FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1235

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2010, 23:07

fieldy pisze:
Bienias pisze:fieldy Cesc nie jest niezbedny. Jak skonczy mu sie ten kontrakt to przejdzie za friko.
taką opcję biorę w ciemno :]
ja też :P Ale nie martw się fieldy, pewnie nam będą chcieli Bojana wcisnąć żeby Cesca wyciagnąć za 20 mln oprócz tego Torresa.. :P :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 paź 2010, 23:14

Do 2015 Cesc będzie wrakiem a nie piłkarzem jeśli Arsenal nie zrobi czegoś ze swoim sztabem medycznym, przygotowaniami do sezonu, nie zwolni Wengera(niepotrzebne skreślić) :lol:
Wtedy branie go za free będzie jedyną słuszną opcją :twisted:
Caly czas licze ze na Zarzad z Misterem wykombinuja jakiegos napastnika na pol roku w zimie.
Dla mnie ok, tylko niech to będzie transfer na miarę Davidsa a nie Maxi Lopeza

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 paź 2010, 0:19

Athletic vs Barca :haha:

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 05 paź 2010, 11:39

Te filmiki sa mega :lol:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 paź 2010, 21:01

porusze jedna kwestie-pewnie malo istotna i niewielu poza mna ja zauwazylo

jej bohater - jonathan dos santos

bardzo dobrze prezentowal sie presezonie-fajnie zagral w superpucharze z sevilla,pare dni pozniej dostal szanse w meczu z milanem-caly czas trenowal z 1 zespolem-zaczal sie sezon-byl w pierwszej druzynie przez pierwsze 2/3 mecze i nagle przepadl

ni stad ni z owad guardiola relegowal go do barcy athletic-zadna informacja nie przedostala sie do prasy co bylo tego przyczyna :
-jakis zgrzyt miedzy trenerem a zawodnikiem
- niezadowalajaca postawa na treningach

od jakis 3 tygodni jego miejsce w meczowej 18-stce zajal thiago (z dobrym skutkiem)

na potwierdzenie moich slow sytuacja z dzisiejszego treningu-bylo obecnych 4 graczy 1 druzyny i 10 powolanych mlodzikow - brak wsrod nich bylo janathana (chyba ,ze na reprezentacje pojechal ? )

dziwi mnie ta sytuacja bo dos santos z goscia majacego w miare pewne miejsce w meczowej kadrze 1 druzyny wypadl kompletnie z obiegu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 paź 2010, 22:54

Moim zdaniem kwestia nie tyle mało istotna co... jak dla mnie wręcz nie ma tematu. Przynajmniej jeszcze.

Nie mam za bardzo chęci i czasu na przeanalizowanie obecności na treningach pierwszego zespołu, ale wydaje mi się, że Jonathan bywa na nich mniej więcej tak samo regularnie jak pozostali młodzi zawodnicy w tym Thiago.

Zdecydowanie nie zgadzam się z Twoim sformułowaniem:
jordan20 pisze:ni stad ni z owad guardiola relegowal go do barcy athletic
Co to znaczy relegował?

Przecież jasne jest, że nawet Ci najbliżsi gry w pierwszym zespole zawodnicy rezerw (jak Thiago czy Jonathan) będą funkcjonować niejako pomiędzy zespołami. Od czasu do czasu mogą liczyć na wspólne treningi, rzadziej na grę. Ostatnio Thiago załapał trochę minut i trudno się spodziewać, aby tego samego zaszczytu miał w obecnej sytuacji dostąpić również Jonathan. O jakiej sytuacji mówię? O sytuacji w której mamy trudności w osiąganiu dobrych wyników. Nie robiłbym sensacji z tego, że 'gra' Thiago bo również dobrze mogłoby być odwrotnie a wtedy pytalibyśmy czego nie gra ten drugi. Druga kwestia to pozycja Meksykanina, który w sparingach grywał często jako DM. Na tej pozycji raczej nie ma co liczyć na minuty. Trzecia kwestia to cele Barcelony B, która również ma osiągać niezłe wyniki i nie dziwi mnie, że Pep nie zabiera Lucho wszystkich kluczowych zawodników jednocześnie.

Niemniej jednak rzeczywiście zastanawiający jest brak Meksykanina na ostatnim treningu. Nie wiem czy został powołany do reprezentacji. Jeżeli nie to powinien trenować z pierwszym zespołem o ile jest zdrowy. W ostatnim meczu rezerw opuścił boisko gdzieś w okolicach 60 minuty chyba.

Co do Twojego ostatniego zdania to kiedy niby Dos Santos miał w miarę pewne miejsce w meczowej kadrze pierwszej drużyny?

Zapodaj temat na wiadomym forum. Tak może ktoś mieć lepsze rozeznanie.

Z innej beczki ---> http://www.blaugrana.pl/news/5919/bojan_2015.html

Kolejny dowód pełnego zaufania. Napisałbym coś więcej na temat Bojana, ale jestem wypompowany. Może jakoś potem się zmuszę.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 paź 2010, 23:44

Mentor pisze:kiedy niby Dos Santos miał w miarę pewne miejsce w meczowej kadrze pierwszej drużyny?
pierwsze 3,4 mecze sezonu
wtedy thiago nie byl nawet brany na trenigi 1 druzyny
pozycja dos santosa wydawala sie o wiele mocniejsza niz brazylijczyka

wierz mi mentor - z uwaga sledze nawet takie pierdoly jak :jakie lebki z mlodej druzyny dostaja szanse wspolnych trenigow z kadra a

od poczatku sezonu do okolo 10 wrzesnia dos santos byl na kazdym treningu u pepa az tu nagle pojawil sie thiago a meksykanin powedrowal do barcy athletic- od tamtej pory ani razu nie trenowal juz pod wodza guardioli-tylko to mnie dziwi !

szanse wspolnych treningow dostawali chocby marti riverola,ilie czy victor vazquez

dla pelnej jasnosci - nie widze potrzeby by obaj naraz (przy braku kontuzji naszej linii pomocy) byli w meczowej kadrze - 1 z nich w zupelnosci wystarczy-drugi niech pomaga druzynie luisa enrique

ps-mysle ,ze na tym moje luzne rozwazania mozemy zakonczyc - w meczu pucharu krola 27.10 z ceuta szanse wystepu od 1 minuty powinni dostac obaj- ku mojej radosci

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 paź 2010, 0:54

jordan20 pisze:pierwsze 3,4 mecze sezonu
Znaczy się wtedy gry najlepsi dopiero wrócili z wakacji i zaczynali treningi? Pierwsze mecze sezonu to był Superpuchar z Sevillą i mecze rangi towarzyskiej.
jordan20 pisze:wtedy thiago nie byl nawet brany na trenigi 1 druzyny
Bo zdaje się, że grał z reprezentacją na jakiejś imprezie rangi mistrzowskiej choć nie chce mi się dokładnie sprawdzać terminów.
jordan20 pisze:wierz mi mentor - z uwaga sledze nawet takie pierdoly jak :jakie lebki z mlodej druzyny dostaja szanse wspolnych trenigow z kadra a
Ja też śledzę takie informacje tym bardziej, że nie są one trudne do wyszukania. Podają je najpopularniejsze serwisy o Barcelonie.

Tak czy inaczej rozumiem Twoje wątpliwości.

Barabasz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barabasz » 06 paź 2010, 13:16

Myśle że po tym meczuu remisowym z Mallorcą,chłopcy znowu zagrają o 3 punkty.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 paź 2010, 15:22

Barabasz pisze:Myśle że po tym meczuu remisowym z Mallorcą,chłopcy znowu zagrają o 3 punkty.
A ja myślę że oni w każdym meczu grają o 3 punkty ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 paź 2010, 17:26

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 paź 2010, 5:46

Wiceprezydent Jordi Cardoner ogłosił, że od 1 listopada tego roku FC Barcelona ograniczy możliwość zostania socio katalońskiego klubu. Od 1 listopada tylko krewni socios 1 i 2 stopnia, dzieci przed ukończeniem 14 roku życia oraz te osoby, które w przeszłości były socios, będą mogli wyrobić nowy karnet.

Cardoner poinformował także, że obecnie 9000 socios znajduje się na liście oczekiwania, by uzyskać tzw. „miejscówkę” na trybunach Camp Nou, przez co czas oczekiwania mógłby się wydłużyć do okresu 40-60 lat. Wiceprezydent ds. socjalnych zdradził jednak, że zarząd znalazł pewną ilość miejscówek, które w przeszłości zostały sprzedane w sposób niezgodny z przepisami, dzięki czemu czas oczekiwania wspomnianych wyżej 9 tys. socios zostanie skrócony.
Co w ogóle bycie tym Socio daje? :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 paź 2010, 10:46

Pierwszeństwo przy nabywaniu biletów, zniżki w sklepie klubowym, możliwość brania udziału w wyborach i walnym gromadzeniu (do tych dwóch chyba potrzeba być już jakiś czas), chyba darmowy wstęp do0 muzeum klubowego itp. No i jest to oczywiście związane z koniecznością płacenia składek.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 paź 2010, 12:25

I co najważniejsze - świadomość bycia częścią mes que un clubu:)

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 16 paź 2010, 18:55

Ile prawdy jest w tym że Barcelona ma 430 mln euro długu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”