Bayern Monachium - Manchester United - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium - Manchester United (1/4 LM 2009/2010)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 08 kwie 2010, 23:32

Olic będzie miał w tym roku już 31 lat (mój rocznik 8) )
Ale gafe strzelilem :o A dalbym wiare ze koles ma max 28 lat.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 kwie 2010, 12:57

Fabregas był gotowy do gry, miał tylko stłuczoną nogę. Po wejściu Puyola pękła mu kość strzałkowa i dlatego jest kontuzjowany.
:shock:

I dlatego po "faulu" Puyola dziarsko zabrał się za wykonywanie karnego, a dopiero po pierd.nięciu z całej siły z jedenastki nie mógł ustać na nogach :spoko:

Ja rozumiem że ciężko jest pogodzić się z faktem, że Wenger przegrał wam sezon ryzykując zdrowiem Cesca i Gallasa, ale negowanie tego nic nie zmieni...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 mar 2014, 11:47

Odświeżam ten temat (z prośbą do modów o lekką zmianę tytułu ;)), bo mam wrażenie, że dyskusja o dwumeczu inaczej rozejdzie się w różnych wątkach (tak jak już teraz to wygląda) ;)

Bayern w sobotę zagrał dość słaby mecz, szczególnie w drugiej połowie, gdzie widać chyba było jeszcze opary alkoholu wydobywające się z co poniektórych zawodników :P No, ale w szczególności do myślenia mogła dać rotacja Pepa, który posadził na ławie Neuera, Alabę, Martineza i Muellera; Lahm (z konieczności za Thiago), Robben i Mandzukic weszli jako rezerwowi, z kolei Boateng i Kroos nie znaleźli się nawet w składzie meczowym. Zważywszy to, wraz z absencją Dante za kartki i kontuzją Thiago, można w miarę przewidzieć wyjściową "11" na wtorkowy mecz z MU:

Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Schweinsteiger, Kroos - Robben, Goetze, Ribery - Mueller
+ Starke - Rafinha, van Buyten, Contento, Shaqiri, Pizarro, Mandzukic

Największa zagadka dla mnie to atak - może tam zagrać oczywiście Mandzukic, a Mueller za jego plecami, równie dobrze Mueller z Goetze mogą się zamienić miejscami (i z pewnością będą się zamieniać w praktyce, jeśli zagrają razem). Teoretycznie Lahm może też zagrać w pomocy kosztem jednego z nich, choć mam nadzieję, że Pep tego nie zrobi.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 mar 2014, 14:54

Tyle w temacie :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 kwie 2014, 13:41

Adrenalinka przed meczem już jest?

(forum umiera to trza poszukać środków na reanimację)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 kwie 2014, 14:41

Ebi pisze:Adrenalinka przed meczem już jest?
Wszyscy (?) fani MU obecni na forum twierdzą, że przegrają, to samo twierdzisz Ty, jeśli chodzi o Bayern. Więc brak emocji, skoro każdy się widzi na przegranej pozycji... ;)

Choć faktycznie, trochę dziwi ten brak odzewu - myślałem wczoraj, że wywołam choćby cień dyskusji...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 kwie 2014, 14:47

Michał M pisze:
Ebi pisze:Adrenalinka przed meczem już jest?
Wszyscy (?) fani MU obecni na forum twierdzą, że przegrają, to samo twierdzisz Ty, jeśli chodzi o Bayern. Więc brak emocji, skoro każdy się widzi na przegranej pozycji... ;)

Choć faktycznie, trochę dziwi ten brak odzewu - myślałem wczoraj, że wywołam choćby cień dyskusji...
Zaniedbano reklamę przy przenosinach i takie są skutki. Trzeba by jakieś banery na inne strony powrzucać itp, bo naprawdę 1-2 lata i kuniec będzie.

Adrenalinka jest, bo jednak szczególnie sezon 2010 nauczył mnie, że trzeba wierzyć do końca. I może dzisiaj Bayern, który w ostatnich meczach seryjnie traci bramki, remisuje wygrany mecz z Hoffenheim (!) zaskoczy i strzeli gola na OT.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 14:53 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 kwie 2014, 14:51

Bo czasem nie wiadomo gdzie kończy się szydera, a zaczyna dyskusja :P Szanse mamy iluzoryczne, nie przewiduję blamażu - spodziewam się dwumeczu podobnego do tego z Arsenalem, niby jest granie, ale nie było momentu w którym Bayern mógłby czuć się zagrożony.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 kwie 2014, 14:51

Jak wyjdziecie takim samym składem jak na "wieśniaków" to jest szansa na emocje :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 kwie 2014, 14:56

BadBoy pisze:Jak wyjdziecie takim samym składem jak na "wieśniaków" to jest szansa na emocje :wink:
W Bayernie nie ma rezerwowych.

Dziwne jest, że wciąż trafiam na artykuły, które traktują tę rywalizację jako rewanż za 1999 rok. Naprawdę? Przecież od tamtego czasu ekipy spotykały się trzy razy (dwa fazy w fazie pucharowej) i 2x lepszy był Bayern. Taktyczne zmiażdżenie Fergusona w 2001 i ostateczny triumf, cudowne wyrzucenie (cudowne, bo to był mały cud) dwukrotnego z rzędu finalisty w 2010 i (a i okoliczności bardzo podobne) jeszcze mamy się rewanżować. Ile tego? :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 kwie 2014, 15:23

Ebi pisze:Zaniedbano reklamę przy przenosinach i takie są skutki. Trzeba by jakieś banery na inne strony powrzucać itp, bo naprawdę 1-2 lata i kuniec będzie.
Nawet żadnemu modowi nie chciało się do tej pory przerobić nazwy tematu. Ech... :(
Ebi pisze:W Bayernie nie ma rezerwowych.
Nie przesadzaj, van Buyten i Contento, a także Starke czy nawet Shaqiri to jednak są z reguły rezerwowi. Chociaż chętnie mówi się i twierdzi o tym, że w Bayernie jest 16-18 podstawowych zawodników, to jednak jest to mała przesada ;)
Ebi pisze:Dziwne jest, że wciąż trafiam na artykuły, które traktują tę rywalizację jako rewanż za 1999 rok. Naprawdę? Przecież od tamtego czasu ekipy spotykały się trzy razy (dwa fazy w fazie pucharowej) i 2x lepszy był Bayern. Taktyczne zmiażdżenie Fergusona w 2001 i ostateczny triumf, cudowne wyrzucenie (cudowne, bo to był mały cud) dwukrotnego z rzędu finalisty w 2010 i (a i okoliczności bardzo podobne) jeszcze mamy się rewanżować. Ile tego? :lol:
Bo wszyscy tylko pamiętają o finale z 99 r. Oczywiście, że rewanż już dawno nastąpił (pisałem to 4 lata temu w poście otwierającym ten temat). Notabene, po raz trzeci spotykamy się w ćwierćfinale i do tej pory zawsze przechodził dalej Bayern 8) W 2001 r. był nawet taki sam układ spotkań - pierwszy na Old Trafford. Nie mam nic przeciwko powtórce z historii (potem w półfinale był Real, a w finale Valencia - teraz mogłoby być np. Atletico :P ).

To jeszcze mały smaczek przed meczem :P

https://pbs.twimg.com/media/BkIoSYjIUAAGSYo.jpg

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 kwie 2014, 19:39

Skład Bayernu:
Neuer - Ribéry, Martinez, Robben, Rafinha, Boateng, Lahm, Müller, Alaba, Schweinsteiger, Kroos

Bez Mandzukicia, czyli chcemy zajechać obronę United bieganiem. Gotze ostatnio miał słabsze mecze to zaczyna na ławce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 kwie 2014, 19:43

Giggs gra, więc nie macie szans :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 01 kwie 2014, 19:51

http://www.lajfy.com/match/index/date/2 ... 1/id/99760

Tu cały skład. Szykuje się mocne lanie :chill:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 kwie 2014, 19:53

Czyli jednak bez Rafaela - jest za to Valencia. Nie bardzo jest czym straszyć w ofensywie, stawiamy na wybieganych graczy na skrzydła - chyba słusznie. Są dobre opcje z ławki w razie czego. Zobaczymy co z tego będzie, nie wiem skąd we mnie to uczucie, ale mam wrażenie, że będzie w miarę wyrównany mecz i nie będziemy jechać do Monachium na wycieczkę krajoznawczą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”