Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 128

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2006, 22:21

No i po meczu Naszej reprezentacji. Nie wiem do konca co mam napisac, troszke czuje sie oszukany :roll: Mialo byc ponoc inaczej niz za Janasa, a tu dalej to samo :roll: Czyli znowu spokojna gra, nikomu sie nie spieszy, zmian zamiast zapowiadanych 6 - to tylko 3 :shock: [w tym jedna na ostatnie 15minut].

Dudek - jak mozna do pilki lecacej przy lewym slupku wyciagac prawa reke :lol: / a przy golu to co on chcial zrobic :?: :roll: :lol:
Zewlakow - w obronie calkiem niezle, ale kilka razy, i tak zostal wkrecony w ziemie, w ofensywie niewidoczny
Bak - gdyby nie jego strzal w 2.polowie to nie zauwazylbym, ze gral w tym meczu :think:
Jop - chaotycznie za bardzo, pewny przy gornych pilkach, ale w zbyt malo zwrotny
Gancarczyk - cos czuje, ze to jego ostatni mecz w reprezentacji na najblizsze lata
Smolarek - biegal, walczyl, ale nawet nie zauwazylem choc jednego udanego dryblingu, slabiutko
Szymkowiak - mogl sie bardziej postarac, nigdy nie bylem jego zwolennikiem i chyba juz nie bede, dla mnie powinno sie go szybciej zmienic
Radomski - chyba jedyny pilkarz, ktory nie popelnil bledow i wg mnie zasluzyl na miano najlepszego gracza z naszej kadry
Krzynowek - calkiem niezle, kilka niezlych zwodow, ale troszke za malo, niecelny strzal zapisal mi sie w pamieci tylko
Zurawski - on w ogole gral w ataku ? czesciej go widzialem w pomocy, a nawet raz byl w obronie
Frankowski - dla mnie niewidoczny, no moze poza ta przewrotka 'a la' Mietowy :lol:

Golanski - niezle wejscie, pododa mi sie jego gra, powinien dostawac wiecej szans w przyszlosci
Jelen - niewidoczny, gral ok. 25minut i nic nie pokazal
Mila - gral tylko 15minut i walczyl na maxa, jesli bedzie gral w klubie, powinien byc rezerwowym w naszej kadrze

Beenhakker - poza nerwowymi reakcjami po kontrowersyjnych decyzjach sedziego, slabiutko, czemu tylko 3 zmiany :?: :shock:

Oby 2 wrzesnia bylo duzo, duzo, duzo lepiej :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sie 2006, 22:38

cloner pisze:No i po meczu Naszej reprezentacji. Nie wiem do konca co mam napisac, troszke czuje sie oszukany :roll: Mialo byc ponoc inaczej niz za Janasa, a tu dalej to samo :roll: Czyli znowu spokojna gra, nikomu sie nie spieszy, zmian zamiast zapowiadanych 6 - to tylko 3 :shock: [w tym jedna na ostatnie 15minut].

Dudek - jak mozna do pilki lecacej przy lewym slupku wyciagac prawa reke :lol: / a przy golu to co on chcial zrobic :?: :roll: :lol:
Zewlakow - w obronie calkiem niezle, ale kilka razy, i tak zostal wkrecony w ziemie, w ofensywie niewidoczny
Bak - gdyby nie jego strzal w 2.polowie to nie zauwazylbym, ze gral w tym meczu :think:
Jop - chaotycznie za bardzo, pewny przy gornych pilkach, ale w zbyt malo zwrotny
Gancarczyk - cos czuje, ze to jego ostatni mecz w reprezentacji na najblizsze lata
Smolarek - biegal, walczyl, ale nawet nie zauwazylem choc jednego udanego dryblingu, slabiutko
Szymkowiak - mogl sie bardziej postarac, nigdy nie bylem jego zwolennikiem i chyba juz nie bede, dla mnie powinno sie go szybciej zmienic
Radomski - chyba jedyny pilkarz, ktory nie popelnil bledow i wg mnie zasluzyl na miano najlepszego gracza z naszej kadry
Krzynowek - calkiem niezle, kilka niezlych zwodow, ale troszke za malo, niecelny strzal zapisal mi sie w pamieci tylko
Zurawski - on w ogole gral w ataku ? czesciej go widzialem w pomocy, a nawet raz byl w obronie
Frankowski - dla mnie niewidoczny, no moze poza ta przewrotka 'a la' Mietowy :lol:

Golanski - niezle wejscie, pododa mi sie jego gra, powinien dostawac wiecej szans w przyszlosci
Jelen - niewidoczny, gral ok. 25minut i nic nie pokazal
Mila - gral tylko 15minut i walczyl na maxa, jesli bedzie gral w klubie, powinien byc rezerwowym w naszej kadrze

Beenhakker - poza nerwowymi reakcjami po kontrowersyjnych decyzjach sedziego, slabiutko, czemu tylko 3 zmiany :?: :shock:

Oby 2 wrzesnia bylo duzo, duzo, duzo lepiej :wink:

Generalnie zgadzam sie z twoimi ocenami , ale uważam że Krzynowek zagrał słabo i w zasadzie z kadrą żegnać się powinien.
Jop zagrał nawet bardziej niż poprawnie , okazuje sie że nie jest Janas taki zly jak na niego psy wieszali bo mankamenty zostały :]. obawiam się, że ta 11 co grala na mundialu powinna zostac rozwiazana. Czas zączac tworzyc drużynę od 0 szkoda tylko ze na to czasu brak

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 sie 2006, 22:41

j1mmy pisze: Czas zączac tworzyc drużynę od 0 szkoda tylko ze na to czasu brak
Obawiam się,że nie tyle czasu, co zawodników. Można z kadry wywalić Krzynówka, tylko kogo mamy na jego miejsce?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2006, 22:42

Zainteresowanie widze ogromne ;)

Zagrali dokładnie tak samo jak na MŚ z Ekwadorem z tym, że mieli kilka dobrych minut. Środkowi obrońcy do wymiany. Jop prezentuje klase conajwyżej przeciętniaka polsko-ligowego, Bąk z kolei wybierając Katar przekreślił się dla mnie w kadrze. Nieźle w sumie zagrał Golański, napewno dostanie szanse gry. Smolarek beznadziejna forma, nie ma co się dziwić, że zaczął sezon ligowy na ławce. Ieleń też póki co nie ten piłkarz z mistrzostw. Franek widać, że nie gra. Żurawski kapitan ? najgorszy gracz WC, dziś pokazał tyle co nic. Więcej mu zapłacą w Celticu ...

Nasi grupowi rywale - Serbowie wygrywają z Czechami 3-1.
Belgia-Kazachstan 0-0 ! tak więc przynajmniej jedna pozytywna wiadomość :)

Trzeba wymienić kilku piłkarzy. Potrzeba świeżej krwi kadrze. Szkoda, że zaczniemy budować repre od meczów o punkty :roll:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 16 sie 2006, 22:45

cloner pisze:Mialo byc ponoc inaczej niz za Janasa, a tu dalej to samo

Oj no za Janasa było o wiele gorzej, teraz tylko 2:0 a za Pawła 5:1, cieszmy się więc :?

Meczu za wiele nie widziałem, ale włączyłem końcówke i poprostu jestem załamany. Gravesen, największe drewno La Liga (jeśli chodzi o te lepsze zespoły) flip-flapem przechodzi Milę. Poprostu nie mogłem patrzeć. Widać różnicę klas między polskimi graczami a tym występującymi w najlepszych ligach Europy.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2006, 22:50

'Piotrek' pisze:Obawiam się,że nie tyle czasu, co zawodników.
Dokladnie. O ile jeszcze boki mozna byloby jakos zalatac (bo nawet w polskiej lidze mozna znalezc kilku wartosciowych skrzydlowych) to najgorzej jest ze srodkiem pomocy. Szymkowiak bez formy - kadra traci 70%. Dzisiaj srodka nie bylo prawie w ogole. Mila nie jest zawodnikiem, dlatego nawet o nim nie wspominam. Ale jezeli Gravesen dzielil i rzadzil, rozgrywal, dogrywal, kiwal :shock: (zwod na Mili jak Brazylijczyka :lol: ) to jest zle. Wszyscy trabia o akcjach oskrzydlajacych obroncow, ale nikt laskawie nie zwroci uwagi, ze srodka pomocy to nie mamy juz prawie rok (mniej wiecej od kontuzji Szymka przed meczem z Anglia). A samymi skrzydlami meczu sie nie wygra, tym bardziej jezeli sa takie jakie ma Polska.
Co do srodkowych pomocnikow to najlepiej pokazal dzisiejszy mecz mlodziezowki, ze nastepcow nie widac. I to jest najwiekszy bol na dzien dzisiejszy.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 16 sie 2006, 22:59

'Piotrek' pisze:Obawiam się,że nie tyle czasu, co zawodników. Można z kadry wywalić Krzynówka, tylko kogo mamy na jego miejsce?
Znalazłoby się kilku zawodnikow:
1)Marcin Kaczmarek-przebojowy ;)
2)Łobodziński- ostatnio grał na lewej pomocy w meczu z Cracovią i mu to ładnie wychodziło
3)Pawlusiński- odwaga i przebojowość- jak u Kaczmarka, tylko lepsze warunki fizyczne
A w środku pomocy sprawdziłbym w końcu Gargułe! Razem z Matusiakiem mogliby zdziałać sporo!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 sie 2006, 22:59

No Polacy w tym meczu nie zabłysnęli :?

W pierwszej połowie Duńczycy, którzy przecież grali bez kilku podstawowych zawodników zdominowali nas całkowicie. Atak słabo, ale obrona jeszcze gorzej. Niby nasza reprezentacja ma grać systemem 4-4-2. Zabrakło mi zatem gry bocznych obrońców. Gancarczyka z przodu widziałem aż jeden raz :shock: i to na dodatek, gdy otrzymał piłkę, nagle zatrzymał się i po chwili zastanowienia...zagrał do środkowych obrońców :roll: Z tego co się orientuję to nie tak wygląda gra z przodu bocznego obrońcy, ale to i tak lepiej niż Żewłakow, który nie włączał się w ogóle :roll: Pierwsza bramka to suma błędów przede wszystkim trzech zawodników. Seweryna nie było na jego nominalnej pozycji. Wypada się zatem zapytać gdzie był, przecież do przodu się nie zapędził :lol: Zatem e skrzydła było sporo miejsca by zagrać dokładną piłkę do napastnika. I tu drugi błąd. Tym razem Bąk, który był spóźniony do snajpera rywali i ten pozostał na piątym metrze od bramki bez opieki :roll: I trzeci błąd, choć tu według mnie najmniejszy. Dudek wyszedł trochę niezdecydowanie, mimo wszystko interweniował dość pechowo. W późniejszym czasie dał się zauważyć jeszcze jeden poważny błąd Gancarczyka, który po bardzo niedokładnym podaniu na swojej połowie boiska (a gdzież by indziej :lol: ) naraził zespół na kontrę, a na dodatek stanął w miejscu i "jego stroną" niemal nie straciliśmy kolejnej bramki.

Druga połowa zaczęła się dość interesująco. Graliśmy z jakimś tam pomysłem, choć bocznych obrońców dalej nie było widać z przodu :? Później strata drugiej bramki po kontrze (błąd całej defensywy) i koniec wszelkiego zapału do gry :roll:

Jak tak obserwuję naszą reprezentację, to dochodzę do wniosku, że brakuje nam trzech solidnych graczy. Bocznych obrońców to raz, a dwa to kreatywnego środkowego pomocnika. Szymkowiak niestety, ale nie jest w stanie pociagnąć gry naszej drużyny. Mila też jakoś mnie nie oczarował :roll: Napad dzisiaj nie błyszczał, ale nie miał nawet zbyt wielu okazji się wykazać :roll: Wszystko to ma przyczynę we wcześniejszych formacjach :wink:

Awatar użytkownika
Patol
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Patol » 16 sie 2006, 23:11

Wogole Mile od razu bym przekreslil, on sie rusza jakby slon po nim przebiegl. Szymkowiak jak juz kolega wyzej stwierdzil nie ma formy i cala ekipa na tym traci. Jop i Bak graja gorzej ode mnie 8) . Dudek jak na swoje mozliwosci to dzisiaj slabo. Podobala mi sie gra Krzynowka (on zawsze jest jednym z lepszych), Radomskiego, Golanski (mlody zdolny, ja bym na niego postawil) i Frankowski (walczyl chlopak).

Ogolnie gra reprezentacji podobala mi sie tylko w 20 minutach. Beenhaker musi poszukac mlodzikow takich jak Golanski.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 sie 2006, 23:35

mawik pisze:Znalazłoby się kilku zawodnikow:
1)Marcin Kaczmarek-przebojowy
2)Łobodziński- ostatnio grał na lewej pomocy w meczu z Cracovią i mu to ładnie wychodziło
3)Pawlusiński- odwaga i przebojowość- jak u Kaczmarka, tylko lepsze warunki fizyczne
A w środku pomocy sprawdziłbym w końcu Gargułe! Razem z Matusiakiem mogliby zdziałać sporo!
Bomba, tylko to,ze ktos sie wbija raz na jakiś czas w naszej dosc szarej lidze naprawde niewiele znaczy. Przyjdzie grać z kimś wyżej notowanym niż Górnik Łęczna i pograne. Nie mówie żeby im nie dać szansy, którą prędzej lub później pewnie dostaną, tylko nie liczyłbym specjalnie na ich uzdrowicielska moc. Po prostu nie wiąże z nimi większych nadzieji. Ot taki ze mnie pesymista.
Garguła-Matusiak, pewnie Fakt z Superexpresem będa sie srogo domagać ich gry w kadrze, zapewne już w jutrzejszym wydaniu, bedzie tytuł na wzór- 'Nie mam Matusiaka, kto ma strzelać?' czy coś w teń deseń.
A dla mnie to po troche, oznaka słabości, a po troche akt desperacji domagać sie na siłe powołan zawodników, którzy zagrali 3 dobre mecze. Poczekajmy chwile, dajmy im jeszcze szanse zagrania kolejnych 3 meczy na podobnym poziomie, wtedy można powrócić do tematu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 sie 2006, 23:38

'Piotrek' pisze:dajmy im jeszcze szanse zagrania kolejnych 3 meczy na podobnym poziomie, wtedy można powrócić do tematu.
Następny mecz to Eliminacje 8) Teraz trzeba będzie wybrać piłkarzy bez testowania niestety co będzie dla Leo nielada sztuką. Zobaczymy chociaż mając garstkę obiektywizmu nasze szanse są marne. Przy takiej grze zostaje nam czekać na debiut kolejne 4 lata (albo jak kto woli 6 licząc od tego roku 8) )

Ostatnio Rasiak strzelił bramkę z karnego i nie zagrał? :shock: przecież to jest napastnik klasy światowej w tym momencie i jego zabrakło... Jednak lepiej jak był Janas :?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 sie 2006, 23:42

Tomusmc pisze:Następny mecz to Eliminacje
Miałem na myśli następne mecze ligowe.

W takim razie mój błąd 8) //Tomusmc

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 17 sie 2006, 10:01

Czy tylko mnie się podobała gra Polaków? Wszyscy krytykują i lamentują (nie wchodźcie w komentarze na Onecie - to Sodoma i Gomora), a ja jestem optymistycznie nastawiony po tym spotkaniu. Wreszcie na meczu wyjazdowym z dość silnym rywalem nie ustawiamy zapory "nie-do-przejścia" na 20 metrze i gramy z kontry. Tak grających pressingiem i atakujących od pola karnego przeciwnika Polaków chciałbym oglądać zawsze.

Dlaczego graliśmy tak tylko przez 20 minut drugiej połowy? Myślę, że ta głupio stracona bramka odebrała nam chęci. No bo co w tym fajnego, gdy ty atakujesz cały czas (mam na myśli drugą połowę), a przeciwnik zrobi dwa podania i położy Jurka na ziemi (ciekawe czy jego żona ma na niego taki wpływ?). Uszło z nas powietrze i zaczeliśmy odpuszczać. Co by tu nie mówić to ja jestem podbudowany postawą naszych grajków i choć do meczów eliminacyjnych nie zostało dużo czasu to jednak nie widzę podstaw do skreślania ich przed samym meczem.
cloner pisze:Bak - gdyby nie jego strzal w 2.polowie to nie zauwazylbym, ze gral w tym meczu

Obrona ogólnie kulała, ale Bąk miał kilka efektownych wyprzedzeń. Zagrał chyba lepiej niż Jop.
cloner pisze:Zurawski - on w ogole gral w ataku ? czesciej go widzialem w pomocy, a nawet raz byl w obronie

Ale jako jedyny umiał się niedaleko pola karnego Duńczyków utrzymać przy piłce i zaliczył bardzo mało strat. Zagrał też w pierwszej połowie bardzo dobrą górną piłkę na wbiegającego Frankowskiego. Ogólnie poprawny mecz.
RealFan pisze:Gancarczyka z przodu widziałem aż jeden raz :shock:

Aż się ciśnie na usta: "ostatnie MŚ pokazały, jak ogromną rolę odgrywają boczni obrońcy".
Krzysztof Jarzyna pisze:Dzisiaj srodka nie bylo prawie w ogole. Mila nie jest zawodnikiem, dlatego nawet o nim nie wspominam

Ja bym mu dał medal za odwagę. Rzucić się z nogami na Gravesena to jest sztuka. Tomas takich ludzi wykorzystuje jako wykałaczki, ale nasz Sebuś się nie przestraszył. Twardziel z niego.
Krzysztof Jarzyna pisze:Co do srodkowych pomocnikow to najlepiej pokazal dzisiejszy mecz mlodziezowki, ze nastepcow nie widac
Tomasz Bandrowski 8) . I na skrzydło Kuba Błaszczykowski i jedziemy do Austrii :lol: .

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 17 sie 2006, 10:13

Eh...może faktycznie stara gwardia została powołana zeby odstrzelić wypalonych... Franek (który niepotrzebnie odszedl z Elche), Dudek (grzeje cały czas ławe), Krzynówek (0 dobrych dośrodkować, wszystkie piłki traci) już się reprezentacjii nie sprzydadzą!
Dziwi mnie jedna rzecz - Benhaekker był na pierwszym meczy widzea - powiedzmy - była to jego pierwsza styczność z polską liga - i w tym meczy rewelacyjnie zagrali Budka i Sokalski - czemu ich nie powołał? Hę?

Dudek - koszmar, mamy Kowalewskiego, Kuszczaka, Fabiańskiego i Boruca....nie ma miejsca dla Dudka w kadrze już!
Żewłakow - doświadczenie i waleczność sie sprzyda, zostawić...ale pierwszeństwo dać Baszczyńskiemu!
Bąk - jedyny solidny środkowy obronca w kadrze!
Jop - średniak, dać szanse...
Gancarczyk - za Janasa zagrał świetnie,wczoraj bezbarwnie, waleczny ale czy zbawi kadre?
Smolarek - Valdez i Frei wykosili go z 1 składu BVB...no niestety, musi grać tak jak na mistrzostwach!
Radomski - na nim powinna się opierać reprezentacja!!
Szymkowiak - co z nim? musi wrócić do dawnej formy bo bez tego ani rusz!
Krzynówek - wyp(^&^%#laj z kadry! dziad!
Żurawski - musi odzyskać skuteczność!
Franek - temu panu podziękujemy!
Golański - bardzo dobrze....ale ale ale...
Jeleń - musi grać tak jak na mistrzostwach....
Mila - musi zaczac grac a klubie!

Oto cała MOJA kadra:
Bramkarze: Boruc, Kuszczak, Kowalewski, Fabiański ( w dalszej kolejności Białkowski, Pawełek, Tytoń)
Prawi obrońcy: Baszczyński, Błaszczykowski, Wasilewski ( w dalszej kolejności Łągiewska i Bronowicki)
Środkowi obrońcy: Fojut, Bąk, Jop, Szukała, Bosacki (...Golański, Głowacki, Wojtkowiak, Rzeźniczak...)
Lewi obrońcy: Żewłakow, Gancarczyk, Sznaucner, Dudka (...Kucharski, Telichowski, Rząsa)
Prawi pomocnicy: Smolarek, szałachowski, Budka, Gorawski (...Bonin, Madej, Łobodziński)
Defensywni pomocnicy: Radomski, Sobolewski, Cywka (...Lewandowski, Scherfchen)
Ofensywni pomocnicy: Szymkowiak, Mila, Giza (...Bandrowski, Burkhardt, Kaźmierczak)
Lewi pomocnicy: Kosowski, Kaczmarek (...Grzelak, Zieńczuk)
Napastnicy: Żurawski, Jeleń, Niedzielan, Brożek, Sokalski, Saganowski, Janczyk (...Rasiak, Gregorek, Ślusarski, Oziamczuk, Olisadebe, Piechna, Sosin, Sikora)

Jakbym ja dziś ustalał skład to wyglądałoby to tak:
Boruc
Błaszczykowski - Bąk - Fojut - Żewłakow
Smolarek - Radomski - Szymkowiak - Kosowski
Żurawski - Jeleń
rezerwowi: Kuszczak - Baszczyński, Szukała, Jop, Dudka - Gorawski, Cywka, Mila, Szałachowski - Brożek, Niedzielan

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 17 sie 2006, 10:31

Alkoholiko-młodych zostaw w spokoju.Maja czas grać w kadrze.Jednego można spróbować.Jeśli chcemy awansować do ME to musimy zacząć stawiać na innych może młodych.Na prawej pomocy dałbym Błaszczykowskigo lub Szałachowskiego a Smolarka jako napastnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”