FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1103

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 maja 2010, 23:32

no tak. w koncu to wszystko co czytalem bylo na podst. Marca :lol:

a dokladnie to czytalem
http://soccernet.espn.go.com/news/story ... 43&cc=5901

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 03 maja 2010, 16:54

kto na skrzydlo? nie wiem
navas, van persie, young, ribery?

co do tego ze nie potrzebujemy crosujacdego skrzydlowego, tylko strzelcow goli. ok, ale ile jest lewych napastnikow? malo kto tak gra jak barca. sa napastnicy od goli, glownie srodkowi, a na skrzydlach skrzydlowi. napastnik srodkowy moze sobie z boku nie poradzic, a z kolei skrzydlowy moze nie strzelac goli na tym skrzydle. nie dajmy sie zwariowwac.
gole golami, ale jak sie wmozni te lewa flanke to o ile to poprawi jakosc gry w ofensywie, to nie moze nie wyjsc na plus. nie chodzi mi o kolesia typu overmars, czyli bierze, wypuszcza pilke pod linie koncowa, wyprzedza obronce i crosuje, ale czworka, ktora wymienilem, to inteligentni gracze, z dobra gra kombinacyjna, uderzeniem i dryblingiem. jezeli bedzie wiecej sytuacji, wiecej ciekawszych atakow, wieksze mozliwosci, to i strzelcy wykorzystujacy te sytuacje sie znajda.

za navasem przemawia to ze jest z hiszpani. za riberym ogolne przekonanie o jego crackowosci (moge tak napisac?), za van persim chyba nic, bo jest krysztalowy, a za youngiem, moim faworytem, to ze jest mlody, tanszy od poprzednikow, i niegorszy wedlug mnie od najlepszego z pozostalych.
young to nie jest objawianie tego sezonu, on gra na wysokim poziomie od lduzszego czasu.
co do silvy to jak pisal mentor, to raczej mediapunta, mata to madritista, takich nie chcemy. zreszta jest mlody nieopierzony, byl na niego chwilowy szal i po wszystkiemu juz

jestem zwolennikiem transferu younga, ale moj wplyw na polityke ttransferowa barcy to tylko jakies 15%... ale caly czas staram sie za nim lobbowac zarowno u guardioli jak i laporty. pepa nie trzeba specjalnie przekonywac. znajduje sie na jego liscie, ale nie tylko on na te pozycje. a laporta rozwaza rozne opcje.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 maja 2010, 17:14

odchodzac od tematu transferow...
jutro kolejny mecz z -dzielnie walczaca o utrzymanie -teneryfa
nie zagra busquets (pauzuje za nadmiar zoltek)-wystapi toure
watpliwosci sa odnosnie xaviego - pomijajac mozliwe pogorszenie urazu (juz w sobote gral z 3 cm dziura w nodze) ma juz 4 zolte kartki-piata eliminuje go z najwazniejszego i najtrudniejszego meczu sezonu- z sevilla w sobote o godz 21 (jak wszytskie mecze tej kolejki)

na miejscu oszczedzilbym go jutro i zagralbym w srodku : yaya-keita-messi (chociaz wolalbym thiago alcantare,ale ,ze to mecz bardzo wazny guardiola nie bedzie chcial ryzykowac)

bardzo zle wiesci czyta sie odnosnie abidala-juz na mecz z interem mial byc gotowy-pozniej na villareal
teraz elmundodeportivo pisze,ze nie zagra do konca sezonu...
oby sie mylili

w obronie tez spodziewam sie rotacji (milito za pique, moze markez)
rywal nie jest wymagajacy ,poza tym z forma wyzej wymienionych nie jest tak tragicznie by nie powstrzymali napastnikow teneryfy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 18:04

jordan20 pisze:watpliwosci sa odnosnie xaviego - pomijajac mozliwe pogorszenie urazu (juz w sobote gral z 3 cm dziura w nodze) ma juz 4 zolte kartki-piata eliminuje go z najwazniejszego i najtrudniejszego meczu sezonu- z sevilla w sobote o godz 21 (jak wszytskie mecze tej kolejki)
Co do kartek pełna zgoda i uważam, że jutro jest dobry moment na odpoczynek dla niego. Ciekaw jestem natomiast skąd masz informacje na temat tych 3 cm ubytku? Specjalistą nie jestem, ale zdrowy rozsądek podpowiada mi, że z takim urazem nie byłby w stanie grać a na boisku nie dało się nawet zauważyć, aby cokolwiek mu dolegało.

Abidala szkoda, ale ja już się pogodziłem, że w tym sezonie nam więcej nie pomoże.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 18:14

Ja spodziewam się sporej rotacji mimo wszystko, tj. Xavi i Messi na ławie od początku. Nie wiem kto może ich zastąpić i nie wiem jak to może wypaść, ale Barcelona gra z zespołem, który zgromadził 65 oczek mniej, wiem, że walczą o utrzymanie, ale nie można popadać w za duże obawy przy wielu zmianach. Chętnie zobaczyłbym zestawienie z Valdesem w bramce- obroną z Alvesem, Milito, Puyolem(Pique), Maxwellem dalej Yaya, Keita, Thiago - Pedro, Bojan, Henry. Spokojnie z takim zestawieniem można wygrać. Jeśli coś będzie szło nie po myśli to zawsze Leo i Xavi będą na ławie.
Jednak coś czuje, że po tej kolejce Barca będzie miała jeden mecz do przodu. Mallorca walczy o LM i liczę, że przynajmniej zremisują u siebie z Realem. W nagrodę Barca postara się o wygraną w Andaluzji i na Balearach będą mogli szykować się do zgarnięcia jakieś kasy za walkę o LM.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 18:21

Jarzinho pisze:Chętnie zobaczyłbym zestawienie z Valdesem w bramce
Wariat :lol:

:wink:

Jeżeli mamy oczekiwać większej rotacji to spodziewałbym się kogoś z dwójki Marquez/Czyhrynski a nawet obu, ale... aż takich rotacji jednak się nie spodziewam. Fajnie by było zobaczyć Thiago w pierwszym składzie, ale w to już zupełnie nie wierzę. W ataku wybór jest całkiem spory bo może zagrać Jeffren czy nawet Henry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 20:11

Mentor pisze:Abidala szkoda, ale ja już się pogodziłem, że w tym sezonie nam więcej nie pomoże.
jordan20 pisze:bardzo zle wiesci czyta sie odnosnie abidala-juz na mecz z interem mial byc gotowy-pozniej na villareal
teraz elmundodeportivo pisze,ze nie zagra do konca sezonu...
Abidal dzisiaj trenował, więc chyba najgorzej z nim nie jest. Z pierwszej drużyny brakowało jedynie Iniesty. Alcantara także był obecny, więc jutro pewnie znajdzie się w kadrze na spotkanie, czy zagra to zależy tylko od Pepa, ja mam nadzieję, że tak.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 maja 2010, 20:26

Abidal dzisiaj trenował
daj jakies zrodlo (hiszpanskie,polskie),bo ja niczego takiego nie doczytalem

elmundo pisze,ze trenowal jedynie sam z boku (z fizjoterapeuta),nie uczestniczac w sesjii z grupa
wobec tego nie zagra jutro a i na wystep w sevilli ma male szanse

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 20:40

jordan20 pisze: daj jakies zrodlo (hiszpanskie,polskie),bo ja niczego takiego nie doczytalem

elmundo pisze,ze trenowal jedynie sam z boku (z fizjoterapeuta),nie uczestniczac w sesjii z grupa
wobec tego nie zagra jutro a i na wystep w sevilli ma male szanse
Na fotkach nie wyglądał jakby trenował z boku.
http://www.fcbarcelona.com/web/castella ... leria.html

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 21:09

A jak wygląda? :lol: Raptem jedna fotka na której widać go w pobliżu grupy nie świadczy przecież o tym, że trenował normalnie. Mam takie same wątpliwości jak jordan.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 21:22

Mentor pisze:A jak wygląda? :lol: Raptem jedna fotka na której widać go w pobliżu grupy nie świadczy przecież o tym, że trenował normalnie. Mam takie same wątpliwości jak jordan.
Ja nie mówię, że on jutro zagra czy, że trenował z grupa na pełnych obrotach. Jednak była mowa, że w tym sezonie już nie zagra, a chyba to jest lekko przesadzone.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 21:25

No nie wiem czy przesadzone zważywszy na to, że za tydzień w weekend kończymy sezon.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 maja 2010, 22:41

jednak była mowa, że w tym sezonie już nie zagra
napisalem tak po przeczytaniu tego - http://www.elmundodeportivo.es/gen/2010 ... dones.html

szczegolnie to zdanie o tym swiadczy -
Hay otros dos futbolistas sobre los que los sevicios médicos del club están muy encima, pero que tienen menos probabilidades de ser utilizados de aquí a final de temporada...Eric Abidal, al que ahora mismo se considera muy difícil poder recuperarlo
czyli dwoch graczy (iniesta,abidal)-wg sluzb medycznych-ma niewielkie szanse na gre w tym sezonie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2010, 12:08

Dzisiaj spodziewam się łatwego meczu, ale osoba arbitra może trochę namieszać.

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31956
Nieprzewidywalny Delgado Ferreiro wraca na Camp Nou

Baskijski sędzia Carlos Delgado Ferreiro będzie rozjemcą dzisiejszego spotkania pomiędzy FC Barceloną a Teneryfą na Camp Nou. W marcu sędziował on wyjazdowy pojedynek z Zaragozą, wygrany 4-2, który przebiegł bez kontrowersji. Jednakże w poprzednich meczach dyspozycja Ferreiro była krytykowana przez wszystkich.

