FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1105

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 maja 2010, 0:03

rzezniczak -wawrzyn to lewy obronca

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2010, 0:30

To dobrze! Będzie ścinał w pole karne jak Messi.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 maja 2010, 0:37

dobra posmialismy ale sezonowcowi nie odpuszcze !
masz (pasza) podac te odpowiedzi

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 05 maja 2010, 8:50

wszyscy mowia, ze cos jest niemozliwe, przechodzi jeden co tego nie wie, robi to i nagle okazuje sie mozliwe

to nie ma byc zaden zart, mnie sie zwyczajnie on nie podoba. z nikad mi sie to nie wzialo. nie wstaje rano i nagle mnie nie trafia mysl, ze ten czy tamtem gra dno, ale jakos zaczela mi sie pojawiac irytacja za kazdym razem jak alves na dosrodkowywac, bo to niemal pewniak, ze zabije akcje.

ciezko dyskutowac nad jego przyszloscia w barcelonie, bo wszyscy sie nim zachwycaja. dlaczego? nie wiem. ale nie trzeba dyskutowac nad jego przyszloscia, wystarczy dyskusja nad jego gra. nie chce nikomu wmowic, ze jest slaby, czy do dupy, chce tylko byscie sie sami nad tym zastanowili i bardziej uwaznie spojrzeli na jego poczynania na boisku, bardziej krytycznie. moze zobaczycie to samo, jak wam klapki z oczu spadna

jordan20, Twoj stary sezonowiec :haha: Twoje marne zaczepki mam gleboko w dupie

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 maja 2010, 9:44

sezonowiec
tak wlasnie
jak inaczej nazwac osobe,ktora po zaledwie jednym slabszym sezonie lekko raczko pozbywa sie jednego z dwoch najlepszych -na swojej pozycji na swiecie-zawodnika ? chyba juz nie pamieta sie ile lat czekano na takiego cracka prawej strony
czasy reizigera,belletiego,oleguera,zambrotty sa Ci obce ?
o wyrzuceniu keity i toure tez wspomniales w ciagu ostatniego tygodnia
czemu tak czesto smiejemy sie z fanow realu,ktorzy co rok wymieniaja pol skladu ? czyz -w mniejszym stopniu- po jednym gorszym-wynikowo-sezonie nie robisz tego samego ?

czekam na te nazwiska lepszych -i do wyjecia- zawodnikow na pozycje alvesa...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2010, 12:41

Nie za bardzo w to wierzyłem, ale wygląda na to, że Messi ma szanse wyrównać albo i pobić rekord Ronaldo (nie muszę chyba dodawać, że chodzi o tego prawdziwego Ronaldo :P ). W tej chwili ma 31 bramek i jeszcze dwa mecze przed sobą. Liga zapewne rozstrzygnie się dopiero w ostatniej kolejce a więc jak będzie zdrowy to będzie grał. Przeciwko Sevilli dobrze mu się gra więc liczę na to, że coś strzeli a sezon kończymy meczem z Valladolid na Camp Nou więc tam też powinny byś spore szanse na jakieś trafienie/a. Potrzebuje minimum trzech bramek w dwóch spotkaniach co jest jak najbardziej w jego zasięgu.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 05 maja 2010, 12:44

jego gra w tym sezonie mnie razi. keita czy toure mnie tak nie raza. pewnie dlatego ze alves gra na obronie i widac jego brak na tylach. zawala wlasnie te wazne mecze, gdzie tyly sa potrzebne, z teneryfa blyszczy, bo bronic sie prawie nie trzeba (zastrzegam ze nie widzialem meczu wczorajszego), ale ogolnie chodzi mi o druzyny, ktore za polowe wypuszczaja sie niezwykle rzadko i braku alvesa na tylach zwyczajnie nie widac. za to w meczach gdzie trzeba cos bronic, to go nie ma. to raz, dwa, ze jego dosrodkowania mozna o kant dupy potluc. nikt mi nie wmowi, ze on dobrze dosrodkowywuje, otworz oczy i zobacz na jego crossy. abidal jest dla mnie swietnym bocznym obroncom, broni swietnie, w ofensywie mniej widoczny, ale tez potrafi zrobic przewage jak trzeba. i nie rozumiem dlaczego mowi sie o wzmocnieniu lewej a nie prawej strony, to dla mnie kuriozum.
belletti strzelil bramke jedna przez cala swoja kariere na camp nou, ale za to jak wazna bramke.

puyol gra na srodku, bo jest obronca kompletnym, gra swietnie na kazdej pozycji w bloku defensywnym, zaczynal na prawej. przeniesiony zostal na srodek, poniewaz tam byla luka, ale jak luki nie ma, to moze grac na prawej. jasne ze ma juz swoje lata, ale moze jeszcze troche pograc. takze pozbywajac sie alvesa wcale nie trzeba na sile sprowadzac maicona. wystarczy wzmocnic srodek, ktory juz nie jest slaby, jest pique i jest militio, ceceras nie kaleczy jakos bardzo na tym wypozzyczeniu, moznaby go przetestowac. srodek mial byc wzmocniony czygrynskim, wyszlo jak wyszlo. nie moja wina, ze transfery bywaja nietrafiona. tak samo jak z zambrotta. belletii byl kupiony z tego samego powodu i z podobna renoma co alves, tez byl zajebiscie ofensywnym prawym obronca, jednym z leszych jak nie najlepszym w lidze.

keity czy toure nie chce wyrzucac, ale tez trzeba sie zastanowic co jest z nimi nie tak. faktem jest, ze kadra jest waska i nie mozna sie pochopnie pozbywac zawodnikow nie majac alternatywy. ale alves zwyczajnie mnie razi swoimi poczynianiami na boisku

......

ronaldo strzelil te 34 jak liga miala 22 druzyny. w 37 meczach bodajze, wiec mozna powiedziec, ze messi juz jest lepszy. ale wiadomo rekord, to rekord

mozna prosic o zmiane nika na sezonowiec ? :haha:

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 05 maja 2010, 13:46

rozumiem że chcesz sprzedać Daniego, na prawą przesunąć Puyola, a w miejsce Puyola sprowadzić środkowego obrońce tak :?: I Puyol będzie cały sezon grał na prawej obronie bez zmiennika dobry pomysł :P
Trzeba kupić jakiegoś konkurenta dla Daniego i wszystko wróci do normy takie moje zdanie np tego młodego obrońce Osasuny Azpilicuete.
Co do wczorajszego meczu to bardzo dużo strat w środku pola duża nie dokładność. Miałem nadzieje że szybko strzelimy 2-3 bramki i wejdą zmiennicy a tu trzeba było walczyć do końca. Ciekawe co z Pique chyba nabawił się jakiegoś urazu, dziś trenował osobno z Xavim. Kurcze mogłaby dziś Marjolka sprawić jakąś niespodziankę :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 maja 2010, 15:25

Patrząc na te spotkanie i widząc jaki Zlatan jest drewniany można dojść do wniosku, że Maxi Lopez gdyby grał w SerieA od początku sezonu bił by się tam o króla strzelców(ale to tylko tak żeby pośmiać się z kibiców SerieA). Szwed jest jednym z najsłabszych ogniw w tym sezonie, a raczej najsłabszym. Będzie miał cały okres przygotowawczy i liczę, że wkomponuje się w filozofię Barcy, bo dzisiaj jest gościem, który totalnie nie pasuje do tej ekipy pod wieloma względami. Bramki, bramkami w Barcelonie większość napastników by tyle nastrzelała, bo ile Zlatan sobie sam wypracował.
Obok tego wielkie pochwały dla Bojana i Pedro bo robią swoje, Krkicia mi trochę szkoda bo jestem zdania, że Pep mu nie ufa tak jak powinien, choć sam Bojan także w tym sezonie miał strasznie słaby moment. O reszcie już napisano.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 maja 2010, 15:56

ale to tylko tak żeby pośmiać się z kibiców SerieA
Śmiej się śmiej a Inter śmieje się z was :roll: .

