AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1120

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 15:34

6 lipca ma być ostateczna decyzja w sprawie graczy bez paszportu UE.

Dzisiejsza deklaracja Hamsika może być tym na co czekał Galliani.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 15:38

Dzisiejsza deklaracja Hamsika może być tym na co czekał Galliani.
Jakby ktos nie widzial:
Transfer? Ciężko jest wybrać odpowiedni moment do odejścia. Zainteresowanie ze strony Milanu to wielki zaszczyt. Jestem młody i chyba nadszedł czas na to, aby wygrywać mistrzostwa i puchary. De Laurentiis nie chce mnie sprzedać? Zobaczymy, wszystko jest możliwe. Zawsze można z nim porozmawiać na ten temat. Kibice są bardzo wymagający, na stadionie jest ich zawsze wielu, zaczepiają Cię na ulicy. Nie chcę odejść za granicę, mieszkam we Włoszech już 7 lat, nauczyłem się języka, kultury, życia tutaj. Jeśli odejdę, to chciałbym grać dalej we włoskim klubie.
A wiec pewnie Milan. Chcialbym byc swiadkiem pertraktacji pomiedzy Lysym a De Laurentisem :twisted:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 15:40

Na sportmediaset pojawił się drugi wywiad, w którym Hamsik mówi, że jego czas w Napoli dobiega końca i że chce zacząć wygrywać i jasno stwierdził, że transfer do Milanu byłby dla niego najlepszym kierunkiem. Teraz Łysy może zacząć negocjować, bo pewnie na taką deklaracje czekał, żeby w innym wypadku nie wkurzać De Laurentiisa.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 15:41

Dr.Football1
Na ten moment Hamsik jest naszą opcją rezerwową, choć taka deklaracja niewątpliwie cieszy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 15:43

Wilmore pisze:Dr.Football1
Na ten moment Hamsik jest naszą opcją rezerwową, choć taka deklaracja niewątpliwie cieszy.
Pierwszy w kolejce jest Ganso ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 15:44

Nie Dr.Football1 Ganso nie jest pierwszy w kolejce. Galliani i Berlusconi chcą ściągnąć Fabregasa, ale to jest raczej niemożliwe, więc automatycznie Hamsik staje się priorytetem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 15:47

Pierwszy w kolejce jest Ganso ?
Do Milanu ma trafić Ganso i pomocnik. Na razie priorytetem wśród pomocników jest Fabregas, o czym jednogłośnie mówią wszyscy bliżsi klubowi dziennikarze, w razie problemów z tym transferem pod koniec sierpnia skupić się mamy na Hamsiku. Nic nie wiadomo, by jakaś trzecia opcja była brana pod uwagę, nie zdziwię się jednak, jeśli trafi do nas ktoś zupełnie niespodziewany.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 15:50

Szkoda,ze tego Witsela odpusciliscie. Bardzo chcialbym go zobaczyc we Wloszech,a tak pojdzie pewnie do Anglii.

Jezeli Hamsik jest drugi w kolejce po Fabregasie ,to na San Siro trafi pewnie Slowak :wink: Jakos nie wyobrazam sobie Cesca w Milanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 15:52

Mi się wydaje, że już pod koniec lipca będziemy mniej więcej wiedzieć kto do nas trafi. Jakikolwiek klub, który chce kupić Cesca musi to zrobić szybko, bo Arsenal nie jest podrzędnym klubem by swoją największa gwiazdę sprzedawać pod koniec okienka zwłaszcza, że grają w eliminacjach LM. Upadnie sprawa Cesca to pewnie będziemy starać się o Hamsika.
Szkoda,ze tego Witsela odpusciliscie. Bardzo chcialbym go zobaczyc we Wloszech,a tak pojdzie pewnie do Anglii.
Lazio chce Witsela. Pomyśl o pomocy złożonej z niego, Ledesmy i Hernanesa :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 15:53

Jakos nie wyobrazam sobie Cesca w Milanie.
Chyba nikt sobie nie wyobraża... Poza dziennikarzami, którzy dotychczas podawali bardzo wiarygodne i sprawdzające się później informacje. Zdaniem np. Pellegatiego Milan ma szykować około 50 milionów euro na ten ruch.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 16:01

Lazio chce Witsela. Pomyśl o pomocy złożonej z niego, Ledesmy i Hernanesa
:love:

Wyciulali troche kasy za Liechsteinera,wiec moga sobie pozwolic na taki luksus. Z tego co wiem nie planuja sprowadzenia nastepcy Szwajcara za pieniadze od Juve. Jezeli w srodku beda mieli Hernanesa & Witsela to cos czuje,ze bede czesciej zagladal na Olimpico w przyszlym sezonie :wink:
Chyba nikt sobie nie wyobraża... Poza dziennikarzami, którzy dotychczas podawali bardzo wiarygodne i sprawdzające się później informacje. Zdaniem np. Pellegatiego Milan ma szykować około 50 milionów euro na ten ruch.
Nie mowie,ze transakcja nie jest mozliwa,ale na chwile obecna jakos nie moge sobie wyobrazic Cesca w ACM :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 16:52

Wyciulali troche kasy za Liechsteinera,wiec moga sobie pozwolic na taki luksus.
Prezes nowy Standardu podobno za punkt honoru przyjął zatrzymanie na ten sezon Witsela.
Nie mowie,ze transakcja nie jest mozliwa,ale na chwile obecna jakos nie moge sobie wyobrazic Cesca w ACM :)
Ja też nie. Ale alternatywa wcale mnie nie przekonuje bardziej - to znaczy Ganso jako ofensywny pomocnik i Hamsik jako półlewy na pozycji Pirlo. Zamieniając ich pozycjami wyszlibyśmy na tym świetnie, ale dla mnie takie ustawienie (proponowane przez media i potwierdzane przez Allegriego) wygląda mi na równą głupotę, jak wystawianie powiedzmy Ibrahimovicia jako ofensywnego pomocnika, a Boatenga jako napastnika. Ogranicza się zalety Brazylijczyka i Słowaka przy okazji uwydatniając ich największe wady.
Ale kto wie, może to gdybanie nie ma sensu, bo nie dość, że żadnego z nich w klubie nie ma, to jeszcze może wcale nie być.

Z dwójki Fabregas-Hamsik (jako półlewy pomocnik) wolę... Pastore. Moim zdaniem Ganso na pozycji Pirlo i Pastore jako ofensywny pomocnik to podwaliny pod pomoc, z którą nie byłoby wstyd walczyć z Barceloną.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 27 cze 2011, 17:13

Szczerze wątpie żebyśmy dokupili dwóch zawodników, zwłaszcza tak kosztownych jak Ganso, Hamsik, czy Fabregas. Uważam, że sprowadzimy jednego pomocnika. I tym zawodnikiem będzie Ganso. Jeśli już jednak będzie drugi transfer to może być nim Lamela, spowodowane to jest spadkiem ceny za tego zawodnika po degradacji River

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 17:17

Kniaź jaki jest sens w kupieniu Lameli i El Shaarawy'ego skoro obaj grają na tej samej pozycji, są podobnymi do siebie graczami i mają tyle samo lat? Dodatkowo Erik w Argentynie nie pokazał więcej niż Stephan we Włoszech? Ganso sam napewno nie przyjdzie. Przyjdzie z kimś innym lub wogóle.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 27 cze 2011, 17:31

o Lameli powiedziałem jako o ewentualności :P No, okej mogę się zgodzić z Twoim zdaniem. A skąd pewność że będzie Ganso + jeszcze jeden ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”