drugi komplet ma byc czarnyProfessor Chaos pisze:. Mam nadzieję, że wyjazdowe też we wtorek zaprezentują.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2011, 23:44
drugi komplet ma byc czarnyProfessor Chaos pisze:. Mam nadzieję, że wyjazdowe też we wtorek zaprezentują.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 23:46
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2011, 23:51
Trudno jednak oczekiwać prawidłowych zachowań na trybunach skoro sami aktorzy się nie stosują do podstawowych zasad. Oczywiście, że trudniej jest kontrolować to co się dzieje na boisku ale w tym przypadku egzekwowanie surowych kar na ile to możliwe to podstawa. Od razu zaznaczę, że nie piję w tym momencie do Busquetsa bo ja tam się nie znam i nie wiem co on powiedział, kto będzie chciał będzie twierdził, że to rasista, kto inny będzie twierdził, że zapraszał Marcelo na imprezę. Osobiście wątpię w jego niewinność ale zgadzam się, że nie jest łatwo o ile w ogóle możliwe udowodnić mu winę.Mentor pisze:Mimo wszystko to jest raczej wyjątkowa sytuacja bo z reguły mówiąc rasizm na stadionach mamy na myśli trybuny. Takie coś dużo łatwiej kontrolować i karać. Wydarzenia na murawie, wśród piłkarzy to co innego.
Zakładam, że zagra. A nawet jeśli usiądzie na ławce to wolę żeby to była decyzja Guardioli a nie podteksty, że nie grał bo Uefa was skrzywdziła.A skąd wiesz, że zagra?
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 maja 2011, 0:07
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2011, 0:50
Obchodzi nas tyle tylko, że nie wiemy co powiedział i nie mamy możliwości się do wiedzieć bo niby jak? Wytłumacz mi to MGiggs. UEFA być może również nie wie i dowiedzieć się nie może bo niby jak?MGiggs pisze:Przy calym zamieszaniu ucieka nam głowny argument-rasizm, tutaj nikogo widze nie obchodzi co powiedział Sergio. Wazniejsze że jest mu nie udowodniono...pal licho jak było naprawde.
Bo nie wie co powiedział? Albo dlatego, że nie tłumaczy się ze swoich decyzji? Albo obydwa powody? Nie wiem.MGiggs pisze:Dlaczego Uefa nie podala to co powiedzial Sergio ?
Mentor pisze:Gdyby Ronaldo wyjecha z takim tekstem na Abidala ciekawe czy bylibyscie tak wyrozumiali
Ja widze problem, niektorzy widza skandal, ze nie ukarano nielubianego pilkarza Barcelony, h....uj z prawda, niewazne czy mu udowodniono, nalezalo go ukarac.MGiggs pisze:Ja widze problem, niektorzy widza korzyscie ze jego gracz zagra, h....uj z rasizmem, wazne ze mu nie udowodniono, nie ma ciala nie ma ofiary
Co powiedziała? Nie czytałem niczego także podziel się. Czytałem tylko, że "UEFA odrzuciła wniosek o ukaranie Sergio Busquetsa za rzekome rasistowskie słowa skierowane pod adresem Marcelo w półfinałowym meczu Ligi Mistrzów w Madrycie." i nic poza tym nie wiem. Naprawdę nie wiem co powiedział Sergio. Ty też nie wiesz, ale widzisz problem, że nie został ukarany.MGiggs pisze:Dla Ciebie uefa powiedziala i tak bylo
Bardzo 'mądre inaczej' posunięcie. Czapki z głów naprawdę.MGiggs pisze:Nie mam zamiaru czytac wszystkiego
Skoro mogę toczyć normalną dyskusję z RealFanem czy Morrowem a z Tobą nie to może problem leży po Twojej stronie?MGiggs pisze:Oczywiscie proba rozmawiania o problemie konczy sie fobiami Barcelonskimi i kompleksami
Skoro lubisz przykłady to i ja zapodam. Wyobraź sobie następującą sytuację:MGiggs pisze:Gdyby Ronaldo tak pojecha po Abidalu pisalbys zupelnie inaczej,wtedy bys nie pisal o domniemaniu niewinnosci.
