AC Milan (zbiorczy) - Strona 120

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 wrz 2005, 21:23

Nie ni Hunter co tam się Juve przejmować.Ich problem,że nie mają fanów.My tam takiego problemu nie mamy więc lajt :D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 06 wrz 2005, 21:25

bagg pisze:że na "nowe" Delle Alpi zawita większa liczba kibiców.

I ja tak myśle 8) .przeciez na Dell Alpi kibice siedza tylko tam gdzie widza :lol: ,nie wiem kto budowal ten stadion ,ale raczej napewno był na gazie jak projekt robil :lol:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 06 wrz 2005, 21:25

Ja sie nie przjumje tylko dziwie.
Mi to tam rybka wazne zeby na San Siro był komplet i to mnie cieszy zawsze milej sie oglada mecz jak jest jakis doping.

Co do starego stadoinu Communale to inny temat ale przeciez na Delle Alpi tez przychodziło dawniej po 50 tys osob jak nie wiecej a ostanio ledwo co 10 tys.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 wrz 2005, 21:44

Słaba frekwencja może być spowodowana także tym, że Turyńczycy kibicujący Juventusowi mogą teraz oglądac mecze Juve w telewizji co jeszcze 10 lat temu nie było zbyt częste, ze względu na ceny itp. Teraz, mimo iż Serie A nadal jest najdroższą ligą (tak?) jest większy dostęp do meczów w TV, więc nie ma potrzeby latania po obrzeżach skoro można spokojnie obejrzeć meczyk w domku bądź pobliskim pubie przy piwie. W sumie napewno rozwój mediów ma wpływ na ilosć tifosich na meczach, niewielki ale zawsze. Żeby nie było gadane - za 1 euro wejściówki są jedynie dla kobiet i dla dzieci. Ma to na celu zapchanie nieco miejsc na stadionie żonami i dzieciakami zagorzałych fanów i pokazanie, że wyjście na stadion może być ciekawym rozwiązaniem dla rodzinki w niedzielne popołudnie.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 22:34

Na Juve nie przychodzi duzo ludzi bo naprawde jest slaba widocznosc moze sie to zmieni jak powstanie nowy stadion ale powiem jedno i niech nam kibice zazdroszcza jednego mamy zawodnikow którzy prezentuja najwyzszy poziom i tego nic nie zmieni !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2005, 9:40

Debata :?: :?: :!: :!:

Delle Apli i pustki ale Wy sie "podtrzymujecie przy życiu" jakimiś swoimi filmami. Prawda jest taka że coraz wiecej kibicow w Turynie odwraca sie od Juve. Ja kiedyś dawno dawno temu gadałem z facetem który teraz ma ok. 44 lat i mówił że w Turynie każde dziecko wie żeJuventus jest "fe" z dzida pradziada szacunek dla Torino ...[ale zarymowałeo :lol: ] poprostu cała marka jako Juventus i działanie nie kiedy nie jak klubu z takimi tradycja i popularnościa stawia ten klub w gorszym świetle od borykajacym sie w kłopotami od lat Torino.

Co znaczy ze mają daleko ?? To co Turyn to Afganistan :?: Który wiek mamy jak ludzie tam żyją zastanów sie co pisze jeden z drugim :wink: Jak na wyjazdy Milanu, Romy, Interu, Parmy czy Violi jeżdzi nie kiedy po 20 tysięcy tifosich i jadą kilka ładych kilometrów. Co za daleko ?

Telewizja ?? Przeciesz takie tłumaczenie że po co mają iśc ja jest w TV bo takie czas sa że wszytsko idzie zobaczyć jest chore. Włoska Sky pokazuje każdy mecz kolejki na oddzielnym kanale czyli kibic Romy Milanu Palermo ma też telewizor i nie musi iść ... a i tak jest komplet na spotkaniach.

Kolejna głoupta że źle położony stadion ? Teraz źle połozony a wczesniej nie ? To co w 1998 roku czy w 2000 roku był inaczej położony ?? Ba jak wtedy było komplety a teraz nie choć życie jest lepsze na całym swiecie i można sobie na wiecej pozwolić a i tak frekwencja spadła katastrofalnie.

A jeszcze jedno jak był Mecz z Milanem [0:0] czy z Real w LM to co tektóry położyli jak na Poloni ?? nie byli kibice czyli widocznie sami goście ...?

Nowy stadion ? Wiecie sam ze to może nic nie zmienić. To to są Włoch a nie Litwa ludzie majaz co zyc a piłka to ich religia. To jest stadion w tym sezonie Mistrza Włoch a nie Gruzji a czesto wydaje sie że na odwrót...

Pozdro - pamietać to debata nie jakieś "ataki" na które co nie którzy czekają tylko .... :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 wrz 2005, 10:58

*_For_zaza_Milan_* pisze:A jeszcze jedno jak był Mecz z Milanem [0:0] czy
Przecież na Meczu z Milanem (w ostatnom sezonie(nie wiem czy to o ten mecz chodził) na Delle Apli było dwadzieścia kilka tysięcy miejscowych. Podobna liczba była na meczu o SPW :wink:
*_For_zaza_Milan_* pisze:Jak na wyjazdy Milanu, Romy, Interu, Parmy czy Violi jeżdzi nie kiedy po 20 tysięcy tifosich i jadą kilka ładych kilometrów. Co za daleko ?
Po zeszło-sezonowych wydarzeniach (ćwierćfinał LM z Miałem) istniał taka ewentualność, że Inter będzie rozgrywał swoje mecze LM w Szwajcarii (a nie tak jak jest teraz, czyli przy pustym San Siro). Myślę, że nawet gdyby Inter tam rozgrywał swoje mecze to byłoby więcej kibiców niż na Delle Apli.

Mam pytanie :arrow: ile się sprzedało karnetów po 1 € :?: i tych normalnych :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2005, 11:30

Zico w tym meczu w popszednim sezonie [pierwsza runda] Juve Milan było naprawde dużo kibiców nie jestem w stanie powiedzieć kogo wiecej możliwe że Milanu czyli gości jak z Lazio ale co z tego jak na nastepnym meczu tylko byli fani na zaklach a kamera jezdzące po stadionie widziałe pustki pustki pustki grupka fanów i znów pustki...

No widzisz sam ze nawet przymusowa rozgrywanie spotkanpoza Italią nie zmusi kibiców to tego by siedziec przed telewizorem. Tak Curva Nord nie beda mieli ale przyjadą pewnie licznie.

:shock: :lol: ""Ćwierćfinał LM z Miałem"" Miał to został z Inter po walkowarze i 5:0 w dwumeczu :lol: :twisted: Pomyłka wiem wiem :)

Pozdro

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 wrz 2005, 14:40

no ładnie sprzedane 50 tys. karnetów.Tylko pogratulować

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2005, 16:51

Gilardino ma Łysy powód do zadowolanie nikt nie sprzedał wiecej we Włoszech a w Europie tez mało trzeba szukać. Jeszcze sprzedają karnety i troche przybedzie a trzeba też dodać zwykłe wejściówki bo to tylko karnety = 50 tysięcy. Czyli max Tifosich :!: Grande Milan Grande Tifosi

Obrazek

Obrazek

Jak kiedyś głosił tytuł La Gazzatty :arrow: Wielki Piłka miesza tylko w Mediolanie :twisted: :boruta: Giusepe Meazza San Siro :!: Świątynia Europejskiego Footbalu. :!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 wrz 2005, 17:39

*_For_zaza_Milan_* pisze:Pomyłka wiem wiem
Chodzi Ci o pomyłke sędziego w tymże meczu :?: - to się zgadzam :D 8)
*_For_zaza_Milan_* pisze:nikt nie sprzedał wiecej we Włoszech
Inter sprzedał 40 kilka tyś. Tylko, że to nie jest tak, że ci kibice co mają karnety chodzą na wszystkie mecze. W spodkaniach ze słabszymi zespołami często będzie mniej kibiców niż liczba sprzedanych karnetów :wink:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2854

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 wrz 2005, 17:44

niestety zaza masz racje:(jak wiedzą wszyscy w turynie króluje Torinoa nie JUVE niestety.Może będzie więcej kibiców jak JPC będzie organizować wyjazdy na mecze :wink: pozdro FORZA JUVE

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2005, 17:48

Tak sądziłem że pomyłka i Twoje Zico "z Miałem" i sedziego :wink: jak twierdzisz .. nie ma co wracać do tego meczu... Już po sprawie. :wink:

Inter sprzedał 40 kilka tyś. Tylko, że to nie jest tak, że ci kibice co mają karnety chodzą na wszystkie mecze. W spodkaniach ze słabszymi zespołami często będzie mniej kibiców niż liczba sprzedanych karnetów
W popszednim sezonie Inter był za Milanem pod wzgledem frekwnecji na trybunach i Nasze dwa kluby odstawiły inne pod tym wzgledem. Dla tego "Wielka Piłka mieszka w Mediolanie" 8) jak głosil tytuł gazety.

A co do karnetów to nikt kto go kupił nie ma obowiazku iśc na mecz jak nie widzie potrzeby [np. rywal słaby] ale dla Włochów Calcio to religia wiec sam wiesz. Nawet na Coppa Italia na San Siro jest wiecej ludzie niż na nie jednym meczu ligowym w innym mieście. :twisted:

A przeciesz w popszednim sezonie nasze kluby zarobiły tyle kasy na spotkaniach derbowych że max. Jak komplety w lidze i LM. :D

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 07 wrz 2005, 19:41

*_For_zaza_Milan_* pisze: Dla tego "Wielka Piłka mieszka w Mediolanie"
Trochę głupi ten tyłuł :? Przecież każdy wie, że kibice w Mediolanie to jedno, a scudetto w Turynie to drugie :x .

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 wrz 2005, 19:47

Trochę głupi ten tyłuł Przecież każdy wie, że kibice w Mediolanie to jedno, a scudetto w Turynie to drugie .

Trochę głupie porównanie :? Przecież każdy wie, że nie trzeba wcale grać wielkiej piłki, aby być mistrzem :) .

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”