Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1166

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 wrz 2013, 21:43

zaczyna się, Rosa pewnie na kilka tygodni wypadnie (choć znając go to mogą to być miesiące), do tego Ramsey wleciał w bandy i łokieć uszkodził. Jeszcze kilku innych gra, oby Giroud się nie połamał, bo też od 1 minuty występuje.

edit: Theo kostkę ponoć skręcił :badziewie:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 wrz 2013, 22:48

Ponoć Ciprian Marica jest blisko Arsenalu i wszystko ma się rozstrzygnąć w przyszłym tygodniu. Ale nie przywiązuję jakoś wagi do tej wiadomości, bo jej źródłem jest agent zawodnika. A wiadomo, że oni potrafią kłamać jak niejeden poseł.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 wrz 2013, 7:42

http://gunners.com.pl/news/14774-obszer ... -lehmannem

świetny wywiad z Lehmannem. Najbardziej rozwaliło mnie to:

Zacząłem medytacje gdy grałem w Arsenalu zaraz po tym, jak trener mnie posłał na ławkę. Zesłanie na ławkę jako bramkarz oznacza, że musisz zmienić klub, jeśli chcesz grać. Miałem 34 lata wtedy i mieliśmy przed sobą Mundial w Niemczech, gdzie walczyłem o miejsce z Kahnem. Nie było opcji, że nie gram. Zacząłem się inaczej przygotowywać mentalnie. Jak straciłem swoje miejsce, stwierdziłem: "Ok, muszę coś zmienić." Po 10 meczach, przekonałem trenera, żeby dał mi zagrać, ale kontynuowałem medytacje. Były one bardzo męczące, ale bardzo interesujące. Dlaczego o tym mówię? Wydaje mi się, że miało to ogromny wpływ na obronę rzutów karnych. Gdy wróciłem do podstawowej jedenastki, aż do końca sezonu, nie popełniłem żadnego błędu, bo zawsze się bałem, że stracę wtedy miejsce. Wiedziałem, że nawet, jeśli jest to rzut karny, po prostu muszę go obronić. Nie było innej opcji.
Ciekawe metody :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2013, 13:52

Co w końcu z Walcottem? Zdrowy?

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 13 wrz 2013, 15:26

England duo Theo Walcott and Jack Wilshere are expected to feature along with Wales midfielder Aaron Ramsey.
Wygląda na to, że tak.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 wrz 2013, 17:47

Ale za to Mertesacker i Özil są chorzy :lol: nowy nabytek jedzie do Sunderlandu, ale Per nie. W kadrze zastąpi go Vermaelen.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6247
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 wrz 2013, 15:26

Arsenal: Szczęsny, Jenkinson, Sagna (c), Koscielny, Gibbs, Ramsey, Flamini, Wilshere, Özil, Walcott, Giroud
Ławka rezerwowych: Fabiański, Vermaelen, Monreal, Frimpong, Ryo, Gnabry, Akpom

Sunderland: Westwood, Celustka, Colback, Roberge, Diakite, Vaughan, Mavrias, Ki, Johnson (c), Fletcher, Altidore
Ławka rezerwowych: Mannone, Brown, Larsson, Gardner, Wickham, Cuellar, Borini

Oezil od pierwszych minut! Na skrzydle z braku laku, co widać po naszej ławce rezerwowych. Wyjazdy na Stadium of Light zawsze byłby bardzo trudne, jednak zazwyczaj udawało się nam wychodzić z nich zwycięsko. Liczę na dobrą passę Girouda oraz kilka pięknych podań Oezila. O środek powinny zadbać nasze bestie - Aaron z Flamsem, może ustawiony nieco wyżej Wilshere zagra wreszcie z odpowiednim luzem. Ciekawostką wydaje się być fakt, że Sunderland ma dzisiaj mocniejszą ławkę od nas :)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 14 wrz 2013, 16:16

:shock:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 wrz 2013, 16:19

BarcaQzYN pisze::shock:
:badziewie:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 14 wrz 2013, 16:54

Pewnie chodzi o to,że Oezil z marszu mógł mieć 2-3 asysty (zaliczył na razie jedną) w pierwszej połowie i wygląda jakby grał w Arsenalu od kilku sezonów :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2013, 18:27

Dziwny mecz, w 1 połowie dominacja i masa okazji. Ozil asysta przy golu Girouda, później 2 świetne piłki do Theo, ktory jednak dziś marnował wszystko jak leciało. W 2 Koscielny głupio faulował i z karnego wyrównali, dostali skrzydeł i byli blisko zdobycia kolejnych goli. Słupek po wolnym, piłka w siatce, ale po spalonym, później Sagna faulował Altidore'a przed polem karnym, Atkinson zatrzymuje gre, ale nie słyszą tego, biegną dalej, Altidore strzela gola, Atkinson cofa akcję przed pole karne i daje wolnego Sunderlandowi :lol: Potem Arsenal się na szczęście ogarnął i Ramsey dwa gole dołożył, ładnie się rozstrzelał. Ozil świetne zawody, widać ze klasa. Najgorsze jednak stało się na końcu, gdy Girodu jakąś kontuzję złapał i nie wiadomo co dalej z nim będzie. Theo nieskuteczny, Podolski, Sanogo i Bendtner kontuzjowani, więc z napastników zostaje 18-letni Chuba Akpom... oby Francuz szybko wrócił.

No i mamy lidera, chociaż na chwilę :)

ps. Wenger mówi, że Cazorla wróci dopiero w połowie października :suicide:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6247
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 wrz 2013, 18:42

No to Rambo pozamiatał. Znakomita I połowa Arsenalu, w drugiej na boisko wyszedł jakby inny zespół... ale szczęśliwie udało się ugrać 3 pkt. Bardzo mógł się podobać Oezil, kolejny bardzo dobry mecz Giroud (który niestety skończył mecz z kontuzją... oby niegroźną), ważne kopnięcia zanotował Ramsey. Dotychczas jedyne punkty straciliśmy w tym sezonie z Aston Villą, podczas gdy AV zdobyło z nami swoje jedyne dotąd punkty. Koscielnemu przyda się porządna gadka dyscyplinarna, bowiem jego głupie wejścia w polu karnym mogą nas kosztować dużo punktów. Bramka dla Sunderlandu na 2:2 prawidłowo nieuznana, od razu słyszałem tam gwizdek i dziwię się, że ktokolwiek mówi w ogóle o wałku (temat na luzie).
fieldy pisze:ps. Wenger mówi, że Cazorla wróci dopiero w połowie października :suicide:
Skręconą kostkę będzie cały miesiąc leczył? :mrgreen: W Naprzodzie Rydułtowy dawali mi max 2 tygodnie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 wrz 2013, 0:54

Cholera rzeczywiście, dziwny mecz. Ciekawe, co by było, jakby sędzia się nie pospieszył z tym gwizdkiem i dał Altidorowi grać dalej. No ale nie ma co gdybać :lol: Na naszą korzyść ta decyzja, a potem poszło gładko. Niby bardzo fajny mecz ale z drugiej strony dziwne momenty. Nie mam pojęcia, czego się spodziewać w środę w Marsylii, ale wypadałoby zacząć dobrze zawody. Nie ma miejsca na żadną rotację poza obroną, bo nie ma po prostu zmienników, co jest niefortunne, ale co zrobić. Arteta wróci dopiero za 2 tygodnie, więc może zacznie z West Brom? Najwcześniej. Rosicky też nie wiadomo kiedy. Kompletna rozsypka. Jeszcze z Giroudem na szczęście OK, ale też to wygląda niebezpiecznie.

Na Marsylię bym wyszedł z Sagną na stoperze, Vermaelenem i Mertesackerem na obronie. Może i Monreal by zagrał za Gibbsa?

Podobno Bendtner na jakiś boot camp :lol: pojechał żeby schudnąć :lol: mimo, że nie lubię go za bardzo, przydałoby się, żeby jednak grał, a przynajmniej był dostępny, bo teraz mamy Akpoma na pierwszego zmiennika Girouda, co nie napawa optymizmem. :?
sickstick pisze:Skręconą kostkę będzie cały miesiąc leczył? :mrgreen: W Naprzodzie Rydułtowy dawali mi max 2 tygodnie.
Wenger mówił, że przed przerwą międzynarodową nie zagra, a przerwa jest za 3 tygodnie :P Dobrze, że jest Özil, bo krucho by było. Jeszcze Rosicky by się przydało, żeby wrócił..

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 15 wrz 2013, 7:43

Magnum pisze: Na Marsylię bym wyszedł z Sagną na stoperze, Vermaelenem i Mertesackerem na obronie. Może i Monreal by zagrał za Gibbsa?
To może: Mertesacker - Verma - Sagna - Monreal ? :wink:

Dałbym odpocząć Koscielnemu i Sagni i wyszedł takim zestawieniem: Jenkinson - Mertesacker - Verma - Monreal.
Szkoda, że z przodu mamy aktualnie taki przeciąg bo Theo pudłował na potęgę. W tygodniu miał ciężki mecz na Ukrainie, przydałoby się, żeby w Marsylii odpoczął, ale nie ma kogo za niego wcisnąć. Co do Bendtnera, to pomijając już nadwagę o jego formie możemy powiedzieć mniej więcej tyle co o przyszłorocznej wiośnie. Ktoś się orientuje w ogóle, kiedy on coś sensownego kopnął ?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 wrz 2013, 9:32

Magnum pisze:Podobno Bendtner na jakiś boot camp pojechał żeby schudnąć mimo, że nie lubię go za bardzo, przydałoby się, żeby jednak grał, a przynajmniej był dostępny, bo teraz mamy Akpoma na pierwszego zmiennika Girouda, co nie napawa optymizmem.
Jakieś nowe info w sprawie Cipriana było? Wiem, że to opcja mocno rezerwowa, ale może warto tego Rumuna wziąć. Jest za darmo, wielkich pieniędzy pewnie nie weźmie, no i powiedzmy na umowie do końca sezonu. Jako backup się przyda, bo Żiru wiecznie zdrowy nie będzie, nie w Arsenalu.

Teraz wychodzi to poskąpienie 1,5 miliona więcej na Ba. W Chelsea i tak nie pogra, a u nas były czarnym Jezusem Chrystusem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”