Polscy kibice - Strona 135

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 maja 2011, 19:10

Wilmore pisze:bartbuks
Sprawiasz wrażenie jedynego rozsądnie patrzącego na całą sytuację w tym temacie. Mam w związku do Ciebie pytanie - czy słyszałeś gdzieś w swoim środowisku, albo czy masz jakąś własną oryginalną, sensowną koncepcję na zatrzymanie stadionowego bandytyzmu?
Z wieloma osobami w tym temacie mogę się kłócić, wielu może swoim podejściem mnie zaskakiwać, ale po ostatnich wydarzeniach jestem zdruzgotany . Czy jest jakieś antidotum? Nie, bo nie ma problemu. Dziwne? To jest części piłki nożne, a można to kontrolować, lecz nie da się wyplenić. To nie jest tak, że my w Polsce mamy z tym problem, to jest tak, że wśród 20-30, czy nawet 40 tysięcy zawsze znajdzie się odłamek debilizmu, co jest w stanie pociągnąć za sobą przykre konsekwencje. Cała piłkarska, wielka rodzina ma czasami chwile słabości i dzieje się to w każdym kraju. Stawiamy sobie za wzór Anglię, politycy pieją jak tam jest fantastycznie i że w Polsce zrobią to samo. Jednak czy nie należy najpierw popracować nad prawem, tak aby taki Iksiński kupując bilet nie pomyślał nawet, że może odlać się na stadionie nie korzystając z toalety. Jednak my żyjemy w kraju bezprawia, gdzie politycy robią co chcą, defraudują, dorabiają się na państwowych posadach i śmieją się wszystkim w twarz.

Obecne działania rządu to zasłona dymna. Jesteśmy krajem strasznie zaniedbanym, gdzie 100km pociągiem jedzie się ponad 2 godziny. Zbliża się Euro, a u nas nie dość, że nie mamy reprezentacji, to jeszcze infrastruktura jak za czasów Orłów Górskiego. Rząd rzucił pożywkę i stara się otumanić społeczeństwo. Od kiedy pamiętam stadion piłkarski kojarzył się z zgromadzeniem bydła, które tylko czeka aby coś zniszczyć. Najśmieszniejsze jest to, że większy odsetek agresji notuje się w polskich szkołach!
Co może zrobić rząd? Przede wszystkim pieprzyć głupoty. Zatrzymania? Wg mnie jest to kolejne ośmieszenie się, bo takie działanie wymagane było w trakcie wydarzeń na murawie w Bydgoszczy, a nie kilkanaście dni po... I do tego zatrzymują kolesia co nawet na finał się nie pofatygował i dziennikarza z akredytacją. Teatr na najniższym poziomie. Do mieszkania wchodzi AT, a można tam było wysłać zwykłych policjantów. Koszty akcji? Paliwo plus śniadanie dla chłopaków, co pod blokiem stali? I nagle okazuje się, że każdy w tym kraju jest ekspertem, że każdy się zna.
Tusk wypowiada się, że przez chuligaństwo zagrożone są mistrzostwa Europy, jednak chciałbym osobiście zapytać Pana Premiera, co on i jego rząd zrobił,a by wspomniane Euro nie stało się pośmiewiskiem? Nie z powodu chuligaństwa, lecz z powodu fatalnego przygotowania. Zapakowaliśmy gówno w piękne pudełeczko, a i tak będzie czuć smród. Jest taki dokument o MŚ 2006, gdzie wszystko ukazane jest z perspektywy kibica. Może warto, aby ktoś podrzucił to do kancelarii premiera, bo jak prawo się nie zmieni, w co i tak nie wierzę, to śmiać się będą nam kibice angielscy, niemieccy i tureccy.
cloner pisze:Pytanie kierowane nie do mnie, bo ja jestem tylko kibolem-bandytą, ale odpowiem: zostawić stadiony takie, jakie są. Jeśli miałyby być niebezpieczne to nie przychodziłoby aż tak wielu kibiców oglądać ten marny poziom sportowy. Całe 90 minut i jeden celny strzał, który normalny człowiek to wytrzyma?
Co złego jest w stadionach? Co złego w kibicach? Bo mamy prawo wywiesić transparent "Cukier po 5 zł, rząd po 5 zł!"? Słuszna i zasłużona krytyka...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2011, 19:16

Wilmore pisze:nie pojawiłem się wczoraj na Wiśle, bo nie miałem ochoty słuchać wulgaryzmów od bydła, że niby łamię protest, bo przychodząc na stadion robię coś złego nie wychodząc na jakiś czas
Wilmore nie kłam, pisałeś, że dostałeś parę lat temu w Katowicach, więc to jest oczywiste, że nie pojawiasz się często na meczach dlatego, że się boisz. Nie dlatego, że jest niebezpiecznie, tylko dlatego, ze masz uraz.
Nie mogłeś opuścić meczu na Wiśle z powodu protestu, ponieważ przed meczem jeszcze o nim nie wiedziałeś. Został on zorganizowany z powodu zablokowania oprawy. Brak dopingu na całym meczu nie był przygotowywany. Nie był on ogłaszany w internecie. Szukasz kolegów sojuszników, Bienias nie wystarcza? Nie potrafisz użyć żadnego argumentu? Ok, ale nie kłam.
I tradycyjnie ostrzeżenie za leczenie traumy wyzwiskami :).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 19:23

Nie mogłeś opuścić meczu na Wiśle z powodu protestu, ponieważ przed meczem jeszcze o nim nie wiedziałeś. Został on zorganizowany z powodu zablokowania oprawy, brak dopingu na całym meczu nie był przygotowywany.
Pewnie, nic o tym nie było wiadomo. :lol:
http://wislakrakow.com/forum/showpost.p ... tcount=147 Wcale nie było to wiadome, wcale o tym nie wspominano w sieci, wcale nie dotarło do nikogo to, że ma to być przeprowadzone. :lol: I wcale nie było wiadomo, co się będzie działo, gdy zostanę na stadionie, jak zostanę przywitany. :lol:
Muszę Ci powiedzieć, że śmieszy jesteś ze swoim leczeniem kompleksów i osobistych animozji za pomocą uprawnień administratora. Pogratulować. ;)
Czy jest jakieś antidotum? Nie, bo nie ma problemu.
Dziękuję, nie mam więcej pytań. I mam wrażenie, że to by było na tyle z mojego odwiedzania Reymonta w najbliższym czasie, póki ten protest trwa, trudno się mówi.
Nie pojawiam się na meczach. :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2011, 19:26

Wilmore pisze:I mam wrażenie, że to by było na tyle z mojego odwiedzania Reymonta w najbliższym czasie, póki ten protest trwa, trudno się mówi.
Niestety będzie trwał, dopóki PO, policja, pzpn i ekstraklasa sa nie pójdą po rozum do głowy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2011, 19:31

Nie było informacji o reakcji kibiców na brak oprawy, nie znałeś formy protestu. Co więcej nie jesteś Nostradamusem, żeby przewidzieć jaka będzie reakcja kibiców względem twojej niesamowitej osoby. Zresztą wątpię byś brał udział w tym nędznym dopingu, jaki próbowała prowadzić trybuna wschodnia, więc któż by cię tam chciał wyzywać? Nie poszedłeś, bo bałeś się, ze znowu mógłbyś dostać jak na GKS-ie, chociaż wiesz, że nikt by tego nie zrobił na E czy D. Cieszę się, że nie pojawisz się więcej na meczu. Mam nadzieję, że poważnie przemyślisz przerzucenie się na Cracovię, bo to dla mnie straszny wstyd, że jesteśmy kolegami po szalu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 maja 2011, 19:33

Wilmore pisze:Dziękuję, nie mam więcej pytań.
Widzę, że moja odpowiedź Cię zniesmaczyła, jak nie zszokowała... Wg mnie wszystko da się załatwić. Jeżeli tak stawiamy sobie za ideał zachodnie stadiony, to czemu nie spróbujemy u nich szukać rozwiązań? Wszyscy sądzicie, że wystarczy wszystko uciąć i będzie ok. Tak jak straż miejsca. Najlepiej dojebać mandat, bo sztuka pouczania jest nam obca. Rząd nie zdaje sobie sprawy, że walcząc z prawdziwą patologią, uderza w ludzi, którzy tak naprawdę nie robią nic złego... A ja potem czytam wypowiedzi ludzi, których uważam za inteligentnych, a pieprzą trzy po trzy, bo media wpoiły im jakieś chore slogany.

Powtórzę raz jeszcze: nie mamy problemu z kibicami na stadionie, a mamy tak jak każdy problem z chuligaństwem. Więc czemu stosować metodę nazistów i eliminować wszystkich? Prawda jest taka, że nasze państwo nie potrafi od 89 roku zbudować autostrad łączących kilka największych miast, a udaje, że profesjonalnie walczy z czymś, czego nawet nie potrafi zrozumieć...

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2011, 19:34

Wilmore pisze:Ty wiesz co to domniemanie niewinności? Jak to się ma do wyproszenia kogoś ze spotkania? :lol:
Właśnie najśmieszniejsze w tej sytuacji jest to, że prezesa WL wyproszono, bo ma postawione zarzuty. Absurd. Zarzuty ma również Grobelny jak i płemieł Włoch.
Nie wyczaiłeś chyba ironii.
Wilmore pisze:Inna rzecz, że w tej sytuacji jego działania pochwalam nie jako doskonałe, ale jako najlepsze z możliwych.
Idiotyzm w czystej postaci. Kto popiera płemieła ? Kto mówi: ja chce być bezpieczny i zabrać dzieciaki na mecz; niech w końcu na trybuny będą przychodziły kobiety i dzieci, całe rodziny ? No kto ?
Właśnie tacy pseudoznawcy jak Ty i wszelkiej maści osoby, które na mecze ligowe nie chodzą. Niczym dzieciaki zajarane "kibicowaniem" najlepszym klubom Europy, gdzie nie ma ani grama z ich strony kibicowania - chyba, że dmuchaniem w tv, albo jeden mecz na własnym stadionie raz na 2 lata, a właściwie to wyjazd turystyczny. Nie wiecie nawet, że na naszych stadionach jest bezpiecznie, że przychodzą rodziny, kobiety, dzieci, a już w szczególności na tych stadionach, o których mówi się najwięcej - Legii, Lecha.
Ogarnij się człowieku. Na tym rozwiązaniu tracą prawdziwi kibice, poznańscy kibole, polscy ultrasi !Tracą kluby, a rząd patrzy tylko na słupki poparcia. Jestem cholernie wkurzony, tym bardziej, że oddawałem głos na PO. Teraz kibice stali się kiełbasą wyborczą.
Wielki narodowy skarb - EURO 2012 jest poważnie zagrożone - krzyczy rząd. Chuligani chcą zniszczyć wielkie święto itd... a ja uważam, że rząd po raz kolejny strzela sobie w stopę. Ale trzeba pomyśleć. Na meczach od II (!) do I ligi + Ekstraklasa - brak gości na meczach bo policja nie wie czy sobie poradzi zapewnić bezpieczeństwo. O zgrozo :!: Nasza policja na rok przed EURO nie potrafi zabezpieczyć imprezy na II ligowych boiskach, a za rok Polska ma być współgospodarzem EURO 2012 ? hahaha absurd !
I kto tu się kompromituje ?

Kolejna sprawa. Fakty są takie, że wielu (może i większość) kibiców przychodzi na mecze polskiej ligi, ze względu na atmosferę, oprawy tworzone z mozołem i pasją przez ultrasów. Ma być bez transów, opraw, piro, dopingu ? To właśnie w te osoby - fanatyków uderzają debilne decyzje rządu.
cloner pisze:Piłka nożna dla kibiców!
Dokładnie ! Natomiast wkurzają ludzie, którzy nasze bagienko mają w dalekim poważaniu, na mecze nie chodzą, a decydować chcą najwięcej. Znawcy od wszystkiego.

Działania, których jesteśmy świadkami powodują niepotrzebne, zbędne dodatkowe animozje na linii kibice - PZPN - rząd - policja. Podsycanie (zamierzone lub nie) tej sytuacji jest chore i może zaprowadzić do naprawdę nieoczekiwanych konsekwencji. Obym się mylił.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2011, 19:37

Nie było informacji o reakcji kibiców na brak oprawy.
Przecież nie pisałem o oprawie, tylko o wyjściu ze stadionu. Czytaj ze zrozumieniem, zanim będziesz wymyślał zarzuty.
Poza tym - nie będę kopał się z koniem. O sobie wszystko powiedziałeś ostrzeżeniami wystawianymi za prywatę.
Wszyscy sądzicie, że wystarczy wszystko uciąć i będzie ok.
Nie. Martwi mnie to, że tracę pieniądze przez to, że się nie pojawiam na stadionie, bo ryzykuję nieprzyjemną sytuacją na stadionie, bo będę chciał oglądać, gdy kibole mają swoje oczekiwania względem mnie. Nie podoba mi się to, że stadiony się zamykane, chcę się tylko dowiedzieć, czy jest lepszy sposób, żeby to zrobić? Legalny, bo przecież dopiero byłaby Białoruś, gdyby robili co chcą, bo im wszystko wolno.

Skoro mówisz o chuligaństwie, to powiedz mi, czy masz pomysł, jak w lepszy sposób sobie z tym poradzić?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 maja 2011, 19:41

piwus pisze: Szukasz kolegów sojuszników, Bienias nie wystarcza?
:lol:
Ja tak tylko chciałem wtrącić do tego co już zostało napisane, że właśnie cierpią ludzie co o dziwo chcą oglądać tą polską piłkę, a co dla mnie zawsze było ważne w kontekście kibiców to szkoda dla piłkarzy bo ci grają przy pustych trybunach lub bez swoich kibiców. W wywiadach zawodnicy nie dziękują Wilmore'om (chociaż to zły przykład bo i tak nie chodzi) co tylko siedzą na dupie i płacą za bilety ale kibicom w młynach za doping bo umówmy się, na trybunach bez dopingu i opraw jest szaro i nudno. Wtedy i piłkarzom jakoś się mniej chce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2011, 19:44

Rezus pisze:W wywiadach zawodnicy nie dziękują Wilmore'om (chociaż to zły przykład bo i tak nie chodzi) co tylko siedzą na dupie i płacą za bilety ale kibicom w młynach za doping
Zaraz Ci taki Wilmore napisze, że piłkarze się boją kiboli, więc muszą im dziękować :haha:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 19:44 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2011, 19:44

Wilmore pisze: Przecież nie pisałem o oprawie, tylko o wyjściu ze stadionu. Czytaj ze zrozumieniem, zanim będziesz wymyślał zarzuty.
Poza tym - nie będę kopał się z koniem. O sobie wszystko powiedziałeś ostrzeżeniami wystawianymi za prywatę.
No to przepraszam, bo za wysoko cię oceniłem. Nie przewidziałem, ze masz wytrzymałość psychiczną na poziomie 8-letniego dziecka i uroiłeś sobie, że ktoś cię zwyzywa za nie wyjście ze stadionu, chociaż nikt nie wymaga tak naprawdę takich rzeczy od trybuny E i D. Myślałem, że chodzi ci o parę słów prawdy pod koniec meczu pod kierunkiem pikników za próbę dopingu. Wstyd mieć takiego kibica.
Odnośnie prywaty, to myślę, że żaden moderator nie lubi jak się go nazywa bydłem.
Wilmore pisze:Skoro mówisz o chuligaństwie, to powiedz mi, czy masz pomysł, jak w lepszy sposób sobie z tym poradzić?
Sokrates :lol:.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2011, 19:54

Wilmore pisze:Skoro mówisz o chuligaństwie, to powiedz mi, czy masz pomysł, jak w lepszy sposób sobie z tym poradzić?
Byłem w Bydgoszczy, powiem krótko. Na wstępie winnych jest kilku: PZPN, Wojewoda :lol: Kujawsko Pomorski, policja i ci kibice, którzy wyżywali się na rzeczach martwych.
Jednak stadion nie tylko nie spełniał warunków bezpieczeństwa, ale i służby, policja (której niby było z 1200) chyba się gdzieś poukrywała. Jak wytłumaczyć fakt, że w czasie karnych (wiadomo, że zaraz mecz się skończy, ktoś wygra, ktoś przegra) od naszego sektora do bieżni oddzielał płotek o wysokości 1,20m, kilku stjułardów, czy tam innych pachołków, którzy i tak nie interweniowali - po stronie kibiców Legii zero reakcji, pełna swoboda kibiców, aby podbiegli pod bramkę przy ostatnim karnym.
Służby powinny być już zwarte, przyszykowane przed karnymi. Kibice Lecha by nie wbiegli gdyby na bieżni były hordy policji - ale nie było, i aż niektórym żal jak się przekonaliśmy było nie wykorzystać takiej okazji do pobiegania po bieżni.
Zatem co należy robić ? Eintracht wyłapywał chuliganów na miejscu zdarzenia. Nasi tego nie potrafią i teraz przez swoją nieudolność mozolnie przeglądają nagrania z monitoringu i bawią się w kotka i myszkę.

Inna sprawa, że ekscesy chuligańskie zdarzają się bardzo rzadko. Przy latach 90-tych to jest naprawdę nic. Do tego należy pamiętać, że sprawa bydgoska ma swoje podłoże przede wszystkim w kwestii organizacyjnej.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 maja 2011, 19:56

Żyjemy w czasach, gdzie dostajesz mandat, bo pijesz z kolegą piwo w parku i gadacie, nikomu nie przeszkadzając. A jak ktoś wyrywa krzesełko, to najlepiej poczekać kilkanaście dni, bo wjechanie mu na chatę jest bardziej efektowne. Nasze władze są nie dość, że śmieszne, to jeszcze totalnie niezorganizowane, nie mają pojęcia o podstawowych zasadach przygotowywania takich imprez i ogólnie zamiast zapobiegać problemowi, to go potem muszą gasić? Zacznijmy zmieniać mentalność nie tylko fanatyków piłkarskich, ale i osób które rządzą tym krajem.

Czy ja mam pomysł? Mam, ale to nie mi płacą zajebistą pensję i nie mnie odeślą na wcześniejszą emeryturę, więc nie będę się wypowiadał. Jak władza przez całe lata drapała się po jajach, to teraz niech nie udaje, że skutecznie i jak jeden mąż będą naprawiać i nauczać...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2011, 19:57

piwus pisze: Szukasz kolegów sojuszników, Bienias nie wystarcza?
Zaraz zaraz. Akurat w konflikcie z rzadem popieram racje srodowisk kibicowskich wiec bez takich :P
Przepraszam :)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 maja 2011, 21:43

A ja się akurat z Tobą Piwus nie zgodzę. Ja wiedziałem na kilka godzin przed meczem (trzy może cztery), że nie będzie dopingu z powodu zablokowania oprawy. Napisali o tym na SKWK, a ja zobaczyłem przez przypadek bo ktoś na fb wrzucił. Nawet chyba napisałem jeszcze przed meczem co o tym myślę. I tak, wiedziałem że nie będzie dopingu, a nie że na G kibice wyjdą na pierwsze 10 min drugiej piłowy (o tym było wiadomo już dzień wcześniej).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”