Cai pisze:BTW: Jeśli już mówimy o wzmocnieniach na przyszły sezon, to dowiedziałem się, ze Valencia prowadzi negocjacje w sprawie transferu dwóch piłkarzy. Pierwszy z nich to oczwyiście Cani, którego transfer zamknąłby się w kwocie 8, 4 mln Euro, drugi to Iraola, za którego jak podejrzewam trzeba by wydac podobną sumę. W przypadku pomocnika Saragossy istnieje jednak mały problem, gdyz ten zażyczyl sobie 1,8 mln euro apanaży (max w VCF), co wydaje mi sie trochę za dużo jak na nowy nabytek.
Tu zgadzam się z Tobą w 100%. Obserwuję Caniego już od jakichś dwóch lat i on na prawdę jest bardzo dobrym zawodnkiem. Ostatnio czytałem, że miał on przedłużyć swój kontrakt z Saragossą więc mam nadzieję, że Twoje informacje się potwierdzą. Cani byłby lepszy od Rufete i Angulo razem wziętych (a jeszcze z pół kilo ziemniaków można by dorzucić dla równej kwoty) i wniósłby duże ożywienie na prawej flance. Jest to zawodnik bardzo kreatywny, dużo widzi na boisku. Jego atutem jest także niezły drybling co bardzo przydaje się skrzydłowemu. Nie bez znaczenia jest fakt, że może on grać również w środku pomocy (a w meczu z Barcą najczęściej jednak było go widać na lewej stronie
Cai pisze:Choś Iralola też nie byłby zły. Inne opcje to Giuly, Xabi Prieto oraz Joaquin (na którego transfer wbrew pozorem sa szanse). Włodarze Nietoperzy ponoć pytali takze o def. pomocnika Saragsssy - Zapatera, któego z chęcią zoabaczyłbym na Mestalla. Zaledwie 21- letni piłkarz, sporo już potrafi, mógłby za kilka lat z powodzeniem zastapić Albeldę (Albiol niech zostanie na obronie). Jeszcze tylko dokupić napastnika ( moje propozycję - Nene, Riki, może Luis Garcia z Espanyolu) i skłąd będzie skompletowany.
Iraola? Sam nie wiem. Swego czasu interesował się nim Juventus, ale...Jak dla mnie Iraola to dobry piłkarz, ale raczej jako Iraola prawy obrońca - w tej roli wypadał najlepiej. Tutaj znowu mamy niezłego Miguela oraz powracającego po kontuzji Curro Torresa. Nie byłoby więc sensu kupować go na trzeciego. Jakoś na prawej pomocy toon mi się nie widzi...
Xabim Prieto VCF interesowała sie już wcześniej. Trzeba przyznać, że strzela sporo goli jak na pomocnika (nie bez znaczenia jest fakt, że wykonuje z Sociedad karne), ale jednak Cani jest wg mnie lepszą opcją. Dużo lepszą...
No i zostaje jeszcze Joaquin...Też bardzo dobra kandydatura. Jeśli Betis spadnie to Hiszpan będzie do wyjęcia za naprawdę rozsądną cenę. Problemem na pewno będzie fakt, że będzie masa innych klubów, które będą mu w stanie zaproponować dużo lepsze warunki kontraktu niż my.