Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1332

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 09 lis 2015, 16:44

gdyby się jeszcze tak często nie łamał

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lis 2015, 17:21

MGiggs pisze:
fieldy pisze: Smalling to mnie nigdy nie przekonywał (mam nadzieję, ze plotki o tym, ze Wenger go chce za Verme to tylko plotki :P )
Tak fieldy pisał w sierpniu 2014 :wink:
Ten sam który twierdził że Benteke nadaje sie tylko do grania długiej piłki? :>

Small wystarczy tylko ze utrzyma dyspozycje przez kilka sezonów, wyprowadzanie piłki to element który doskonali sie wraz z doświadczeniem to raz, a dwa ze przy grze na 2 głęboko ustawionych pomocników taka umiejetność jest dla stopera marginalna.

Jones to naturalnie gracz który powinien byc jego partnerem, swietnie sie uzupełniają. To pozycja do której wielu graczy nie jest gotowym w wieku nawet 24 czy 26 lat. Przy skoku jakisciowym i ustabilizowaniu formy ten duet moze nawiązać do Rio-Vidic. Jedna z niewielu ciagle żywych spuścizn po SAFie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2015, 17:55

Tak, ja nie ceniłem Smallinga, bo nie grał tak jak teraz. Widać scout ze mnie słaby. W obecnym sezonie gra świetnie, czy jest najlepszym obrońcą w lidze, to nie wiem, czy bym powiedział, ale jest w czołówce. Jak się nie będzie łamał i ustabiliazuje formę na tym poziomie, to będziecie mieć z niego duży pożytek

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 lis 2015, 18:00

Smoła grał już w drugiej części ub. sezonu świetnie, więc to nie jest tak, że taką formą błyszczy tylko od początku obecnego sezonu. Na równym poziomie gra już kilkanaście miesięcy i obecnie trudno wskazać lepszego obrońcę na Wyspach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2015, 18:10

Mnie się np. Otamendi strasznie podoba ;) Chciałbym takiego w AFC... zreszą Koscielnego też bym nie nazwał słabszym stoperem - jasne, wczoraj błąd, wiec można dyskutować, ale kto nie robi błędów ;)
prawda, ze już przed rokiem Small grał świetnie, ale to były jego pierwsze miesiące tak dobrej gry, więc jeszcze tak nie do końca byłem do niego przekonany.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 09 lis 2015, 18:36

Rozwiązanie zagadki:
Obrazek

A tak serio, Smalling wiele razy w poprzednich sezonach pokazywał swój potencjał, ale wcześniej byli Rio i Vidic, wystawianie go czasami na prawej obronie z konieczności i powtarzające się kontuzje. W zeszłym sezonie bywało różnie i z tego co pamiętam czerwo z City było takim przełomem, po którym zaczął prezentować się na wysokim poziomie. Ale ten sezon w jego wykonaniu to klasa i ciężko wyobrazić sobie teraz tak grającą defensywę United bez niego. A pomyśleć, że w meczach przedsezonowych van Gaal od początku wystawiał środek Jones - Blind i gdyby nie kontuzja tego pierwszego to pewnie takie zestawienie byłoby tym podstawowym.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lis 2015, 21:21

Swoją drogą, to ciekaw jestem realnej gadki o ofensywie w sztabie. Mata wyraźnie nie pasuje do tego co mówi LVG. Gorzej - Di Maria naprawdę był wg tego sprowadzony w oderwaniu od tego gdzie grał dobrze w Realu.

Wiemy też, że Young i Valencia to zadaniowcy dla Holendra, a Januzaj nie zrobił na nim wrażenia.

Lingard nie ma szans na dłuższą metę być podporą jego teamu, bo wiadomo że szybko może zgasnąć. Jest to jakaś alternatywa: Lingard-Depay, ale drugie skrzydło przy wzięciu pod uwagę, że Young tam gra fatalnie, Mata jest za wolny, a Martial to 9, nie istnieje.

Na ten moment 9 to Martial/Roo, 10 to powinien być Mata/Herrera, (po odwróceniu z dawnymi czasami) 7 - Lingard/Depay ale 11? Tak brakuje pierwszego jak i rezerwowego.
Mecz w Pucharze Ligi pokazał, że ławka musi być silniejsza i grać w takich meczach. IMO tak potrzebujemy topowego zawodnika jak i rozwijającego się ligowca na prawe skrzydło, a Fellaini powinien być wiecznym jokerem w obu stylach meczowych bo szachuje trenerów przeciwnej drużyny, którzy muszą mieć w odwodzie wysokich piłkarzy.

Wtedy team się rozrasta, ale mam wrażenie że jak tak nie będzie, to zaraz nam zaczną chłopaki oddychać rękawami i skończymy jak CFC. Z cracków ktoś poza Balem? Z ligowców ktoś poza Mane?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 lis 2015, 21:24

Bolasie albo Mahrez byli w kręgu zainteresowań MU

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2015, 10:02

Carbon, nawet jak Roo już odejdzie z United, to sie od niego nie uwolnisz :lol2:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 lis 2015, 10:57

Jakby się przenieniósł do MLS to by miał więcej okazi na takie akcje. Na razie wolałbym widzieć jego popisy w PL...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 lis 2015, 11:09

Lingard nie ma szans na dłuższą metę być podporą jego teamu, bo wiadomo że szybko może zgasnąć.
Ale dlatego, że ma na nazwisko Lingard, a nie Lingardinho? Bo nie łapię. Jeśli nadal będzie tak grał i jego akcje będą dawały nam punkty, to nie widzę powodu, dla którego miałby na dłużej nie być podporą tego zespołu. Young też miał być bez szans przy Di Marii, czy Depay'u. A realia były i są inne. Nie patrzmy na nazwisko, patrzmy na to co dany grajek prezentuje na boisku. A Lingard w ostatnich tygodniach prezentuje więcej niż wszyscy ci, którzy mieli decydować o obliczu tej drużyny, a to dopiero jego pierwsze mecze w tej ekipie.

Mnie się wydaje, że Lui szuka szybkości wśród ofensywnych graczy i wcale bym się nie zdziwił, gdyby pierwszym zawodnikiem do posadzenia był Mata. Jak kupimy takiego Mane to wcale bym się nie zdziwił gdyby doszło do takiej roszady.
Mecz w Pucharze Ligi pokazał, że ławka musi być silniejsza i grać w takich meczach.
Naprawdę jeden mecz, w którym dany zestaw grajków spotyka sie ze soba po raz pierwszy może coś pokazać? Zresztą, ta drużyna, która kończyła mecz nie różniła się tak bardzo od tego, co widzieliśmy z WBA. Kto nie zasługuje na kolejną szansę? Perreira?
IMO tak potrzebujemy topowego zawodnika jak i rozwijającego się ligowca na prawe skrzydło, a Fellaini powinien być wiecznym jokerem w obu stylach meczowych bo szachuje trenerów przeciwnej drużyny, którzy muszą mieć w odwodzie wysokich piłkarzy.
A Lingard nie jest czasem rozwijającym się ligowcem? Moim zdaniem zakup Mane, który jest uniwersalnym grajkiem załatwiłoby sprawę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2015, 11:14

Lingard mi przypomina Januzaja, jak ten wchodził do ekipy. Też jej nie szło w ataku, wszedł młody i kilka razy błysnął, potem zgasł. Może też stąd takie opinie, ze może na dłuższą metę nie ogarnie. Póki daje radę, będzie dostawał szanse. Z LVG jednak nigdy nic nie wiadomo i po 2 słabszych meczach może wrócić na trybuny i nie prędko go zobaczycie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 lis 2015, 11:18

Oczywiście. Właśnie o to chodzi, że na chwile obecną trudno mówić jak się to potoczy. Na początku ub. sezonu też mało kto przypuszczał, że minie rok a Kane i Smalling to będzie czołówka ligi. Chodzi mi jedynie o to, żeby patrzeć na boisko, a nie nazwisko ;)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 11 lis 2015, 11:45

Ja się przyznaję, że do końca nie wierzyłem w Lingarda, co zresztą niedawno tutaj pisałem, ale teraz powoli zaczynam się przekonywać do niego. Może to być bardzo solidny, zespołowy zawodnik, który od dziecka ma United w sercu. Dalej widać sporo mankamentów w jego grze, choćby nieprzemyślane zagrania kończące się przejęciem piłki przez rywala czy też słaba skuteczność w strzałach. Próbka meczów póki co mała i przy przeciętnej formie kolegów łatwiej łapać jakiekolwiek plusy, ale trzeba trzymać za niego kciuki i oby za jakiś czas można było z całkowitym przekonaniem powiedzieć, że popełniono błąd dając mu tak mało szans w pierwszej drużynie.

Mahrez póki co robi furorę w lidzę i można było przewidzieć, że pismaki zaczną go łączyć z transferem do MU, ale sceptycznie podchodzę do takich pomysłów. Jeszcze za wcześnie na stwierdzenia czy jest w stanie utrzymać choć zbliżony poziom gry na stałe, ale warto go oczywiście obserwować.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 11 lis 2015, 12:47

red85 pisze:Ale dlatego, że ma na nazwisko Lingard, a nie Lingardinho?
Nie, dlatego że dopiero wchodzi do wielkiej piłki. Martial de facto ma większe doświadczenie od niego z uwagi na L1. Myślę tu po trochu o tym jak to wyszło z Januzajem. Doświadczony trener nie może w głowie osadzać siły teamu na Martialu, czy Lingardzie.
red85 pisze:Naprawdę jeden mecz, w którym dany zestaw grajków spotyka sie ze soba po raz pierwszy może coś pokazać? Zresztą, ta drużyna, która kończyła mecz nie różniła się tak bardzo od tego, co widzieliśmy z WBA. Kto nie zasługuje na kolejną szansę? Perreira?
Nie Perreira. Każdy z tych, którzy na co dzień są w pierwszej jedenastce. To drugi skład powinien grać i to on powinien wygrać. Jestem przeciwnikiem zajeżdżania teamu, a zwolennikiem dwóch 11 i rotacji.
red85 pisze:A Lingard nie jest czasem rozwijającym się ligowcem? Moim zdaniem zakup Mane, który jest uniwersalnym grajkiem załatwiłoby sprawę.
Lingarda wpisałem na lewe skrzydło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”