FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1383

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 21 cze 2011, 21:44

Pelart pisze:Real poszedł po rozum do głowy i ściąga talenty z zagranicy.
canales, pedro leon, albiol. same zagraniczne talenty.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 21 cze 2011, 22:24

miguel indurain pisze:same zagraniczne talenty.
Tiaa, i wszyscy przeszli do Madrytu w tym roku, czyż nie :roll:? Już nawet pomijając to. Jak się Pedro Leon nie uprze to w przyszłym roku dwóch z nich tam grać nie będzie i pewnie co najmniej jeden z nich jakiegoś hiszpańskiego ligowca. Nie wspominając już o tym ile zawodników z Realu nie łapie się w pierwszym składzie swojego klubu i tych ligowców zasila (gdzie zostają gwiazdami, czasem solidnymi zawodnikami, pewnie są i tacy, o których w ogóle nie słychać), ale faktycznie, Real kradnie z ligi na potęgę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2011, 22:31

A kto napisał, że Real kradnie z ligi na potęgę?

To, że takich transferów nie ma czy też nie będzie tego lata to nie znaczy zaraz, że Real poszedł po rozum do głowy jak to napisał Pelart. Chyba trochę za wcześnie na takie wnioski czyż nie? Skład macie obecnie taki, że trudno się spodziewać jakichś zmian i tyle. Jakby Castilla awansowała do drugiej ligi to może byłyby wzmocnienia na tym szczeblu, ale pozostaliście w niższej klasie rozgrywkowej a więc temat odpada póki co.

Poza tym sprowadziliście Callejona o ile się nie mylę czyż nie?

Także generalnie nie wiem skąd Twój wpis.
Pelart pisze:Z Sanchezem sprawę może pogmatwać City, prezydent Udine jak chyba każdy gość z Włoch jest łasy na kasę i ma rację.
City już bardziej sprawy nie pogmatwa ponieważ już to zrobiło.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 21 cze 2011, 23:13

Faktycznie, ostro przesadziłem z tym kradnięciem.

Jednakże z wypowiedzią o Castilli się nie zgodzę - jeśli awansowałaby to w życiu by ich nie wzmacniali, madryckie media i nie tylko srają się o to, że mało wychowanków i takich tam, że Real woli gwiazdy, takie sprowadzanie kogoś celowo do rezerw byłoby imo strzałem w stopę, a także mega nie-fair zachowaniem w stosunku do tych młodych graczy.

Callejon zaś jest wychowankiem Realu, po prostu wraca do swojego klubu, no.

Co do zaś Sancheza - imo on już jest piłkarzem Barcelony, tzn nie, że podpisali itp, ale wątpię, po prostu wątpię w to, że teraz przeniesie się już do innego klubu, ten prezes Udinese, owszem, chyba jest pazerny na kasę, ale żeby specjalnie do City takiego piłkarza sprzedawać? Chyba sam musi wiedzieć z czym się to wiąże, już o samym zdaniu piłkarza (który moim zdaniem jak najbardziej chce przejść do Barcelony) nie wspominając.

E: Mój błąd, myślałem, że chodziło tu o nieco inne transfery niż graczy ze szkółek :oops:.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 0:15 przez Minor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 cze 2011, 23:50

Castilia prawie co roku jest zasilana jakimiś zawodnikami spoza szkółki Realu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 cze 2011, 10:57

Mentor pisze:http://www.blaugrana.pl/news/7344/catal ... _roma.html
No wlasnie mialem o tym napisac...

Moim zdaniem to dobrze, tylko ciekawe jaka jest kwota odkupu? No i szkoda, ze tylko na dwa sezony sobie taka mozliwosc zalatwili :/

W kazdym razie na teraz budzet transferowy wzrosnie (wiec moze nie bedzie trzeba sie wyklucac o te 400 tys euro :) ) no a Bojanowi dobrze zrobi rola gwiazdy w jakims zespole...

Mialem napisac, ze jedyna moja watpliwosc to kwestia czy Krkic nie jest za maly na SerieA i czy go tam obroncy nie zjedza... ale w sumie to juz nie jest ta SerieA co kilka lat temu i obroncow lepszych niz w PD tam nie ma (generalnie)...

