Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1311

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sty 2014, 13:19

Daj całość.

edit: już nie trzeba. Znalazłem :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sty 2014, 13:27

Byl prze wuj:

:bicz:

Mina Lippiego bezcenna:

Czesto tak mialem, ze jak gral to blagalem niebiosa aby nie dostal czerwieni.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 13:37

Kod: Zaznacz cały

Pojawił się raport opublikowany przez CIES Football, według którego Giorgio Chiellini został wybrany najlepszym obrońcą Europy. CIES Football Observatory zajmuje się analizą statystyk z poszczególnych lig europejskich. Pod uwagę wzięto wiele czynników, ale w przypadku Chielliniego kluczowe okazały się jego umiejętności odzyskiwania piłki oraz dokładność w obronie i wspomaganie partnerów w defensywie. W pierwszej dziesiątce znalazło się także miejsce dla kolegów klubowych 29-letniego Włocha, czyli dla zajmującego czwarte miejsce Leonardo Bonucciego oraz Andrei Barzagliego, który został umieszczony na siódmej pozycji. Juventus jest także reprezentowany w innych klasyfikacjach. Arturo Vidal i Paul Pogba zajęli odpowiednio trzecie i ósme miejsce wśród pomocników, a Carlosa Teveza wśród napastników wyprzedzili kolejno Luis Suarez, Cristiano Ronaldo oraz Neymar.
Obrazek

Kozacko

Obrona 1: Chiellini 4: Bonucci 7: Barzagli
Pomoc 3: Vidal i 8: Pogba
Atak: 4: Tevez

Nie tak źle jak na drużynę, która przegrała z Galatą.

Podobno Motta odmówił transferu.
Ozdobny pisze:Mina Lippiego bezcenna:

Czesto tak mialem, ze jak gral to blagalem niebiosa aby nie dostal czerwieni.
Już wiem skąd potem wziął swój pomysł kapitan Romy :D.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sty 2014, 13:47

A odmowil. Po co sie przenosic, jak mozna siedziec na lawie i trzepac euro. Caly czas jednak licze, ze ktos sie skusi na te dwie niemoty w postaci De Ceglie i Motty.

United podobno oferuje 25-30 mln za Marchisio. Nawet dzis The Independent podal taka wiadomosc, a oni rzadko pisza o niesprawdzonych informacjach.

No i ten Lamela. Milan i Inter chca niby wypozyczac. My za to chcemy kupic/wymienic z doplata za Mirko. Baldiniemu podobno bardziej odpowiada oferta Marotty. Natomiast, gdzie ten Lamela ma niby grac w Juve? Czy bedzie sie to wiazac ze zmiana ustawienia w lecie lub zwiekszenia czestotliwosci w graniu alternatywnym systemem?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 13:56

On grywał chyba na lewym skrzydle w ataku, więc zmiana ustawienia jak najbardziej potrzebna. Mnie ciekawi tylko czy nie lepiej byłoby jednak zakontraktować Meneza (teraz możemy to oficjalnie zrobić) i o Lameli pomyśleć w lecie?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sty 2014, 15:08

Niektore media we Wloszech (Corriere, Sport Mediaset) puscily wodze fantazji. Wedlug tych pierwszych PSG dogadalo sie z Juve w sprawie Pogby juz w zimie, a kwota transferu ma wyniesc 40 mln :haha:, a Ci drudzy twierdza, za Francuz dostanie podwyzke w Juve na 4,5 banki, ale tylko dlatego, aby sam pilkarz jak i Juventus mogli zarobic jak najwiecej podczas letnich przenosin do Paryza. Slowem sytuacja podobna do tej z Mediolanu jakis czas temu.

Di Marzio z kolei uwarza, ze jedyne pieniadze, ktore moga zmusic Juve do zastanowienia sie nad sprzedaza to kwota wyzasza niz 65 mln, bo za taki hajs mozna by powaznie wzmocnic druzyne.

Ja jednak wierze w slowa Marotty, ktory rzekl za Paul pozostanie w Juventusie. 8)

EDIT: Teraz do pieca dodal Bronzetti, ktory twierdzi, ze jeszcze nic nie jest ustalone, ale jest duze prawdopodobienstwo sprzedazy Pogby za ogromne pieniadze. Rownoczesnie wyrazil sie sceptycznie co do wlaczenia w transfer osoby Verattiego.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 16:30

Sprzedaż za 40 mln to przestępstwo, łojić tych szejków ile się da. Nie wiem czy już jest ten podatek we Francji, bo on też będzie miał wielkie znaczenie dla Ligue 1 i tego transferu.

