Mercato Rossonerich - Strona 123

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 sie 2006, 21:29

Peyter a nie uważasz że Amelia do tego się nadaje, bo ja tak. Może nie jest aż tak dobry jak Gigi ale nikt nie jest bo to najlepszy bramkarz świata, ale umijętności jego też moim zdaniem w zeszłym sezonie zdobył sporo doświadczenia w serie a przeciwko nie bylejakim klubom. Nie mówię że opcja z Buffonem to zły pomysł, ale na prawdę nie wiem czy pozostawienie Amelii nie lepszy.
A cele Milan zawsze ma te same - potrójna korona - scudetto, triumf w CL i... Puchar Włoch :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 23:49

Peyter całkowiecie uważam że masz racje - i zarazem bredzisz :P ale to szczegół. Bo jeśli Ty uważasz że celem nawet za 50 milionów powinien być Buffon a Chelsea kupuje za 12 [?] Cech z Rennes który był znany tylko fanom Ligue 1 to hola hola jak mówi poseł Cymański :P Nie w tym rzecz... Gadanie o budżecie czy finansach klubu nie ma najmiejszego sensu. Bo zwróć uwage że odszedł Sheva za duże pieniądze - nowy sponsor z gotówką - Boss Silvio i jego prywatna kieszeń i nie ma co nażekać a jak to klub wyda to już inna bajka. Pamiętaj że Stam Rui Costa i Sheva "zwolnili kontrakty" rzedu 5 milionów za sezon - Galliani raz ja jakiś czas mówi o nowym stadionie i jak by sie uparł to by znalazł środki.

Popszedniego okna wydali 35 milionów - [Gila = 25 - Jankul = 10] - w tym odeszedł już Stam, Rui Costa i Sheva [ sumy nie do zbadanie :P ] a wydali ? Gourcuff = 7,5 miliona - Bonera = ? i okno trwa. Ewentualny transfer Zlatana to ok 25 milionów - Crespo z 15 - Gallas z 10. Jeśli dwa lata temu za 31 letniego Stama dali 11 milionów bo był w gazie i był potrzebny to ją nie widze problemu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 sie 2006, 23:53

Wróciłem z wakacji :P Raczej wypoczęty nie jestem a tutaj trzeba teraz nadrobić zaległości bo Mercato nie śpi.

Z tego co troszke poczytałem widze że Milan nikogo nie sprowadził :? Szkoda bo myślałem że może dostane jakiś prezent. Ciągle te same tematy związane z tymi samymi piłkarzami ale cieszy fakt że tacy piłkarze jak Oddo czują się Milanistami.

Działa się coś jeszcze w szeregach Milanu poza starymi plotami :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 23:58

Łukasz sprowadził, sprowadził :P dwóch magazynierów w Milanello i człowieka od murawy :P Kocha trawe ! Piszesz tak jak by Cie nie było rok czasu :wink: Spokojnie w weekend plotki są maglowane z piątku. Jutro ruszy temat znów. :P

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 07 sie 2006, 0:00

Zaza pisze:Popszedniego okna wydali 35 milionów - [Gila = 25 - Jankul = 10] - w tym odeszedł już Stam, Rui Costa i Sheva [ sumy nie do zbadanie :P ] a wydali ? Gourcuff = 7,5 miliona - Bonera = ? i okno trwa.
Za Bonere wydali 2,5 mln euro, natomiast za Shevę dostaliśmy ok.60 mln euro :)....wg tego co podają włoskie portale mamy do wydania 80 mln euro ( 20 mln od sponsorów ), a i pewnie wujek Sylwek coś dołoży ze swojej sakiewki :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 sie 2006, 0:02

6 dni to dużo jak na ten okres Mercato. Zwłaszcza kiedy trzeba piłkarzy do LM zgłosić a atak w tych rozgrywkach jest niezbędny więc myślałem że zobacze jakieś nowe nazwisko :)

Dobrze że Milan zdementował te głupie plotki odnośnie R10.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 0:10

ewaacm pisze:Za Bonere wydali 2,5 mln euro [...]
Ewo jestem na 99% przekonany że to nie prawda - bo to samo źródło podało w ten sam dzień że Dalla Bona odszedł do Parmy w rozliczeniu - a potem że do AEK Ateny a jak sie okazuje nigdzie nie odszedł ...

80 ? 8) nie ma nic przeciwko ale znając Łysego nie wyda wszystkiego a znów zainwestuje :P Choc w sumie i tak najbardzie licze na Silvio i jakoms max operacje na czesc jego powrotu na fotel prezydenta klubu :]

Łukasz_ pisze:6 dni to dużo jak na ten okres Mercato
To że my czy prasa nic nowego nie wie - nie znaczy że klub nie działa na rynku - z Bonera Cie zagieli jak nic - podobnie jak mnie. Wiec "ciech ploteczke na ławeczke" :P ale fakty się liczą na koniec :]

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 07 sie 2006, 0:16

Zaza pisze:Ewo jestem na 99% przekonany że to nie prawda - bo to samo źródło podało w ten sam dzień że Dalla Bona odszedł do Parmy w rozliczeniu - a potem że do AEK Ateny a jak sie okazuje nigdzie nie odszedł ...
o jakim źródle mówisz? :lol:
Zaza pisze:80 ? 8) nie ma nic przeciwko ale znając Łysego nie wyda wszystkiego a znów zainwestuje :P Choc w sumie i tak najbardzie licze na Silvio i jakoms max operacje na czesc jego powrotu na fotel prezydenta klubu :]
Tez na to liczę...zresztą Silvio, po odejściu Shevy, ładnie mówiąc, jest "lekko" poddenerwowany, więc na pewno coś sypnie ;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 sie 2006, 0:19

Ja nie napisałem że nic nie robimy na rynku :P Napewno nasi szukają i składają oferty ale liczyłem na dokonane już transfery. Obyś miał racje że jeszcze mnie zaskoczą a muszą, oby tylko pozytywnie bo z tego co widze Ibrahimović nie śpi.
Na podsumowanie jeszcze przyjdzie czas ale sam wiesz że potrzebujemy jeszcze obrońce i napastnika żeby w LM być dalej tak samo groźnym.

Ewaacm witaj na forum, ładne zdjęcia :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 0:27

Głowy nie dam ale to było chyba www.tuttomercatoweb.com - na 99% :wink: Wiesz nie zapisuje news mercato w folderach bo mi mi pamieci nie straczyło :P Mam w głowie info hehe :wink:

Co do Sylwka i funduszy to teraz nie ma wyjścia :roll: już o tym rozmawialismy że uraziła do decyzja Andriya. Jego "transferowe marzenia" sie za pewne nie spełni [ale to dobrze, bo to było by za trudne i za głupie] Spokojnie bedzie czas by rozliczyć wszystkich :P

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 07 sie 2006, 0:31

Łukasz_ pisze:Ewaacm witaj na forum, ładne zdjęcia :P
Dziękuję :)
Zaza pisze:Głowy nie dam ale to było chyba www.tuttomercatoweb.com - na 99% Wink Wiesz nie zapisuje news mercato w folderach bo mi mi pamieci nie straczyło Razz Mam w głowie info hehe Wink
Ja akurat mam te wiadomości z forum devilsmanii, od niejakiego Waltera, który powołuje się na znajomość z Braidą ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 0:35

Mi Sylwek przysłał sms że mam przygotować Chłopaczka na małe co nie co :P Pisał że jeszcze przyzna mu racje :P i odrobi to podczas konfentu Forza Italia !

A wracajac do tematu 2,5 miliona to nic tylko sie cieszyć ale wiesz naprawde jest to mało prawdopodobne. Za mała suma jak na takiego gracza i wcześniejsze oferty rywali. Tym bardzie że te info sie potem założyły :wink: ale w sumie teraz to juz "po obiedzie":P Niech to bedzie nawet i 1,5 :wink:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 07 sie 2006, 7:47

Zaza a gdzie ty brednie znalazles ? Jak sam wyliczyles ze nawet stac nas na te 50 mln za Buffona. Trzeba jakos kibiców pocieszyc po stracie Szewy. Co jak co ale Zlatan to co najwyzej może spowodowac jeszcze wiesze rozgoryczenie, chociaz niech juz do nas przyjdzie bo to juz denerwujace ze dalej nie mamy zadnego powaznego wzmocnienia !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 10:55

Peyter - być nie mieć :P A tak poważnie to nie sądzisz ze transferami mają "przepraszać" kibiców ? No "hola hola" - jak dla mnie moga kupic bramkarza z Turcji w wielu 22 lat za 3 miliony jak okaże się ze umnie bronić to nie trzeba 50 milionów. To po 1. Po drugi Milan nie da Juve 50 baniek za Buffon jak już za dwóch [Ibra - Buffon] ale nie wszystko zalezy od Rossonerich ...

Jeśli Ty oceniasz klasy i przydatnośc piłkarza dla zespołu po "sumie odstępnego" i kwocie transferu to wybacz ... Czyli 8 milionów za Kake było gorsza inwestycją niż 25 za Gilardino ? [Gourcuff tez kosztowało ok. 8 :twisted: ]
peyter pisze: denerwujace ze dalej nie mamy zadnego poważnego wzmocnienia !
Mamy dziś 7 sierpnia - na moje oko 70% czołowych klubów nie odkryło jeszcze kart. Tak zawsze jest że na wiśieńki na torcie się czeka. Nie po raz pierwszy i nie ostatni. Może Barca bo ona uzupełniała skłąd i może Atletico bo Ci pokazali pazurki. Podobnie Viola bo ona działała w transie :wink:

Dziś znów Buffon przypisywany - Amelia w Juve - Crespo "wybrał" Inter - Milan im gratuluje i cieszy się że odpadł rywal w walce o Zlatana. Oferta 25 milionów jest nie do odrzucanie w tym momencie, bo nie bedzie walki o tego gracza i teraz działacze Starej Damy mają dylemat - Ibrahimović czy Trezeguet - kogo sprzedać ? jeden chce odejśc jak nic i tego nie ukrywa - drugi się wacha i daje cien nadzieji działaczą - za jednego daja 25 milionów - za drugiego nie wiadomo [15 ?]

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 sie 2006, 11:17

Jak to dobrze, że w wakacje Juventus jest nadal tak blisko :P

Co do całego zamieszania z Buffonem. Wydawało się, że nie będzie już lepszej okazji do wyrwania go z Turynu ale żeby to było możliwe on sam musiałby wyrazić chęć odejścia. Nie wiem czy jest sens wywalać taką kasę za bądź co bądź najlepszego bramkarza świata gdy do wzięcia jest niezwykle utalentowany Amelia. Nie zapominajmy, że Milan póki co nie ma problemów z bramką bo Dida, mimo, że miewał odchyły w przekroju całego sezonu prezentował się dobrze a na MŚ jako jeden z nielicznych Brazylijczyków nie zawiódł i bronił na miarę swoich możliwości.

Paradoksalnie, największym sukcesem Rossonerrich w tym okienu najprawdopodobniej nie będzie sprowadzenie jakiegoś gwiazdora a zatrzymanie w klubie Kaki. Duża kasa ze strony Realu, afera w lidze, ryzyko opuszczenia LM a mimo wszystko Milan nie pozwolił sobie na stratę tak ważnego piłkarza. Jak wiemy Real to raj dla Brazylijczyków i generalnie jeśli Królewscy chcą sprowadzić kogoś z Kraju Kawy to go mają.

W perspektywie sprowadzenia Crespo przez Inter, tak jak napisał Zaza realne staje sie sprowadzenie Ibry. Tylko czy Milanowi opłaca się taki biznes? Będą musieli wyłożyć dużą kasę za napastnika konfliktowego, grającego pod siebie i w dodatku kompletnie bez formy. Na rynku za znacznie mniejszą kasę do wzięcia są piłkarze, którzy mogliby się okazać lepszym rozwiązaniem choćby taki Saviola.
No ale teraz mamy modę na wydawanie kasy w Turynie. Tesco ma konkurencję ;)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”