AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1108

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 11:21

Ponoć sprzedaliśmy Merkela do Genui. Dziwna sprawa przecież chłopak ma spory potencjał a Novara oferowała nam wypożyczenie. W takim wypadku chyba będziemy mieć El Shaarawy, ale czy warto było oddać Merkela?

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 11:24

a skąd masz taką wiadomość? jeżeli to prawda, to szczerze powiedziawszy wg. mnie jest to błąd. Wypożyczenie jak najbardziej, ale sprzedaż to już kiszka. A jeszcze wczoraj szef Primavery mówił, że Milan będzie stawiał na wychowanków.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 11:26

Na milannews.it się pojawiła.

EDIT

Ponoć współwłaścicielstwo, więc nie jest tragicznie. W takim wypadku liczę, że w ramach rozliczenia El Shaarawy będzie w przyszłości nasz.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 11:58

wg. La Gazetta dello sport Merkel przechodzi do Genui na zasadzie współwłasności.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 12:02

nie kojarzę tego El Shaarawy, naprawdę nie znam go. Czy naprawdę jest on tak dobry, żeby zaistnieć w Milanie?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 12:04

Jeden z większych talentów we Włoszech. W tym roku grał w Seria B i został wybrany najlepszym młodym piłkarzem w tej lidze. Porównywany do Hamsika. Ciekawy gracz.

Jeżeli oddajemy Merkela Genui na współwłasność mając szanse na wypożyczenie go do Novary to musimy mieć z tego jakąś korzyść i napewno nie jest to korzyść finansowa. Ile Preziosi mógłby nam dać? Dlatego liczę, że już w tym roku będziemy mieć połowę karty El Shaarawy'ego a za rok będzie nasz w całość. Merkel jak zagra świetny sezon to nie będzie problemów z wykupieniem go co pokazały deale z Genuą w tym roku.

Galliani dziś powiedział, że pomocnik przyjdzie pod koniec sierpnia. W osobiście w to nie wierze. Allegri wczoraj był na Via Turati by naciskać Gallianiego, żeby jak najszybciej skompletować skład bo chce mieć wszystkich graczy na przygotowaniach.

Jedyne co mnie martwi to to, że Łysy na temat Kaki zaczyna gadać jak rok temu było z Ibrahimoviciem, czyli nie przyjdzie po podatek, bo pensja itp. Coraz bardziej boję się czarnego scenariusza, bo w takim wypadku o Hamsiku czy Ganso możemy zapomnieć. A osobiście liczę, że właśnie Hamsik i Ganso przyjdą w to mercato.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2271
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 cze 2011, 12:24

mete pisze: Merkel jak zagra świetny sezon to nie będzie problemów z wykupieniem go co pokazały deale z Genuą w tym roku.
Ale czy to jest dobra opcja ? Pamiętam jak w tym temacie pisanie, że mieliśmy też współwłasność z Genoą [ chyba Paloschi ] i wyszliśmy na tym jak zabłocki na mydle.Dajmy do tego, że Merkel zagra jakiś dobry sezon i wyjdzie na to, że za zawodnika, który jest od Nas trzeba będzie wykładać €.
mete pisze:Galliani dziś powiedział, że pomocnik przyjdzie pod koniec sierpnia.
No to nieźle.Nie wiem na ile to ściema ze strony Łysego, ale to znacznie za późno.Ja też optowałbym za szybszym kompletowaniem kadry, ostatnio mnóstwo mówiło się o transferach do Milanu - Hamsik, Ganso, Pastore, ale na razie generalnie nic z tego nie wychodzi i mam coraz więcej wątpliwości czy w tym okienku wyjdzie coś z budowania wielkiego Milanu.

Oddo miał wczoraj urodziny, nie złożył nikt po niego oferty ;> ?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 cze 2011, 14:02

EnJoy's pisze:Oddo miał wczoraj urodziny, nie złożył nikt po niego oferty ;> ?
Ja mu wysłałem kartkę urodzinową: "Sto lat w Milanie" :lol2:

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 14:07

Nie no mam nadzieje, że Galliani akurat odnośnie Kaki mówił prawdę i nie będzie żadnych powrotów.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 14:10

Chociaż wypowiedź Paolo Berlusconiego daje dużo do myślenie odnośnie Kaki cyt: "Powrót Kaki? Jest w naszych sercach, jednak jego przyjście zależy od wielu czynników. W przeciwnym razie, przybędzie nowy Kakà, którym dla mnie jest Ganso"

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 cze 2011, 14:12

Na polskiej stronie ACM pojawiła się wypowiedź młodego Berlusconiego, na temat Kaki, która trochę jest sprzeczna z tym co mówi Łysy. Jestem przeciwnikiem takich sentymentalnych powrotów, choć nie wątpie, że tak jak w przypadku Ibrahimovicia, wyciągnelibyśmy go za śmieszne pieniądze, bądź wypożyczyli ze śmiesznie niską opcją pierwokupu. Ciekaw jestem czy jest to zasłona dymna dla "operacji Ganso", czy faktycznie na wyciągnięcie młodego nie ma co liczyć, więc pozostaje Ricky lub Hamsik ( Pastore to nie czerwono-czarny próg finansowy ).

W sprawie Merkela, to wydaje mi się, że trzeba oddać Łysemu co Łyse, na pewno sprawa ma drugie dno, zaczynając od Boatenga, Strassera, Amelii, Paloschiego po El Shaarawy, trzeba ufać, że w transakcji wiązanej jedna i druga strona będą zadowolone. Z drugiej strony zastanawia mnie, dlaczego w Milanie tak ciężko się wybić młodym, albo raczej tak im sie nie ufa.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 15 cze 2011, 14:44

Uchi_ pisze:choć nie wątpie, że tak jak w przypadku Ibrahimovicia, wyciągnelibyśmy go za śmieszne pieniądze, bądź wypożyczyli ze śmiesznie niską opcją pierwokupu.
No tak, bo jak wiadomo Real MUSI sprzedac Kake, jak było w przypadku Ibry, właśnie w momencie kiedy bez kontuzji zakończył sezon, nie gra nigdzie w reprezentacji i moze w koncu zaliczy pełny okres przygotowawczy, zostawiając do tego Ozila bez naturalnego zmiennika (kto by pomysłał :D )
Polecam zejscie na ziemie :)

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 15:08

Nic nie jest wiadomo, wszystko jest możliwe:P a jaką mamy pewność, że wczorajsze spotkanie z ojcem Kaki dotyczyło Diego ?:P Żadną :P więc trzeba siedzieć i czekać aż zarząd zrobi swoje. Ja mam nadzieje, że wybiorą wariant z Ganso ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 15:22

Media podają, że przy porozumienie w sprawie Merkela Milan doszedł również do porozumienia w sprawie El Shaarawy'ego, którego połowa karty ma nas kosztować 6-7 mln i już w tym sezonie miałby do nas dołączyć. Fajnie to Galliani wymyślił jeżeli to prawda bo upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu - ściągniemy młodego Włocha Genoa ogra nam Merkela.

Właśnie Braida i agent El Shaarawy'ego przybyli do siedziby Lega Calcio gdzie Galliani i Preziosi spędzili cały dzień, czyli jest coś na rzeczy. Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca, ale chyba szykuje się kolejny świetny ruch Łysego.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 15:27

Genoa robi z nami dobre interesy. interesuje mnie za ile sprzedaliśmy 50% karty Merkela. Pewnie znów dołożymy do interesu z Genuą;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”