AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1153

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2011, 13:22

Berlusconi jest we Włoszech od zawsze uznawany za spalonego. W niczym mu to nie przeszkadzało wygrywać wyborów.
Poza tym opozycja jest na ten moment tam strasznie słaba. W obliczu włoskiego kryzysu centrolewica będzie raczej tracić głosy, niż zdobywać, a na szeroko pojmowanej prawicy nie widzę wielkiego rywala dla Berlusconiego. Jeśli miałby odejść od władzy, to prędzej spodziewałbym się jego wycofania się i namaszczenia następcy.
No i do wyborów masz jeszcze dwa lata, jeśli rząd nagle nie upadnie. Przez ten czas Berlusconi może zyskać naprawdę wiele głosów. Nie przyglądam się tamtejszej polityce tak jak kiedyś, bo PiS mi skutecznie obrzydził politykę nawet w innych krajach, ale jeśli na skraju kryzysu Berlusconi, który rządził we Włoszech w ostatnich latach bardzo długo, nie jest uznawany za głównego winnego, to oznacza, że ma naprawdę kapitalny PR.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 13 sie 2011, 13:57

Jakbyś miał po swojej stronie prężny koncern medialny to nie musisz dbać o PR. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2011, 14:27

Właśnie po to wykorzystuje ten koncern, by dbał o PR. :wink:
Prawdziwym celem ma być Balotelli, a do klubu mają dołączyć Aquilani z Montolivo (pamiętam marzenia kibiców Juventusu, że do ich drużyny trafi dwóch z trzech reprezentacyjnych pomocników :lol: ). Nie wiem, jak chce to później poukładać Allegri. Boateng jako ofensywny pomocnik daje nam trzech graczy na tej pozycji, więc pewnie Cassano odejdzie po przyjściu Balotelliego. A w pomocy? Pozbylibyśmy się Emanuelsona, to pewne, ale zostałoby wtedy 6 pomocników + dwójka nowych, a Allegri mówi wciąż o odchudzeniu kadry. Z jednej strony załatalibyśmy pozycję w pomocy na parę ładnych lat, ale z drugiej do Aquilaniego nie jestem w żaden sposób przekonany.
Mamy w kadrze 26 graczy, więc po przyjściu trzech pewnie też trzech musielibyśmy się pozbyć. Ciężko mi wytypować - których.
Ciekawe, po co Galliani spotkał się z Preziosim. Kucka? Cassano?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6659

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 sie 2011, 14:46

Wilmore pisze:pamiętam marzenia kibiców Juventusu, że do ich drużyny trafi dwóch z trzech reprezentacyjnych pomocników :lol:
Nadarzyła się okazja, żeby mieć lepszego Vidala, to się skorzystało :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2011, 15:30

Nadarzyła się okazja, żeby mieć lepszego Vidala, to się skorzystało :mrgreen:
Dokładnie. Milan też złożył za niego ofertę i patrząc na ostatnie nazwiska łączone z Milanem to żałuję, że Łysy bardziej się nie postarał o Chilijczyka.

Wilmore Allegri bodaj wczoraj powiedział, że Boa na razie zostaje na ofensywnym pomocnik, ale w przyszłości będzie grał na środku pola. Dziś Kevin powiedział, że bardzo lubi grać za napastnikami, ale trener mu powiedział, że będzie wystawiany po lewej lub prawej stronie pomocy, więc możliwe, że jest szykowany ofensywny pomocnik, czyli Kaka bądź transfer obu Włochów i wtedy ustawienie coś w tym stylu Monto-Bommel-Boateng a przed nimi Aquilani.

Co do spotkania Galliani-Preziosi media włoskie spekulują, że celem może być Christian Eriksen z Ajaxu.

I nadchodzi kluczowy moment dla Cassano. Brazylijczycy teraz będą mieli wakacje, więc Antek ma 4 mecze w tym jeden ligowy na udowodnienie, że mu zależy. Ponoć schudł 3,5 kg, w reprezentacji zagrał dobrze i jest zmotywowany. Zobaczymy co z tego będzie, ale Cassano w formie może być wielkim wzmocnieniem na przyszły sezon.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2011, 15:35 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2011, 22:23

wtedy ustawienie coś w tym stylu Monto-Bommel-Boateng a przed nimi Aquilani.
Jeśli sprowadzać obu Włochów, to raczej Montolivo jako ofensywnego pomocnika, nie Aquilaniego należy ustawiać. Choć dla mnie oni obaj się na tę pozycję w ustawieniu Allegriego nie nadają, więc pewnie zostanie na Robinho i Boatengu, może Cassano.
Co do spotkania Galliani-Preziosi media włoskie spekulują, że celem może być Christian Eriksen z Ajaxu.
To jest moim zdaniem bez sensu. El Shaarawy, Verdi...
Ja mam wciąż nadzieję na jeden fajny transfer spoza grona Kaka/Aquilani/Montolivo. To znaczy niech przyjdzie Montolivo, ale nie sam, ale niech jeszcze dołączy do drużyny ktoś naprawdę mocny. Klub ma pieniądze, szkoda byłoby ich nie wykorzystać po ostatnich latach, gdy było na kogo wydawać, ale nie było czego.
Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Antonini, Bonera, Ely (53), Oddo, Taiwo, Zambrotta, De Sciglio (52), Ambrosini, Boateng, Emanuelson, Gattuso, Van Bommel, Valoti (57), Cassano, Comi (58), Ibrahimovic, Boateng Kingsley (59).
To prawda, co piszesz o kluczowym momencie dla Cassano. w Jutrzejszym meczu pewnie zagra ponad godzinę, na tle Malmo nie ma innej opcji, jak świetny mecz. Co do tego meczu... Jak zawsze chcę zobaczyć młodzież (najbardziej dwójkę atakujących i Ely'ego), oby też cały mecz zagrał na lewej stronie Taiwo. Ciekawe, jaki plan na ten mecz przygotowuje Allegri, czy będą ciągłe zmiany, czy raczej trzymanie się składu wystawionego. No i mecz na żywo w tv, pięknie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 sie 2011, 0:53

mete pisze:Co do spotkania Galliani-Preziosi media włoskie spekulują, że celem może być Christian Eriksen z Ajaxu.
Eriksen nigdzie się nie rusza. On wciąż twierdzi, że jest na tyle młody, że nie chce opuszczać Ajaksu zbyt wcześnie. Odrzucił właśnie bogatą ofertę z Manchesteru City. Powiedział, że nie ma zamiaru opuszczać Ajaksu ani teraz, ani zimą. Mogłoby się to jedynie zmienić w razie oferty z Barcelony, ale sam w takową nie wierzy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 0:59

Spokojnie, Eriksen to plotka, zresztą jego nikt tak naprawdę w Milanie nie potrzebuje.
O wiele bardziej prawdopodobnym scenariuszem jest to, że spotkanie miało na celu omówienie sytuacji Kucki lub Casemiro. W inny scenariusz nie wierzę. Natomiast za całkiem prawdopodobne uważam oddanie przez Genoę do Interu Słowaka, po czym sprowadzenie na zasadzie współwłasności z Milanem jakiegoś utalentowanego Brazylijczyka do Genoi. Casemiro tu pasuje, ale tak naprawdę nikt nie może wiedzieć, co się Gallianiemu roi w głowie.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 14 sie 2011, 1:38

Trzeba pamiętać, że zarówno Galliani, jak i Raiola mówili o 29 sierpnia jako o dniu, w którym MR.X się zmaterializuje. Raiola dodatkowo twierdzi(ł), że pracuje nad tym transferem od początku roku. Nie ma co się podniecać jak Mazur Fabregasem, ale będzie jakaś bomba. Jak dla mnie De Rossi...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 1:43

robur
Prędzej uwierzyłbym w Modricia. Nie, nie dlatego, że ten piłkarz jest w zasięgu Milanu (sportowo czy finansowo przebija nas na ten moment Chelsea), ale dlatego, że Raiola X miesięcy w Londynie nie siedzi bez powodu.
Tyle że teraz jest to całkowita zgadywanka. Przed 29.08 nie należy się niczego spodziewać, wszyscy w Milanie jak na tę sytuację są dość spokojni (nastroje kibiców są minorowe nie bez powodu), wciąż uważam, że będziemy mieć się z czego cieszyć na koniec mercato.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 14 sie 2011, 1:49

Wilmore
zapomniałem, że De Rossi ma 184 cm wzrostu, a nasz pan X ma być o centymetr niższy. Modrić odpada, choć bujne włosy ma...
Nie wiem, czy ktoś wspominał, ale idealnie (183 cm, bujna fryzura) pasuje Stevan Jovetić. Jak dla mnie bomba :jupi:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 sie 2011, 2:15

Prędzej uwierzyłbym w Modricia.
Ci dalej swoje...Po co miałby Modric odchodzić ze Spursów którzy gonią Milan(tak tak odpuściliście, lekarz kazał przytakiwać) i opuszczać atrakcyjną Premier League na rzecz Serie A? Pytam jaki w tym cel? Dodając do tego fakt, ze gdyby był tylko na sprzedaż to zarówno my jak i Chelsea składamy w sekundzie oferty?

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 14 sie 2011, 2:26

Drogi Kamilu, jeśli już wpierdalasz się między wódkę a zakąskę, to poczytaj uważnie. Wilmore nigdzie nie wyraził pewności, tylko wyraził przypuszczenie. Ale Ty jesteś widocznie uczulony na każdą jego wypowiedź / każde zamglone lotnisko / każdą zepsutą żarówkę na lotnisku / każdy przeszczep włosów Wayne'a / każdy błąd pilotów itd. itp.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 2:33

zapomniałem, że De Rossi ma 184 cm wzrostu, a nasz pan X ma być o centymetr niższy.
Przecież wiadomo, że to były tylko wskazówki. ;)
Modrić odpada, choć bujne włosy ma...
Wiadomo, kierowałem się tylko wyznacznikiem geograficznym. O ile kolor oczu czy wzrost uważam za dowcip Allegriego, bo odpowiadał jego aparycji sprzed kilkunastu lat, o tyle Raiola gdyby nie robił interesów, to byłby w tej chwili we Włoszech lub Hiszpanii, jak zwykle. Ktoś taki nie siedzi w Londynie po to, żeby sobie pooglądać zamieszki. :wink:
Jovetić oczywiście byłby fajną opcją, ale znów - Raiola po coś musi w Londynie siedzieć. Szkoda tylko, że zabrakło już realnych celów w Londynie do ściągnięcia, którzy tak jak Fabregas naciskaliby na odejście już w tym okienku.
Drogi Kamilu, jeśli już wpierdalasz się między wódkę a zakąskę, to poczytaj uważnie. Wilmore nigdzie nie wyraził pewności, tylko wyraził przypuszczenie.
Ależ ja tam wyraziłem pewność. Pewność, że Modrić do nas nie przejdzie, bo gdyby miał odchodzić, to dostanie z miejsca atrakcyjniejszą finansowo i sportowo ofertę. Przyzwyczaiłem się jednak do tego, że jeśli w poście nie ma teorii zamachu albo mgły, to Kamil232 ją odrzuca z miejsca.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 sie 2011, 2:45

Kamil podszedł trochę do tego tak jakby pieniądze nie rządziły piłką, aż dziw, że nie widzieliśmy takiego wpisu przy spekulacjach na temat Eto kiedy to miał/ma iść do do Anzhi z Interu bo przecież po co miałby opuszczać atrakcyjniejszą Serie A na rzecz rosyjskiej ligi...

Nazwiska znikają, ale ja tez jestem jakoś spokojny o ten transfer, oby okazał się ktoś taki, że każdemu szczena opadnie, cieszy mnie to, że Milan ma takiego Administratora po którym można się spodziewać asa z rękawa w każdej chwili.

PS. Mr X mógłby być tej klasy co Pan w moim avatarze w meczówce Milanu :P .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”