FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1209

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2010, 23:11

fieldy pisze:pewnie ktoś powie Hlebowi w końcu, ze nie zagra ani minuty przez cały sezon, to pójdzie po rozum do głowy.
Żartujesz? Przecież on już dawno wie, że nikt w klubie nie ma zamiaru korzystać z jego usług. W pre-sezonie nie zagrał ani minuty :]

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 sie 2010, 23:27

Popatrzcie na to z innej strony (od strony Hleba :lol: ) Zero presji, krytyki po nieudanych spotkaniach, stresu przed meczami... Grunt żeby kasa się zgadzała. Wzór ambicji i wszelkich cnót. Subkultura piłkarskich pijawek się rozrasta. To tak jakby aktorowi w teatrze płacono tylko za próby. :o Swoją drogą ile Białorusin (wpuścić wschód na salony to się odczepić nie mogą :lol: ) inkasuje za sezon "gry"? :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2010, 23:34

Sam chciałbym wiedzieć ile zarabia. Nie wiem czy była kiedyś podawana taka informacja. Ja w każdym bądź razie gdybym miał zgadywać uderzałbym w kwotą około 3,5-4 mln euro rocznie.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 30 sie 2010, 23:42

Mi się obiło o uszy, że 4 albo 4,5 mln. Spora kasiorka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 sie 2010, 23:52

I Wy się dziwicie że odejść nie chce? Gra (ekhm... figuruje) w topowym europejskim klubie. Zbiera za to kasę jakiej raczej by nie zobaczył u potencjalnego przyszłego pracodawcy, a za 30 lat będzie się chwalił wnukom że zdobywał z Barceloną Ligę Mistrzów. O udziale w sukcesach nie wspomni bo to nieistotny szczegół. :lol: Żyć nie umierać.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 sie 2010, 9:26

Facet bez ambicji? Tez ale pamietajmy ze ktos go chcial i nie winmy tylko pilkarza.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2010, 12:52

Nie wińmy za co? Za to, że woli brać hajs za siedzenie na ławce niż grać?

Ja nie winię Hleba za to, że znalazł się w Barcelonie. Nie widzę go nawet za to, że się nie sprawdził. Oceniam krytycznie tylko jego postawę w obliczu ewentualnego transferu. Transferu o którym nie chce słyszeć choć wie, że nie będzie grał. Jak dla mnie to robi sobie tym może nawet większą krzywdę sobie niż klubowi.

Konferencja po prezentacji Mascherano ---> http://www.blaugrana.pl/news/5772/masch ... czach.html

Caceres natomiast wylądował na wypożyczeniu w Sevilli a więc całkiem nieźle.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 31 sie 2010, 13:04

A ty wolał byś siedzieć w domu i zbierać hajs czy zapieprzać od rana do wieczora w robocie? Podpisali taki kontrakt i tyle !

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sie 2010, 13:10

SobolPL pisze:A ty wolał byś siedzieć w domu i zbierać hajs czy zapieprzać od rana do wieczora w robocie? Podpisali taki kontrakt i tyle !
Człowieku o czym ty mówisz? Ja tam mogę w Barcelonie za 2 tys zł grać. Ja nie rozumiem czegoś takiego! Piłka to nie fabryka. Futbolistą zostaje się z zamiłowania do tego "fachu", więc nie przytaczaj takich argumentów! Nie chcą mnie w klubie? To odchodzę. Hleb to nie Grzelak, lecz piłkarz, który ma coś do zaoferowania. NIe jego wina, że w Katalonii nie ma siły przebicia, a po drugie wg mnie taktycznie Barca nie jest dla niego stworzona. Mógłby w takiej Bundeslidze wieść prym, tylko, że jak się fochy wiesza i nowi głowę w chmurach, a kręgi szyjne go bolą od zadzierania nosa, to wnioskuje autodestrukcję.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 sie 2010, 13:57

Mentor pisze:Nie wińmy za co? Za to, że woli brać hajs za siedzenie na ławce niż grać?

Ja nie winię Hleba za to, że znalazł się w Barcelonie. Nie widzę go nawet za to, że się nie sprawdził. Oceniam krytycznie tylko jego postawę w obliczu ewentualnego transferu. Transferu o którym nie chce słyszeć choć wie, że nie będzie grał. Jak dla mnie to robi sobie tym może nawet większą krzywdę sobie niż klubowi.

Konferencja po prezentacji Mascherano ---> http://www.blaugrana.pl/news/5772/masch ... czach.html

Caceres natomiast wylądował na wypożyczeniu w Sevilli a więc całkiem nieźle.
Konferencja fajna...wie na czym stoi jeśli chodzi o jedenastkę więc jeśli Pep to wszystko dobrze poustawi to będzie każdy zadowolony...Za taką cenę taki zawodnik niewątpliwie trzeba dać plusik zarządowi

Co do Caceresa ma szansę na grę tylko ta klauzula wykupu 4mln to prawda? Niepamiętam jak było z Juve ale bodajże oferowało więcej(chyba że to były ploty) w każdym razie cena troche za niska ;]

Co do Hleba z jednej strony się niedziwie 3-4,5 mln rocznie za siedzenie na ławce...Porównywać go można trochę do J.Dudka choć ten jest bliżej końca kariery zaś Hleb gdyby odszedł spokojnie gdzieś zarobiłby te 1,5-2 mln...Oboje będą mogli powiedzieć że "grali" w jednym z najlepszych klubów na świecie i "zdobywali" trofea-choć Dudek tego powiedzieć niemoże i oby tak zostało :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2010, 14:30

ddemon pisze:Co do Caceresa ma szansę na grę tylko ta klauzula wykupu 4mln to prawda?
Que? Nie wiem skąd wytrzasnąłeś tę kwotę. Z tego co mi wiadomo to nie ujawniono niczego takiego. Bzdura jak dla mnie, ale jeżeli rzeczywiście gdzieś to wyczytałeś to zapodaj źródło.

Z porównaniem do Dudka to trafiłeś jak łysy grzywką o kant kuli. Przecież Jurek wygrywał z Liverpoolem Ligę Mistrzów będą wtedy jednym z ojców sukcesu (genialna gra w finale wieńczona rzutami karnymi) a do Realu poszedł na piękną emeryturę.

Tak w ogóle to Hleb podobno poszedł na wypożyczenie do Birmingham :lol: :roll:

Tymczasem ---> http://www.blaugrana.pl/news/5774/keita_2014.html

Forma kontraktu (automatyczne przedłużanie rok po roku w zależności od odgrywanej roli) bardzo odpowiednia.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 sie 2010, 15:24

Co do źrodła to chyba wcześniej było to tu omawiane ztąd moje pytanie dot.kwoty wykupu ale widocznie były to plotki i okazuje się że jednak nie jakiśejś klauzuli więc zamykam temat :)

Co do Hleba każdy chce godnie żyć,jest Białorusinem więc ubezpiecza na lata swoją rodzinkę ważne że się jednak zdecydował oby szło mu jak najlepiej i potem kwestia wykupu :D

Co do Jurka sądze że stać go było na granie w regularnym klubie europejskim ale jak wspomniałeś poszedł na piękną emeryturę nieco na skróty ale zawsze w CV znajdzie się Real Madryt ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2010, 21:49

Ja tam nie spotkałem się z żadną plotką o klauzuli wykupu w wysokości 4 mln. Była za to mowa o tym, że jeżeli Sevilla zdecyduje się go definitywnie pozyskać to podpisze 4-letni kontrakt, ale mniejsza o to.

http://www.blaugrana.pl/news/5778/puyol ... tacji.html

Ja pyerdole oni są niereformowalni ['] W ligowym meczu Barcelony nie zagrał ani minuty z powodu kontuzji, ale oczywiście dla lekarzy reprezentacji wszystko jest w porządku. Wystarczy jednak 5 minut treningu, aby okazało się, że jednak nie jest, ale teraz to klub będzie się martwił a nie reprezentacja [']

Hleb ostatecznie wylądował w Birmingham, ale też tylko na wypożyczeniu a więc problemy zapewne wrócą do nas za rok.

[EDIT]

Puyol 3 tygodnie out. Może przemyśli raz jeszcze decyzję o dalszej grze w reprezentacji...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2010, 23:14

Mentor pisze:Puyol 3 tygodnie out. Może przemyśli raz jeszcze decyzję o dalszej grze w reprezentacji...
Chyba przy podejmowaniu swojej decyzji nie myślał, że Vincent zidiocieje do końca i będzie zajeżdżał zawodników. Także lepiej dla Carlesa by było gdyby zakończył karierę w reprezentacji, jak ma grać przeciwko takim tuzom jak Liechtenstein to niech sobie daruje. Hiszpanie mają taki skład, że Ci bardziej doświadczeni w takim meczach w ogóle nie powinni brać udziału, tym bardziej, że są bez przepracowanego okresu przygotowawczego. Powoływać kontuzjowanego zawodnika i dopuścić go jeszcze do treningów wybitne zagranie. Jeszcze niech Xavi wróci z kontuzją.

Co do okienka transferowego jestem zadowolony. Przyszli dobrzy zawodnicy, wypełniający wcześniejsze luki bądź powstałe po odejściach w te lato. Oczywiście nie jest aż tak udane, ale źle nie jest. Jedyne co złe to transfery z klubu sprzedaż Zlatana za takie pieniądze, jak by to nie wytłumaczyli do mnie nie przemawia, kolejne wypożyczenia Hleba i Martina także. Choć wychodzi na to, że po prostu nie było na nich chętnych. W każdym razie więcej się spodziewałem w tej kwestii od nowych władz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2010, 23:16

Letnie mercato za nami a więc można się brać za podsumowania. W Barcelonie działo się sporo praktycznie od pierwszego do ostatniego dnia. Trochę się w klubie pozmieniało pod względem personalnym a kadra został raczej odchudzona aniżeli poszerzona. Na ogół takie manewry ocenia się negatywnie, ale posiadanie węższej kadry również ma swoje plusy. Tak czy siak trener odpowiada za całość projektu i buduje go wedle własnej koncepcji. Sam osobiście liczyłem na to, że Pep będzie miał do dyspozycji nieco więcej 'materiału', ale jestem przekonany, że możemy z powodzeniem walczyć o wszystko mając taki skład jaki mamy. Jak się bliżej przyjrzeć to pod względem ilościowym kadra praktycznie się nie różni od tej z ubiegłego sezonu. Jakość trudno mi ocenić, ale poświęcę akapit każdej formacji z wyjątkiem obsady bramki.

Obrona: Alves, Pique, Puyol, Milito, Adriano, Maxwell, Abidal, Fontas
Jest dobrze, ale czułbym się lepiej mając jednego środkowego więcej. Ufam Fontasowi, ale wątpię, aby Guardiola często korzystał z jego usług a to sprawia, że czwarty w kolejce do gry na środku jest Abidal. Lubię Francuza bo jest bardzo solidny (czasem nawet lepiej niż solidny), ale na lewej stronie. Na środku go nie widzę i mam nadzieję, że nie będziemy go tam często oglądać. Boki wyglądają bardzo dobrze. Mam pełne zaufanie do Maxwella i w pełni popieram decyzję o ściągnięciu Adriano. Nareszcie mamy zmiennika dla Alvesa z prawdziwego zdarzenia. Oczywiście na lewej stronie również może grać. Jeśli chodzi o ubytki to straciliśmy Marquez i Dmytro. Rafa zapisał piękną kartę w Barcelonie, ale jakość jego gry i rola w zespole były coraz mniejsze i rozumiem jego decyzję o odejściu. Dmytro z kolei można nazwać ofiarą porządków Sandro, ale z drugiej strony nia ma za bardzo za kim płakać bo prze rok nie pokazał u nas zbyt wiele. Suma summarum blok defensywny wygląda dobrze dopóki przynajmniej dwóch spośród trójki Pique, Puyol, Milito mamy do dyspozycji jeśli chodzi o środek.

Pomoc: Xavi, Iniesta, Mascherano, Keita, Busquets, Thiago, Jonathan
Z tej formacji jestem chyba najbardziej zadowolony. Co prawda straciliśmy Toure, ale jak dobrze wiemy przestał być kluczowym elementem zespołu więc zastąpienie go Mascherano nie powinno być osłabieniem. Co prawda Yaya moim zdaniem pasował do nas lepiej niż Javier, ale El Jefecito również ma swoje niewątpliwe zalety i cholernie dobrze jest mieć go w kadrze. Nie jestem pewien jak będzie wyglądało podstawowe zestawienie linii pomocy, ale nawet odchodząc od gry Iniestą i Xavim obok siebie mamy kilka dobrych opcji. Creus dobrze się czuje grając obok asekurującego Keity a wystawienie Mascherano i Busquetsa gwarantuje świetny odbiór piłki. Thiago i Jonathan moim zdaniem powinni sobie poradzić wystarczająco dobrze jako zmiennicy. Nikt nie wymaga od nich przecież odgrywania ważnej roli w pierwszym składzie. Jak dla mnie nie ma się tutaj czego przyczepić.

Atak: Villa, Messi, Bojan, Pedro, Jeffren
Opuściły nas dwa wielkie nazwiska - Henry i Ibrahimovic. O ile odejście Francuza było pewne (nawet się tego domagałem) to Zlatan mimo wszystko pod względem czysto sportowym wciąż miał nam wiele do zaoferowania. Mam nadzieję, że ta cała sytuacja (a raczej jej rozstrzygnięcie) nie odbije się nam czkawką. Oczywiście Villa to znakomity transfer, ale brakuje mi w kadrze jednego napastnika. Jeżeli domyślnie grać będziemy z Messim na środku to jest przyzwoicie bo David naturalnie również może tam grać no i w ostateczności Bojan chociaż jego widzę na boku. Pedro to jest konkret i ufam mu w pełni. Bardziej niż Bojanowi, ale mam nadzieję, że Krkić wykorzysta swoją wielką szansę jaką niewątpliwie będzie dla niego ten sezon. Nie wierzę natomiast w Jeffrena choć pewnie na ogórki czy CdR może się okazać wystarczający. Niemniej wolałbym widzieć w jego miejscu kogoś bardziej ogarniętego. Oczywiście dochodzi jeszcze opcja z Iniestą i nie zdziwię się jeżeli Andreisto rozegra na ataku nie mniej minut niż w pomocy, ale nigdy nie byłem zwolennikiem tej formuły.
Podsumowując - jest całkiem dobrze. Oczywiście mogło być lepiej, ale i tak podoba mi się to co widzę. Jak zwykle potrzebować będziemy trochę szczęścia, ale tego akurat każdy potrzebuje bez względu na kadrę. Oby kontuzje nie prześladowały nas szczególnie mocno a powinno być dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”