Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ? - Strona 12

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra ligę ?

Arsenal
9
29%
Manchester
16
52%
Chelsea
6
19%
Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 13 sie 2007, 14:56

Fieldy napisał :
A już pisanie o tym, że Liverpool ma lepszych graczy w defensywie jest co najmniej zabawne. Oczywiscie druzyna Liverpoolu traci mało goli, ale dlatego, że mają taką taktyke, a nie innną.
Ale to że Liverpool ma Lepszą obrone od Arsenalu to lekkie naginanie prawdy.... nie gdy ktoś uważa Hypie za jednego z najlepszych.

Jak już się czepiasz czytania ze zrozumieniem to ciekawe jak mogłeś to pominąć... Ja akurat napisałem że, to bzdura wiec swoje uwagi mógłbyś kierować do tego kto tak uważa.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 15:05

Kamil232 pisze:NIe mozna wierzyc w swoją druzyne?
Można ale bez przesady :] .
Kamil232 pisze:Ze skoro fachowcy twierdza, ze para VIda-Rio jest znakomita
Sądzisz, że fachowcy nie mają takiego samego zdania o parze stoperów Arsenalu?
Kamil232 pisze:najpierw niech sie tak zgraja i traca mniej goli, a poźniej mi ich porównuj
Gdyby przez większą część sezonu na stoperze grała para Toure-Gallas stracilibyśmy zapewne o kilka bramek mniej. Niestety przez znaczną część sezonu tak nie było. Najpierw William grał na lewej obronie a w środku 'szalał' Senderos. Po powrocie Gaela przez kilka spotkań wszystko było cacy do kontuzji Gallasa, co spowodowało nie tylko powrót Senderosa do podstawowej jedenastki ale również takie niespodzianki jak chociażby Gilberto w obronie.

Niestety w tej chwili nie działa moja najwiarygodniejsze źródło statystyk (Eurosport), więc przedstawić Ci ich nie mogę. Ale jeżeli Ty masz w zanadżu jakąś wiarygodną stronkę to zapodaj jakieś statsy, jestem przekonany, że te duetu Kolo-William nie będą znacznie odbiegały od Vidica i Rio :] .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2007, 15:06

Kamil232 pisze:skoro fachowcy twierdza, ze para VIda-Rio jest znakomita Twisted Evil to nie uwazam, ze Gallas z Toure mozna do nich zrównac, najpierw niech sie tak zgraja i traca mniej goli, a poźniej mi ich porównuj
nie, ty nie jesteś zaślepionym kibicem Manchesteru - wcale.

Jak już się czepiasz czytania ze zrozumieniem to ciekawe jak mogłeś to pominąć... Ja akurat napisałem że, to bzdura wiec swoje uwagi mógłbyś kierować do tego kto tak uważa.
nie pisałem tego do ciebie, u góry zacytowałem ciebie, ale później o Liverpoolu było juz w osobnym akapicie. 'Jak mogłeś tego nie zauwazyć' :roll:
O Liverpoolu wspomniał zdaje się - Vianuch i pisałem do niego.
RóżA pisze:Niestety w tej chwili nie działa moja najwiarygodniejsze źródło statystyk (Eurosport), więc przedstawić Ci ich nie mogę. Ale jeżeli Ty masz w zanadżu jakąś wiarygodną stronkę to zapodaj jakieś statsy, jestem przekonany, że te duetu Kolo-William nie będą znacznie odbiegały od Vidica i Rio
dzwoń do kumana

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 sie 2007, 15:31

Bez przesady z tymi parami stoperów. Ferdinand i Vidic póki co zagrali razem jeden świetny sezon ale zobaczymy czy w tym będzie podobnie. Zeszły sezon nastroił kibiców pozytywnie ale z idealizowaniem tej pary bym się nieco wstrzymał. Podobnie z parą Terry - Carvalho, Portugalczyk w poprzednim sezonie grał znakomicie, Terry sporo się leczył ale kiedy grał nie prezentował się tak doskonale jak 2-3 sezony wcześniej. Arsenal też ma świetną parę stoperów bo Gallas przecież od dłuższego czasu jest zaliczany do grona najlepszych obrońców na świecie a Toure mimo, że nieco niedoceniany na świecie jest bardzo dobrym kopaczem. W poprzednim sezonie para United była faktycznie najlepszą w lidze ale zupełnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że pary Gallas-Toure nie można porównywac ze stoperami MU i Chelsea.

