fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 lip 2008, 14:36
John Travolta
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 14:48
Ten co przeszedł do Arsenalu. A tak swoją drogą, ile on kosztował?fieldy pisze:Jaki Ramsey?
Też tak robią? Przeciez City i Tottenham mimo, że nie odnoszą żadnych sukcesów (chociaż Tottenham wygrał w poprzednim sezonie CC) wydają bardzo dużo pieniędzy. Może nawet więcej niż Liverpool (ale to tylko może, nie chce mi się liczyć ich ostatnich wydatków).John Travolta pisze:I nie wskazuj palcem na inne kluby (City i Tottenham) bo przez to ze pokazesz ze oni tez tak robia, nie sprawisz ze Liverpool nagle zdobędzie trofea.
John Travolta pisze:Tez mi rozłożył na czynniki pierwsze, wniosek pozostaje ten sam Liverpool przez ostatnie 10 lat wydał więcej pieniędzy niz United czy Arsenal, a sukcesy ma nieporównywalnie mniejsze.
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2008, 14:53
Daaaamian pisze:boskigonzo, nie wiem czy wiesz, ale przed objęciem klubu przez Amerykanów najdroższym transferem Beniteza było sprowadzenie Dirka Kuyta za 9 milionów funtów. Reszta to transfery po ok. 6 milionów funtów. Uważasz, że za takie pieniądze można zrobić drużynę marzeń?
boskigonzo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2008, 14:53
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 15:02
Voronin i Degen przyszli za darmo, więc Liverpool nic nie stracił sprowadzając ich. Chyba, że ich roczne wynagrodzenie. I jeszcze jedno, jaki multum kasy?!boskigonzo pisze:Mnie nie interesuje ile pojedynczo wydal na transfery, fakt jest taki ze wydal multum kasy, z czego wiekszosc pozniej sprzedawal, albo po roku sie nie nadawala. Daze do tego ze Benitez zamiast przemyslec pewne zakupy , bral z rynku wszystko co leci - Voroniny , Kromkampy i inne . Na pewno sie nie zdziwie jesli Degen za rok odejdzie albo sezon przesiedzi na lawce
Liverpool był chyba w stanie zapłacić 3 mln £.fieldy pisze:Pytam bo myślałem, że może o innego chodziło, skoro piszesz, że zabrakło kilku milionów do sfinalizowania jego transferu
Pieniądze na pewno odegrały jakąś rolę. Przecież teraz Benitez targuje się z Udinese o jakiś milion funtów.fieldy pisze:Tu raczej nie o cenę chodziło, tylko o to gdzie piłkarz chciał iść.
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2008, 15:04
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 15:11
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2008, 15:24
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 lip 2008, 15:33
Daaaamian pisze:Też tak robią? Przeciez City i Tottenham mimo, że nie odnoszą żadnych sukcesów (chociaż Tottenham wygrał w poprzednim sezonie CC) wydają bardzo dużo pieniędzy. Może nawet więcej niż Liverpool (ale to tylko może, nie chce mi się liczyć ich ostatnich wydatków).
John Travolta
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 15:47
Oprócz Torresa, Aggera, Crouch, Aurelio, Skrtela, Mascherano, Babela, Reiny, Sissoko i Lucasa oraz kliku bardzo wartościowych młodzików. Chyba nikogo nie pominąłem. Reszta to zapchajdziury lub półśrodki. Niestety.fieldy pisze:Wystarczyło za Ramseya dorzucić 2 mln, to nie jest szastanie kasą. Widać nie był potrzebny. Jakby Benitez miał jakieś konkretne nazwiska na myśli, to by sprowadził. A tak sprowadza średniaków [oprócz Torresa], a kasa i tak wypływa.
A Liverpool kiedy zaczął wydawać większe pieniądze? Też od poprzedniego sezonu. Uważasz, że wcześniejsze 6 milionowe wydatki to były duże pieniądze?John Travolta pisze:City wydawać zaczęło dopiero w ostatnim okienku transferowym, zrobilo olbrzymi postęp, zobaczymy jak im pojdzie w tym sezonie. Tottenham jest taka gorsza wersja Liverpoolu. Wydają równie dużo, grają jeszcze słabiej. A ja dalej nie wiem co chciałeś osiągnąc wspominając dwie drużyny które wydają dużo pieniędzy i nie osiągaja sukcesów?
Na stronie Liverpoolu było wyraźnie pokazane, że autor 'artykułu', do którego link podałeś bardzo często się mylił. Ty zaś tego nie zauważyłeś. Stąd te oczy. I skoro lubisz prowokować to napiszę to co ty - coś konstruktywnego byś napisał dla odmiany.John Travolta pisze:I nie wiem do czego te wirujące oczy na koniec posta. Cos konstruktywnego byś napisał dla odmiany.
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 lip 2008, 16:38
Daaaamian pisze:A Liverpool kiedy zaczął wydawać większe pieniądze? Też od poprzedniego sezonu. Uważasz, że wcześniejsze 6 milionowe wydatki to były duże pieniądze?
Daaaamian pisze:Na stronie Liverpoolu było wyraźnie pokazane, że autor 'artykułu', do którego link podałeś bardzo często się mylił. Ty zaś tego nie zauważyłeś. Stąd te oczy. I skoro lubisz prowokować to napiszę to co ty - coś konstruktywnego byś napisał dla odmiany.
John Travolta
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 17:24
A czy ja napisałem, że ty się zgadzasz z całym artykułem?John Travolta pisze:Nie napisalem zgadzam się z całym artyułem.
Racja, co tam zwycięstwo w Lidze Mistrzów, co tam finał Ligi Mistrzów, co tam ubiegłoroczny półfinał, co tam zdobycie Superpucharu Europy i Pucharu Anglii. Nie wspominając już o jakieś tam Tarczy Dobroczynności.Jojn Travolta pisze:Liverpool w ostatnich latach miał pieniądze na transfery, a o tym jak je wydał świadczą zdobyte trofea i miejsca w lidze.
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 lip 2008, 17:44
Daaaamian pisze:Racja, co tam zwycięstwo w Lidze Mistrzów, co tam finał Ligi Mistrzów, co tam ubiegłoroczny półfinał, co tam zdobycie Superpucharu Europy i Pucharu Anglii. Nie wspominając już o jakieś tam Tarczy Dobroczynności.
Daaaamian pisze:Brak trofeów The Reds był powodem słabej gry skrzydłowych lub napastników
A Ty dalej swoje. Wydaje mi się, ze liczby bezsprzecznie mowią iż w ostatnich latach wydaliście więcej pieniędzy niz Arsenal i więcej niz MU, a te dwie drużyny potrafiły sobie poradzic w lidze i w LM. Sukcesów w LM nikt Rafie nie jest w stanie odmówic, ale w lidze radzi sobie jak ostatni patałach.Daaaamian pisze:Liverpool nie ma wystarczająco pieniędzy, żeby realnie włączyć się do walki o Mistrza Anglii.
John Travolta
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 lip 2008, 17:58
Proszę Cię, nie bierz pod uwagę transferów poprzedniego trenera.John Travolta pisze:A Ty dalej swoje. Wydaje mi się, ze liczby bezsprzecznie mowią iż w ostatnich latach wydaliście więcej pieniędzy niz Arsenal i więcej niz MU, a te dwie drużyny potrafiły sobie poradzic w lidze i w LM. Sukcesów w LM nikt Rafie nie jest w stanie odmówic, ale w lidze radzi sobie jak ostatni patałach.
Daaaamian
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio