O futbolu na luzie... - Strona 1284

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 kwie 2013, 10:22

Remontada oznacza dosłownie "powrót" "z powrotem"
Jak określenie piłkarskie oznacza odrobienie strat. Tak sobie hiszpanie wymyślili, dlaczego ? Nie wiem

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 kwie 2013, 10:23

5 liga rumuńska a lepszy maja transport medyczny niż NFZ

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 kwie 2013, 10:25

Remontada? Prawdopodobnie chodzi o remont systemu spryskiwaczy. Remont - wiadomo, tada -spryskiwacze. 8)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 24 kwie 2013, 10:56

A mi się wydaję, że on inaczej myśli o drużynie niż np. Wenger który stara się budować.
no i dlatego pep wygrał wszystko co można było a wenger jest pośmiewiskiem i nic nie wygrał od 1410 roku

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 24 kwie 2013, 13:13

rekinho pisze:
A mi się wydaję, że on inaczej myśli o drużynie niż np. Wenger który stara się budować.
no i dlatego pep wygrał wszystko co można było a wenger jest pośmiewiskiem i nic nie wygrał od 1410 roku
Klopp też buduje od zera i w żadnym razie nie jest pośmiewiskiem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 kwie 2013, 13:30

Jak przychodził do Barcelony nie miał "samograja" ,ktoś tu kiedyś ładnie to wszystko opisał ,szkoda setny raz to samo pisać.Chyba ,że to była ironia i ja nie załapałem.
No juz moge sie z tym zgodzic, ale jak nazwac Bayern, jak nie samograjem ? W dodatku juz na wejsciu dostanie Gotze. On nie ma prawa tego spieprzyc.

O 14 na Eurosporcie PNA U-17 !!! :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2013, 14:10

http://www.101greatgoals.com/blog/ousma ... nsvestite/

to się nie dzieje :lol:
Ousmane Dramè (Lecce) had sex with a hooker for an IPhone 5, steals purse, caught by a transvestite

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 24 kwie 2013, 14:19

Ja fanem Guardioli nie jestem ,ale wypada chociaż trochę obiektywizmu.Jak przychodził do Barcelony zespół był rozbity ,przebudował skład ,wywalił parę gwiazdek i przesunął Messiego do środka ,co pewnie za 50 lat będzie świadczyło o jego "geniuszu" i będzie stawiany na równi z najlepszymi trenerami. Wiadomo miał wiele wpadek ,ale nikt nie jest idealny i można go do czołówki obecnej trenerów zaliczyć.

Co do Bayernu ,jasna sprawa ,przychodzi na gotowe ,ale jak wygra Bayern wszystko to dopiero będzie miał wyzwanie i gwarantuje ,że jak nie powtórzy sukcesu to prasa go nie oszczędzi.

Z tego co widzę to część z Was byłaby dopiero zadowolona jakby przyszedł do takiej Polonii Bytom i zrobił z nich takiego potwora jak z Barcelony,a pewnie i tak cloner byłbyś niezadowolony bo to wszak 1 liga i przyszedł na "gotowe". Nie wiem skąd ta wszechobecna nienawiść do Barcelony połowy Polaków ,trochę to smutne.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6255
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 kwie 2013, 14:29

Smashing Pumpkins pisze:Z tego co widzę to część z Was byłaby dopiero zadowolona jakby przyszedł do takiej Polonii Bytom i zrobił z nich takiego potwora jak z Barcelony,a pewnie i tak cloner byłbyś niezadowolony bo to wszak 1 liga i przyszedł na "gotowe". Nie wiem skąd ta wszechobecna nienawiść do Barcelony połowy Polaków ,trochę to smutne.
Do Bytomia to nie, ale już taka Chelsea to jak najbardziej. Z jednej strony gwiazdy pokroju Hazarda czy Cecha, z drugiej doświadczeni Lamps, Terry czy Cole, wreszcie z trzeciej młode wilki typu Lukaku. A mimo to, tacy trenerzy jak Wijasz-Boasz, asystent Di Matteo czy uznany trener Benitez nie potrafią tego ogarnąć i osiągają gorsze wyniki nawet od przeciętnego Arsenalu. W takim miejscu Pep z jednej strony miałby świetne warunki, a z drugiej wiele by musiał ogarnąć i pokazać prawdziwy kunszt.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 24 kwie 2013, 14:40

Jakoś Mourinho nikt nie krytykował za to, że nie wziął Polonii Bytom. Inter ze swoją niemocą europejską był dużym wyzwaniem, tak samo Real, który w LM nie mógł przebić się przez 1/8. Jak się ma do tego Bayern, który wygrywa wszystko jak leci? No ale ciężko się dziwić Guardioli, że przyjął taką kasę.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 24 kwie 2013, 14:44

Guardiola ma po prostu inną "drogę" niż Mourinho. Jasne ,że zespoły które przejmował Mou były dużym wyzwaniem i na pewno trudniej zdobyć mu było puchary niż będzie Guardioli w Bayernie. ALE jeśli JUpp wygra wszystko i Guardiola to powtórzy to dopiero będzie wyczyn ,nie ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2013, 14:45

Pep wybral klub pod wzgledem filozofii i zarzadzania nim. Nie bez przypadku zrezygnowal z CFC. Dziwia mnie wasze reakcje ze idzie na gotowe. Wrecz przeciwnie. Trudniej bedzie utrzymac ta druzyne na szczycie anizeli ja tam doprowadzic.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 24 kwie 2013, 14:47

Łatwiej drużynę doprowadzić na szczyt niż ją tam utrzymać? To by wyjaśniało dlaczego odszedł z Barcelony :P

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 24 kwie 2013, 14:51

rzeznik pisze:Łatwiej drużynę doprowadzić na szczyt niż ją tam utrzymać? To by wyjaśniało dlaczego odszedł z Barcelony :P
Według mnie tak.Myslę ,że odszedł z Barcy bo zdał sobie sprawę że więcej już z nich nie wyciśnie i mogło być już tylko gorzej.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 kwie 2013, 14:52

To jest rzeczywistość, a nie Football Manager. Chyba nikt się nie spodziewa, że po takich sukcesach jak te Pepa Guardioli podejmie on pracę w średniaku którejkolwiek z lig. Jeżeli przez dany czas Ci trenerzy wyrabiają sobie markę, to po to, żeby później prowadzić najlepsze drużyny. Nie ma czegoś takiego jak samograj, tym bardziej przy założeniu, że Guardiola w Bayernie dokona kilku transferów, biorąc pod uwagę, że już jednego piłkarza mu kupiono/on go chciał (ktoś bardziej zorientowany niech da znać, jak to było), będzie musiał to tak poustawiać, żeby wyniki były przynajmniej podobne do tego co osiąga teraz Bayern, a i taktyka zapewne się zmieni. Doskonałym przykładem na obalenie tezy samograja jest obecna sytuacji Barcelony, gdzie brak trenera na 'pełny etat' w tym sezonie wyszła średnio na ich korzyść.

Dopóki Villanova prowadził w pełni drużynę, a choroba mu tego nie utrudniała dotąd Barcelona grała swoją piłkę, osiągała dobre wyniki, ale że nastały gorsze czasy czyli choroba Tito, zarządzanie drużyny przez Roure, to wyniki zaczęły być o wiele gorsze. Skoro Barcelona była samograjem, to równie dobrze mogli za asystentury Roury osiągać kosmicznie wyniki, a tak nie było. Spokojnie, Guardiola ma przed sobą jeszcze wiele lat kariery trenerskiej, i kiedyś, po paśmie sukcesów może postanowi trenować jakiś mały, prowincjonalny klubik, i osiągnie z nim jakieś sukcesy, ale teraz jeszcze nie czas na to.

O, i w przypadku Guardioli obawiam się, że on w tym Bayernie długo miejsca nie zagrzeje. Skoro po tylu sukcesach z Barceloną nagle potrzebował odpoczynku od trenowania, czuł się wypalony jak sam to stwierdził, to jeżeli Bayern utrzyma obecne tempo a i może być jeszcze groźniejsze, to po kilku latach sukcesów Guardiola postanowi zmienić otoczenie.

Czy to dobrze, że jest takim typem trenera? W mojej opinii nie bardzo, ale też chyba nikt się nie spodziewa, że będzie on trenował jeden i ten sam klub przez tyle lat co Ferguson, Pep raczej podąży ścieżką Mourinho, co nie jest w sumie takie złe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”