Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1348

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 cze 2011, 11:32

Albiol to śmiech na sali... nie trudno więc będzie osiągnąć jego poziom nawet niedoświadczonemu 18latkowi który widocznie nie jest jedynie solidny jeżeli polecił go sam Zizou.

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 29 cze 2011, 11:39

Mi naprawdę serce pęknie jak sprzedają Lass lub Garaya. Oni są naprawdę nie docenieni. Obaj jak grali to się bdb prezentowali.

Co do transferu Varane to spoko. Fajnie, że Real kupuje młodych zawodników, to dobrze wróży na przyszłość. Tylko żeby ich tak nie traktowali jak P.Leona i Canalesa a potem jeszcze sprzedali... Inna sprawa, że P.Leon to naprawdę db zawodnik i jak dadzą mu grać to za góra 2 lata, to będzie zawodnik poziomu Realu Madryt bo na razie to wiadomo presja itp. I to jest naprawdę smutne i chamskie jak Mou traktował tych 2 zawodników. A nie zapomnę jakie wejście Leon miał w meczu przeciwko Milanowi :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 cze 2011, 14:20

Lass niedoceniany? Ciekawa teza.

Po co miałby zostawać Garay, jeśli trener na niego nie stawia i nie będzie stawiał, bo woli innych zawodników? Jest dobry, też go lubię, ale jak nie jest w stanie nawiązać walki o skład z bądź co bądź nadmiernie krytykowanym Albiolem, to lepiej żeby odszedł.

Jak Canales jest traktowany? On jeszcze może w Realu osiągnąć bardzo dużo. Ma tylko na swojej pozycji cholernie mocną konkurencję, a dopóki nie odejdzie np. Kaka nawet pomimo jego ciągłych kontuzji, trudno będzie mu o minuty. Nie dlatego, że Mourinho się na niego uwziął, bo sam podkreślał wiele razy, jak na niego liczy na przyszłość. Dlatego, że ofensywa jest bardzo mocno obsadzona dużą liczbą zawodników, a sam Sergio w poprzednim sezonie też problemów ze zdrowiem nie uniknął.
grzegorzfcb pisze:Gdybyście mieli Castilię w segunda to moglibyście go to od czasu do czasu zsyłać, tzn dać mu numer drugiej drużyny.
A po zagraniu iluś tam spotkań (nie pamiętam ilu, 10?) w pierwszej drużynie i tak nie mógłby już grać dla Castilli.
Realista pisze: Mateos mi idealnie pasuje na czwartego obrońcę, który jest tylko uzupełnieniem składu, solidny piłkarz, który w lidze jak wejdzie na boisko to nie będzie dramatu, a jak rozegra 10 spotkań w sezonie to nic się nie stanie.
Mateos młodziutki już nie jest, ma 24 lata. Jeśli pojawiła się okazja sprowadzenia wielkiego talentu, to należało z niej skorzystać. Carvalho ma jeszcze rok kontraktu z możliwością przedłużenia o jeszcze jeden rok. Po tym czasie niewykluczone, iż po prostu odejdzie. Dla Mateosa drzwi nie są zamknięte, ale na razie zagrał tylko kilka spotkań na poziomie pierwszoligowym i to w Grecji. Naprawdę nie wiem czy jest taki solidny. Niech to gdzieś w Hiszpanii udowodni, to gdy znów będzie potrzebny środkowy obrońca, może wróci. Pewnie zostałby w drużynie na nowy sezon, gdyby nie transfer Francuza, lecz to nie jest zły wybór.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 29 cze 2011, 15:59

WIek Varan'a i jego doświadczenie nie musi o niczym świadczyć, nie skazuje go bynajmniej na wieczengo ławkwicza, raz że w przeciwieństwie do Leona, Canalesa czy Garaya został sprowadzony na życzenie Mou, dwa jak okaze sie takim talenciakiem to wskoczy do składu jak zrobił to od razu Di Maria czy Ozil, a nawet mocno przecietny Khedira tylko z tego wzgledu, ze podoba się Mou (choć IMO jest gorszym pilkarzem od Lassa). Varana podobno świetnie wyprowadza piłkę z linii obrony, a o tym aspekcie wpominał Mou przy okazji tematu Mateosa i podkreslal , ze potrzebny mu taki obronca, obecnie w Realu nie ma nikogo takiego

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 29 cze 2011, 16:41

RealFan pisze:Lass niedoceniany? Ciekawa teza.
Masz racje. Był niedoceniany. A Mou na siłę wpychał marnego Kheidire (który powinien grać w pierwszej 11 dopiero za rok, dwa) do składu.
A jak Lass zamknął usta wszystkim krytykom swoimi występami. Zrozumiał też jego wyższość Mou i teraz bardzo chce go utrzymać w klubie.
Ale każdy czułby sie urażony na miejscu Lassa. I oczekuje zapewnienia, że będzie grał w pierwszej 11. A Mou pewnie powiedział mu, że będzie musiał walczyć o skład a nauczony ostatnim sezonem Diarra obawia się, że znów będzie dyskryminowany :P

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 cze 2011, 16:52

Khedira też został zaakceptowany przez Mou dlatego go ściągneliśmy. Lass jest dobry jak jest w formie , ale sezon miał w kratkę , również wole go od Niemca ale cały sezon były informacje jaki to on jest nieszczęśliwy i że po sezonie chce się pożegnać (swoją drogą to w poprzednich klubach chyba tylko w marnym Portsmouth był stałym zawodnikiem pierwszego składu więc nie wiem czemu stawia się tak wysoko). Mou chce go zatrzymać tylko po to by nie było dziury w środku pola bo jeżeli Diarra i Gago odejdą to zostanie tylko 3 def pomocników z czego jeden jest niewiadomą (nie wiadomo co z aklimatyzacją) , od biedy może grać Pepe ale on cały czas podkreśla że jest środkowym obrońcą.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 cze 2011, 17:19

