Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 sie 2010, 13:38
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 sie 2010, 13:57
Zapomniałeś chyba o Pirlo, który w formie był dla Milanu i Włoch kimś takim jak Xavi dla Barcelony i Hiszpanii. Odkąd pojawił się Pirlo na arenie włoskiej kluby zaczeły szukać piłkarzy o jego charakterystyce, a nie Gattuso(graczy tego typu uważali za ubezpieczycieli Andrei). Sam nawet Guardiola o ile mnie pamieć nie myli przyznał, że Włoch gra najbardziej podobnie do niego.a wiec wloscy fani interu, milanu czy juve domagali sie kreatorow loool. oni marzyli o wycinakach i twardzielach typu gattuso - to byl przed euro synonim genialnego pomocnika dla wlochow.
Pirlo o wiele wcześniej miał taki status jak teraz ma Xavi i to raczej od Włocha zaczął się "boom" na takim pomocników.wystep xaviego na euro wywolal rzecz bez precedensu - nagle cala europa zapragnela miec kreatywnych pomocnikow.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 sie 2010, 14:23
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sie 2010, 14:28
Barcelona naszym mesjaszem, który niesie nowoczesność do średniowiecznej włoskiej piłki, niczym Prometeusz Ogieńmiguel indurain pisze:sprawa euro-ms ma wiele plaszczyzn. chocby taka ze xavi mlodszy juz nie bedzie. do tego na euro xavi gral z senną tam bylo troche inne ustawienie niz na mundialu. mysle ze wogole xavi, mogl wystrzelic duzo wczesniej. dla europy. bo dla barcy wystrzelil, ale to nie byl co tu ukrywac pilkarz podziwiany w europie jak ma to miejsce teraz.
wystep xaviego na euro wywolal rzecz bez precedensu - nagle cala europa zapragnela miec kreatywnych pomocnikow. kto, gdzie i kiedy slyszal zeby wloscy (juz nie mowie o polskich,bo nawet nie ma co mowic, ci to dopiero dostali histerii) a wiec wloscy fani interu, milanu czy juve domagali sie kreatorow loool. oni marzyli o wycinakach i twardzielach typu gattuso - to byl przed euro synonim genialnego pomocnika dla wlochow. a po euro nagle kazdy chcial miec takiego "xaviego" w druzynie. ilez to sie naczytalem - kreatywny pomocnik juz, teraz, do nas! ha, bawilo mnie to setnie. zreszta do dzis mnie to bawi jak czytam cos takiego co wychodzi spod palcow sympatykow serie A. xavi przejdzie do historii to juz jest pewne. z innej beczki pamietam jak dzis: wszak prawie identycznie gral pep (jednak bardziej z tylu - tak jak ryj w ostatnich latach robil xaviego), a gdy pep szedl do wloch, to wszyscy pukali sie w glowe: po cholere taki facet do wloskiej pilki? we wloszech potrzebni sa inni pilkarze! dzis juz tak nie myslą, co tez jest wielkim sukcesem barcelony ha.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2010, 15:03
Ale ja proszę o więcej.To forum byłoby naprawdę nudne, gdyby nie kibice Katalonii. Na żadnym innym forum się tak nie ośmiałem, jak tutaj czytają przez ostatnich parę lat kibiców mes kun de klubPoziom zadufania w swoim zespole polskich kibiców Barcelony osiganał juz zenit.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 sie 2010, 15:24
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sie 2010, 15:30
mysle ze pirlo to jest pilkarz o charakterystyce laudrupa, del piero, zidana, tottiego
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 sie 2010, 15:30
Jedyne co łączy Pirlo z tymi piłkarzmi to to, że zaczynał karierę na podobnej pozycji co oni.natomiast mete - mysle ze pirlo to jest pilkarz o charakterystyce laudrupa, del piero, zidana, tottiego. tacy pilkarze byli we wloszech, tego sie nie da ukryc. to nie jest to co xavi.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 sie 2010, 15:50
Ale juz wiesz jak ten najlepszy sedzia globu ma na nazwisko? Pytam bo, ostatnio nie wiedziałes.miguel indurain pisze:czlowieka ktory posunal sie do zakonczenia kariery najlepszego sedziego globy
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 sie 2010, 15:51
Rozjebałeś system, nie mam pytań ...natomiast mete - mysle ze pirlo to jest pilkarz o charakterystyce laudrupa, del piero, zidana, tottiego. tacy pilkarze byli we wloszech, tego sie nie da ukryc. to nie jest to co xavi.
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sie 2010, 16:02
Wiadomo, że Mourinho to beznadziejny trener, błagam wyjaśnij mi jak ten słaby trener osiągnął już tak wiele sukcesów. Albo lepiej wróć do piaskownicy, bo może już ci jakiś kolega podpierdolił grabki.miguel indurain pisze:slowa mourinnho, czlowieka ogarniety obessja zwyciestw, czlowieka ktory posunal sie do zakonczenia kariery najlepszego sedziego globy, tylko dlatego ze przegral, uwierzy ze to mourinho trener z marzeniami!
Szkoda, że rok wcześniej ten sam gigant i wielki niezwyciężony klub nie mógł tym angielskim patałachom strzelić gola w dwumeczu.miguel indurain pisze:do dzis widzac barcelone nie moze zrozumiec jak wielki niezniszzcalny serb vidic dal sie ograc placzkowi messiemu. jak wspanialy anglosaski carrick zostal wdeptany w ziemie przez busquetsa.
.
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2010, 16:11
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sie 2010, 18:02
Iwanski-Legia, PolskaZapomniałeś chyba o Pirlo, który w formie był dla Milanu i Włoch kimś takim jak Xavi dla Barcelony i Hiszpanii.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 sie 2010, 18:04
Nie czaję porównania. Rozwiń, bo myślę, że nie tylko ja jestem ciekawy co chciałeś przekazac.Bienias pisze:Iwanski-Legia, PolskaZapomniałeś chyba o Pirlo, który w formie był dla Milanu i Włoch kimś takim jak Xavi dla Barcelony i Hiszpanii.
![]()
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sie 2010, 18:05
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio