Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 01 wrz 2025, 18:31
Zygmunt-1
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 01 wrz 2025, 19:55
Oto odpowiedź: rekord najwyższych wydatków w jednym okienku transferowym w historii piłki nożnej to:
⸻
Najdroższe wydatki w jednym okienku (jeden klub, pojedyncze okienko)
• Chelsea – lato 2023/24: wydało około €464 mln (~£435–404 mln), co stanowi absolutny rekord pojedynczego okienka transferowego    .
Raporty podają:
• Transfermarkt: €464 mln w lecie 2023/24 .
• SportsLens i WanderlustSport: również określają tę sumę jako wynik rekordowy, około £389–400 mln   .
• bet365 News: znajduje się na 1. miejscu z £404.4 mln wydanymi tego lata .
⸻
Inne wielkie wydatki dla porównania (inne rekordowe okienka)
Klub / Okienko Szacowane wydatki
Al-Hilal – lato 2023/24 €353 mln (~£296 mln)  
Paris Saint-Germain – lato 2023/24 €350 mln (~£295 mln)  
Real Madrid – lato 2019/20 €331 mln (~£278 mln)   
Chelsea – zima 2022/23 €330 mln (~£278 mln)   
⸻
Podsumowanie
• Najdroższy pojedynczy transfer window: Chelsea, lato 2023/24, €464 mln (£389–404 mln).
• Inne spektakularne okienka: Al-Hilal i PSG w tym samym okienku, potem Real Madryt oraz Chelsea w styczniu 2023 – ale żadne z nich nie dorównało rekordowi z lata 2023/24.
⸻
Jeśli chcesz, mogę też znaleźć dane o sumarnych wydatkach dla całych lig w jednym okienku czy porównać rekordy zimowych transferów. Daj znać, co Cię jeszcze interesuje!
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2025, 20:01
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 wrz 2025, 20:15
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 wrz 2025, 20:43
No niedawno masacra dosłownie opluł wyświetlacz kiedy napisałem że Ekitike będzie ustawiany na skrzydle, więc jeśli Slot nie zamierza przejść na taktykę z 2 napastników, to jest to klasyczny transfer na ławkę. Aczkolwiek patrząc na dość ubogą rotację Liverpoolu to na pewno przyjdzie taki mecz że obaj panowie zagrają razem i jeden z nich będzie musiał wylądować na skrzydle.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 wrz 2025, 20:49
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 01 wrz 2025, 20:51
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 wrz 2025, 20:53
HMK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 wrz 2025, 21:05
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 wrz 2025, 21:06
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 01 wrz 2025, 21:07
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 wrz 2025, 21:18
Ale powiedz mi tak szczerze, ty masz aż tak krótką pamięć, czy celowo tak zmyślasz? Bo to jest aż nie do uwierzenia, że ktoś może takie bajki cisnąć prawie dzień w dzień.
Na co ja jedynie zapytałem czy wg ciebie Ekititke nigdy nie grał jako CF, bo u Slota Diogo właśnie jako 9 grał 90% czasu
Dosłownie oplułem wyświetlacz. Dosłownie lol.
I tak za każdym razem jak coś o mnie wspomnisz (a wspominasz dziwnie często niestety). Coś zmyślisz, coś przeinaczysz, coś nie zrozumiesz, a jak się już zmuszę żebu ci odpowiedzieć (tak jak teraz) to znikasz bez komentarza, tylko po to by za kilka dni sytuacja się powtórzyła. Chłopie albo bierz odpowiedzialność za słowa które wypisujesz albo przynajmniej miej na tyle jajec żeby przyznać że walnales głupotę. Chociaż raz na jakiś czas.
Ale nie wiem czemu skupiasz się na biednym Romano. Chyba wszyscy więksi insajderzy informowali to samo, bo chyba wszystko było dograne. Guehi przeszedł testy medyczne w Londynie, dokumenty że strony Liverpoolu i Crystal Palace zostały wysłane do Premier League. To że Parish uległ Glasnerowi, no to się mogło stać ale nie zmienia faktu, że transfer był o jeden podpis od zrealizowania. Takie rzeczy się zdarzają. Pewnie trener CP zagroził dymisja jak Guehi odejdzie i stąd cały plot twist.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 01 wrz 2025, 21:23
Owszem, takie rzeczy się zdarzają. Takie też:
– Fabrizio Romano składa klubom oferty wykupienia reklamy dla szerokiego grona odbiorców za pośrednictwem jego profili. Widzieliśmy maile, które firma reprezentująca Romano wysłała do duńskich i norweskich klubów. Nie wiemy, ile jeszcze klubów otrzymało podobne propozycje – informują dziennikarze portalu „Idrettspolitikk.no”, którzy wspólnie z kolegami po fachu z „Tipsbladet” ujawnili metody działania Włocha.
Tekst nie jest oparty na dywagacjach i przypuszczeniach. Opowiada o nich Mehran Amundsen-Ansari, były dyrektor marketingu i sprzedaży w Valerendze Oslo, obecnie pracownik norweskiego HamKam.
– Przez siedem lat pracy w piłkarskiej elicie otrzymałem wiele dziwnych ofert, ale żadna nie ocierała się nawet o coś takiego. To jeden z najbardziej znanych „dziennikarzy”, ale to nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem. To biznes, w którym kluby i agenci płacą za dotarcie do odbiorców. Nie powinno to tak wyglądać, na pewno nie w świecie mediów. Po tej ofercie przestałem go obserwować i śledzić jego informacje.
Amundsen-Ansari przedyskutował ofertę złożoną przez firmę Memmo, która reprezentuje Romano. W klubie zapadła decyzja, żeby przeprowadzić fortel i „wejść” w grę Fabrizio. Zobaczyć, jak daleko zabrną oferty od influencera.
– W mailach oprócz ofert były linki do formularzy, które klub mógł wypełnić. Przykładowo można było napisać, jaką konkretną wiadomość Romano ma przekazać w swoim wideo i kiedy miałaby ona się ukazać. Przedstawiciel formy Memmo kontaktujący się z klubem stwierdził, że wiadomości trafiają bezpośrednio do Fabrizio, że to z nim dogadywana jest treść postów – relacjonuje „Idrettspolitikk.no”.
Tropem maili i ofert Fabrizio Romano podążyli dziennikarze duńskiego Tipsbladet, których zaciekawiło, że Włoch ni stąd, ni zowąd zamieszczał informacje o konflikcie zarządu FC Kopenhaga z największym talentem tego klubu — Roonym Bardghjim. Sprawa miała dotyczyć przedłużenia umowy z wychowankiem, który — według relacji Romano — został odsunięty od drużyny. Duńscy żurnaliści twierdzili jednak, że to kompletna bzdura. Byli bliżej klubu, wiedzieli, że nic takiego nie ma miejsca. FCK też zaprzeczała tej wersji wydarzeń.
Tipsbladet już wcześniej przyłapało Włocha na szerzeniu nieprawdziwych informacji. Kilka tygodni wcześniej portal ujawnił, że rzekome konflikty Leonardo Bonucciego w Unione Berlin są plotką wyssaną z palca. W podobnym tonie komentował to sam Bonucci. Teraz chodziło jednak o coś więcej, w postach Romano dziennikarze dostrzegli drugie dno.
– Dokumenty, które widzieliśmy, jasno wskazują na to, że Fabrizio Romano usiłuje zawierać z klubami — także duńskimi — umowy reklamowe. Tipsbladet posiada informacje potwierdzające, że firma Memmo oferuje klubom „kupienie” zaangażowania Romano i PR-owy przekaz dotyczący transferów oraz potencjalnych transferów. Procedura może dowodzić, że Romano udostępnia informacje transferowe w momencie, kiedy klub chciałby nadać im rozgłos.
Duńczycy twierdzą, że Fabrizio Romano może pomagać w „hajpowaniu” pewnych informacji. Gdy wybuchła afera z udziałem Włocha, zwrócili uwagę na to, w jaki sposób Romano opisywał sagi transferowe z udziałem niektórych zawodników. Zanim Dusan Vlahović trafił do Juventusu, Fabrizio co chwilę wspominał o nim na swoim profilu, łącząc go z kolejnymi klubami. Stworzono całą kompilację wpisów Romano na ten temat, zaznaczając, że później Serb nagle zniknął z radaru dziennikarza.
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 wrz 2025, 21:25
Berele Lewartow
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio