Pewniak dnia - konkurs (organizacyjny) - Strona 12

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.

maksymalny kurs

8,00
13
50%
5,00
13
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Pewniak dnia - konkurs (organizacyjny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2009, 20:03

cloner ale nie rozśmieszaj ludzi, bo ci to średnio wychodzi.
Dorośnij w końcu

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 sty 2009, 20:10

cloner pisze:Ponoć tylko ja sie sprzeciwialem BAH
to popatrz na poczatki watku o zmianie buka... znaczy od postu Akarina
cloner pisze:to ma ku.rwa byc do konca miesiaca,
a kto pisze, ze nie ma byc? zadalem pytanie czy nie lepiej ale zmiany jasna rzecz po zakonczeniu aktualnych rozgrywek znaczy miesiaca - nie ma zmian w trakcie trwania gry :!: podstawowa zasada
cloner pisze:bez żadnych zmian w środku rozgrywek
bez [rzesady :P
fieldy pisze:już na stałe, czy tylko do tego czego brakuje w bah ?
na stale... jest tam bogata oferta bowiem sa tam usrednione, podstawowe kursy z ofert wsyztskich bukow. Tak wiec jak u kogos czegos nie ma a i inynych w ofercie sie znajduje na betexplorer jest...
wg mnie powinno sie grac tylko na 1, x, 2 i overy undery - sol bukmacherskiej ziemi a na betex to jest

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 sty 2009, 20:12

fieldy pisze:Dorośnij w końcu
Powiedział 25-latek, który nie ma życia towarzyskiego i 90% dnia spędza na forum.

Ja chcialem STS, kilku zdecydowalo ze lepiej BAH, no to gramy Waszym bahem.

o moje życie towarzyskie to ty się nie martw, nie twoja sprawa // fieldy

Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 02 sty 2009, 22:18

Mogę podać typ który jest już podany?

Bo chciałem na Cleveland puścić ale widzę że Czeher mnie uprzedził :evil: i wolę się upewnić czy mogę :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2009, 22:20

Mogę podać typ który jest już podany?
tak

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 sty 2009, 23:25

ale rzescie poplatali z tymi 2typami na dzien :>
Teraz patrze w oferte BAH i widze ze na chwile przed meczem jest w ofercie Toronto - Houston.. jest mecz o zlej godzinie, widac Bah nie uznaje naszego czasu... mecz jest o 1:05 naszego czasu

Czyli mam czekac na nowy dzien ... znaczy niecale 40min? w gwoli formalnosci ? czy moge wyslac wczesniej ? :P

patrze w tabele i widze ze wpisalem sie w historie.. najlepszy wynik a teraz juz pobic go nie bedzie mozna bo zmienila sie ilosc oddawanych typow :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2009, 0:07

czeher pisze:ale rzescie poplatali z tymi 2typami na dzien
żeśmy

Jak powiedział Platini: Rules are rules. Nie ma naginania zasad, nawet nie ratuje cię twój rekord, którego nikt nie pobije :lol:

max to 2 typy dziennie :!:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 sty 2009, 3:11

fieldy pisze:żeśmy
dobra dobra polonisto :P
fieldy pisze:Nie ma naginania zasad, nawet nie ratuje cię twój rekord, którego nikt nie pobije :lol:
Jakie naginanie ... wszytsko zgodnie z zasadami 2minuty nastepnego dnia... a pewniaczek przedni - Raptors rozgniata rakiety - szkoda ze nie oznaczylem tego mianem pewniaczka :P
Nawet screena zrobilem :P
fieldy pisze:max to 2 typy dziennie :!:
przepis w praktyce do dupy... bo z jednej strony zwiekszyliscie liczbe typow na miesiac a z drugiej ograniczyles typy oddawane w danym dniu.. troche to takie poplatane, zbyt duzo tych regulacji, teraz najwiecej spotkan bedzie w weekend grane wiec trzeba bedzie w tygodniu stopniowo je puszczac...
Wiadomo ze ten zabieg mial ograniczyc tych, ktorzy oddawali wszytsko albo prawie wszytsko w ostatni dzien - ale ile takich przypadkow bylo ? 1? i tak naprawde jaki to mialo wplyw na koncowy triumf ? zaden, tego rodzaju konkursy to tez taktyka - tak jak BPU - jedni oddawali odrazy znjac swoja sile a drudzy kombinowali zapominajac czasem o typowaniu, majac ograniczone pole manewru jak i nizsze zasadniczo kursy. Teraz jest troche inaczej ale tez cos w tym jest. Kto jest dobry tak czy owak wygra.
Poza tym moze lepiej zrobic w przyszlosci tak, jesli juz jest obawa przed ostatnimi dniami aby wtedy - w ostatnim tygodniu dac taka regulacje 2 typy na dizen badz tez taki myk aby w osttanim tygodniu mozna bylo oddac mniej niz polowe typow z calosci - czyli przed rozpoczeciem ostatniego tygodnia nalezy miec 6typow oddanych :!: a 4 ewentualnie w ostatnim tygodniu... nie trzeba bedzie zbytnio kombinowac i wyczekiwac, aczkolwiek jak juz pisalem takie konkursy to tez taktyka a te regulacje lekko zawezaja pole manerwu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2009, 10:26

Pewnie, że można wszystko uzgodnić. Mamy w końcu robić tak, aby wybrać w końcu optymalne zasady [a jak wiadomo w praniu najlepiej wszystko wychodzi]
Tylko, że piszesz że obniżono ilość typów na dzień, a powiększono ilość w miesiącu - i w związku z tym zbyt dużo regulacji, za duże poplątanie.
Dla mnie mniej chaosu wprowadza zasada - że przez cały konkurs można 2 razy dziennie zatypować, niż 2 razy tylko w ostatnim dniu, albo 50% wszystkich typów w ostatnim tygodniu ...
czeher pisze:nie trzeba bedzie zbytnio kombinowac i wyczekiwac, aczkolwiek jak juz pisalem takie konkursy to tez taktyka a te regulacje lekko zawezaja pole manerwu
- ilość meczów została powiększona, wiec imho pole manewru się nie zmniejszyło, a wręcz odwrotnie.
- jak dla mnie ograniczenie, że można oddać tylko 2 typy na dzień nie ma wpływu na taktykę. Jakby był 1, to może bym się zgodził. Ale właśnie dlatego nie jest 1, a 2 :D może lepszy byłoby, aby na tydzień móc zatypować max 5 typów ? czyli 50% wszystkich ? Chyba nie.
-
Kto jest dobry tak czy owak wygra
a właśnie, a kto nie, musi kombinować. Ty już wygrałeś, wiec po co kombinujesz :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 sty 2009, 15:40

fieldy pisze:- jak dla mnie ograniczenie, że można oddać tylko 2 typy na dzień nie ma wpływu na taktykę. Jakby był 1, to może bym się zgodził
a jak np chce zagrac 3typy z NBA :P kutwa znowu nie ma w ofercie Atlanty... moze pozniej bedzie :think:
fieldy pisze:wiec po co kombinujesz
nie kombinuje ja po prostu lubie miec swoje zdanie :lol:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 03 sty 2009, 16:21

nieskromnie wtrące się do rozmowy:D

Moim zdaniem (tak przynajmniej sądzę gdyż inaczej nie miało by to sensu) Fieldy chciałeś ograniczyć ataki desperatów w końcowych dniach konkursu gdy sobie niektórzy przypominają że trzeba by zatypować i szukają takich kursów żeby mieć szanse wygrać...

i właśnie dlatego dobre jest to 2 typy na dzień ale jednak... nie do końca powinno być tak właśnie ale tylko w np ostatnich 5? -8? dniach? konkursu, bo co komu to przeszkadza jak ktoś się na samym początku rozbryka i walnie wszystkie typy:D jego sprawa.

A teraz inne rzeczy o których chciałbym zapisać a mianowicie:
- gdy ktoś zacznie typować (odda np 6 typów po czym zobaczy że niema już szans na wygraną i nie typuje już w danym miesiącu) a nie skończy to powinien odbywać kare:D znaczy zakaz brania udziału w konkursie w następnym miesiącu
2 propozycja:D
wymagająca już niestety dużo więcej obliczeń a mianowicie coś takiego że ograniczenie jest do 10 typów miesięcznie tak? tak! no jak ktoś się wyszaleje na początku można by zrobić tak ze takie osoby mogą oddać jeszcze max do 5 typów!, ale... no właśnie ale:D musi być to obarczone większym ryzykiem. A mianowicie chodzi mi tutaj o ujemne punkty jeżeli typ siada to rozlicza się go normalnie jak te 10 ale jak nie siada to analogicznie lecą punkty ujemne:D

to taki mój mały wkład w dyskusje:D

P.S

STS był lepszy ten bah to :suicide:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 03 sty 2009, 17:56

gieksa pisze:A mianowicie chodzi mi tutaj o ujemne punkty jeżeli typ siada to rozlicza się go normalnie jak te 10 ale jak nie siada to analogicznie lecą punkty ujemne:D
:arrow:
fieldy pisze:nie będziemy wprowadzać żadnych ujemnych punktów, mam dosyć na głowie [od 1.1.09 jeszcze więcej], a pomagać podliczać nikt nie chce :maruda:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 03 sty 2009, 18:12

wiem bo to czytałem ale tam była mowa o ujemnych punktach w podstawowych typach a jak mówię tylko o tych dodatkowych:D,
a poza tym to tylko takie zapytanie:D i propozycja:D żeby nie było:D

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 03 sty 2009, 20:03

Nie no... ujemne punkty wydają mi się niepotrzebne. Dobrze jest jak jest a to, że ktoś odda wszystkie typy do środka miesiąca albo w ostatnich 5 dniach lub rozłoży je sobie równomiernie to kwestia indywidualna, pewna strategia, która może ale przecież nie daje 100% szans na wygranie. Jak kto woli.
Mnie tylko martwi ten bet-at-home ale jakoś się przyzwyczajam.

PS mam pytanie czy w Bah kursy ulegają zmianie? Bo np w Sts była średnia stawka, która nie ulega zmianie. W Fortunie jest tak z kolei, że np na faworyta jest całkiem duża stawka, która z dnia na dzień spada (tak, że czasem jest mniejsza od tej w Sts). Oczywiście jest to związane z formą, jakimiś newsami czy popularnością tego typu

E: a to sorry :roll: myślałem, że w STS kursy się utrzymują ale ok - rzadko tam zaglądam i jeszcze nie zauważyłem :wink:
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 20:11 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 sty 2009, 20:07

MENDEZ, w każdym buku kursy się zmieniają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”