Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 paź 2007, 16:49
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 paź 2007, 13:25
szkoda tego wyjazdy. Mecz rundy bez naszych kibicow ale warto sie poswiecac dla idei."My, kibice Legii Warszawa, chcemy w ten sposób dobitnie zaznaczyć nasz stosunek do grup kibicowskich używających tzw. „sprzętu”, nie przestrzegających kibicowskich reguł i zasad. Pragniemy także poinformować, ze decyzja ta dotyczy również meczu z Cracovią Kraków.
Decyzja ta była dla nas trudna, ze względu na atrakcyjność tego meczu. Mieliśmy wstępne deklaracje fanów Wisły, zapewniające nas o możliwości wejścia na stadion w Krakowie tak, jak odbywa się to na wszystkich wyjazdach - dzięki uprzejmości kibiców gospodarzy. Jednak mimo tych zapewnień, w obliczu wydarzeń w Kielcach, nasza decyzja mogła być tylko jedna – nie jedziemy, bo nie chcemy mieć NIC WSPOLNEGO z nożownikami, dla których życie ludzkie nic nie znaczy. Nie jedziemy, bo nie chcemy korzystać z gościnności ekip, które w kontaktach z innymi wykazują się nagminnym łamaniem zasad, ustalonych przez niemal wszystkich kibiców z kraju. Walka o normalność i respektowanie tych zasad w kibicowskich stosunkach jest dla nas ważniejsza niż zwalczanie chorego klubowego zakazu wyjazdowego, ważniejsza niż szlagierowy mecz.
Nie liczymy na to, że nasza decyzja znajdzie naśladowców. Jesteśmy jednak zdania, iż tylko całkowity ostracyzm wobec nożowników może sprawić, że tragedia z Kielc już nigdy się nie powtórzy.
Liczymy na zrozumienie naszego stanowiska.
Wszystkie Grupy
Kibiców Legii Warszawa"
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2007, 14:18
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 paź 2007, 18:51
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 paź 2007, 11:23
Cracovia też ma opinię nożowników, ale wiadomo, że zabijały pojedyncze zespoły, więc Piwus zbędna ta polemika. Kraków jest miastem nożowników a Wisła ostatnio pokazała, że nie tylko Cracovia jest "święta". Hutnik najmniejsza ekipa, a bardziej szanowana w Polsce, niż giganci z Krakowapiwus pisze:Dobra robota. Ukaraliście te 20 tys. nożowników z Reymonta.
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 paź 2007, 15:17
No nic. Tasak naostrzony, idę w miasto popracować.Bienias pisze:Dobra robote to wykazujecie na miescie.
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 lis 2007, 1:03
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lis 2007, 1:12

Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lis 2007, 13:29
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 03 lis 2007, 14:16
Wątpie czy tu można mówić o "pseudokibicach", żyletą rządzą prawdziwi kibice, którzy nie godzą sie na niesprawiedliwe traktowanie Starucha. Prawda jest taka, że zarządowi coś od***ało (może pogłebiły sie kompleksy po paru podspiewkach staruchai żylety), założyli sobie że udupią Starucha i tylko czekali na byle powód by zaleczyć swoje chore ambicje. Myśle, że nieprzypadkowo nie rozpatrzono odwołania od zakazu własnie Staruchowi i jego bratu, a wiele innych juz odwołano.Bienias pisze:Smutny jest koniec zylety.... mam nadzieje ze nowa zyleta o ile zostanie reaktywowana nie bedzie rzadzona prze pseudokibicow.
gringo7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lis 2007, 14:38
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 03 lis 2007, 14:48
gringo7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lis 2007, 16:17
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lis 2007, 16:49
Powiedz mi czy ktoś Ci zabrania chodzić na mecze i dopingować? Czy Twoim zdaniem 90% osób obecnie przychodzących na mecze to chuliganie, dilerzy, mafiosi i narkomani? Bo przecież tyle osób nie śpiewa. Przecież trybuna ma więc miejsc niż i otwarta i kto jej zabrania dopingować na pełnej k.. przez 90 minut? Przecież tam podobno zasiadają prawdziwi kibice popierający zarząd. Dlaczego oni nie dopingują swojej ukochanej drużyny, a po meczach nagle w Internecie oburzenie bo narkomani nie dopingują, tylko się śmieją z piłkarzyków i wyzywają właściciela od „mord’.Bienias pisze:gringo7 i Zico akurat w tym sporze jestem bezstronny i jak chcecie mozecie na mnie mowic piknik klakier itp ale dla mnie chodzac na Legie liczyl sie doping i zabawa polaczona z obejrzeniem meczu.
A chwilę późnie w tym samym wywiadzie/dach prawi tak:- Sprecyzujmy co? O czym tak naprawdę mówimy? Race nie, bo niezgodne z prawem. Kary tak, będą, bo są zgodne z ustawą o imprezach masowych. Wulgaryzmy nie, bo jeśli ktoś mi tłumaczy, że piłka nożna nie jest grą dla panienek z dobrych domów, to ja na to odpowiadam, że jest w polskim słowniku wystarczający zasób słów, żeby zastąpić czymś ch.... Takiej chamskiej muzyki nie chcemy i zrobimy wszystko, by jej nie było.
Powiedz mi czy ten człowiek jest ślepy i głuchy? Czy on w ogóle był/oglądał ten mecz? Nie słyszał, że co druga piosenka na tym meczu to wyzwanie od kurew "jego" klubu? A może miał na myśli te race, których nie było?Mnie chodzi o konsekwencję, przemyślane metody działania i pracowitość. Wierzę, że takie zachowanie kibiców jak podczas ostatniego meczu w Krakowie będzie możliwe także w Warszawie. Może kibice zrozumieją, że ich liderzy prowadzą ich nieodpowiednią ścieżką.

Człowieku, ale kto w ogóle mówi jakimś Wilnie? Co ma Wilno wspólnego z tym co się dzieję. Jedynie to, że miśki pomyślały sobie, że po takim czymś będą mieli przyzwolenie na wprowadzenie wszystkich swoich komunistycznych reform. A tu zonk, jedyne poparcie mają ze strony ludzi w komentarzach na stronach internetowych i bardzo niewielkiej grupki kibiców z krytej.Bienias pisze:Wiem ze dzialcze chca dobrze ale wiadomo ze walka z huliganami np z Wilna jest walka z wiatrakami
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lis 2007, 17:06
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio