AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1151

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sie 2011, 13:28

No fajnie. W tej sytuacji jest nadzieja na to, że Berlusconi też odstrzeli Aquilaniego z tych samych przyczyn.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2011, 13:31

Tylko, że wtedy była nadzieja na kogoś sensownego. W tej chwili jest coraz mniejsza szansa na kogoś takiego.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 11 sie 2011, 13:36

mete pisze:Napoli nie dość, że było silne to wzmocnili się tam gdzie tego wymagali. W lidze mistrzów będą grać co nie zmienia faktu, że we Włoszech będą mocni. Porównanie do Tottenhamu nie ma sensu. Zupełna inna sytuacja i siła ligi.

Ok, ale nie sądzę żeby Napoli ot tak, nagle pochwaliło się super-silną ławką rezerwowych, która pociągnie drużynę, gdy pierwsza 11 będzie przemęczona meczami w LM.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 sie 2011, 13:42

Wiem,że co niektórzy tutaj są najzwyczajniej w świecie zadufanymi w sobie kretynami,ale żeby mieć aż tak krótką pamięć?Zlatan w poprzednim sezonie przychodził tu z jednym hasłem na ustach - 'Galliani zaprezentował mi projekt sportowy,który pozwoli na zdobycie LM w 2 lata' czy coś w ten deseń...Przyjście Robinho.Pozbycie się jednego lenia i zakupienie drugiego,ale za to tańszego.2 świetne ruchy w obronie (za darmo!).Zapowiedź Pana X i oficjalne deklaracje o WZMOCNIENIU linii pomocy (czyli na oko 2 wzmocnienia w tej formacji).No ale co tam,niektórzy wiedza lepiej i celują w odpuszczenie meczu ze Spurs :lol:
BTW - jeszcze w maju w wariancie hurraoptymistycznym Milan zapowiadał się tak:

---------Zlatan-------Robinho/Pato
---------------Pastore/Ganso*
---------------------------------------
Cesc/Hamsik/Ganso*--v.Bommel----Gattuso/Ambro/Famini
-----------------------------------------------
Taiwo----Nasta/Mexes-------Silva-------Abate
------------------Faszyta

Po obsadzeniu * dwójką z podanej 4-ki jedenastka spokojnie przygotowana do walki z Barcą,Realem czy MU.Może nie jako faworyt,ale 60-40 już raczej tak.A jak na warunki włoskie to dream team.Do tego dochodzi relatywnie mocna ławka (Seedorf,Pippo,Cassano,Yepes,Zambrotta etc.).Nic dziwnego,że niektórym (również mi) apetyt wzrósł do niebotycznych rozmiarów.W końcu Milan priorytety miał zawsze zwrócone ku Europie a nie Italii.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 sie 2011, 16:22

Przenoszę z tematu o Barcelonie, szkoda tam zajmować miejsce:
Czekam mimo wszystko na oficjalne potwierdzenie i komentarz kibiców Milanu typu e.tam zamiast Cesca kupimy Hamsika czy innego zawodnika do środka pola gdyż wogóle nie byliśmy nim zainteresewani a o słowa które powiedział były tak dawno że nikt w Mediolanie o nich już nie pamięta :P Od początku było wiadomo gdzie trafi Cesc po odejściu z Arsenalu pytanie było tylko jedne kiedy to nastąpi - saga dobiega końca..
Nie przesadzaj, poza jednym niechlubnym wyjątkiem cała reszta fanów okazywała stonowane nastroje, więc takie hasło jest nieuzasadnione. Milan nim był zainteresowany, wszystko wskazuje na to, że wybrał go na cel numer jeden, ale od samego początku było wiadomo, że albo Barcelona się na niego zdecyduje, albo na jakiś czas trafi do Milanu i dopiero za dwa, trzy lata do Barcelony - w przeciwieństwie do trollingu niektórych kibiców wiadomo było od dawna, że Fabregas w tym roku wyjedzie z Londynu.
Wielu fanów Milanu wolało innych graczy przy całym szacunku do klasy Hiszpana (w tym ja), o czym dawało do zrozumienia dawno temu, gdy ten transfer pozostawał w sferze marzeń kibiców Barcelony.

