Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 132

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 19:02

jakie fakty? jedno mistrzostwo anglii zdobyte 139 lat temu?

fakty sa proste - chelsea byla sredniakiem z aspiracjami (dodam ze za czasow zoli i spolki kibicowalem jej w anglii) az do czasu petrorubli romana

nic nie mam do starych kibicow chelsea ktorzy zdaja sobie sprawe z tego jakie sa fakt i maj dylemat moralny - za to zenuje mnie puszczanie kalinki na meczach na sb oraz uparte przekonanie niektorych ze inni zazdroszcza chelsea i stad takie zle slowa

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2008, 19:05

Jakie fakty? Te które mówią nam, że Chelsea przed Abramowiczem nie dorastała do pięt Arsenalowi, Liverpoolowi czy Manchesterowi?

Chelsea nigdy wielkim klubem nie była. I na dzień dzisiejszy wciąż nie jest. Zobaczymy jak oceni Was historia za kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat. Na miano wielkiego klubu trzeba sobie zapracować.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2008, 19:11

:lol2: zabiłeś mnie tym postem :lol:

fakty zmiażdżyły :lol2:

Fakty mój drogi są takie, że Chelsea na serio liczy się w futbolu odkąd Roman się zjawił. Od tego momentu są w gronie faworytów do wygrania LM. Wcześniej nie byli.
Od tego momentu liczą się w walce o tytuł w Anglii - wcześniej się nie liczyli.

Liverpool 18 tytułów,
United 17
Arsenal 13
Everton 9
Villa 7
Sunderland 6
.
.
.
Chelsea 1

to są fakty i one rzeczywiście miażdżą :!:

Huddersfield Town ma 3 tytuły. Tyle co Chelsea, ale bez pomocy lewych pieniędzy :lol:

I ty chcesz powiedzieć, ze Chelsea to był jakiś wielki klub ? Są bardzo silni, od momentu przyjścia Romana. Wcześniej to był taki Tottenham obecnie. Gdzieś w tych gorszych pucharach grali. Regularnie grają w LM dopiero jak Roman sie pojawił.
Chelsea przed przyjsciem Romana, bez wielkich pieniedzy tez cos osiagnela:

Sukcesy [edytuj]

Krajowe [edytuj]

* Mistrzostwo Anglii: (3) 1955, 2005, 2006
* Puchar Anglii: (4)

1970 2:2 i 2:1 rywal: Leeds United
1997 2:0 rywal: Middlesbrough
2000 1:0 rywal: Aston Villa
2007 1:0 rywal: Manchester United

* Puchar Ligi Angielskiej: (4)

1965 3:2 i 0:0 rywal: Leicester City
1998 2:0 rywal: Middlesbrough
2005 3:2 rywal: Liverpool
2007 2:1 rywal: Arsenal Londyn

* Tarcza Wspólnoty: (3)

1955 3:0 rywal: Newcastle United
2000 2:0 rywal: Manchester United
2005 2:1 rywal: Arsenal Londyn

* Full Members Cup: (2)

1986 5:4 rywal: Manchester City
1990 1:0 rywal: Middlesbrough

Międzynarodowe [edytuj]

* Puchar Zdobywców Pucharów: (2)

1971 2:1 rywal: Real Madryt
1998 1:0 rywal: VfB Stuttgart

* Superpuchar Europy: (1)

1998 1:0 rywal: Real Madryt[5]

* Finał Ligi Mistrzów: (1)

2008 1:1 k.5:6 rywal: Manchester United
Piszesz o sukcesach bez Romka, a wymieniasz wszystkie.
Usuńmy 2 mistrzostwa Anglii,
1 Puchar Anglii
1 Tarczę Wspólnoty
I finał LM
I dopiero wtedy wyjdą sukcesy Chelsea bez Romana.

pablisso pisze:Chelsea to dopiero rozwija, staje sie wielkim klubem- zaczyna pisac historię od nowa- tak jak Manu zaczelo sie podnosic po przyjsciu J.H. Davies'a.
ale Chelsea nie ma sie z czego podnosić, bo nigdy potęgą nie była.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 19:42

czy chelsea stanie sie wielkim klubem dowiemy sie za jakies kilkadziesiat lat

LiverpoolForever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LiverpoolForever » 07 lip 2008, 20:00

Pablisso-prawda jest taka,ze przed przyjściem do klubu Abramovicha Chelsea nic nie znaczyła,zarówno w Anglii jak i Europie.Dopiero dzięki jego wielkim pieniądzom zaczęliście coś znaczyć,a wcześniej byliście klubem ze środka tabeli mniej więcej jak dziś Blackburn.
A to,ze nazywasz ich wielkim klubem to już w ogóle śmiech na sali.
Jak wielkim klubem można nazwać zespól który ledwie 3 razy w historii zdobył mistrza?Jak w ogóle możesz ich porównywać do LFC,MU czy AFC ?
Może za kilkanaście/kilkadziesiąt lat będzie można o was tak powiedzieć,ale jeszcze wiele tytułów musielibyście zdobyć.
A jeżeli Romkowi kiedyś znudzi sie sponsorowanie Chelsea,to wtedy wrócicie tam gdzie wasze miejsce jest naprawdę...do środka tabeli...