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale często przy takich transferach oczekuje się od zawodnika bardzo dużo.W Serie A Ibra też często grał słabo w LM się ośmieszał.Miał wielkie sezony ale ile to on lat grał w Italli :?: W Hiszpani gra dopiero 1 sezon.A jak wyglądają jego statystyki :?: Bo wiem że w LM na pewno wyglądają lepiej niż gdy grał w Serie A a jak ma się jego dorobek bramkowy w lidze :?:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 05 maja 2010, 16:06

gilardino11 pisze:Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale często przy takich transferach oczekuje się od zawodnika bardzo dużo.W Serie A Ibra też często grał słabo w LM się ośmieszał.Miał wielkie sezony ale ile to on lat grał w Italli :?: W Hiszpani gra dopiero 1 sezon.A jak wyglądają jego statystyki :?: Bo wiem że w LM na pewno wyglądają lepiej niż gdy grał w Serie A a jak ma się jego dorobek bramkowy w lidze :?:
przychodzil jako najlepszy napastnik ligi wloskiej, jednej z trzech najsilniejszych na swiecie. jako najlepszy napastnik hegemona tej ligi. mysle ze mozna od niego wiecej oczekiwac niz pokazuje i nikt mi nie wmowi, ze wlasnie tyle mozna bylo sie po nim spodziewac.
reklamowany jako nieszablonowy wirtuoz, wymykajacy sie schematom, nieobliczalny, potrafiacy zrobic cos z niczego.

ehhh, szkoda gadac. trzeba trzymac kciuki, ze jednak zaskoczy, ze odzyska radosc gry i pewnosc siebie, ze gra zdobedzie zaufanie i bedzie sie za to zaufanie odwdzieczal gra jaka sie od niego oczekuje. bo ze zostanie na nast sezon chyba nikt nie watpi. wartosc tego transferu swoje robi. nie da sie go teraz sprzedac i dodatkowo blokuje miejsce 9tki dla innego zawodnika, czy to bojana, czy potencjalnego zakupu. jestemy na niego skazani.

swoja droga jakies transfery z ligi wloskiej do hiszpanskiej byly udane?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 maja 2010, 16:09

swoja droga jakies transfery z ligi wloskiej do hiszpanskiej byly udane?
Vieri? Zresztą w drugą stronę nie jest lepiej - Kily Gonzalez, Gaizka Mendeita, Farinos :angry2: . Aż żal było patrzeć na ich grę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 maja 2010, 16:46

gilardino11 pisze: Śmiej się śmiej a Inter śmieje się z was
Śmiać się może nawet kibic Sieny, nie przeszkadza mi to, ważne, żeby miał ku temu argumenty, a wg. mnie brak ich.
Gdyby patrzeć na statystyki to wiadomo źle nie jest, ale w Barcelonie przy takim potencjale to w Europie jest pewnie 50 napastników a może i sporo więcej, którzy by mieli takie same. Ibrahimovic nie jest tylko od strzelania goli, on miał dać to czego nie mógł dać Samu, nie dał jak do tej pory.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 maja 2010, 17:25

Panowie pytanie bo nikak nie moge znalezc odpowiedzi. Kiedy bedziemy znac rozklad ostatniej kolejki? Mam problem bo ide na wesele kumpla na jakies zadupie a w przypadku meczu o mistrza bede musial sie wykrecic z zabawy. Tak wiec zna ktos odpowiedz na powyzsze pytanie?

co do meczu. Ostatnio jak tak przygladam sie naszej grze odnosze wrazenie ze szybciej i lepiej gramy bez Ibry w ataku. Ze szwedem gramy zbyt wolno z mala iloscia prostopadlych pilek. Cos mi sie wydaje ze Pep tak to widzi bo jak tlumaczyc taka mala ilsoc przebywania na boisku w kluczowym momencie zdrowego Ibry?

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 05 maja 2010, 18:19

pasza pisze:swoja droga jakies transfery z ligi wloskiej do hiszpanskiej byly udane?
Kilka było. Ja tam mile wspominam Carboniego i Morettiego, Cannavaro chyba też aż tak źle nie grał. Killy Gonzalez zanim zaczął błyszczeć w Hiszpanii wcześniej grywał we Włoszech. Z napastnikami było troche gorzej Di Vaio niby coś tam grał ale Fiore czy Tavano to były kompletne niewypały, chyba Ibra narazie prezentuje się najlepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”