Nie wyszło, ale poważnie bym się zdziwił, gdyby Galliani stawiał wszystko na gracza, na którego szanse są uzależnione od decyzji Barcelony, a przy tym nie zostawił sobie żadnej opcji rezerwowej. Cóż, zostało nam liczenie, że tą opcją rezerwową nie jest Montolivo. :wink: Mówi się o różnych datach - 21.08, 29.08 - na ogłoszenie tego wielkiego transferu, pozostaje czekać i trzymać kciuki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 17:32

Z realnych pomocników z którymi byliśmy mniej lub więcej łączeni zostają nam IMHO De Rossi, Montolivo i Aquilani. Powiem nawet, że transfer Daniele byłby w stylu Łysego. Włoch raczej nie przedłuży kontraktu, więc pod koniec okienka będzie tańszy. Teraz pytanie tylko czy będzie chciał iść za granicę. Ale bardziej pod uwagę brałbym Montolivo (Sytuacja tak jak z De Rossi tylko trochę cichsze nazwisko). Aquilani najmniej do mnie przemawia. Według mnie Allegri bardziej woli Riccardo. Natomiast De Rossi to najmniej prawdopodobna opcja, ale zobaczymy. Jestem również przekonany, że jeżeli nie teraz to za rok Montolivo trafi do Milanu za darmo.

Jeżeli kupimy, któregoś z tych 3 graczy o których wspomniałem to pewnie przyjdzie również Balotelli. On prędzej czy później do Milanu trafić musi. W City jego sytuacja jest coraz gorsza, z Mancinim się mu nie układa. Dodatkowo coraz bardziej jest prawdopodobne pozostanie Teveza a kupili Aguero i zanosi się, że sprowadzą Nasriego. Wypożyczenie z opcją pierwokupu to bardzo możliwa opcja.

W takim wypadku Monto/Aquilani/Rossi + Balotelli fajnie byłoby zostawić Cassano. Włoch z Pato rywalizowałby o miejsce w składzie a Robinho walczył z Boatengiem o miejsce za napastnikami. Antek również wraca do formy fizycznej (W niedługim czasie zrzucił 3,5 kg) co również może zaowocować tym, że rozwiązałby nasze problemy na ofensywnym napastniku.

Co do mercato to już raczej jestem pewny, że "Pan X" będzie klapą, ale szansa na wzmocnienie się nadal jest i trzeba ją wykorzystać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 sie 2011, 17:45

Tyle że De Rossi, jakkolwiek wielki gracz, to nie jest ktoś, kto jest nam na teraz potrzebny. Dogadać się - tak, wiem, nielegalnie - z graczem, że Milan za rok go weźmie jak Mexesa, nawet z takim urazem, wtedy też dołączając do drużyny będzie miał pewny plac. Teraz rywalizując z Ambrosinim, Gattuso i Van Bommelem moim zdaniem byłby czwartym pomocnikiem, który wymusiłby na nas sprzedaż Flaminiego. Jedynym z "twardzieli" w pomocy, z którym możemy wiązać jakieś dłuższe nadzieje.
Pamiętam (dawne czasy) moment, gdy De Rossim interesował się Real - on nie chciał wyjeżdżać z Włoch. Oby tak zostało, wtedy będziemy murowanym faworytem do ściągnięcia go. Masz jednak rację, że na dzień dzisiejszy to jest mało realna opcja.
W tej sytuacji oczekuję, że Milan ściągnie Montolivo. Zaklepać Ganso na styczeń i liczyć na to, że Riccardo eksploduje talentem, bo formą z ostatnich dwóch sezonów to on będzie walczył z Emanuelsonem o ławkę.

Rozwiązanie z Cassano na ofensywnym pomocniku byłoby kapitalne - Robinho, Boateng i on rywalizujący o tę pozycję, przy okazji Cassano, Pato, Ibra i Balotelli/Robinho rywalizujący o atak, a Boateng walczący o miejsce na półlewym pomocniku z Montolivo - świetne rozwiązanie. Tyle że z jakiejś przyczyny Allegri jest mu przeciwny, zobaczymy, czy zmieni zdanie po powrocie Antonio do formy fizycznej.

Co do Balotelliego - możliwe, że te plotki z ostatnich dni się sprawdzą, ten transfer nie jest czymś niemożliwym, gorzej, czy jest czymś potrzebnym. Jeśli miałby zablokować Ganso (a więc gracza zdolnego do gry na dwóch o wiele gorzej obsadzonych pozycjach), to bym się mocno zdenerwował. Milan kupi Mario tylko w promocji, żeby go ktoś inny nie sprzątnął na lata.

Przy tym całym zamieszaniu z "Mr X" jedna rzecz jest ciekawa - marzył nam się Hamsik z Pastore, ale tej drużynie wystarczy jeden świetny piłkarz na rozgrywającym, by to wyglądało naprawdę super. Mamy trzech piłkarzy w kadrze, którzy wyglądają co najmniej dobrze na ofensywnym pomocniku (no i Seedorf), tymczasem co najwyżej jednego dobrze wyglądającego z lewej strony pomocy (Boateng, znów nie liczę przedemerytalnego Holendra, trzeba myśleć perspektywicznie), a ja od początku powtarzam, że Ganso widzę tam, nie na ofensywnym pomocniku, na którą to pozycję nie ma odpowiednich predyspozycji fizycznych.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 17:50

Tyle że De Rossi, jakkolwiek wielki gracz, to nie jest ktoś, kto jest nam na teraz potrzebny. Dogadać się - tak, wiem, nielegalnie - z graczem, że Milan za rok go weźmie jak Mexesa, nawet z takim urazem, wtedy też dołączając do drużyny będzie miał pewny plac. Teraz rywalizując z Ambrosinim, Gattuso i Van Bommelem moim zdaniem byłby czwartym pomocnikiem, który wymusiłby na nas sprzedaż Flaminiego. Jedynym z "twardzieli" w pomocy, z którym możemy wiązać jakieś dłuższe nadzieje.
Z tym, że u nas często nie patrzy się czy akurat dany zawodnik jest nam potrzeby, ale czy jest dostępny i tani. De Rossiego bym bardzo chciał i jestem przekonany, że z Romą się pożegna. Pytanie tylko kiedy. Jeżeli miałby przedłużyć kontrakt to już by to zrobił. IMHO przeprowadzka Daniele dobrze zrobi. Potrzebuje tego.
Co do Balotelliego - możliwe, że te plotki z ostatnich dni się sprawdzą, ten transfer nie jest czymś niemożliwym, gorzej, czy jest czymś potrzebnym. Jeśli miałby zablokować Ganso (a więc gracza zdolnego do gry na dwóch o wiele gorzej obsadzonych pozycjach), to bym się mocno zdenerwował. Milan kupi Mario tylko w promocji, żeby go ktoś inny nie sprzątnął na lata.
Balotelli jeżeli do nas trafi to będzie to wypożyczeni z wykupem za rok to miejsca blokował nie będzie. Odejście Paloschiego może być pewnego rodzaju wskazówkom. Nie wierzę, że Galliani zostawi na wysuniętym napastniku Ibrę z Inzaghim. Ktoś tam może trafić. Nie wiem czy Balotelli, ale dla mnie to jest najbardziej prawdopodobne.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sie 2011, 17:54

2 miesiace nawijacie o Panu X przyjdzie jakis ogorek i bedzie nieprzyjemnie.
Szkoda tego calego pompowania balonika bo chcac nie chcac tez sie w to troche wkrecilem. Teraz gdy rowniez Fabregasa mozna z listy skreslic zadowolilby mnie ktos w stylu Hamsika albo Hazarda na co sie nie zanosi. Slowem szykuje sie rozczarowanie.
Chyba zeby tak podkupic Sneijdera :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 17:57

Oczywiście, że będzie nieprzyjemnie, ale to nie fani rozpętali całą tą operę, lecz Łysy, Max i Silvio( i piłkarze - dziś na przykład dołączył do tego grona Abate) Zanim oni zaczęli gadać o "wielkim graczu" to fani wręcz marzyli o Ganso a realną opcją był Poli, Lazzari czy Constant.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 sie 2011, 18:02

Balotelli jeżeli do nas trafi to będzie to wypożyczeni z wykupem za rok to miejsca blokował nie będzie. Odejście Paloschiego może być pewnego rodzaju wskazówkom. Nie wierzę, że Galliani zostawi na wysuniętym napastniku Ibrę z Inzaghim.
Pamiętaj, że mówimy o Balotellim, który jest graczem o olbrzymich umiejętnościach. Dwie sprawy:
1. Odejście Paloschiego to zwolnienie kilkuset (i to bliżej 100 niż 999) minut w sezonie. Balotelliemu to różnicy nie robi.
2. W ataku mamy Robinho, Ibrę, Cassano, Pato i Pippo. Na obu pozycjach w ataku może grać trzech piłkarzy, tym mobilnym jest Pato.

Co do sytuacji kontraktowej De Rossiego zgadzam się, ale Milan raczej nie będzie wydawał na niego dużych pieniędzy teraz, skoro za rok może mieć go za darmo, gdy odejdą piłkarze z Milanu grający na jego pozycji. Montolivo - tak, bo jest nam potrzebny na wczoraj. Ale De Rossi? Nie wydaje mi się.

O, Poli, zapomniałem o nim. Wielokrotnie bardziej wolę Poliego od Aquilaniego. Szczerze mówiąc nie widzę żadnego sensu w sprowadzaniu Aquilaniego na zasadach z obecnych doniesień.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 18:09

Pamiętaj, że mówimy o Balotellim, który jest graczem o olbrzymich umiejętnościach. Dwie sprawy:
1. Odejście Paloschiego to zwolnienie kilkuset (i to bliżej 100 niż 999) minut w sezonie. Balotelliemu to różnicy nie robi.
2. W ataku mamy Robinho, Ibrę, Cassano, Pato i Pippo. Na obu pozycjach w ataku może grać trzech piłkarzy, tym mobilnym jest Pato.
O Balotellim chodziło mi o to, że jego transfer nie miał by wpływu na zakup pomocnika, bo za Mario płacilibyśmy dopiero za rok. Moja wina, bo źle to napisałem. Ibra, żeby być w formie potrzebuje dobrego zmiennika, żeby nie grał każdego meczu od początku do końca. O ile Pato czy Inzaghi na jego pozycji są fajni, ale na końcówki meczów lub na grę z kontrataku, ale nie od początku. Natomiast Balotelli to charakterystyka mniej więcej podobna do Ibry, ale jeszcze musi pracować.

Żeby było jasno - Balotelliego chciałbym w Milanie i wiem, że to prędzej czy później nastąpi, ale wolałbym by to było za rok. W tym roku możemy się obejść bez niego. Ale znając nasz zarząd a raczej ich uwielbienie dla napastników taki zakup w tym miesiącu jest bardzo prawdopodobny nawet kosztem pomocnika.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 sie 2011, 18:12

Nie wyobrażam sobie, by Milan ściągnął Balotelliego kosztem napastnika. To nie te czasy, gdy sprowadzano Emersona i wystawiano go kosztem Gourcuffa, bo ktoś w klubie miał taki kaprys.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 18:15

Według Sky, czyli dość wiarygodnego źródła kupimy Aquilaniego, wypożyczymy Kakę, w zimie przyjdzie Ganso a przyszłym roku za darmo Montolivo. Jeżeli to się sprawdzi to chyba najgorszy z możliwych scenariuszy na to lato (Aqua i Kaka) się sprawdzi a lekarze z MilanLab mogą się szykować na nadgodziny.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sie 2011, 18:17

Emerson przynajmniej sie nie lenil :P

Faktycznie jedyne co mozna zrobic to czekac. Na Gallianim mozna polegac. Jezeli chodzi o Serie A to jestem dosc spokojny nawet z Monto czy Aqua szczegolnie patrzac na obecne zawirowania w Interze. Gorzej z LM a chyba wszyscy mamy ambicje ogladac Milan ktory jest rownorzednym rywalem dla takich zespolow jak MU.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”