Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sieja11 » 10 cze 2006, 12:51
Sieja11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 10 cze 2006, 12:57
LookAsh

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 10 cze 2006, 12:57
Bobohawk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 cze 2006, 13:07
Przyklad kibica. Nadajesz sie do "zlotych lisci"Ebi pisze:chyba przestanę sie interesować polską piłka i zmienię obywatelstwo na brazyliskie
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 cze 2006, 13:09
Przede wszystkim wyrzucić Krzynówka i Szymkowiaka. Grali niedokładnie, zamiast uderzać z czystaj pozycji to kiwali się i dawali czas rywalowi. W ich miejsce powiedzmy Jeleń (tego na prawą a Smolarek do ataku). Obrona to chyba myślała, że to trening. 40...30....20... minut do końca a oni zamiast przyśpieszyć czy przedrzec się efektownie jak Lahm wielokrotnie z Kostaryką to podawali sobie piłeczke na boisku. Błazenada! A remis mógł się należec, bo Ekwador był słaby miał cztery sytuacje dwie strzelił. W drugiej połowie Polska była częściej przy piłce i więcej miała z gry. Gdyby nie powolnośc Krzynówka i Szymkowiaka to może by i wyrównali. Z Niemcami nie liczę na nic. Ale jakby tak wygrali to od razu wszyscy by powrócili do drużyny i nadzieje by odżyły. Niemieccy studenci z łapanki strzelili Ekwadorowi 3 gole. Polska zero. Studenci widac chceili strzelić gole i grać do rzodu. Krzynówek i Szymowiak myśleli, że to trening. Obrona to nie miała ochoty wybić piłki poza połowę.LookAsh pisze:Ja przed meczem z Niemcami zrobilbym to samo co Engel 4 lata temu - wystawilbym rezerwowych do gry. Wtedy bylo juz i tak zapozno ale teraz ci co nie mieszcza sie w skladzie moze pokaza troche charakteru, woli walki i zaangazowania. Zostawilbym tylko Smolarka - jedyny ktoremu naprawde zalezy, Boruc - dobry mecz, zadnego bledu i Zurawskiego - slabo zagral ale tej klasy zawodnik musi grac tak samo jak w ekipie Kostaryki musi grac bedacy bez formy Wanchope. Reszte bym wywalil bo nie zasluguja by grac przy takich kibicach...
Ebi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 10 cze 2006, 13:16
No raczej nie jest to możliwe jeżeli nie masz gdzie już nabijać to zmień forum ok?Tomachos pisze:spoko.. może za rok znów zagramy na MŚ
Tak, ale niestety takich ludzi w Polsce jest mnóstwo. Teraz nagle z ich usta wylatują słowa: "A nie mówiłem". Przecież to jeszcze nie koniec. DBerik pisze:Przyklad kibica. Nadajesz sie do "zlotych lisci"
Bobohawk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 13:28
Przecież Szymek był jednym z najlepszych Polaków na boisku. To on stworzył dwie groźne sytuacje dla Polski poprzez znakomite prostopadle podania. Najpierw do Sobolewskiego a potem do Krzynówka, ale śedzie nie wiedzieć czemu pokazał spalonego. IMO Szymkowiak najlepiej prezentował się w naszej formacji ofensywnej.Berik pisze:Co do meczu to najbardziej martwi forma Szymka.
A Smolarek to się nie kiwał? Tracil razem z Krzynówkiem notorycznie piłki. Szymkowiak miał przynajmniej pomysł na grę. Smolarek chciał się na skrzydle na siłę przebić przez silnych i solidnych obrońców Ekwadoru.Ebi pisze:Przede wszystkim wyrzucić Krzynówka i Szymkowiaka. Grali niedokładnie, zamiast uderzać z czystaj pozycji to kiwali się i dawali czas rywalowi.
A ja widziałem. Chyba mecz z Chorwacją oglądałeś, bo mi ciągle w głowie pojawiają te zwodu Baszczyńskiego przy których przewracał sięBerik pisze:wtedy musieliby sie wlaczac boczni obroncy, czego wczoraj w ogole nie widzialem.
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 cze 2006, 13:32
Tylko, ze wszyscy byli slabi. Szymek ma poprowadzic nasz zespol, jest jego mozgiem a nie stanal wczoraj na wysokosci zadania. Nie sadzisz chyba, ze 2 zajebiste zagrania na 90 minut to jest wystarczajacy dorobek?Ja caly czas mam przed oczami jak trzymal za dlugo pile i kopal prosto w jakiegos Ekwadorczyka. No i Mirek nie oddal chyba zadnego strzalu z dystansu na bramke, a jesli byl to panu Bogu w okno. Szymek zawiodl, ale nie mozna zwalac wszystkiego na niego.Corinthians pisze:Przecież Szymek był jednym z najlepszych Polaków na boisku.
Ale widzisz..,nawet jesli jakis tam rajdzik byl, to z jakim skutkiem...Corinthians pisze:A ja widziałem. Chyba mecz z Chorwacją oglądałeś, bo mi ciągle w głowie pojawiają te zwodu Baszczyńskiego przy których przewracał się Confused
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 10 cze 2006, 13:36
fuss22
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 13:42
Nie rozumiem, jak można zwalać winę na naszego najlepszego piłkarza? Z takimi partnerami z pomocy jak Smolarek czy Krzynówek nic nie można było zrobić.Berik pisze:Tylko, ze wszyscy byli slabi. Szymek ma poprowadzic nasz zespol, jest jego mozgiem a nie stanal wczoraj na wysokosci zadania.
Przy takiej grze kolegów to i tak dużo. To były dwie sytuacje, które mogły przesądzić, że zdobędziemy punkt.Berik pisze:Nie sadzisz chyba, ze 2 zajebiste zagrania na 90 minut to jest wystarczajacy dorobek?
No to po co chcesz, żeby boczni obrońcy się włączali do ofensywy?Berik pisze:Ale widzisz..,nawet jesli jakis tam rajdzik byl, to z jakim skutkiem...
Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 10 cze 2006, 13:46
kibic_korony
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 cze 2006, 13:51
Nie zwalam wszystkiego na niego. Po prostu wiadomo,ze jest najwazniejszym ogniwem i bez niego kadra nie da sobie rady. I dlatego wieksza krytyka spadnie na Szymka.Co prawda to prawda. Wszyscy zawiedli, ale Mirek wygladal na zagubionego.Gdyby byl w optymalnej dyspozycji to jestem pewien, ze bysmy nie przegrali bo on by rzadzil i dzielil w 2 lini. Ale gdybac nie bedziemyCorinthians pisze:Nie rozumiem, jak można zwalać winę na naszego najlepszego piłkarza? Z takimi partnerami z pomocy jak Smolarek czy Krzynówek nic nie można było zrobić.
Mogly ale nie przesadzily. Mirek podejmowal zle decyzje w przeciagu calego spotkania. Kiedy trzeba bylo przyspieszyc to zwalnial, a kiedy trzeba bylo przegrac przez obrone to walil pile do przodu.Corinthians pisze:To były dwie sytuacje, które mogły przesądzić, że zdobędziemy punkt.
Znasz sie na pilce i na pewno wiesz, ze bez wlaczania sie do akcji ofensywnej bocznego obroncy jakikolwiek zespol traci duzo na wartosci. Fakt z jednej strony napisalem, ze powinni sie wlaczac, a z 2, ze nawet jak sie wlaczyli dali dupy, ale jednak trzeba probowac. Nasi wczoraj nie probowali. W koncu by cos wyszlo. No i mielismy az 5 zawodnikow w "2" lini , ktorzy mogliby spokojnie zaasekurowac wlaczajacego sie do akcji bocznego obronce. Gdyby sie czesciej wlaczali i wyszloby z tego cos dobrego , to nikt by nie pamietal o wczesniejszych 2, czy 3 akcjach, ktore nie wyszly.Corinthians pisze:No to po co chcesz, żeby boczni obrońcy się włączali do ofensywy?
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 14:01
Nie ode mnie.Berik pisze:I dlatego wieksza krytyka spadnie na Szymka.
Nie wierzę, że sam Szykowiak w dobrej formie ze Smolarkiem i Krzynówkiem bez formy mógł coś zdziałać. A wczoraj wszyscy trzej nie spisali się najlepiej, jadnak - jak mówię - Szymkowiak był jednym z najlepszych piłkarzy z naszej drużynie.Berik pisze:Gdyby byl w optymalnej dyspozycji to jestem pewien, ze bysmy nie przegrali bo on by rzadzil i dzielil w 2 lini. Ale gdybac nie bedziemy
Mądre słowa. Teraz trzeba myśleć o meczu z Niemcami. Może Ebi się zmotywuje, w koncu gra u sibie w Dortmundzie.Berik pisze:Ale gdybac nie bedziemy
Tak jak Krzynówek z resztą. Smolarek natomiast próbował się kiwać, ale zawsze był powstrzymywany.Berik pisze:Kiedy trzeba bylo przyspieszyc to zwalnial, a kiedy trzeba bylo przegrac przez obrone to walil pile do przodu.
Przynajmniej jedna osoba mi to napisałaBerik pisze:Znasz sie na pilce
Trzeba, niech próbują. Oby z Niemcami im to lepiej wychodziło.Berik pisze:nawet jak sie wlaczyli dali dupy, ale jednak trzeba probowac
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 10 cze 2006, 14:08
Szerszen

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 10 cze 2006, 14:11
Cooo a widziles w naszej reprezentacji napastnika, bo Zurawski to byl w pomocySzerszen pisze:Po co wszystko zwalac na taktyke?? Przeciez spisala sie ona wysmienicie w meczu z Chorwacja!! Nie jest tu winna taktyka lecz wykonawcy.
kibic_korony
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio