się z GKS-em Bełchatów a z reprezentacjami narodowymi ;) Za wysokie progi, że tak powiem...

PS. A Kuszczak ponoć nie może w naszej reprezentacji grać? :> [czy to prawda - nie wiem, nie rzucać kamieniami, tylko wytłumaczyć, jeśli mogę prosić... ;)].

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 23:20

Jezeli Rasiak jest drewnem (z czym sie wszyscy zgadzamy) to Zewlakow powinien byc... czekam na pomysly.
Nie mam pojecia po co go Janas powoluje :? przeciez, jezeli caly czas mowi, ze chce grac oskrzydlajace okacje, to bardziej do tego sie nadaje Dudek niz Zewlakow. przeciez ten czlowiek jest jeszcze bardziej na bakier z technika niz Rasialdo! o szybkosci, dryblingu i dosrodkowaniach juz nie wspomne. jak dla mnie porazka dnia, to jest gra Zewlakowa. BASZCZU NIE PIJ WIECEJ!!!!
Bonso pisze:Przyrowski był jedną, wielka pomyłką i zastanawiam się dlaczego Janas nie powołał takich piłkarzy jak Majdan, Kuszczak czy chociażby Małkowski...
A to dlatego, ze od poczatku bylo powiedziane, ze jeden caly mecz broni Kowalewski, a drugi Boruc. to po co mial przyjezdzac Majdan (tym bardziej, ze Doda do sopotu sie przygotowuje :lol: ), Kuszczak, czy malkowski? zeby potrenowac 2 razy?? a Przyrowski wszedl w 1. meczu tylko po to zeby zadebiutowac. takiemu zawodnikowi przyda sie nawet uczestnictwo w treningach i "obycie" z kadra.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 sie 2005, 23:26

Żewłakow jest całym tartakiem :lol:

No może, Ci których wymieniłem są za dobrzy na taką role, zgadzam sie wiec, ale poprostu nie moge, jak sobie przypomne jak Przyrowski grał, bo moge dać sobie ręke uciać, że Boruc by tych bramek nie puścił :roll:

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 17 sie 2005, 23:29

[b]Bonso[/b] pisze:wiesz mały, Przyrowski też wyskoczył nagle. Nie wiem po jaką cholere go powoływali, ale mam nadzieje że nie popełnią więcej tego błędu.
Przyrowski juz w tamtym sezonie gral swietnie, wygryzl ze skladu Liberde. I chyba stad te powolanie.
b]Bonso[/b] pisze:Majdan
No, najlepiej powolac chyba 33 letniego bramkarza, nie no spoko. Rozumiem, niech sie ogrywa.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 23:40

Bonso pisze:bo moge dać sobie ręke uciać, że Boruc by tych bramek nie puścił
Nie wyglaszaj takich opinii, bo renty nie sa za wysokie. przeciez przy bramkach, to mial najmniej do powiedzenia i najmniej zwinil. ani pierwszej ani drugiej sytuacji zaden bramkarz swiata by nie obronil.

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 17 sie 2005, 23:44

maly_1236 pisze:No, najlepiej powolac chyba 33 letniego bramkarza, nie no spoko. Rozumiem, niech sie ogrywa.

Czyli Franka, tez wywalic, a powolac Sikore? 'nie no spoko'

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 sie 2005, 23:45

no nie powiedziałbym. przy pierwszej może jeszcze jako tako, był zaskoczony, ale po pierwsze był ustwiony totalnie przy słupku, po drugie, nawet sie nie ruszyl, a powinien choc troche. Przy drugiej też stał jak pierdoła kompletna, i bylo w tym dużo jego winy, choć Żewłakow też sie popisał...te gole były do obrony na pewno...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 23:59

Bonso pisze:ale po pierwsze był ustwiony totalnie przy słupku
to powiedz mi Sherlocku, gdzie mial stanac?? za murem:> przeciez po to ustawia mur, zeby zaslonil mu polowe bramki. jezeli bramka ma ponad 7m to stojac na srodku musialby miec ok 2,5m wzrostu, zeby dosiegnac do obu slupkow.
Bonso pisze:nawet sie nie ruszyl, a powinien choc troche
no jak pilka wylatuje Ci spomiedzy nog obroncow ( :lol: :wink: ), po rykoszecie, 6 metrow od Ciebie, to nie wiem czy zdarzylbys zareagowac. a poza tym, to wieksza byla wina muru (w tym wypadku Smolarka), ze sie "poruszyl". bo jak wiadomo, mury sie nie ruszaja.
Bonso pisze:Przy drugiej też stał jak pierdoła kompletna, i bylo w tym dużo jego winy, choć Żewłakow też sie popisał...te gole były do obrony na pewno...
To co gosc mial zrobic?? wyjsc do pilki na 6 metr kiedy jeszcze przy napastniku byl obronca?? czy dosiegnac pilki, ktory wpadla PRZY SAMYM slupku, w DLUGIM ROGU, a jak wiadomo bramkarz zawsze pilnuje krotkiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”