Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1137

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 09 lip 2013, 15:07

@EDIT:
Ja jebie, co ja wkleiłem. <facepalm>

Nowe koszuleczki klasyczne, takie pasują do całego Arsenalu. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2309
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lip 2013, 13:02

Smashing Pumpkins pisze:
Piers Morgan ‏@piersmorgan 13 min
Arsenal should offer 40m for Suarez right now. We won't, obviously, because then there would be a danger of winning a trophy.
Odleciał ,już widzę jak Suarez do nas pędzi :D
Pisaleś to 31 maja a teraz nawet "poważne" plotki chodzą o tym :wink:

Julio Cesara nie będzie u nas, to pewne. Kolejny dowód na to, że to wszystko tylko pierdzieleni w mediach :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2013, 11:08

Arsenal zrezygnował z Higuaina? Cicho coś się zrobiło.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2013, 11:19

Arsenal pojechał na tour po Azji, więc raczej chwilowo bym się nie spodziewał żadnych ruchów. 26 lipca ostatni mecz i wtedy wracają, pojechali wszyscy, więc raczej nie ma kto załatwić transferu :lol: Chyba, że Chamakh, który został podjedzie pod Bernabeu i będzie chciał się wymienić z Igłą :P

Ponoć na poniedziałek Carlo się umówił z Igłą i chcą rozmawiać o jego przyszłości. Może wtedy coś się rozjaśni.
Na moje oko, jeśli Wenger ma kasę i rzuca 30, czy 35 za Suareza, to powinien te 2, czy 3 mln dać Realowi (bo wolę Igłe od Suareza) nawet jak można wynegocjować mniej, wypadałoby go po prostu kupić. Bo sezon się zacznie, a w klubie nikogo jeszcze nie będzie. Im szybciej tym lepiej, dlatego wszyscy liczyli, że ktoś przed wyjazdem do Azji przyjdzie, teraz znów czekanie. Choć z 2 strony, jeśli z Igłą Arsenal jest dogadany i tylko z Realem się jeszcze wykłóca, to w przypadku porozumienia mogą ogłosić transfer, nie wracając z Azji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2013, 11:56

Carlo nie tyle umówił się z Pipitą, co w poniedziałek Real zaczyna treningi, więc pewnie Carlo sobie z każdym obecnym porozmawia. Real 21 lipca gra jakiś sparing w Anglii i myślałem, że może wtedy coś sie wyjaśni, ale skoro nie będzie z kim rozmawiać... :P Jak Higuain zagra w tym meczu, to rozmowy na pewno nie będą zaawansowane.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6220
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lip 2013, 12:23

Oficjalne stroje na nadchodzący sezon :mrgreen:
Obrazek

Naprawdę nie wiem czego się spodziewać po Arsenalu w tym okienku, póki co wszystko wygląda dokładnie tak jak w poprzednich latach. Mi się marzy napastnik mogący grać na skrzydle, jak np Jovetic czy Suarez, zaś na szpicy taran typu Girouda. Higuain jest graczem totalnie innym od Francuza i gdyby doznał długoterminowej kontuzji, to mogłoby być ciężko przestawić zespół pod innego napastnika.

Ewentualny transfer Cesara od początku wydawał mi się mało logiczny - za rok MŚ w Brazylii, a Julio miałby podpisać kontrakt z klubem, który nie może zagwarantować mu miejsca w podstawowym składzie? Szkoda że Chelsea sprzątnęła nam Schwarzera. Zależy mi na bardzo doświadczonym bramkarzu (czyli wiekowym), od którego Wojtek będzie się mógł czegoś nauczyć. Rywalizacja z Mannone i Fabianem moim zdaniem tylko cofała Szczęsnego w rozwoju.

Mimo że nie mamy ŚO nr 4 oraz ani jednego DMa, to w mediach przewijają się tylko nazwiska typu Fallaini czy Bender. Fajnie, żadnym z nich bym nie pogardził, ale znając Arsenal na 90% nikogo takiego nie uda się sprowadzić, zaś w międzyczasie wszystkich osiąganych dla nas walczaków i twardzieli zakontraktują inne kluby. Ucichło coś o Williamsie niestety. Ciągle uważam, że na DMa idealny byłby Cattermole, ale nim Wenger pewnie nigdy się nie zainteresuje. Do tego na ŚO ktoś typu Williams albo Shawcross i nasze tyły naprawdę budziłyby respekt.

makanaki
Junior
Junior
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: makanaki » 13 lip 2013, 21:55

Mój znajomy ma dobrą teorię, która nawet się sprawdza: jeśli media o kimś głośno mówią, że przejdzie do Arsenalu, to zwykle właśnie do transferu nie dochodzi. A Wenger w tym czasie sprowadza kogoś innego, bez jakiegokolwiek szumu w mediach. I taka strategia zakupów ma sens: bach i jest nowy zawodnik. Bez sagi transferowej, bez opowiadania dziennikarzom, jak to będzie, dlaczego ten, a nie inny. Tak jak było z Cazorlą. Dni przed przyjściem Hiszpana Wenger powiedział mediom, że nie wie, kto to jest Cazorla. Temat umarł, można było negocjacje w spokoju prowadzić, bez medialnej nagonki. Tak i teraz sądzę, że Fellaini, Higuain i Abate raczej nie trafią na Emirates. Szkoda, bo to dobry zawodnicy. ;)

A czego się spodziewać? Myślę, że będzie podobnie jak rok temu: trzech solidnych graczy w okolicy 20 mln każdy. Środkowy pomocnik, prawy obrońca (o ile Sagna odejdzie), środkowy napastnik. Bardziej bym się teraz martwił o sprzedanie zbędnych graczy, bo tych Arsenal sobie już kolekcjonował od kilku lat z Gervinho i Diabym na czele.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2013, 22:12

Arsenal nigdy nie kupił piłkarza za 20 mln, wiec jakim cudem przed rokiem miało ich aż 3 przyjść? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2309
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 lip 2013, 13:53

Pewnie złotych :lol:

Rok temu to było zastępowanie lepszych graczy gorszymi, w tym roku przynajmniej odejścia się nie zanoszą.

kasebi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasebi » 14 lip 2013, 14:59

Zapewne śledzicie wątki na TT związane z transferami. Trudno w to uwierzyć rzeczywiście, ale wszystko wskazuje, że szykuje się kilka bomb. Jedna z nich to powrót Cesca - ponoć wszystko zależy od niego, Arsenal uruchomił klauzulę 25 mln E, i Barca nie ma nic do gadania. Wszystko teraz po jego stronie. Wszystko po cichu. Rooney też blisko. Fellaini i Higuain podpisali wstępne kontrakty, ale Papcio szuka innych opcji, w tym Suareza. Albo Suarez, albo Higuain - nie ma opcji na dwóch na raz. Tu karty w ręku Realu no i samego LS.
W każdym razie opcji jest dużo, każda z nich zawiera hiciora i to niejednego. Aż się nie chce wierzyć, ale wygląda to na nadrabianie kilkuletnich zaległości związanych z dziurą budżetową. Oby.

kasebi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasebi » 14 lip 2013, 15:13

fieldy pisze:Arsenal nigdy nie kupił piłkarza za 20 mln, wiec jakim cudem przed rokiem miało ich aż 3 przyjść? :lol:
Może być tak, że w czasach kiedy Arsenal kupował, kwoty typu 20 mln były kwotami bardzo wysokimi. Rynek się zmienił przez ostatnie lata, kiedy Wenger kupował przeważnie młodych albo niezbyt utalentowanych dla uzupełnienia składu po odejściu najlepszych. W klubie nie było kasy, bo trzeba było spłacać kredyty stadionowe i deweloperskie, a polityka finansowa zakładała balans budżetu, a nie zadłużanie się ponad miarę.
Teraz strona kosztowa prawdopodobnie została w końcu zbilansowana dochodową (plus nowe umowy sponsorskie na miarę największych klubów PL) i można (nawet trzeba) inwestować, by ruszyć maszynę na właściwe tory. Wygląda na to, że Arsenal ma szansę na wkroczenie na wyższą półkę. Na przegrzanym przez szejków rynku wiąże się to niestety z wyłożeniem co najmniej 25 mln i to funtów, na graczy klasy światowej. W mojej opinii chodzi o wyraźny sygnał, że Arsenal wrócił do gry i stać ich na zakontraktowanie niemal każdego (pomijam skrajności typu CR7, czy innych Cavanich i Bale'ów). Po kupieniu kilku gigantów gotowych do gry o najwyższe cele, zwycięzców (Cesc, Rooney), Arsene będzie mógł w spokoju ducha szukać megatalentów i rozwijać ich w otoczeniu świetnych i doświadczonych graczy. Trochę przez różowe okulary, ale jak mam inaczej patrzeć na Wengera :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lip 2013, 17:44

kasebi pisze:Może być tak, że w czasach kiedy Arsenal kupował, kwoty typu 20 mln były kwotami bardzo wysokimi. Rynek się zmienił przez ostatnie lata, kiedy Wenger kupował przeważnie młodych albo niezbyt utalentowanych dla uzupełnienia składu po odejściu najlepszych. W klubie nie było kasy, bo trzeba było spłacać kredyty stadionowe i deweloperskie, a polityka finansowa zakładała balans budżetu, a nie zadłużanie się ponad miarę.
Teraz strona kosztowa prawdopodobnie została w końcu zbilansowana dochodową (plus nowe umowy sponsorskie na miarę największych klubów PL) i można (nawet trzeba) inwestować, by ruszyć maszynę na właściwe tory.
wszystko fajnie, tylko że ja to wiem :)

Fajny meczyk w Dżakarcie. 7:0 z palcem w tyłku. Świetne bramki Girouda po podaniach Sagni (w odstepie 3 minut) fajnie pokazał się Gnabry, Podolski ze swoim firmowym uderzeniem, gdzie bramkarz stoi i patrzy jak piłka do siatki wpada. Rywal mizerny, wysoki wynik, fajny trening.
Jedyna obawa, to taka, że po tym co pokazał Giroud (naprawde ładne gole) Wenger może wrócić do starej śpiewki - mamy świetnych napastników :lol:

Teraz na stronie Arsenalu retransmitują mecz i każdy za darmo może sobie zobaczyć. Jak ktoś ciekawy to polecam 2 połowe, bo 1 nudnawa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2013, 11:32

Arsenal już w Japonii

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 lip 2013, 19:56

Szybkie pytanko.

Czy oficjalny fanshop AFC wysyła zamówione ciuchy do Polski ? Ewentualnie jaki jest tego koszt ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2013, 13:15

EnJoy's pisze:Czy oficjalny fanshop AFC wysyła zamówione ciuchy do Polski ? Ewentualnie jaki jest tego koszt ?
nie wiem

Jak wiadomo Verma wyleciał na kilka miesięcy, Djourou wypożyczony, a Squillaci odszedł. Miquel wciąż za słaby by grać. W ostatnim meczu na stoperze Sagna występował, ale to nie jest opcja na dłużej. Dziś na treningu Koscielny skręcił kostkę i nie dokończył zajęć, zastąpił go ... Steve Bould i ponoć nieźle wyglądał :lol:
Wobec powyższego dziwię się, że ciągle się mówi o napastnikach, a nikt nie mówi, że staramy się o stopera, podczas gdy na tę chwilę powinien być to absolutny priorytet.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”