Katalońscy piłkarze na pewno nie wspominają miło meczów sędziowanych przez Baska. Podjął on wiele kontrowersyjnych decyzji w ciągu kilku ostatnich sezonów. Fani Leo Messiego z pewnością pamiętają, jak Argentyńczyk został potraktowany przez obrońcę Malagi - Welingtona (wyjazdowy mecz we wrześniu 2009). Po meczu był wielokrotnie krytykowany przez Messiego i Xavi'ego za pozwalanie na tak brutalną grę. Sędzia został nawet oficjalnie zawieszony za swoją postawę w Máladze.

Nawet raport - powściągliwej zazwyczaj - komisji technicznej hiszpańskiej federacji stwierdzał, iż Delgado Ferreiro "nie popełnił jednego błędu, tylko całą serię pomyłek". Pismo krytykowało sędziego za brak reakcji na brutalne ataki Welingtona wobec Messiego i Piqué oraz za pomylenie Messiego z Czyhrynskim i Abidala z Touré.

Delgado Ferreiro sędziował również derby Barcelony w lutym 2009 roku. W zakończonym porażką Blaugrana 1-2 meczu, pomocnik Seydou Keita został kontrowersyjnie wyrzucony z boiska za spóźniony wślizg na Moisésie. Dodatkowo, sędzia pokazał aż 14 żółtych kartek.

40-letni Ferreiro jest pierwszoligowym sędzią od sezonu 2006-2007. W obecnym prowadził 18 spotkań, pokazał 85 żółtych i 2 czerwone kartki.
Tak pogrywał w przywołanym spotkaniu Welington --->

Z tego co pamiętam to nie był to jedyny popis tego zawodnika, ale i tak sędzia go nie ukarał.

Średnia żółtych kartek również robi wrażenie. Teneryfa walczy o utrzymanie więc dzisiaj może być gorąco.

Poza tematem najbliższego spotkania mam coś jeszcze. Rozumiem, że Busquets odwalił żenadę swoim leżakowaniem w meczu z Interem, ale [k****] bez przesady ---> http://www.tvn24.pl/-1,1654769,0,1,dost ... omosc.html

Jakim pajacem i ignorantem wystarczy być, aby pisać newsy dla TVN24?
Powtórki udowodniły, że piłkarz Barcelony nie został uderzony w twarz, co ten brawurowo odegrał na Camp Nou.
[k****] pokażcie mi powtórkę, która pokazuje, że nie został uderzony w twarz :shock: To w co dostał? W kolano? A może w piętę?

Dalej jest jednak jeszcze 'lepiej'...
OSZUST Z CAMP NOU NIE WYLECIAŁ Z BOISKA, CHOĆ ZASŁUŻYŁ
W sobotę po raz kolejny w ciągu kilku dni Sergio Busquets został niespodziewanym bohaterem. Znów nie chodziło o sportową formę. W ostatnim meczu swojej drużyny z Villarreal (4:1) ujrzał dwie żółte kartki, a mimo to nie osłabił swojego zespołu.Odpowiedzialny za zamieszanie jest sędzia sobotniego spotkania Teixeira Vitienes. Najpierw ukarał żółtą kartką wychowanka Barcy za zagranie ręką, a po raz drugi w 80. minucie, gdy młody pomocnik niezbyt ochoczo schodził z boiska i dodatkowo wdał się w przepychankę z napastnikiem gospodarzy Josebą Llorente.

Gdy Busquets zauważył, że sędzia wyciągnął tylko żółtą kartkę, a nie należną czerwoną (za dwie żółte)przestał się ociągać z zejściem z murawy i czym prędzej pospieszył do szatni. Za niego wszedł Yaya Toure i na murawie stadionu El Madrigal wciąż przebywało 22 piłkarzy. Arbiter nie poprawił swojego błędu.
Wszystko ślicznie pięknie gdyby nie fakt, iż:

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 10773.html
Sergio Busquets’ yellow card against Villarreal was his fifth and means he will be suspended for Tuesday’s game against Tenerife. The Catalan midfielder was the protagonist in a confusing incident when he was subbed by Guardiola, as the ref appeared to be showing him his second yellow, when in fact it was for the Villarreal player Llorente, according to the ref for: “grabbing an opponent as he was leaving the pitch in an attempt to make him leave immediately”.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2010, 12:17

Mentor pisze:OSZUST Z CAMP NOU NIE WYLECIAŁ Z BOISKA, CHOĆ ZASŁUŻYŁ
to chyba taki odpowiednik kumana, który pisał o BEZCZELNYM BRUTALU Z PARYŻA, czy jakoś tak :D
dostał w twarz, ale żeby to nazywać uderzeniem ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”