Czemu tak PSG uparło się na Serie A :( Motta, Zlatan, Silva, Veratti, Lavezzi... szkoda gadać.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 sty 2014, 16:50

I Cavani, niegdyś nasz priorytet ;) faktycznie sie uparli, nawet w ten sposób tego nie postrzegałem. Dla mnie również śmiech na sali z Pogbą. Mogą go kupić jako, że jest francuzem, a PSG wciska bajeczkę, że Paryż jest jego miejscem. Oby nie dał się przekonać i na pewno nie za 40 baniek. Szkoda bo prędzej czy później zapewne go stracimy :suicide:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 16:57

Nie no wchodzą sobie do Serie A i depczą cały majątek jaki jest. Trochę mnie to oburza. Kiedyś tylko Real szastał kasą i to na nie byle kogo. Od kiedy są takie twory jak Chelsea (Roman się uspokoił w ostatnich latach), PSG, MC to ta piłka zawsze będzie gówniana, nie jaram się koncepcją dochodzenia na skróty. Czuje się jakby te kluby grały w Football Managera ze zmienionym budżetem w edytorze gry... każdy transfer kradnący gwiazdę z Serie A, boli mnie tak samo, ale Pogba szczególnie, pokochałem tego chłopaka za grę, fantastyczny jest, taki ktoś rodzi się raz na 10 lat.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 sty 2014, 17:01

Już wcześniej mówiłem, że taki klub jak Juventus nie ma szans na rynku z szejkami. Na razie twardo się trzymamy, ale do czasu myślę. Nie stać Nas na wielu piłkarzy, a i tak robimy świetne transfery. Niestety za gwiazdę z dobrą marką trzeba zapłacić dużo i tu niestety temat upada. Przykład Aguero, ustukaliśmy z 35 baniek, przyszło City i z miejsca dali 50 mln. Tak nie powinno być i mam nadzieję, że w przyszłości UEFA podejmie radykalne kroki w tej sprawie. Do tego dochodzą kontrakty, PSG Pogbie z miejsca by dało dwa razy tyle co Juve, kwestia głowy chłopaka. Zobaczymy co będzie

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 17:14

Tomusmc pisze:PSG Pogbie z miejsca by dało dwa razy tyle co Juve
Mało interesuje się podatkiem we Francji, ale jeśli jest on (70%) to na Pogbę brutto wydać muszą fortunę. Straszna sprawa, ktoś kto może się orientuje niech to wyliczy. Dla mnie żałosne jest to, że chłopak ma 20 lat, a prują się o niego jakby nikogo innego na świecie nie było. Jest tyle talentów w różnych klubach, ale uwzięli się na naszego Pogbusia...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 sty 2014, 17:57

Naprawdę dziwi mnie to, że kibice klubów Serie A narzekają, że ktoś wydaje olbrzymie kwoty za graczy. Zwłaszcza, że to samo kilkanaście lat robiły włoskie kluby. Kiedy szastali włosi teraz to robią inni. Dla włoskich klubów się takie zabawy dobrze nie skończyły.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2014, 18:02 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sty 2014, 17:59

Skoro była wypowiedź Bronzettiego o Pogbie to wrzucam co ma do powiedzenia w tej sprawie Di Marzio:
Di Marzio: "For Juve, Pogba worth as much as or more than Bale"

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 18:18

mete pisze:Naprawdę dziwi mnie to, że kibice klubów Serie A narzekają, że ktoś wydaje olbrzymie kwoty za graczy. Zwłaszcza, że to samo kilkanaście lat robiły włoskie kluby. Kiedy szastali włosi teraz to robią inni. Dla włoskich klubów się takie zabawy dobrze nie skończyły.
Po pierwsze widzę wiele różnic:

1. Nie były to kwoty rzucane na byle kogo, tylko na naprawdę wielkich piłkarzy. Rynek jest zepsuty i teraz nie kupisz jak jeszcze przed erą MC i PSG fajnego grajka za 10 mln.
2. Budżet był w miarę ograniczony, kupowali, sprzedawali, ale petrodolary to dziura bez dna.
3. Dla PSG i MC jeszcze długo te zabawy źle się nie skończą, patrz punkt 2.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2147

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 sty 2014, 19:26

1. Budżety ówczesnych klubów opierały się na historii i sukcesach. Inaczej się patrzy na osobę rozrzutną, która ciężko pracowała na swoje pieniądze, a inaczej na osobę, która ma bogatego tatusia.
2. Ale mimo wszystko: wymień tak wielkie i drogie transfery Juventusu w latach 1980-2006. Sprawdziamy wtedy na ile te prtransfery mogłby zostac przeprowadzone po sprzedazy kogoś istotnego. Więc od razu podpowiem by nie wyskoczyć z kupnem Nedveda i Buffona ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”