Na początku na pewno będzie w lidze ciekawie bo i Newcastle i Manchester City, szykowane po cichu na czarne konie rozgrywek powygrywały z bądź co bądź niezłymi przeciwnikami a np. MU i Tottenham pogubiły punkty ale myślę, że tabela nam się nieco przejaśni po ok. 10-15 kolejkach jak co roku.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2007, 17:06

Sądzisz, że fachowcy nie mają takiego samego zdania o parze stoperów Arsenalu?
Wiem tyle, ze to ta para została wybrana do jedenastki sezonu Premiership.
i To dzieki niej MU straciło mało goli.

A jak ja powiem, ze Kaka sie nie umywa do Ronaldo, bo spojrzecie sobie na stystyski z zeszłego seoznu to sie oburzycie. A jak ja mówie o tym, to mi mówicie spojrz na statystyki, troche konsekwencji.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 17:14

Kamil232 pisze:A jak ja mówie o tym, to mi mówicie spojrz na statystyki, troche konsekwencji.
Nie rozumiem zupełnie o co Ci chodzi. Zarówno statystyki jak i opinia fachowców wskazuje na to, że para Gallas-Toure jest porównywalna do stoperów Manchesteru. I nawet jeżeli bardzo będziesz chociaż to Ci się tego zmienić nie uda.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2437
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 17:31

Kamil232 pisze:Wiem tyle, ze to ta para została wybrana do jedenastki sezonu Premiership.
i To dzieki niej MU straciło mało goli.
A czy na ten wybór nie wpłynęło to, że ManU zdobył tytuł a Arsenal zajął 4 miejsce :> Wpłynęło. Jak chcesz porównywać te dwie pary to zrób to w bardziej sensowny sposób. Przedstaw chociaż jakieś liczby, które udowodnią, że to para United jest lepsza. Odbiory, wygrane pojedynki główkowe, ilość strzałów na bramkę obydwu zespołów (nie tylko bramki) itd. Uwzględnij rzecz jasna ilość występów. Chcesz udowodnić, że para Manchesteru jest lepsza to musisz się bardziej postarać. Na pierwszy rzut oka tego nie widać.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2007, 19:23

Na pierwszy rzut oka tego nie widać.
jak nie? a kto jest Mistrzem Anglii?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2007, 19:36

jak nie? a kto jest Mistrzem Anglii?

Nie bądź śmieszny. Tytuł decyduje o tym, który obrońca jest lepszy ? Sami stoperzy grali ? Czy cała drużyna.

Gallas zagrał w minionym sezonie 2571 minut [3 gole strzelił]
Toure zagrał 4708 minut - strzelił 4 gole.

Ferdidand zagrał 4270 minut [1 gol]
Vidić 3268 i 4 gole.

Para stoperów ManU zagrała w sumie ponad 7500 minut
Para stoperów Arsenalu - 7279 minut.

Stoperzy ManU grali dłużej, strzelili mniej goli. Nie chce mi się liczyć która ekipa traciła wiecej goli, gdy obaj piłkarze byli na boisku w danym meczu. Ale pewnie wyniki są podobne.
Gallas zagrał w 21 meczach w Premiership - wiec jak można mówić, ze jest słabszy od piłkarza ManU, tylko dlatego, ze ManU zajął wyższe miejsce w lidze ?
W meczu z Manu gdzie Arsenal nie stracił gola, a jednego strzelił - obaj grali na boisku. Może wiec ta para stoperów Arsenalu nie jest wcale taka słaba ? W meczu 21 stycznia nie grał Gallas - ale grali Vidić i Ferdinand [cały mecz] - ManU straciło 2 gole. Arsenal 1 - z Senderosem na środku, który jest dużo słabszy niż Gallas.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2007, 21:47 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 13 sie 2007, 20:03

Tylko uważajcie żebyście nie przesadzili w drugą stronę...
Zaraz wyjdzie że, o świetności obrońcy decyduje ile strzelił bramek.

A co do 11 premiership to jak dla mnie dosyć żałosny argument. Chociażby to że, na środku jest Rio i Vidic gdyż uważam że , jedno miejsce bezsprzecznie należało się Carvalho. Który dużą cześć sezonu praktycznie "sam" był stoperem w zespole The Blues.

Po za tym Kamil232 wyluzuj troche. Gdyby Gallas był taki słaby to nie grał by po raz drugi z rzędu w czołowym Londyńskim klubie.

Do Fieldy'ego
Z drugiej strony wydaje mi się że, jeden mecz też o niczym nie świadczy.

Podsumowując to już jest najwyższy poziom i tam niema miejsca na cieniowanie o wynikach decydują niekiedy niuanse ... jeden błąd ...pomyłka ... jak już wspomniałem Najwyższy poziom.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 20:48

fieldy - To nie ja napisałem :naughty:

sorki - to łze elity i układ znów dają o sobie znać // fieldy

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 sie 2007, 20:51

Kamil232 pisze:jak nie? a kto jest Mistrzem Anglii?
To w dzisiejszej piłce mistrzostwo wygrywa się parą środkowych obrońców ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2007, 20:56

własnie sie dowiedziałem, decyduje to ile obronca strzlei goli :lol: :lol: :lol:
Gallas zagrał w minionym sezonie 2571 minut [3 gole strzelił]
Toure zagrał 4708 minut - strzelił 4 gole.

Ferdidand zagrał 4270 minut [1 gol]
Vidić 3268 i 4 gole.
leze.... :lol:
Stoperzy ManU grali dłużej, strzelili mniej goli.
podnosze sie, mysle ze juz dokoncze czytac post, a tutaj kolejny strzał i znowu leze :lol:

tak skomentuje porównanie przez Fieldyego obronców, kto zdobył wiecej goli:D

I ja nie twierdze, ze tytuł zdecydował o tym, tylko ktos napisał, ze na pierwszy rzut oka nawet nie wyglada kto jest lepszy? jak to nie, MU było mistrzem straciło mniej goli, wiec na pierwszy rzut oka odrazu widac ze mieli lepsza obrone. I nie piszta mi tutaj farmazonów, w Anglii bez dobrej obrony, mistrza nie zdobedziesz, to nie Hiszpania.

Gdyby Gallas był taki słaby to nie grał by po raz drugi z rzędu w czołowym Londyńskim klubie.
Dlaczego przechodzicie ze skarjnosc w skarjonosc? :wink: ja nigdzie nie napisałem, ze Gallas i Toure to cioty. To sa bardzo dobzi obroncy, czołowka ligi angielskiej, ale uwazam, co potwierdzaja nawet moi oponenci podajdza przykłady ile goscie razem grali, a ja mówie cały czas o parze, tak wiec ferdinand+ vidic podkreslam oceniam, pare czy zgranie ze soba itd jest lepszy od pary gallas+toure.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3348

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sie 2007, 20:59

Łukasz_ pisze:To w dzisiejszej piłce mistrzostwo wygrywa się parą środkowych obrońców ?
Miedzy innymi.Gdyby tak nie bylo to rownie dobrze mozna by grac bez nich.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 21:02

Kamil232 pisze:I ja nie twierdze, ze tytuł zdecydował o tym, tylko ktos napisał, ze na pierwszy rzut oka nawet nie wyglada kto jest lepszy? jak to nie, MU było mistrzem straciło mniej goli, wiec na pierwszy rzut oka odrazu widac ze mieli lepsza obrone.
Ma też niewątpliwie lepszego bramkarza co na pewno przyczyniło się do mniejszej ilości bramek. I nie czepiam się tu ostatniego błędu Jensa. Co to to nie. Van der Saar to jednak klasa najwyższa :wink:
:arrow:
RealFan pisze:Odbiory, wygrane pojedynki główkowe, ilość strzałów na bramkę obydwu zespołów (nie tylko bramki) itd. Uwzględnij rzecz jasna ilość występów.
Dopiero wtedy będzie można mniej więcej określić, która para jest lepsza. Dlaczego mniej więcej? Bo nie tylko stoperzy i bramkarz mają wpływ na to, ile zespół traci bramek i jak prezentuje się w obronie.
Kamil232 pisze: I nie piszta mi tutaj farmazonów, w Anglii bez dobrej obrony, mistrza nie zdobedziesz, to nie Hiszpania.
Czyli w Hiszpanii tylko atak przyczynia się do mistrzostwa, a obrona jest nieważna? :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”