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 07 lip 2008, 21:46

Mentor pisze: Chelsea nigdy wielkim klubem nie była. I na dzień dzisiejszy wciąż nie jest. Zobaczymy jak oceni Was historia za kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat. Na miano wielkiego klubu trzeba sobie zapracować.
A to,ze nazywasz ich wielkim klubem to już w ogóle śmiech na sali.

gdzie to napisalem chlopcy , ze jest wielkim klubem? nigdzie nie potrafie tam wyczytac tego.
pablisso pisze:staje sie wielkim klubem
w kontekscie rozwijania Akademii Pilkarskiej i posiadania wychowankow w skladzie.
pablisso pisze:Historia Mancheteru i Liverpoolu jest niepodwazalna- nalezy im sie szacunek za historie, ale Chelsea tez cos napisala w swojej ksiazce i nie jest tak ze nic nie znaczyla- byly wzloty i upadki- niestety tych drugich wiecej.

czy o tym fragmencie mowicie?

Nigdy nie powiedzialem ze Chelsea jest wielkim klubem. Prawda jest ze byli sredniakami z aspiracjami, ale czasem mieli zwyzki formy i wygrali jakies trofeum. Prawda jest tez ze zaczeli dopiero byc w 100% faworytami i byc w czolowce od przyjscia Romana- nie negowalem tego, wiec czemu od razu naskakujecie?
fieldy pisze:I ty chcesz powiedzieć, ze Chelsea to był jakiś wielki klub ?
gdzie to chce poweidziec?

Chce powiedziec to, ze HISTORIE Chelsea swoja tez ma. Bo pisaliscie ze to jest klub bez historii. Maja kilkanascie trofeow, co przy trofeach ManU i LFC wyglada kiepsko. Ale nigdzie nie pisze ze jest WIELKIM klubem. Nawet P. Kenyon o tym w jednym wywiadzie mowil. Ze Chelsea nie jest wielkim klubem, ze dopiero za kilkanascie lat bedzie mozna tak powiedziec o jej dokonaniach terazniejszych- ze byly wielkie- oczywiscie za wielkie pieniadze. wiec wracamy do punktu wyjscia- Chelsea bez pieniedzy bylaby w srodku ligi. jak dla mnie prawda. co dalej mi zarzucacie?
rkoeman pisze:oraz uparte przekonanie niektorych ze inni zazdroszcza chelsea i stad takie zle slowa

bylo to pisane z sugestia, ze mam takie podejscie?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 21:51

ale ja nie pisalem akurat o tobie ale podsumuwalem dyskusje

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 07 lip 2008, 21:58

ok, bo odebralem to jako do mnie i cisnienie mi skoczylo.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2008, 0:50

Co prawda Chelsea potęgą piłkarską przed przyjsciem wujka Romka nie była ale tytułów w Europie to od takiego Arsenalu mają więcej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lip 2008, 1:34

Jesli mowa o Chelsea to najlepiej i najdobitniej tłumaczą to statystyki.
Chelsea 3 razy wygrała ligę w 2006 i 2005 kiedy już był Romek i w 1955.
Na 2 miejscu była 3 razy (2004,2007 i 2008) wszystko za czasów Romka
No i na 3 miejscu znalazła się 4 razy (1920, 1965, 1970, 1991) wszystko bez Romka, ale chyba 3 miejsce jakimś triumfem nie jest.
Natomiast jeśli mowa o sukcesach na europejskich boiskach to Chelsea do Nottingham Forest dalej baaardzo daleko :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2008, 9:22

pablisso pisze:
fieldy pisze:I ty chcesz powiedzieć, ze Chelsea to był jakiś wielki klub ?
gdzie to chce poweidziec?

Chce powiedziec to, ze HISTORIE Chelsea swoja tez ma. Bo pisaliscie ze to jest klub bez historii. Maja kilkanascie trofeow, co przy trofeach ManU i LFC wyglada kiepsko. Ale nigdzie nie pisze ze jest WIELKIM klubem. Nawet P. Kenyon o tym w jednym wywiadzie mowil. Ze Chelsea nie jest wielkim klubem, ze dopiero za kilkanascie lat bedzie mozna tak powiedziec o jej dokonaniach terazniejszych- ze byly wielkie- oczywiscie za wielkie pieniadze. wiec wracamy do punktu wyjscia- Chelsea bez pieniedzy bylaby w srodku ligi. jak dla mnie prawda. co dalej mi zarzucacie?
Zacznijmy może od tego, że ja osobiście nie pisałem o tym, że Chelsea nic nigdy nie wygrała, tylko że na serio liczy się w piłce odkąd Roman się zjawił. Tu nie ma w ogóle dyskusji. Chelsea zdobyła te 3 puchary europejskie, tylko że tu chodzi o jej siłę w piłce. Pisałem o tym, że wcześniej to był klub porównywalny z dzisiejszymi Spurs, coś tam wygrali, grali głównie w tych pucharach drugiej kategorii, Puchar Zdobywców Pucharów [gdzie grali dlatego, że wygrali krajowy Puchar, nie z powodu wygrania własnej ligi], czy Superpuchar Europy. Nie grali regularnie w Pucharze Mistrzów, ani w Lidze Mistrzów aż do czasu jak się Roman nie zjawił. I o tym cały czas pisze, od tego się dyskusja zaczęła.
Że dzięki pieniądzom Romana Chelsea tak naprawdę zaistniała. A ty tu wypisałeś 3 Puchary Anglii i 3 Puchary Europejskie i na końcu oświadczyłeś, że te fakty tak zmiażdżyły, że ucinają dyskusję :lol2:
arek_ahig pisze:Co prawda Chelsea potęgą piłkarską przed przyjsciem wujka Romka nie była ale tytułów w Europie to od takiego Arsenalu mają więcej.
Co to ma do rzeczy ? Mają 3 puchary europejskie, Arsenal ma 2, już pominę fakt, że Arsenal do finałów różnych pucharów dochodził częściej niż Chelsea. Bo to nie ma dużego znaczenia. Co z tego, że Chelsea ma 1 puchar "gorszej kategorii" więcej ? Czy to czyni ich wielką drużyną ? Nie. Jakby mieli 3 Puchary Mistrzów, to można by im oddać, że coś znaczyli.
Nie dyskutujemy tu o zdobyczach Arsenalu. Bo ci nigdy nie byli potęgą w europie. Też coś zdobyli, też daleko zachodzili, ale nic poważnego nie wygrali. Tak samo jak Chelsea. Tylko, że Arsenal w Anglii coś znaczy, Chelsea - do ery Romka niewiele znaczyła w Anglii. Na wyspach jest mnóstwo bardziej utytułowanych klubów niż "The Blues".

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 19 lip 2008, 1:02

Chelsea nie była może drużyną z czołówki ligi przed Romkiem, ale w środku tabeli zawsze się liczyła i drobne puchary( sporadycznie) wygrywała. Ale w obecnej piłce gdzie jest kasa tam są i sukcesy.I przykładem tego nie jest tylko Chelsea tylko wiele klubów.

Chelsea nie ma historii i sukcesów jak Liverpool, Arsenal, Manchester United czy nawet Nottingham Forest, ale w przyszłości bd w stanie dorównać tym klubom jeżeli nadal będzie zdobywała puchary.I mam nadzieję że pod wodzą nowego szkoleniowca będzie zdobywać nowe tytuły oraz grać piękna dla oka piłkę. 8)

gaudat
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaudat » 19 lip 2008, 10:53

LiverpoolForever pisze:Dopiero dzięki jego wielkim pieniądzom zaczęliście coś znaczyć
Bawi mnie te zdanie. A w wielkich klubach Anglii może nie ma wielkich pieniędzy ? wszyscy mówicie jakby Manchester wygrał LM bez wydania wielkich milionów. Tymczasem Ronaldo, Rooney, Nani, Anderson, Ferdinand (wszyscy bodajże powyżej 15 mln, pisze z pamięci)też kosztowali miliony. Tylko że to wszystko trwało dłużej. SAF miał więcej czasu na budowę drużyny. A w Londynie Abramowicz chciał wszystko na szybko, i go na to stać.
Mimo to bez wątpienia trzeba przyznać, bez Abramowicza Chelsea byłaby w tym samym miejscu co teraz Blackburn czy Aston Villa.
Poza tym to bawi mnie pisanie nazwiska Abramowicza w taki sposób : "a.". Udowodniono mu jakieś winy ? Był przed sądem ? Nie. A kto wie, czy Glazerowie też nie mieli jakichś machlojek w ojczyźnie, które jednak nie wyszły na jaw ? Nie idzie dojść do wielkich pieniędzy bez występków. Mniejszych czy większych.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 lip 2008, 11:07

gaudat pisze:Bawi mnie te zdanie
Milej zabawy, jednak taka jest prawda. Racja sa w innych klubach pieniadze na wielkie transfery z ta jednak roznica ze Chelsea moze miec kase na kogo tylko chce bo Romek ma studnie bez dna. Pomysl kim byla Chelsea przed wykupieniem klubu przez Romana? Takim troche lepszym sredniakiem w lidze angielskiej, ktory lapal sie jakos do rozgrywek PUEFA. Od kiedy przyszedl Abramowicz przyszly i sukcesy.
gaudat pisze:Nie idzie dojść do wielkich pieniędzy bez występków. Mniejszych czy większych.
Gowno prawda

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 19 lip 2008, 11:45

Martinho pisze:Takim troche lepszym sredniakiem w lidze angielskiej, ktory lapal sie jakos do rozgrywek PUEFA. Od kiedy przyszedl Abramowicz przyszly i sukcesy.

zgadzam sie. Chelsea zaczela z Romkiemna szybko budowac ekipe, przyszly sukcesy. no ale od czegos trzeba zaczac nie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”