Puchar Polski (zbiorczy) - Strona 111

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2026, 12:04

cloner pisze:
10 kwie 2026, 11:28
Częstochowa należy do Śląskiego Związku Piłki Nożnej, więc wedle tej klasyfikacji jesteście naszym zespołem
Wtedy byliśmy częstochowskim ;)
cloner pisze:
10 kwie 2026, 11:28
Choć oczywiście, wedle geografii i historii to już Małopolska.
Prawda. Kulturowo też na pewno nie Śląsk.
Eyesmon pisze:
10 kwie 2026, 11:39
Ja po prostu jako katowiczanin kibicuję Gieksie
Widzimy się jutro na Lidze Młodziczek.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 kwie 2026, 12:07

futbolowa pisze:
10 kwie 2026, 12:04
Wtedy byliśmy częstochowskim
Bzdury chyba koleżanko imho.

Śląski ZPN powstał w 1920 roku w Bytomiu i m.in. Częstochowa jest do niego od lat zaliczana. Częstochowski to macie PODOKRĘG.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2026, 12:27

cloner pisze:
10 kwie 2026, 12:07
futbolowa pisze:
10 kwie 2026, 12:04
Wtedy byliśmy częstochowskim
Bzdury chyba koleżanko imho.

Śląski ZPN powstał w 1920 roku w Bytomiu i m.in. Częstochowa jest do niego od lat zaliczana. Częstochowski to macie PODOKRĘG.
Za bardzo uprościłam, do kwestii wojewódzkiej ;) Pamiętam po prostu, jak nas to bawiło, bo potem w czasach czwartoligowych już nikt nie pamiętał tam o Rakowie :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 kwie 2026, 13:55

Hejo, jakie typy przed sobotą?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 kwie 2026, 14:01

Ostatnia krajowa porażka Rakowa to właśnie w Zabrzu 3-1, więc w sobotę duet Tomczyk & Ocimek będzie chciał się zrewanżować. Faworytem bukmacherów delikatnym są właśnie żabole i ja też w ekipie Gasparika widzę więcej atutów. Raków popełnia za dużo głupich błedów w obronie, jeśli to wyeliminują to powinno "to wszystko" ruszyć w zespole, ale na dziś szanse oceniam 40-40-20 (Górnik - remis - Raków).

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1019

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 kwie 2026, 14:04

Czy tylko ja mam wrazenie, ze w temacie tego meczu mowi sie bardzo malo albo prawie wcale. Gdyby nie podbicie tematu na forum, to zupelnie bym nie pamietal ze to jest grane - w poprzednich latach jakos wiecej sie o tym mowilo (choc pewnie tez z wiadomych wzgledow czesciej mi sie tez pojawialy jakies materialy czy newsiki).

Co do typow - oby Gornik, zasluguja w tym sezonie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 kwie 2026, 14:10

cloner pisze:
30 kwie 2026, 14:01
Ostatnia krajowa porażka Rakowa to właśnie w Zabrzu 3-1, więc w sobotę duet Tomczyk & Ocimek będzie chciał się zrewanżować. Faworytem bukmacherów delikatnym są właśnie żabole i ja też w ekipie Gasparika widzę więcej atutów. Raków popełnia za dużo głupich błedów w obronie, jeśli to wyeliminują to powinno "to wszystko" ruszyć w zespole, ale na dziś szanse oceniam 40-40-20 (Górnik - remis - Raków).
Nie dziwię się bukom, mimo wszystko wiosnę Górnik ma lepszą niż my. Ale mocno wierzę, że naszą przewagą będzie to, że mamy więcej ogrania w meczach o wysoką stawkę. Liczę też na pełną mobilizację u zawodników – Brunes to jest totalny kocur, na pewno zaraz się z nami pożegna, więc byłoby fajnie zdobyć dobre trofeum na pożegnanie. Część zawodników jeszcze nic nie ma w CV, więc to też duża sprawa dla nich. No i starzy wyjadacze, którzy znają smak dobrego zwycięstwa :))

Chociaż po Twitterze widzę, że bardziej ten finał przeżywają kibice Górnika, presja jest więcej bardzo duża – pytanie, czy rywale ją dźwigną.
Przema pisze:
30 kwie 2026, 14:04
Czy tylko ja mam wrazenie, ze w temacie tego meczu mowi sie bardzo malo albo prawie wcale. Gdyby nie podbicie tematu na forum, to zupelnie bym nie pamietal ze to jest grane - w poprzednich latach jakos wiecej sie o tym mowilo (choc pewnie tez z wiadomych wzgledow czesciej mi sie tez pojawialy jakies materialy czy newsiki).
U mnie akurat Twitter jest tym zalany i to wcale nie przez kibiców Rakowa. Podobno ma wjechać nowy branding PP, dużo pisze się o pożegnaniu sędziego Przybyła (będzie ostatnie machanko), VAR też ma jakoś na nowo być zorganizowany.

Ale, wiadomo, mnie sociale będą podsuwać to, co jest potencjalnie interesujące dla mnie, więc to też może być iluzja.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1019

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 kwie 2026, 14:13

futbolowa pisze:
30 kwie 2026, 14:10
U mnie akurat Twitter jest tym zalany i to wcale nie przez kibiców Rakowa. Podobno ma wjechać nowy branding PP, dużo pisze się o pożegnaniu sędziego Przybyła (będzie ostatnie machanko), VAR też ma jakoś na nowo być zorganizowany.
Bardziej mowie o wiekszych mediach jak, nie wiem, weszlo czy meczyki. Tam bardziej jest nadal grzany mecz Legia - Lech i anulacja czerwonej kartki niz zblizjacy sie final PP.
Fakt, ze o Przybyle slyszalem, ale to glownie w kontekscie jego pozegnania a nie samego meczu jako takiego.

Ale pewnie to wszystko sie zmieni najpozniej jutro.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 kwie 2026, 14:25

Przema pisze:
30 kwie 2026, 14:13
Bardziej mowie o wiekszych mediach jak, nie wiem, weszlo czy meczyki. Tam bardziej jest nadal grzany mecz Legia - Lech i anulacja czerwonej kartki niz zblizjacy sie final PP.
Fakt, ze o Przybyle slyszalem, ale to glownie w kontekscie jego pozegnania a nie samego meczu jako takiego.

Ale pewnie to wszystko sie zmieni najpozniej jutro.
Bo tam w ogóle jakaś dziennikarska afera była ostatnio. Nie wiem, czy tak było zawsze, ale w ostatnim tygodniu pierwszy raz o tym usłyszałam – dziennikarze wraz z akredytacjami dostali info, że nie będzie można relacjonować tego, co się dzieje na boisku (nie tylko w formie wideo, ale w ogóle) – i że tylko TV będzie miała do tego prawo. Wydaje mi się, że do tej pory nie było to aż tak blokowane.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 kwie 2026, 14:33

Nie jestem fanem Jarosława Przybyła, moim zdaniem jeden z najsłabszych arbitrów w ekstraklasie w ostatnich 5 latach, a gdy wczoraj przeczytałem wieczorem że będzie prowadził finał PP to się złapałem za głowę, później jednak kliknąłem w metryczkę i już wszystko wiadomo, 50 lat to już połaczyłem kropeczki, dostał finał na koniec kariery. Dobrze, że VAR go będzie poprawiał, bo chłop już od 3 lat powinien sędziować III-IV ligę.

Osobiście oczywiście trzymam kciuki za były sztab Polonii, mam nadzieję że po meczu będę mógł Tomczykowi wysłać smsa z gratulacjami, a nie wkurzać się pucharem żaboli :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 kwie 2026, 14:46

Górnik na ostatniej prostej do:
-Pucharu Polski
-wicemistrzostwo Polski i powrót do europejskich pucharów
-wyczekiwana od lat prywatyzacja klubu

Ale z racji że trzymam za nich kciuki, to pewnie się wysrają ze wszystkim na ostatniej prostej :P Zresztą, skoro firma Zarys-Zarys wycofała się kupna Górnika po tym jak na zaawansowanym etapie zajrzeli w księgi klubu... to może lepiej jednak taktycznie ominąć tą Europę, żeby nie powtórzyć historii Ruchu Chorzów (dostali się w 2015 do europejskich, więc przyjrzało się im FFP i dowalili im prawie milion zł kary).

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 30 kwie 2026, 15:41

cloner pisze:
30 kwie 2026, 14:33
Nie jestem fanem Jarosława Przybyła
Polski Collina :lol2:
Też za nim nie przepadam i cieszę się, że odchodzi na (nie)zasłużoną emeryturę
sickstick pisze:
30 kwie 2026, 14:46
Ale z racji że trzymam za nich kciuki
Czemu ja myślałem, że Ty sympatyzujesz z Odrą Opole? :oops:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 kwie 2026, 15:49

NoName1989 pisze:
30 kwie 2026, 15:41
Czemu ja myślałem, że Ty sympatyzujesz z Odrą Opole? :oops:
Gdzie tam, Oderką się interesuję bo od10 lat mieszkam w okolicy, ale daleko mi do tego klubu. Natomiast Żabolem jestem chcąc-nie chcąc od dziecka, pochodzę z miejscowości Rydułtowy gdzie noworodków z porodówki wypuszczają dopiero jak powiedzą "Jebac Ruch", za pojawienie się na mieście w niebieskiej bluzie zgarniasz wpierdol od razu, a słowo "Torcida" mówisz zamiast "Amen" na końcu pacierza. Od niedawna jeszcze trzeba się było nauczyć nowego zwrotu czyli "Jebać Mara", ale to już się tym martwią obecne dzieciaki, ja uciekłem do opolskiego gdzie możesz stanąć na środku rynku i krzyknąć "Jebac Odre" to co najwyżej ktoś przyjdzie zapytać co to jest Odra.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1126
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 30 kwie 2026, 17:24

Pewnie myślą że choroba?
To ja w takim razie kibicuję Rakowowi, bo Górnik zabrał mojej Jadze złudne nadzieje na tytuł. :mrgreen:
I lepiej w zaległym meczu zagrać ze zdobywcą PP.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 30 kwie 2026, 17:47

Nie chce pisać,że ta drużyna na to zasługuje,bo ostatecznie i tak zweryfikuję boisko,ale po prostu dobrze byłoby dla historii,miasta,aby w końcu coś się tutaj działo...To,że w Zabrzu od dłuższego czasu nic nie ma,jak miasto jest zadłużone i mając takie wydarzenie nie zorganizować strefy kibica jest po prostu skandalem 🙁 Oczywiście dopóki Podolski nie przejmie klubu po sukces wyciągnie nawet rączki poprzednia ekipa rządząca z Mańka-Szulik na czele,ale liczę po prostu mam nadzieję że będzie rozpierdol w Zabrzu,a na osiedlu będzie tak głośno jak kiedyś za małego leciało "A wszystko to" Ich Troje 😍

Niech te miasto ożyje,niech wygra lepszy i oby był to Górnik :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”