Primera Division (La Liga) - Strona 13

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Primera Division

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 sie 2013, 21:43

Bienias pisze:Tesknie za czasami gdzie wielkie kluby nie charakteryzowały pieniadze jak dzis w Anglii a historia.
Rozwiń proszę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8773
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sie 2013, 21:44

Bienias pisze:Tesknie za czasami gdzie wielkie kluby nie charakteryzowały pieniadze jak dzis w Anglii a historia. Mam nadzieje ze Arabusy czy Ruskie itp znudza sie futbolem.
[k****] oby, bo mam dość tych quatar foundation.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sie 2013, 21:44

Mozna podzielic rowniej prawa z tv jak np w Anglii ale czy to poprawi sytuacje?
Mozna by bylo chociaz sprobowac, bo jak na razie jest zle i widac to golym okiem. Ta kasa moglaby sprawic, ze wspomniane AM, Valencia, Malaga nie sprzedawalyby swoich najlepszych zawodnikow, zeby normalnie egzystowac.

Ja polecam ogladac dno tabeli La Liga - w poprzednim sezonie bylo tam jakies 300x wiecej emocji niz w czolowce :lol:

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 18 sie 2013, 21:44

rekinho pisze:
Co nie zmienia faktu, że takie 7:0 Barcy to kpina z poziomu ligi...
bayern tez tak gromił
Gromił, ale taka sytuacja miała miejsce tylko kilka razy, a Barca to gwarant co najmniej 5 bramek. Dopóki nie będzie równego podziału to nic się tu nie zmieni, a biorąc pod uwagę kryzys w Hiszpanii to niedługo dojdzie do tego, że mecze się będą dwucyfrówką kończyć.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 18 sie 2013, 21:51

ryba_82 pisze:
Bienias pisze:Tesknie za czasami gdzie wielkie kluby nie charakteryzowały pieniadze jak dzis w Anglii a historia.
Rozwiń proszę.

Rzekł kibic druzyny, która wydaje 50 mln euro na anorektykoanemika z Brazylii :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 sie 2013, 21:54

i gwarant conajmniej jednej bramki w dupe

bayern 98 pkt bramki 98-18
barca 100 pkt bramki 115-40

jak widać wyniki bayernu musiały byc bardziej jednostronne

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sie 2013, 21:55

polemizowałbym ale to nie ma sensu.
Patrzac na ranking liga hiszpanska jest najlepsza w Europie wiec nie wiem z czym chcesz polemizowac:P

ryba_82 po prostu jak widze kluby ktore w stylu Monaco przywracaja sobie blask albo go tworza jak MC to krew mnie zalewa. Wielki klub Milan przy nich w chwili obecnej to pryszcz. Boli mnie tez fakt ze wszedzie bogate kluby odjedzaja biednym. Wystarczy gotowka i sukces w kilka lat gwarantowany.
[k****] oby, bo mam dość tych quatar foundation.
:beer:
Mozna by bylo chociaz sprobowac, bo jak na razie jest zle i widac to golym okiem. Ta kasa moglaby sprawic, ze wspomniane AM, Valencia, Malaga nie sprzedawalyby swoich najlepszych zawodnikow, zeby normalnie egzystowac.
Jak mnie pamiec nie myli to Barca i Real zgadzaja sie na zmiane podzialu kasy z praw telewizyjnych. Problemem jest fakt ze nikt nie chce placic ogromnych pieniedzy na mecze bez udzialu Barcy czy Realu. Problemem jest wlasnie atrakcyjnosc przeciwnikow. Poza tym nie wierze ze te 10 czy 15 baniek wiecej dla AM czy Valencii zrobiloby roznice. I tak by sprzedawali dalej.....

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 sie 2013, 22:00

Gdyby Realowi i Barcelonie zabrali po 60 mln z praw telewizyjnych i rozdali reszcie, to reszta miałaby z tego mniej niż 7 mln i nic by to nie zmieniło w ich przypadku, co najwyżej jakoś utrudniło życie wielkiej dwójce. Kluby w Anglii po prostu łącznie dostają ponad dwa razy tyle co kluby w Hiszpanii. Poza tym problemem tych klubów nie są żadne pieniądze z praw telewizyjnych tylko to, że przez lata były źle zarządzane i "żyły ponad stan". Po pojawieniu się kryzysu odczuły tego konsekwencje z większą siłą niż wcześniej.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 18 sie 2013, 22:02

Bienias pisze:
polemizowałbym ale to nie ma sensu.
Patrzac na ranking liga hiszpanska jest najlepsza w Europie wiec nie wiem z czym chcesz polemizowac:P
Jest najlepsza, bo punkty nabija Barca i Real.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sie 2013, 22:15

Niech zabiora im te 60 milionow i rozdadza reszcie. Teraz trzeba zrobic wszystko ABSOLUTNIE WSZYSTKO, zeby przywrocic tej lidze dawny blask. I mowie o prawdziwym blasku, a nie tym szambie sprytnie przykrytym Gran Derbi.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 sie 2013, 22:23

Jest najlepsza, bo punkty nabija Barca i Real.
bilbao, atleti, malaga..

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 sie 2013, 22:28

SexyBitch pisze:Rzekł kibic druzyny, która wydaje 50 mln euro na anorektykoanemika z Brazylii
A za jakiego Brazylijczyka City zapłaciło 50mln. euro?
Bienias pisze:ryba_82 po prostu jak widze kluby ktore w stylu Monaco przywracaja sobie blask albo go tworza jak MC to krew mnie zalewa. Wielki klub Milan przy nich w chwili obecnej to pryszcz. Boli mnie tez fakt ze wszedzie bogate kluby odjedzaja biednym. Wystarczy gotowka i sukces w kilka lat gwarantowany.
Powołujesz się na historię,a za chwilę piszesz iż MC dopiero tworzy swój blask,dziwne to trochę.Proponuję poszerzyć trochę swoją wiedzę,bo City w Anglii (i nie tylko) swoje sukcesy ma na długo przed 'erą szejka'.
Dziwi mnie trochę,że niektórzy nie dostrzegają iż doczekaliśmy czasów iż pieniądz jest najważniejszy w większości dziedzin życia co również przełożyło się na futbol.Nie masz kasy,nie odnosisz sukcesów.Romantyczne czasy gdy outsider wbrew wszystkiemu wygrywał misia minęły bezpowrotnie,przynajmniej w czołowych ligach Europy.M.in. dzięki MCFC i Chelsea Premier League nie jest ligą dwóch/trzech drużyn jak np: w Hiszpanii.A co do Milanu to raczej nie wina Mansoura i Abramowicza,że jest tam gdzie jest.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2013, 22:31 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2013, 22:29

ryba_82 pisze:A za jakiego Brazylijczyka City zapłaciło 50mln. euro?
on to do Bieniasa pisał, o Neymarze. To chyba jasne?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 sie 2013, 22:34

fieldy pisze:on to do Bieniasa pisał, o Neymarze. To chyba jasne?
Chyba za dużo złocistego płynu na dziś,bo odniosłem wrażenie iż chłop pije do Fernandinho :D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sie 2013, 23:05

Bienias pisze:Poza tym nie wierze ze te 10 czy 15 baniek wiecej dla AM czy Valencii zrobiloby roznice.
Zastanów się co napisałeś bo chyba mija się to z prawdą. Jakby dali dla każdej drużyny po równo to dla Valencia i Atleti byłoby jeszcze mniej niż teraz mają bo ile się nie mylę, jest to trzecia i czwarta drużyna pod względem dochodów za transmisje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”