FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1273

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2010, 10:14

bartbuks pisze:Czy Wasz prezydent byłby takim idiotą i narażał się kibicom?
Yyy... tak?

Tak mi się przynajmniej wydaje, że Sandro byłby do tego zdolny. Poważnie. Kiedyś (wtedy był jeszcze w klubie jako członek zarządu Laporty) chciał sprzedać Ronaldinho po jego świetnym sezonie bo wymyślił sobie, że więcej już za Dinho nie dostaniemy. Oczywiście o sprzedaży najlepszego wtedy piłkarza na świecie nie było mowy, ale to obrazuje podejście Sandro.

Teraz podpisał umowę z szejkami zrywając ponad 100-letnią tradycję bez pytania się socios o zgodę. Nie wydaje mnie się, aby opinia kibiców była dla niego czymś naprawdę ważnym.

To jasne, że Andres nie chciałby odejść, ale sama sytuacja w której prezydent (ewentualnie) zgadza się na rozmowy z piłkarzem to już w mojej opinii byłoby przegięcie.

Alves niestety zapewne odejdzie :( Z tym również ciężko mi się pogodzić, ale wszystko na to wskazuje. Obie strony mają w tym sporze swoje racje i nie dziwi mnie szczególnie podejście Daniego. Gdyby to był wychowanek to można by było liczyć na to, że jednak się dogadają, ale Dani to najemnik a na dodatek Brazylijczyk a więc nie mam złudzeń co do finału tej szopki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 gru 2010, 10:26

Mentor pisze:Tak mi się przynajmniej wydaje, że Sandro byłby do tego zdolny. Poważnie. Kiedyś (wtedy był jeszcze w klubie jako członek zarządu Laporty) chciał sprzedać Ronaldinho po jego świetnym sezonie bo wymyślił sobie, że więcej już za Dinho nie dostaniemy. Oczywiście o sprzedaży najlepszego wtedy piłkarza na świecie nie było mowy, ale to obrazuje podejście Sandro.
Mentor pisze:Teraz podpisał umowę z szejkami zrywając ponad 100-letnią tradycję bez pytania się socios o zgodę. Nie wydaje mnie się, aby opinia kibiców była dla niego czymś naprawdę ważnym.
No ok, ale w takim razie nie rozumiem jednego - znając jego zapędy i wcześniejsze akcje, socios wybrali go na prezydenta. To jest wasz przedstawiciel, który piastuje stanowisko dzięki waszemu poparciu i głosom, więc zapewne czuje że ma poparcie. Czytając posty nie trudno wywnioskować, że nie zgadzacie się z jego polityką, ale jak sprawa wygląda z Katalończykami? Jak ten Sandro taki zły, to czemu rządzi? I czy można go odwołać?

Urgi
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 16 gru 2010, 12:36

Mentor, odnośnie Iniesty to Sandro pewnie czuję wielką chęć zarobienia tych 100 baniek, ale też na pewno ma świadomość że jeśli by coś takiego się stało, to socios powiesiliby go na najbliższej latarni. Serio, w sprzedaż Iniesty nie wierzę.
Reklamę na koszulkach jakoś prztrawiam i przetrawię. Jakoś strasznie mnie to nie dotknęło. Ale ruszanie świętego Andresa to by nie przeszło. To nie byłby strzał w stopę, ale w głowę.
Gdyby tak się stało sam z Suszim, Zupim i resztą znajomych socios byśmy polecieli do BCN i zbierali podpisy pod wotum nieufności :) Obiecuję Ci to.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 gru 2010, 14:17

Zupi przezyl odejscie Uli przezylby i Inieste :wink: Z tego co ostatnio widzialem ww socios nie akceptuja reklam i tu jest chyba jedyny realny problem bo sprzedaz bladej twarzy nie bedzie miec miejsca. Nie wierze zeby Iniesta chcial odejsc a na sile Rosell go nie sprzeda. Inaczej sprawa wyglada z Alvesem bo w tym przypadku sprawa nowego kontraktu zmierza ku sprzedazy. Szkoda ale taka prawda. Kierunek City jak z Yaya jest bardzo prawdopodobny.
Czytając posty nie trudno wywnioskować, że nie zgadzacie się z jego polityką, ale jak sprawa wygląda z Katalończykami? Jak ten Sandro taki zły, to czemu rządzi? I czy można go odwołać?
Bo nie mial kontrkandydatow.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2010, 17:51

Nie wiem o jaką sumę się rozbija w przypadku Alvesa, bo niby chciałby zarabiać na poziomie Iniesty i Xaviego. Jeśli tak to nie wiem w czym tkwi problem. To jeden z najlepszych zawodników Barcelony, choć te określenie dziwnie brzmi i zasługuje na taki kontrakt. Problemów nigdy z nim większych nie było, a widać, że daje ciągle z siebie wszystko i to jest taki typ, że po podpisaniu nadal to będzie robił. Jeśli obecny zarząd nie może mu dać takiego kontraktu to jest to śmieszność. Była jeszcze mowa, że chce tą kwotę rozbić na bonusy i jeśli to prawda to widać, że bardzo mu zależy na pozostaniu w Barcelonie. Ciężko by było go pożegnać, ale ciężko było także ostatnio w przypadku Ronaldinho, Deco, Eto'o, Toure.... Choć powtarzam Dani niczym nie podpadł jak pozostali. Oby doszło do podpisania nowej umowy, bo nie chcę mi się nawet wymyślać zawodników, którzy mogą go zastąpić.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2010, 18:53

Urgi :shock: Co Ty tutaj robisz? :P

Oczywiście ja również jestem przekonany, że Andresa nie sprzedamy, ale Sandro pewnie odczuwa pokusę zarobienia tych 100 baniek jak sam wspomniałeś i gdyby nie socios to pewnie by taką opcję poważnie rozważył.

Odnośnie Alvesa to ja również rozumiem jego żądania i uważam, że zasługuje na drugi poziom drabinki płacowej. Dla mnie to proste i oczywiste.

[EDIT]

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=34690

Słabo :/

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 16 gru 2010, 21:24

Dla mnie od początku jasne było, że Unicef wylatuje, tylko stawiałem że powędruje na rękawek a nie na plecy. Nikt nie będzie płacił 30 mln za to, żeby na koszulce obok reklamy znajdowało się logo kogoś innego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 gru 2010, 21:30

a ja was nie rozumiem. Dla mnie nawiazujac do zycia Xavi czy Iniesta sa traktowani jak zona. Alves to tylko kochanka. I pytanie do was kogo wyzej cenicie.
Dla mnie sprawa jest prosta pomimo faktu ze Alves pasuje do Barcy jak naboj do pistoletu. Pytanie czego on chce bo mozna domniemywać ze kasa i tylko kasa liczy sie dla brazylijczyka. Wierze ze opamieta sie i zobaczy kim jest Yaya poza Barca pomimo ze w City jest waznym pilkarzem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2010, 22:50

Sęk w tym Bienias, że na drugim poziomie znajdują się nie tylko takie ikony jak Xavi czy Iniesta, ale i Villa chociażby z tego co pamiętam.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 16 gru 2010, 23:51

ile zarabia dani alves na chwile obecną i jakiej ew. kwoty oczekuje przy podpisaniu nowego kontraktu ?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 gru 2010, 1:09

2,5-3 netto
daja mu 6
chce 7

moja opinia-nawet jak sie nie dogadaja to wole go przetrzymac do konca kontraktu (VI.2012), nic nie zarobic ale miec gwarancje fantastycznej postawy do konca kontraktu (nie wierze ,ze moglby sie opuscic i olewac gre)
20 -25 mln latem 2011 nie kusza mnie by go opchnac

w 2012 po euro taki van der wiel bedzie bogatszy o doswiadczenie (na dzis dzien to sredniej klasy pilkarz) i moze bedzie gotowy na wyzwanie katalonskie
warty rozpatrzenia bylby chyba tylko lahm (ale sadze,ze zakonczy kariere w bayernie),maicon coraz slabszy,ramos nie do wyjecia,sagna ponad pewien poziom nie wyskoczy,azplicueta narazie ma pol roku przerwy ,niech sie ogarnie w lidze francuskiej i moze za 3 lata wroci do hiszpanii,srna niewiadomo jakby sie sprawdzil w innym otoczeniu niz szachtar

w canterze na tej pozycji jest posucha i za 2 lata nie pojawi sie nikt ciekawy (taki bartra to dla mnie lekko drewniany i malo zgrabny i poza tym "za duzy" jak na bok obrony-niech proboje swoich sil na srodku)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 gru 2010, 8:54

jordan20 pisze:2,5-3 netto
daja mu 6
chce 7

moja opinia-nawet jak sie nie dogadaja to wole go przetrzymac do konca kontraktu (VI.2012), nic nie zarobic ale miec gwarancje fantastycznej postawy do konca kontraktu (nie wierze ,ze moglby sie opuscic i olewac gre)
20 -25 mln latem 2011 nie kusza mnie by go opchnac

w 2012 po euro taki van der wiel bedzie bogatszy o doswiadczenie (na dzis dzien to sredniej klasy pilkarz) i moze bedzie gotowy na wyzwanie katalonskie
warty rozpatrzenia bylby chyba tylko lahm (ale sadze,ze zakonczy kariere w bayernie),maicon coraz slabszy,ramos nie do wyjecia,sagna ponad pewien poziom nie wyskoczy,azplicueta narazie ma pol roku przerwy ,niech sie ogarnie w lidze francuskiej i moze za 3 lata wroci do hiszpanii,srna niewiadomo jakby sie sprawdzil w innym otoczeniu niz szachtar

w canterze na tej pozycji jest posucha i za 2 lata nie pojawi sie nikt ciekawy (taki bartra to dla mnie lekko drewniany i malo zgrabny i poza tym "za duzy" jak na bok obrony-niech proboje swoich sil na srodku)
Ramos :lol2: z tym Maiconem to też nieźle dałeś

Albo się dogadają i przedłuży kontrakt, albo trzeba będzie się pożegnać w przyszłym roku. Wprawdzie rok przed końcem kontraktu, ale dla City nie powinno być problemem wyłożenie dużej kasy za niego. Oni są chętni na każdego. Dani kosztował 35 mln, a teraz jest lepszym piłkarzem więc w najgorszym wypadku powinniśmy za niego dostać tyle ile zapłaciliśmy. 20-25 to Czygrynski kosztuje, a nie jeden z najlepszych prawych obrońców świata.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2010, 10:04

Nie po to dopuszczamy sponsora na koszulki, aby nie stać nas było na Alvesowi pieniędzy odpowiednich w stosunku do jego klasy, wkładu w sukcesy i pozycji w zespole.

Skoro już przy sponsorze jesteśmy --->
Nie ma dnia bez nowych wieści o wyglądzie koszulek. Dobra wiadomość jest taka, że z projektu zniknęło drzewko. Wg MD, w Lidze i Pucharze zagramy z angielskojęzycznym napisem "Qatar Foundation" na przodzie koszulki (w tekście nie ma nic na temat kolorów napisu, ale jak widać na zdjęciu jest on żółto-zielony...) i "UNICEF" na plecach, pod numerem. Zła wiadomość jest taka, że w spotkaniach Ligi Mistrzów, napis UNICEF zniknie z koszulki, w związku z rygorystycznymi przepisami UEFA, które dopuszczają tylko jedno logo "sponsora".
"Sport" z kolei donosi, że Michel Platini osobiście zapewnił prezydenta Rosella, że europejski związek nie będzie robił przeszkód, by oba napisy pojawiły się na koszulce. To źródło nie przekreśla jeszcze pojawienia się nieszczęsnego drzewka.

Obrazek
Źródło - fcblog.pl

Fajnie, że nie ma krzaka, ale żółto-zielona czcionka??????????????????? :heft:

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 17 gru 2010, 11:22

Mentor pisze:Urgi :shock: Co Ty tutaj robisz? :P
Od jakiegoś czasu dość regularnie czytam co tu się wyprawia :) Może i będę częściej coś pisał. Zobaczymy. :)

Bienias, może i przeżyje. Oleguer był ulubieńcem kibiców, ale tylko jako osoba. Katalończyk z krwi i kości. Sam z Mentorem swego czasu cały wieczórm mu poświęciliśmy :lol: Pamiętna noc. Ale piłkarsko szału nie robił, delikatnie mówiąc. Iniesta to inna bajka. Gdyby odszedł i nie daj boże Barca nic by nie wygrała, to byłby koniec Rosella. Białe chusteczki murowane, bo jak to. Odziedziczył kompletną drużynę, prawdopodobnie najlepszą Barceloną w historii i tą drużynę niszczy sprzedajać tam gdzie więcej dadzą. Iniesta to jedna z ikon tej ekipy, wymieniany jednym tchem obok Messiego, Xaviego czy Puyola. Kibice by to wybaczyli? Nie sądzę.

Odnośnie Alvesa to sam nie wiem. Ci Brazylijczycy to jednak mają coś na punkcie kasy...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 gru 2010, 12:13

Urgi sprawa jest prosta , mam 2,5 miliona euro chcę 7 ktoś proponuje mi 6 pod jakimis tam warunkami . A gdziei ndziej za wcale nie lepsza grę proponują mi 8 to nie specjalnie bym się zastanawiał

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”