Co do kradniecia... temat jak widze zostal juz zamkniety, ale dopowiem tylko, ze druzyny pokroju Realu czy Barcy co roku drenuja mniejsze i biedniejsze kluby ze swoich okolic (kraju) z talentow. Nie ma w tym nic dziwnego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 cze 2011, 11:16

W kazdym razie na teraz budzet transferowy wzrosnie (wiec moze nie bedzie trzeba sie wyklucac o te 400 tys euro :) ) no a Bojanowi dobrze zrobi rola gwiazdy w jakims zespole...
podobno na pierwszy rok ma byc wypozyczony a potem wykup za 10 baniek. Cos jak Ibra.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 cze 2011, 11:28

Bienias pisze:podobno na pierwszy rok ma byc wypozyczony a potem wykup za 10 baniek. Cos jak Ibra.
Nie no to by bylo zupelnie bez sensu... skoro Barca sobie zapewnia opcje odkupu na dwa lata? To znaczy dwa lata od wykupu czy od wypozyczenia?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 cze 2011, 11:38

A Roma bedzie go musiała wykupić ?
Bo chyba Lucho ma umowę 1+1 :think:
To byłby ciekawy zbieg okoliczności :wink:

Mam nadzieje, e Lucho będzie Bojana ustawiał jako wysuniętego napastnika i nie małpował ustawienia ataku Barcy bo wtedy Krkic sukcesu nie osiągnie.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 22 cze 2011, 11:43

Czytałem gdzieś, że odkupienie Bojana to 20% więcej od ceny sprzedaży. Czyli 12 mln € gdy Roma kupi go za 10 mln €.

Jakie nadzieje są pokładane w Kiko? Bo nie kojarzę gościa z meczów z Herculesem w ogóle. Mniemam, że to raczej wzmocnienie rezerw niż pierwszego zespołu?

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 22 cze 2011, 11:58

Kiko oficjalnie ma mieć status piłkarza rezerw, gdzie ma się ogrywać w systemie Barcy, plus grywać w pierwszym zespole. Takie zawieszenie miedzy pierwszym a drugim zespołem. Pewnie coś ala Thiago w poprzednim sezonie.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 22 cze 2011, 15:31

Co do kwoty wykupu Bojana widziałem info że po pierwszym sezonie cena to 12mln, a gdyby zdecydowali się go wykupić po dwóch latach to cena ma wzrosnąć do 20mln

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 cze 2011, 17:00

Professor Chaos pisze:Jakie nadzieje są pokładane w Kiko? Bo nie kojarzę gościa z meczów z Herculesem w ogóle. Mniemam, że to raczej wzmocnienie rezerw niż pierwszego zespołu?
Jeśli będzie się dalej rozwijał tak jak w ciągu ostatnich 2 lat to za 2-3 sezony możecie mieć następcę Alvesa.
Niby może grać na skrzydle, ale dla mnie to jest obrońca taki w stylu Abate, brakuje mu tylko takiego postępu w defensywie jak Włoch, ale ma jeszcze sporo czasu na to.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2011, 19:41

Emerald pisze:Nie no to by bylo zupelnie bez sensu... skoro Barca sobie zapewnia opcje odkupu na dwa lata? To znaczy dwa lata od wykupu czy od wypozyczenia?
Nie znamy jeszcze detali bowiem deal nie jest domknięty. Nie wiem jednak co jest niezrozumiałego czy bezsensownego w tym co sugerują media. Ja natknąłem się na dwie opcje:
1. Roma wypożycza Bojan na rok, po roku może go wykupić za 10 mln. Jeżeli za dwa lata Barcelona będzie chciała go odzyskać to kosztować będzie 15 mln a więc cały ten manewr kosztowałby nas 5 mln.
2. Roma kupuje Bojana za 10-15 mln a Barcelona ma możliwość odkupienia go w trakcie dwóch kolejnych sezonów za 15-20 mln (zależnie od kwoty jaką na początku zapłaci Roma).
Urgi pisze:Kiko oficjalnie ma mieć status piłkarza rezerw, gdzie ma się ogrywać w systemie Barcy, plus grywać w pierwszym zespole. Takie zawieszenie miedzy pierwszym a drugim zespołem. Pewnie coś ala Thiago w poprzednim sezonie.
W teorii da się to zrozumieć, ale w praktyce nie wyobrażam sobie kiedy i za kogo miałby Kiko grywać. Inna sprawa, że praktycznie nic o nim nie wiem.
Sammyy pisze:Jeśli będzie się dalej rozwijał tak jak w ciągu ostatnich 2 lat to za 2-3 sezony możecie mieć następcę Alvesa.
To by było dobre :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”