Oczywiście, że tak byłoby najlepiej. Chciałbym znać szczegóły, żeby nie było niedomówień, ale niestety tak nie jest, UEFA zachowuje się jak zwykle a obrywa się nie wiedzieć czemu również Barcelonie i jej kibicom.Morrow pisze:Pewnie, że Uefa nie musi udowadniać dlaczego wydała taki a nie inny werdykt, nie ma takiego obowiązku ale skoro już cały świat obiegło nagranie, które część kibiców innych drużyn chciało widzieć jako dowód na rasizm Busquetsa to miło byłoby wiedzieć dlaczego Uefa tego tak nie zakwalifikowała i ewentualnie jak oni i na jakiej podstawie odczytali słowa Sergio bo raczej wiadomo, że zasłaniając gębę nie mówił niczego miłego do Marcelo. Ot, czysta ciekawość.
Ja również wątpię w zupełną niewinność Sergio tzn. coś mu powiedział i pewnie to było coś obraźliwego albo prowokującego, ale czy rasistowskiego? Nie wiem, ale tej opcji też nie odrzucam/nie wykluczam. Mogło tak być.Morrow pisze:Osobiście wątpię w jego niewinność ale zgadzam się, że nie jest łatwo o ile w ogóle możliwe udowodnić mu winę.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 17 maja 2011, 7:41
No właśnie: mogło tak być. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeżeli Real i Barcelona aspirują do bycia klubami innymi niż wszystkie, to tego typu sytuacji powinno w ogóle nie być. Taki Xavi czy Iniesta zachowują się zupełnie inaczej od Busiego - tak to wygląda przynajmniej powierzchownie, bo nie wiemy co dokładnie oni tam mówią rywalom w trakcie meczów, np. z Realem. Barca to więcej niż klub: zachowanie jej graczy też takie powinno być. Wystarczy spojrzeć, do czego odwołuje się FC Barcelona w swoim emblemacie: m.in. do krzyża. Z drugiej strony jest Real i jego tradycyjna szlachetność nijak się ma do obecnych czasów i agresywnej postawy w tych właśnie spotkaniach z Barcą. Real Madryt jest klubem o wspaniałej historii, lecz jego brutalna gra w meczach z Barcą dziwnie korespondują z czymś takim:Mentor pisze: Ja również wątpię w zupełną niewinność Sergio tzn. coś mu powiedział i pewnie to było coś obraźliwego albo prowokującego, ale czy rasistowskiego? Nie wiem, ale tej opcji też nie odrzucam/nie wykluczam. Mogło tak być.
Futbolski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 17 maja 2011, 10:56
Mamy nadzieję, ze UEFA bedzie nas broniła
tylerdurden
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2011, 12:37
tez uwazam ze to skandal. powinien dostac wiecej niz 5. Jednoczesnie mam nadzieje ze Rosell pozwie go do sadu i wygra piekne przeprosiny.Mou dostaje bezprecedensowa kare 4 spotkan zawieszenia, zadnego uzasadnienia, z jakich konkretnie powodow, za jakie slowa, jakie zlamano przepisy, sad kapturowy w czystej postaci
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 17 maja 2011, 12:40
tylerdurden pisze: Mou dostaje bezprecedensowa kare 4 spotkan zawieszenia, zadnego uzasadnienia, z jakich konkretnie powodow, za jakie slowa, jakie zlamano przepisy, sad kapturowy w czystej postaci
Internacjonalistyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 maja 2011, 12:44
Odwołał się nie od czerwonej kartki, a od ilości spotkań (10Bienias pisze:Pamietam ze Real mial az tyle godnosci ze sie odwolal.
wianuch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 17 maja 2011, 13:11
Internacjonalistyczny
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2011, 13:42
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 maja 2011, 14:05

Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2011, 14:13
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 maja 2011, 14:17

Professor Chaos
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin