Lost - Zagubieni [serial] - Strona 14

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 01 lut 2006, 17:25

na jednym forum wyczytalem ciekawa teorie na temat kalectwa Locka...zwiazane jest to z Kate. :idea:

co do poszukiwan Walta, to brodacz mowil do Jacka, "nic mu sie nie stanie, i napewno nas nie znajdzie" kto wie czy nie mial na mysli jakiejs ciekawej kryjowki. :idea:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 lut 2006, 17:29

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 01 lut 2006, 17:35

Gomez pisze:co do poszukiwan Walta, to brodacz mowil do Jacka, "nic mu sie nie stanie, i napewno nas nie znajdzie" kto wie czy nie mial na mysli jakiejs ciekawej kryjowki.

może też mają jakiś bunkier... albo jakiś właz... kto tam wie... albo ktoś go zwiódł totalnie... i teraz Michael błądzi...

i jeszcze jedno... może ktoś mi powie do kogo Michael strzelał ?! może oni zabili Michaela albo go postrzelili podczas tej akcji, i dlatego ich nie znajdzie...?!!

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 lut 2006, 19:37

UWAGA! Czytaj tylko jeśliś jest ciekaw i na własną odpowiedzialność!

Co do przemoczonego Walta to krąży bardzo ciekawa teoria odnośnie całego serialu. Co prawda jeden z producentów (o ile się nie mylę) zaprzeczył, że o to chodzi, ale jak na mój gust wiele rzeczy by do tego pasowało. Otóż według tej teorii - oni wszyscy zginęli w tej katastrofie i trafili do czyśca, którym jest ta wyspa. To by wyjaśniało dlaczego Inni zabierają dzieci i "dobre osoby" - one nie mają nic, albo mało na sumieniu i trafiają do nieba. Szepty, które słyszą są modlitwami ich bliskich. Przypomnijcie sobie też imię "szpiega" w grupie Any-Lucii. Koleś nazywał się Goodwin, co można przetłumaczyć na "dobro zwycięża".

Wolt miałby być przemoczony, gdyż jest swego rodzaju "obmywany" z grzechów i nie do końca chce już przechodzić na drugą stronę. Dlatego też objawia się rozbitkom.

To wszystko ma jakiś sens, ale jak już wspomniałem jeden z producentów stanowczo zaprzeczył takiej wersji. Są jeszcze inne równie ciekawe, ale na razie nie będę ich pisał... 8) :wink:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 01 lut 2006, 20:53

Pisakk - to ma nawet bardzo duży sens, teraz jak nie rozumiałem odcinka 12, tak teraz... to by tłumaczyło dlaczego janko muzykant tak bardzo chciał ochrzszcić małego dziecko, które narodziło się na wyspie... tyle, że znowu w czyścu mogłoby sie urodzić dziecko ?!

sam nie wiem, ale jakos ta Twoja wersja nie przypada mi do gustu, chociaż jest bardzo ciekawa, i dobrze przez Ciebie wyjaśniona - szczególnie jeżeli chodzi o te głosy.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 02 lut 2006, 10:20

Baqu pisze:sam nie wiem, ale jakos ta Twoja wersja nie przypada mi do gustu, chociaż jest bardzo ciekawa, i dobrze przez Ciebie wyjaśniona - szczególnie jeżeli chodzi o te głosy.

to nie jest jego wersja... znalazł ją w necie... ja sam słyszałem już gdzieś te teorie, ale nie przypadła mi ona do gustu... nie podoba mi się... ale jak Baqu przyznał, jest dobrze opisana...

Wolałbym jakąś inną wersje...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 02 lut 2006, 12:55

Oczywiście, że to nie jest moja teoria - sam bym na to nie wpadł :lol: . Przecież napisałem, że "krąży ciekawa teoria" - myślałem że to jasne :wink: .

Mnie się ona wydaje prawdopodobna, ale jednak jest pare rzeczy, które by się z nią nie zgadzało. Ale wole sobie nie dopisywać niczego i obejrzeć po prostu z zaciekawieniem rozwój wypadków. Już za tydzień kolejna odsłona :wink: .

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 02 lut 2006, 14:59

Pisakk pisze:Mnie się ona wydaje prawdopodobna, ale jednak jest pare rzeczy, które by się z nią nie zgadzało.

prawdopodobna ale zaprzeczona przez realizatorów LOSTa... czytałem o tym... a słyszałem, jeszcze taka teze, że LOCK jest zakładnikiem wyspy... za to, że może chodzić musi wykonywać jakieś zadania itp.... ;) co wy na to...

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 02 lut 2006, 15:12

meecik_mks pisze:
Pisakk pisze:Mnie się ona wydaje prawdopodobna, ale jednak jest pare rzeczy, które by się z nią nie zgadzało.

prawdopodobna ale zaprzeczona przez realizatorów LOSTa... czytałem o tym... a słyszałem, jeszcze taka teze, że LOCK jest zakładnikiem wyspy... za to, że może chodzić musi wykonywać jakieś zadania itp.... ;) co wy na to...

hmm musiałbyś to troszke rozwinąć, jak zakładnikiem wyspy, przecież nie można być zakładnikiem rzeczy : ) chyba, że chodziło Ci o bycie zakładnikiem ducha wyspy, ale to też dla mnie nie miałoby sensu. Moim zdaniem rozwiązanie trzeba szukać w jakimś bardziej realistycznym wyniku, mimo, że istnieje wiele przesłanek paranormalnych - jak ostatnia czarna chmura, czarny koń, chodzenie we śnie Charliego itp itp. Moim zdaniem dużo ostatnimi czasy jest nawiązań do dobra i zła własnie z wymienioną chmurą, gołębiami, znalezioną biblią, zawarciem chrztu... ale nadal nie wiem po co to wszystko : )

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 02 lut 2006, 16:06

Dorzuciłbym do tej wyliczanki jeszcze stwierdzenie tego brodacza, że "dzieci są teraz w lepszym miejscu" oraz to co powiedział Goodwin po zabiciu Nathan'a - "on nie był dobrym człowiekiem". Ponadto gdy transportowano Sawyera na noszach to ta stewardessa pomogła go wtaszczyć na górę i...zniknęła. Czyżby przeniosła się do "lepszego miejsca"?

Ale tak jak już pisałem wcześniej - takiej wersji zaprzeczył jeden z producentów. Sam już nie wiem co o tym myśleć... 8) :wink:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 02 lut 2006, 20:01

Baqu pisze:hmm musiałbyś to troszke rozwinąć, jak zakładnikiem wyspy, przecież nie można być zakładnikiem rzeczy : ) chyba, że chodziło Ci o bycie zakładnikiem ducha wyspy, ale to też dla mnie nie miałoby sensu.

może nie tyle co zakładnikiem... ale kimś, z którym wyspa (coś lub ktoś) ma jakiś kontakt... pamiętacie scene z samolotem... Lock nie miał wejść do tego samolotu, albo scene w której coś wciągało Locka, i powiedział do Jacka żeby go puścił ?! może wiedział ze nic mu nie bedzie albo cos...
Pisakk pisze:Dorzuciłbym do tej wyliczanki jeszcze stwierdzenie tego brodacza, że "dzieci są teraz w lepszym miejscu" oraz to co powiedział Goodwin po zabiciu Nathan'a - "on nie był dobrym człowiekiem"
kiedy zeke to powiedział !! nie przypominam sobie tego... :/ ale jeśli tak, to daje to dużo do myślenia... raz widzieliśmy tego dzieciaka z tym miśkiem, jak szedł z innymi w dżungli... więc chyba jednak siedzą oni w dżungli... i jestem przekonany, że inni też mają swoje centrum dowodzenia... dlatego Zeke zaznaczył granice, bo niechce zeby ktoś dowiedział się co tam jest...
Baqu pisze:Moim zdaniem rozwiązanie trzeba szukać w jakimś bardziej realistycznym wyniku, mimo, że istnieje wiele przesłanek paranormalnych - jak ostatnia czarna chmura, czarny koń, chodzenie we śnie Charliego itp itp. Moim zdaniem dużo ostatnimi czasy jest nawiązań do dobra i zła własnie z wymienioną chmurą, gołębiami, znalezioną biblią, zawarciem chrztu... ale nadal nie wiem po co to wszystko : )

Do tego jeszcze przemoczony Walt wymawiający słowa: "Nie naciskaj klawisza"... :roll: ten klawisz to też może być jakiś wał... i gdzie sie podziewa teraz Desmond... (może poszedł do tych innych, bo był jednym z nich !) i był tam tylko, po to żeby naciskać klawisz...

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 02 lut 2006, 21:04

Desmonda juz raczej nie zobaczymy...podobno wystepowal on tylko goscinnie...

Skoro wyspa zabiera tylko dobrych, to dziwie sie dlaczego Jacka nie zabrala...z tego co kojarze nie mial na koncie zadnych wystepkow...zony nie zdradzil sama od niego odeszla...w szpitalu robi co moze...cos tu nie gra moim zdaniem.

Wyczytalem tez ze prawdziwi Kate i Charlie wzieli slub na planie filmowym :D tez nie miala kogo wybrac :wink:

A co do slow przemoczonego Walta...to na napisach mialem tylko jakies szpety...nie slyszalem o zadnym don't pussh the button. Chyba ze zgadal sie ze starym na gg.

kolejny odcinek za 6 dni...podobno o Sawyerze:)

a tak wogole niekojarze odcinka z Claire...moze przeoczylem w 1 serii :idea:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 02 lut 2006, 21:13

Tak zachwalacie ten serial, aż mi głupio, że nie widziałem żadnego odcinka... Możecie powiedzieć, czy lecą gdzieś odcinki z pierwszej serii, bo nie za ciekawie oglądać, serial od drugiej serii, jeżeli nie wie sie o co chodzi... I gdzie można ogladać, drugą serię, gdzieś w temacie zauważyłem kanał AXN, czy tam teraz leci...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 02 lut 2006, 21:29

leci na AXN druga seria co niedziele bodajze...

co do pierwszej serii to na necie jest jej w cholere...

ktos podawal linki wyzej

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 lut 2006, 21:42

wazi pisze:Tak zachwalacie ten serial, aż mi głupio, że nie widziałem żadnego odcinka... Możecie powiedzieć, czy lecą gdzieś odcinki z pierwszej serii, bo nie za ciekawie oglądać, serial od drugiej serii, jeżeli nie wie sie o co chodzi... I gdzie można ogladać, drugą serię, gdzieś w temacie zauważyłem kanał AXN, czy tam teraz leci...
www.thelost.xt.pl - tu można ściągnąć.
A na AXN leci co niedziele o 20.00 ale druga seria :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”