AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1181

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2011, 19:04

Nie jest źle gdyby nie było obietnic, szopki z panem zagadką i poważną kontuzją Flaminiego. Gdyby obyło się bez tej całej otoczki to byłbym szczęśliwy a tak? Szkoda gadać, ale poczekam do jutra. Nadzieja umiera ostatnia.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 sie 2011, 19:23

Trzeba być realistą.Jeśli ktoś wpadnie jutro - z wielkich nazwisk - to będzie to De Rossi lub Montolivo (którego entuzjastą raczej nie jestem).Co do kontuzji Flamsa i zawieszenia Rino w LM - sami sobie strzeliliśmy w stopę wypożyczając Strassera.Pewnie na Camp Nou wyjdziemy tak:

-------------Robinho/KPB/Cassano
----KPB/Seedorf----v.Bommel-----Ambrosini

co od optimum jakoś nie odbiega.Gorzej z ławką :lol:

A jeszcze w maju potencjalnie wyglądało to tak:

-------------------Pastore/Ganso
--Cesc/Hamisk----v.Bommel-----Ambro/Flams :lol:

więc nie dziwię się twojemu rozczarowaniu,tyle że po transferze Cesca już wiedziałem co się święci (na 99% to był nasz Pan X).

Ja po takim mercato jak obecnie kładę uszy po sobie liczę tylko na scudetto (ale tu też trzeba będzie się spiąć),w LM załatwiło by nas na dziś pewnie nawet i Porto - o czołówce angielskiej czy hiszpańskiej nie wspominając.W 1/8 po wyjściu z 2 miejsca więcej będzie drużyn które nas pogonią niż odwrotnie.Nawet Casmiero czy tam Ganso (który nota bene jest obecnie w TRAGICZNEJ formie) w zimie nas nie uratują.

A za rok będzie zabawnie :lol: Pewnie przedłużą kontrakt z Seedorfem :P

BTW - pierwszy poruszyłem tutaj temat Zlatana i niespełnionych obietnic i rzeczywiście to może być największy problem Milanu w nadchodzącym sezonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2011, 19:46

Co do meczu z Barca to jeszcze nigdy nie bałem się meczu Milanu w LM tak jak nadchodzącego spotkania z Katalończykami. Nie ma co ukrywać faktu, że mogą nas dobrze powieść i zły wynik może pozostać w głowach zawodników a mamy cholernie ciężki początek sezonu.

Jeżeli jest jakikolwiek cień szansy na zakup "Last minute" to może to być według mnie Diarra (na wylocie z Realu, ale gość ma spore wymagania finansowe), Montolivo (koniec kontraktu i ostatnia szansa Fiorentiny by skubnąć grosza) oraz Balotelli (nie zagrał jeszcze minuty w lidze, miłość Manciniego chyba osłabła do niego). Kolejność w jakiej wymieniłem tych graczy jest jak dla mnie priorytetowa.

Co do Zlatana to wydaje mi się, że wielkich problemów nie będzie. Jego wywiady napawają optymizmem i jeżeli coś by mu się nie podobało to Raiola lub on już by o tym powiedzieli. Imho pozostanie w Milanie do końca kontraktu, pomagając nam w międzyczasie wygrać 2 stellę na koszulkę. Po jego odejściu wygramy Ligę Mistrzów, aby w historii wszystko się zgadzało :mrgreen: . W najgorszym wypadku odejdzie już za rok, ale tak jak pisałem Zlatan jest podopiecznym Raioli to musiał wiedzieć jak to mercato się mnie więcej zakończy. Skoro jest nadal z nami to nie ma problemu i nie przeczuwam tego. Magia Milanello działa :D .

BTW - optymiści z Sporitalia przedstawiają taką jedenastkę Milanu na najbliższe mecze:
Obrazek

EDIT

Był ktoś z forumowiczów na zlocie Milan Club Polonia na który przybyli przedstawiciele Milanu wraz z pucharem Ligi Mistrzów (Podobno pierwszy raz Galliani zezwolił na wyjazd tego pucharu poza Włochy)? Ponoć jest to największe zagraniczne stowarzyszenie fanów Milanu(I dlatego Łysy pozwolił przywieść puchar). Od dawna planowałem się zapisać a ciągle zapominałem. W przyszłym roku już nie przegapię zapisów.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 sie 2011, 20:18

Aquilani w pierwszej 11 ot tak od razu?I za 2 tyg. na Camp Nou?Będzie ciekawie :lol: IMHO Robinho>KPB na trequartiście,ale co ja tam wiem...

BTW - z Katalończykami nie musi być aż tak źle - rok temu przegraliśmy w presezonie tylko 1 bramką (fantastyczne trafienie Pippo)...z drugiej strony jak wpadniemy na karuzelę to i 5-kę mogą nam wsadzić.

Grunt to nie grać otwartej piłki,zagrać fizycznie,na pograniczu faul jednak bez złośliwości i liczyć na szybkość Pato/Robinho z przodu (Zlatan zagra jak to Zlatan w LM).Chyba,że chcemy skończyć jak Szachtar (ci to mogli nawet 2,3-0 prowadzić po pierwszych 20 minutach :lol: ) albo Real z jesieni...

Na San Siro natomiast powinniśmy powalczyć o komplet punktów (jak z Realem rok temu) - oczywiście przy zachowaniu dyscypliny taktycznej.

IMHO - zdobędziemy na Barcelonie 1 pts (remis u nas).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2011, 21:12

Kućka oficjalnie w Interze, więc jeden cel odpadł nam z kalkulacji. Mówi się o Constancie w styczniu - w zamian oddaliśmy na współwłasność Sampirisiego (coraz gorsi juniorzy tam idą) i Calvano (ostatni z gwiazdeczek primavery, który był własnością tylko Milanu). Constant mnie nie zachwyca, może jako zaplecze byłby fajny, ale w zamian za prawa do Calvano? Wolę już nieznanego mi Casemiro.
Co do meczu z Barca to jeszcze nigdy nie bałem się meczu Milanu w LM tak jak nadchodzącego spotkania z Katalończykami.
Nie przesadzajmy. Barcelona jest super, Barcelona wygra, ale będzie miała o wiele trudniej niż z Villareal, a przede wszystkim na boisku będą mieli o wiele mniej miejsca na boisku + naprzeciwko siebie trochę lepszych atakujących. Nie mam złudzeń co do wyników, ale manity podwójnej nie będzie, bądźmy poważni.
Nie ma co ukrywać faktu, że mogą nas dobrze powieść i zły wynik może pozostać w głowach zawodników a mamy cholernie ciężki początek sezonu.
Nie przesadzajmy, to są dwa mecze, które o niczym nie będą przesądzać - nawet z zeszłorocznym podejściem do LM raczej wyjdziemy z grupy nawet po dwóch porażkach z nimi. ;) Zagramy z Lazio, przegramy z Barceloną i zagryziemy zęby na Napoli. Nie martwmy się o wynik z nimi, bo zespół na pewno wie, że to nie przesądzi o niczym, ale o to, żeby wąska ławka pomocników wytrzymała początek sezonu z niezłymi wynikami w lidze.

Mr.Crowley
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Crowley » 31 sie 2011, 1:08

mete pisze: Był ktoś z forumowiczów na zlocie Milan Club Polonia na który przybyli przedstawiciele Milanu wraz z pucharem Ligi Mistrzów (Podobno pierwszy raz Galliani zezwolił na wyjazd tego pucharu poza Włochy)? Ponoć jest to największe zagraniczne stowarzyszenie fanów Milanu(I dlatego Łysy pozwolił przywieść puchar). Od dawna planowałem się zapisać a ciągle zapominałem. W przyszłym roku już nie przegapię zapisów.
Ja byłem. Atmosfera jest niesamowita. Mieć w rękach Puchar Mistrzów to cudowne uczucie. Macie czego żałować, że was tam nie było. Przedstawiciele Milanu byli tak zadowoleni, że w przyszłym roku możliwa jest organizacja zlotu w Mediolanie! Polecam się zapisać. Forza MCP! Forza Milan!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2011, 8:13

Wczoraj dość długie spotkanie w restauracji Giannino odbyli Galliani z Marotta. Oczywiście Łysy powiedział, że to tylko spotkanie przyjaciół :mrgreen: Pojawiło się kilka plotek. Ponoć Juve jest zainteresowane Bonerą. Na wylocie od nich jest Ziegler, więc osobiście wymieniłbym tych graczy. Tylko skoro Reto ponoć bał się rywalizacji z De Ceglie to co powie na Taiwo? Daniele zarabia 2 mln euro, jest piątym do gry. Nie spodziewałem się, że ktoś może chcieć go kupić. Trzeba liczyć na Marottę :D Bardziej kosmiczna plotka to wymiana Marchisio-Cassano, ale nawet Marotta nie wpadł by chyba na pomysł oddania Claudio a szkoda.

Ponoć wczoraj w tej samej restauracji był też Raiola (trudno mi jednoznacznie stwierdzić po zdjęciu czy to on, ale bardziej bym się skłaniał, że jednak nie). Na oficjalnej stronie City Mario widnieje, ale jego strona już nie (innych graczy są normalnie dostępne). Przypadek?

Zostało około 11 godzin i nadzieja na jakiegoś pomocnika w stylu Montolivo czy Diarra.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sie 2011, 9:26

Jeżeli prawdą jest, że Marotta działa w porozumieniu z Conte to nie ma szans na odejście Marchisio. Antonio już zapowiedział, że Marchisio będzie "drugim Conte" i że widzi go w drużynie. Cassano raczej też nam aż tak bardzo potrzebny nie jest jak Bonera :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 sie 2011, 10:49

Ponoć Cassano lub Emmanuelson za Vidala :smile2: ;)

Mete - przyjście Balotelliego wiązałoby się z odejściem jakiegoś napastnika - prawdopodobnie Cassano.Powyższy scenariusz wzięty prosto z FMa zdaje się to potwierdzać :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2011, 10:52

Marca pisze, że Lass odrzucił ofertę Milanu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2011, 10:57

Marca pisze, że Lass odrzucił ofertę Milanu.
Czyli albo mu nie odpowiadało wypożyczenie albo chciał za dużo kasy a Milan mu tyle nie dał(Od Tottenhamu i Juve chciał 4,5 bańki na rok).
Mete - przyjście Balotelliego wiązałoby się z odejściem jakiegoś napastnika - prawdopodobnie Cassano.Powyższy scenariusz wzięty prosto z FMa zdaje się to potwierdzać :P
Nie jeżeli potwierdzą się doniesienia Sky, czyli Boateng wraca do środka pola i gra na pozycji prawego półskrzydłowego. Natomiast Robinho i Cassano na stałe wędrują na ofensywnego pomocnika. Ale i tak wole pomocnika niż Mario w tej chwili, ale scenariusz jak najbardziej prawdopodobny - trzeba nam pomocnika a ściągamy napastnika :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2011, 11:27

Czyli albo mu nie odpowiadało wypożyczenie albo chciał za dużo kasy a Milan mu tyle nie dał(Od Tottenhamu i Juve chciał 4,5 bańki na rok).
Mexes dostał 4,5 mln. Więc dlaczego lepszy Diarra miałby nie dostać? Ja rozumiem, że Francuz przychodzi za darmo, ale Diarra drogi by nie był i by wniósł bardzo dużo do gry Milanu, bo to gracz o klasę lepszy od Flaminiego czy Gattuso.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2011, 11:34

Mexes dostaje z tego co wiem 3,5 mln na rok.

Diarra jest fajny graczem, ale to nie znaczy, że mamy mu tyle dawać. To wychodzi prawie 9 mln na rok. Zresztą niewiadomo dlaczego odrzucił ofertę. Może jednak zostanie w Realu? Mourinho mówił, że będzie mógł wrócić.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2011, 11:34

Klasę lepszy od Gattuso?
Gdyby Gattuso grał w Juventusie, to widziałbyś w nim gracza lepszego od kombinacji Cambiasso czy Essiena. :wink:
Diarra byłby super wzmocnieniem, bardzo chętnie bym go zobaczył w Milanie, ale bądźmy poważni, Gattuso ma za sobą niezły sezon i sama metryka nie jest powodem do wrzucania takich żartów. ;)

Mexes dostał taki kontrakt, bo przyszedł za darmo. Nie widzę powodu dla którego Diarra miałby dostać tak wysoki kontrakt w momencie, gdy odchudzamy budżet płacowy i zawodnicy z pierwszego składu często dostają połowę tego, czego on oczekiwał.
Z drugiej strony często zdarza się tak, że gracz od przeciętnych ekip oczekuje więcej, niż od klubu z wyższej półki, szansa wskoczenia na lepszy poziom sportowy zmiękcza jego stanowisko.
To była tylko plotka, równie dobrze może oznaczać zerwanie stanowiska, jak grę agenta. Trzeba czekać.
Ciekawe, o co chodziło wczoraj na kolacji Gallianiego z Marottą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2011, 11:44

Mexes dostaje z tego co wiem 3,5 mln na rok.
A ja znalzałem info, że równo 4. Wcześniej natomiast pamiętałem jakąś wypowiedź Nesty, że skoro Mexesowi proponują 4,5 to on nie rozumie dlaczego jemu tylko 2,5, albo coś takiego.
Gdyby Gattuso grał w Juventusie, to widziałbyś w nim gracza lepszego od kombinacji Cambiasso czy Essiena.
Nie martw się.W wyobrażaniu graczy, którzy na 100% nigdy nie trafią do swojego ulubionego klubu jesteście niezagrożeni :spoko:

Gattuso w zeszłym sezonie grał dobrze. Zdecydowanie lepiej niż się spodziewałem, ale Diarra to inny poziom. To, że w Realu ostatnio nie gra o niczym nie świadczy, pamiętam jak go wpuścili przy okazji któregoś z meczów z Barceloną i był jednym z najlepszych na boisku. Gdy miał jeszcze pewne miejsce w składzie, też grał świetnie i patrząc się co robił gryzłem się w język za tekst, że Real już do reszty zdurniał wydając na niego 20 mln.

Zresztą Diarra to najlepszy piłkarz jakiego możecie wyrwać na tą pozycje. Ma doświadczenie z prawą obroną, więc z asekuracją Abate by nie miał najmniejszych problemów, jest typem boiskowej mrówki zapierdalającej przez 90 min, umiejętności defensywne nienaganne, a w szybko grającym Realu z grą piłką nie miał żadnych problemów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”