Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1243

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 wrz 2010, 9:14

Mourinho znowu zły. Mourinho zabija futbol. Mourinho w ogole powinni zwolnic z Realu, bo zaraz na Santiago Bernabeu przyciagnie meteoryty. Szkoda, taki fajny klub był.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 wrz 2010, 9:40

kompleks wobec najlepszego trenera globu trwa w najlepsze.
nie przypominam sobie zeby zdobyl 6 pucharow w jednym sezonie ale moze mnie cos ominelo :wink:

Tak na serio to ten kompleks jest troche na wyrost. Bo jak wielki klub moze miec kompleks trenera ktory wszystko co robi porownuje do swojego bylego wielkiego klubu :roll: Jezeli odnosisz sie do nas kibicow to pewnie wielu sie znajdzie co nienawidzi Mou ale jak popatrzec na to zboku to takich kibicow na calym swiecie sa milony. Mi to jest obojetne co robi Mou, moze nawet kupe zrobic na SB do czasu az nie wtyka swojego nosa w sprawy Barcy.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 28 wrz 2010, 9:54

Mentor pisze: Zastanawiające jest to, że na pytania dotyczące swojego piłkarza (Pedro Leona) odpowiadać nie chce, ale w czwartek chętnie pogada o meczu Athletic - Barcelona.
Powiedzial to w odpowiedzi na pytanie o Barcelone i raczej nalezy to rozumiec tak, ze na konferencji dotyczacej LM nie ma zamiaru rozmawiac o lidze.
Natomiast na pytanie dotyczace Loena odpowiedzial:
- Dlaczego nie został powołany Pedro León? - dociekali zgromadzeni na sali żurnaliści. - Łatwiej jest mówić o tym, kto został powołany, niż kto nie został - powiedział podenerwowany Mou. - Spekulacje to część waszej profesji. To wasz problem. Z pragmatycznego i obiektywnego powodu mówię, że León nie jest powołany, ponieważ trener tego nie chciał.
Spienil sie dopiero, gdy pytano o uzasadnienie (slusznie imo):
- Nie ma tu czego uzasadniać. Nie muszę się tłumaczyć. Jeśli prezes Florentino przyjdzie do mnie i zapyta "dlaczego Pedro León nie został powołany?", ja muszę mu odpowiedzieć. Ale on mnie nie pytał. Wydaje się, jakbyśmy mówili tu o Zidanie, Di Stéfano albo Maradonie. Pedro León jest doskonałym piłkarzem, który dwa miesiące temu grał w Getafe. Musi pracować tak jak ja tego chcę i wtedy łatwiej mu będzie zagrać. Jeśli nie, będzie mu trudniej.
Choc nie powinien opuszczac konferencji, ale to juz w jego stylu.

Wiekszośc zapomniałą chyba o Schusterze, wtedy były fajne napinki na konfach :D, spokojnie moglby z Mou konkurowac.
Ja osobiscie lubie takich trenerow z jajem, dziennikarze w wiekszosci sa kretynami, wiec nie nalezy traktowac ich jak swiete krowy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 wrz 2010, 10:08

Leon na pewno w jakiś sposób podpadł dzień lub dwa przed meczem, ale w jaki nie musi przecież wiedzieć cały świat. W Realu już standardem stało się, że do mediów wyciekało zbyt wiele informacji, które nie powinny wycieknąć. Pellegrini trochę na to zwracał uwagę. Dla dziennikarzy ulubionym zajęciem jest czytanie z ust w prywatnych rozmowach czy też ostatnio zaglądanie w notatki trenera. Mou w sumie miał też rację twierdząc, że skupili się na jednej rzeczy, a nie pytali o kilka innych istotnych rzeczy. Może nie powinien od razu wychodzić, tylko w jakiś sposób odpowiedzieć w swoim stylu na przesadną dociekliwość, ale to nieistotne. Istotny jest wynik dzisiejszego meczu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2010, 11:23

Maciek (interista) pisze:Odnosnie dotychczasowej pracy Jose przysiaglbym, ze w jedenym ze swoich piewrszych wywiadow stwierdzil, ze bedzie potrzebowal dwoch lat na zbudowanie druzyny. Wiec proponuje czekac cierpliwie.
To prawda. Mówił, że jego zespoły zawsze lepiej spisują się w drugim sezonie. Sęk w tym, że to Real Madryt i tutaj z czasem jest krucho, ale myślę, że dla Jose zrobią wyjątek i dadzą mu popracować więcej niż rok bez względu na styl czy wyniki. O stylu wspominam nieprzypadkowo bo Capello na przykłada poleciał mimo zdobycia mistrzostwa.
tylerdurden pisze:Powiedzial to w odpowiedzi na pytanie o Barcelone i raczej nalezy to rozumiec tak, ze na konferencji dotyczacej LM nie ma zamiaru rozmawiac o lidze.
Być może rzeczywiście tak to należy interpretować.

Co nie zmienia faktu, że pewnie uderzy w tym kierunku, który przewidywałem.

A z dziennikarzami można sobie radzić na wiele sposobów. Mógłby nawet odpowiadać 'pomidor' na beznadziejne pytania, ale zostać i dać szansę zapytać o coś innego. Mniejsza o to w każdym bądź razie.

Pamiętam jak kiedyś Guardiola odpowiadał na pytania po katalońsku i choć obok siedział koleś i tłumaczył to pisane było, że to żenada i afront w stosunku do dziennikarzy.

Dzisiaj Real na 0 z tyłu bo zmieniłem bramkarza w UCL FF :P Poza tym jak skuteczność będzie odrobinę lepsza niż w lidze to raczej spokojne zwycięstwo się zapowiada. Więcej sobie obiecuję po drugim spotkaniu tej grupy.

[EDIT]

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/lig ... tory.shtml

:lol: :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 wrz 2010, 11:39

Mentor pisze:Pamiętam jak kiedyś Guardiola odpowiadał na pytania po katalońsku i choć obok siedział koleś i tłumaczył to pisane było, że to żenada i afront w stosunku do dziennikarzy.
Po pierwsze nie bylo podane ze był tłumacz, po drugie Barcelona reprezentuje jakby nie patrzec Hiszpanie, no ale skoro był tłumacz, a kataloński lokalnie jest jednym z jezyków urzędowych w Hiszpanii to jak wtedy zaznaczyłem nie bylo mojego wpisu. No, ale zawsze mozna odwrócić sprawe i udawac ze bylo inaczej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 wrz 2010, 11:52

babel nie czepiaj się, przecież Guardiola dostał wtedy owację za stwierdzenie, iż jest Katalończykiem i dlatego będzie używał języka katalońskiego.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 28 wrz 2010, 21:32

Niezła tragikomedia :roll:
Ustawienie 433 z 3 DMami i 3 napastnikami nie zmieniło zbytnio obrazu naszej gry ani jakości strzałów Cristiano. Jeszcze tylko brakuje tego, żeby Dudka nam gola jebnoł. :roll:

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 28 wrz 2010, 21:36

szalu nie ma, kontrolujemy mecz, mamy ogromna przewage w posiadaniu pilki ale co z tego jak nie potrafimy wykorzystac nadazajacych sie okazji, higuain mial z 2; marcelo, ronaldo i lass bodajze po 1 takiej 100%, jak dla mnie lass i marcelo to najlepsi gracze realu od kilku meczy, widac ze mou ma na nich pozytywny wplyw, marcelo rozwija sie naprawde w sposob zachwycajacy
beznadziejny sedzia i jego zolta kartka dla ronaldo, przypadkowe zagranie reka na polowie francuzow, przy czym przyznal sie do przewinienia a ten mu zolta kartke daje, powinien wejsc di maria za gonzalo i benzeme na srodek ataku przesunac

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 28 wrz 2010, 21:37

Trochę dziwny ten skład. Gramy w środku Khedirą-Lassem i Alonso. Ozil na ławce. Zawodnicy Auxerre zostawiają nam zdecydowanie więcej miejsca, niż Levante, więc nie wiem czy niewystawienie Mesuta nie jest błędem. Dałbym mu szansę w drugiej części. Na razie nasza gra wygląda średnio, niby przeważamy, ale nic konkretnego z tego nie wynika, z kolei gospodarze już na samym początku mieli wyśmienitą okazję do prowadzenia. Myślę, że powinniśmy więcej atakować prawą stroną z wiadomych zresztą względów :boruta: ). Martwi mnie, że nasza obrona pod nieobecność Carvalho momentami gra dosyć niepewnie. Higuain i Ronaldo.. (przekomiczny strzał w kosmos, w 42 minucie :lol: ) widać po ich zachowaniu, że są strasznie sfrustrowani. Auxerre podkręciło tempo pod koniec. Nawet Dudka strzelał na bramkę Ikera :wow: Nie panikowałbym przedwcześnie, ale chyba szykuje się nam powtórka z poprzedniego meczu aka bezramkowy remis. Niestety drugiej połowy nie mogę obejrzeć, mam nadzieję że jutro rano przywitają mnie dobre wieści :lol:

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 28 wrz 2010, 21:43

Real 3 DMA... bez komentarza gdzie Ozil :rotfl4:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 wrz 2010, 21:46

pod koniec meczu z Osasuną również graliśmy z 3 DM w środku. Jednak wtedy było po 10 zawodników na boisku.

Ronaldo kompletnie bez formy. Niecelne strzały, straty piłek, głupie faule i frustracja ...

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 28 wrz 2010, 21:57

postawili autubus i wez sie tu przebij, kurde poczatek sezonu ciagle gramy z takimi gimbusami

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2010, 22:02

Trzeba dołożyć jeszcze jednego DM-a!

Autobus jak autobus. Wyobraź sobie, że niektóre zespoły 99% spotkań w sezonie grając przeciwko tam ustawionym rywalom.

Mecz oglądam tak jednym okiem, ale nie wiem gdzie Ty się w I połowie doliczyłeś 5 setek dla Realu :think:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 wrz 2010, 22:16

Lechu Orłowski wczoraj wypalił po 45 minutach spotkaniach Malaga- Villarreal, że ta połowa była lepsza niż wszystkie spotkania ligowe Realu razem wzięte. :wink:
Ja ostatnio trochę się o to tu spierałem, że nie ma zmian w porównaniu do wcześniejszych lat. i takie pytanie czy wy naprawdę myślicie, że Mou wytrzyma na stanowisku przy podobnym gównie prezentowanym z przodu(nawet przy wygraniu La Ligi). :?: Jeśli tak to nie jesteście kibicami Realu, albo przynajmniej nie kojarzycie ich filozofii.
Dzisiejsze spotkanie Realu oglądałem przez kwadrans, więc się nie wypowiadam- choć... chyba Ramos zapomniał zrobić kroku do przodu przy tej akcji z początku. :idea:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”