Dlaczego Lass miałby mieć pierwszy skład zapewniony z urzędu? Co on jest Casillas albo Ronaldo? W pomocy jest kilku dobrych zawodników i każdy chce grać. Jeśli Lass boi się konkurencji to należałoby go nazwać cipką. Aczkolwiek nie jest wcale powiedziane, że na pewno odejdzie, bo sam aż tak mocno nie naciska, a jak nie będzie oferty odzwierciedlającej jego wartość to sorry batory. :P

A Khedira nie jest słabym piłkarzem by mówić tu o jakimkolwiek dyskryminowaniu. Do przodu gra średnio, ale nie traci piłek, a jako defensywny pomocnik jest bardzo dobry. Jak ktoś nazywa go marnym to nie wiem, czy powinienem traktować go poważnie. Wytłumacz mi też, dlaczego Khedira miałby grać w pierwszym składzie dopiero za rok lub dwa, bo nie jestem w stanie tego zrozumieć. No po prostu nie jestem.

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 29 cze 2011, 17:24

RealFan pisze: Wytłumacz mi też, dlaczego Khedira miałby grać w pierwszym składzie dopiero za rok lub dwa, bo nie jestem w stanie tego zrozumieć. No po prostu nie jestem.
Może trochę przesadziłem :D Ale jest za słaby, żeby od razu w Realu Madryt grać w pierwszym. Powoli powinien się rozegrać a nie od razu na głęboką wodę ;p

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 cze 2011, 17:34

Jak widać sobie poradził nie gorzej od Lassa grając w pierwszym składzie, więc o co chodzi?

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 29 cze 2011, 17:50

Mateos młodziutki już nie jest, ma 24 lata. Jeśli pojawiła się okazja sprowadzenia wielkiego talentu, to należało z niej skorzystać. Carvalho ma jeszcze rok kontraktu z możliwością przedłużenia o jeszcze jeden rok. Po tym czasie niewykluczone, iż po prostu odejdzie. Dla Mateosa drzwi nie są zamknięte, ale na razie zagrał tylko kilka spotkań na poziomie pierwszoligowym i to w Grecji. Naprawdę nie wiem czy jest taki solidny. Niech to gdzieś w Hiszpanii udowodni, to gdy znów będzie potrzebny środkowy obrońca, może wróci. Pewnie zostałby w drużynie na nowy sezon, gdyby nie transfer Francuza, lecz to nie jest zły wybór.
Ale czy Mateos w pierwszym składzie na nadchodzący sezon wykluczałby transfer Varane? Nie sądzę, a coś takiego można wywnioskować z tego co piszesz. Po prostu wszystko zależy od tego, jakie plany wobec Francuza ma sam Mourinho, bo jeżeli chce stawiać na niego jako na trzeciego obrońcę, to kapitalnie, bo skoro to jest perełka, to należy na niego stawiać. Jeżeli zaś Varane ma figurować w przyszłym sezonie jako czwarty obrońca, to nie wiem, czy nie lepsze wypożyczenie do Ligue 1/jakiegoś słabszego klubu PD.
Varana podobno świetnie wyprowadza piłkę z linii obrony, a o tym aspekcie wpominał Mou przy okazji tematu Mateosa i podkreslal , ze potrzebny mu taki obronca, obecnie w Realu nie ma nikogo takiego
Pepe?

Naprawdę Khedira to bardzo dobry zawodnik, nie wyróżniający się może, bez błysku, ale ciężko znieść niedocenianie tego zawodnika nawet wśród fanów Realu...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 29 cze 2011, 17:56

Nie chce ktoś kupić koszulki takiej jak na zdjęciu? Rozmiar L.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2011, 18:06

Naprawdę Khedira to bardzo dobry zawodnik, nie wyróżniający się może, bez błysku, ale ciężko znieść niedocenianie tego zawodnika nawet wśród fanów Realu...
Mnie naprawde smieszy cala ta krytyka Khediry. Pamietam gadanie jak to Sami byl niby najslabszym pilkarzem Niemcow na ostatnich MS :rotfl: Moim zdaniem jest to jeden z lepszych pilkarzy od czarnej roboty w Europie. Ktos w koncu musi zapierdzielac,zeby w przodzie mogli szalec CR,Maria i inne maszyny.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 cze 2011, 18:57

btw denerwuja mnie te plotki ze Di Maria moze odejsc :< koles swoja gra zaskoczyl wszystkich na plus i jezeli nie zatrzyma sie w miejscu to spokojnie bedzie go mozna porownac do Robbena w niedalekiej przyszlosci.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 29 cze 2011, 19:07

Takie samo gadanie było przecież o ile dobrze pamiętam w sprawie Higuaina. Ciężko się tym w jakikolwiek sposób sugerować.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 cze 2011, 9:28

I czym tu sie denerwowac?

Skoro mowi sie o zainteresowaniu takim Neymarem, Aguero, Hazardem... no to zeby bilansowac plotki mowi sie tez o odejsciu Higuaina czy Di Marii :)
Nota bene ten Di Maria mnie takze powalil... spodziewalem sie ze bedzie niezly i ze bedzie szarpal... ale to co on czasami wyprawial!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”