Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 140

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lut 2008, 21:09

Wilmore pisze:to czemu nagle rezygnujecie z niego?

Bo akurat wzmocnienia na środku obrony nie są nam potrzebne. Cały czas liczę na jakiegoś napastnika. Wygląda na to, że sobie tylko policzę.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 lut 2008, 21:11

guru pisze:Bo akurat wzmocnienia na środku obrony nie są nam potrzebne.

No mamy tam aż Astiza i przeniesionego z prawej strony Szale. Wzmocnienia się zbędne.
Wilmore pisze:to czemu nagle rezygnujecie z niego
Budżet się załamał. :cry:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 lut 2008, 21:24

Zico_FCI pisze:Budżet się załamał. Crying or Very sad

Z tego co powiedział Trzeciak to Booysen nie przeszedł z przyczyn nie zależnych od Legii ... Nie wiem może miał lepsze oferty albo po prostu nie chciał grać w Warszawie ,a szkoda bo z tego co wiem spisał sie dość dobrze.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 lut 2008, 17:14

majer13 pisze:Nie wiem może miał lepsze oferty albo po prostu nie chciał grać w Warszawie
Oferty? A gdzie tam, chyba że z FC Ułan Bator, Irkuck United albo Real Addis Abeba.

Podobno Booysen nie mógł pogodzić się tym, że bedzie w Legii tylko rezerwowym (choć w jego przypadku to powinno być AŻ rezerwowym) bez realnych widoków na grę w pierwszym składzie, chyba Mario nie "uczyl sie pilnie przez cale ranki ze swej murzynskiej pierwszej czytanki". No cóż jego sprawa niech wraca do swojej chatki z trawy, powodzenia w walce z Lwami i innymi Rywinami. Będziemy Cię mile wspominać Mario!

Ja tam go nie załuje tak jak pisał Zico są Astiz i Szala a jakby zadarzyły się jakieś kartki/kontuzje (odpukać w niemalowane, Grzelakowe drewno) to w środku obrony może zagrać Jakub Wawrzyniak, jest też Błażej Augustyn ale lepiej żeby on nie musiał grać w OE bo to może się skoczyć tragicznie, niech sobie pyka w ME i PE.

ps: Dyskobolio szykuj się na lanie!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 lut 2008, 17:37

franz pisze:jest też Błażej Augustyn ale lepiej żeby on nie musiał grać w OE bo to może się skoczyć tragicznie, niech sobie pyka w ME i PE.
:arrow:
Augustyn w Zniczu?

Być może już dziś kolejnym nowym zawodnikiem Znicza zostanie Błażej Augustyn, który był ostatnio obrońcą warszawskiej Legii. 20-letni wychowanek Strzelinianka Strzelin prawdopodobnie zostanie wypożyczony na pół roku.

Mierzący 191 cm wzrostu i ważący ok. 90 kg Augustyn trafił do Legii latem z angielskiego Bolton Wanderers. Ciężko było mu się jednak przebić do pierwszego składu. Augustyn był ostatnio w zespołem w Hiszpanii, ale teraz musi szukać sobie nowego klubu. Piłkarzem zainteresowana była Polonia, ale Błażej nie chciał grać przy Konwiktorskiej.
- W grę wchodzi wypożyczenie na pół roku. Dobrze, że nie dłużej, bo najchętniej w ogóle nie wyjeżdżałbym z Warszawy. Przeczekam jednak te kilka miesięcy i latem jeszcze raz podejmę walkę o miejsce w składzie Legii - zapowiada zawodnik kadry do lat. 20.
To ww 'dziś' ma już kilka dni ale ile jest prawdy w tym newsie :?:

PS Nie chwaliliście się :arrow:
Po tym meczu nie mamy się czego wstydzić. W sobotę przy Łazienkowskiej Znicz przegrał z Legią 0:1. Zwycięską bramkę dla gospodarzy zdobył Roger Guerreiro w 45. minucie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lut 2008, 17:49

Yukasz pisze:To ww 'dziś' ma już kilka dni ale ile jest prawdy w tym newsie
Po niewytransferowaniu Booysena raczej nieaktualne.
franz pisze:Podobno Booysen nie mógł pogodzić się tym, że bedzie w Legii tylko rezerwowym
Podobno mądre głowy myślały, że ktoś im go wypożyczy na darmo. Okazało się inaczej co było nie do zaakceptowania związku z załamaniem się budżetu i barku obsesji transferowej.

franz pisze:Ja tam go nie załuje tak jak pisał Zico są Astiz i Szala
To była ironia. Całej rundy nie zagramy dwoma stoperami.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 lut 2008, 18:01

Yukasz pisze:To ww 'dziś' ma już kilka dni ale ile jest prawdy w tym newsie

Skoro ma już kilka dni to pewnie mało w nim prawdy bo jeszcze kilka dni temu istniała opcja, że Augustyn odejdzie, ale po tym jak Mario wrócił do Afryki odejście Błażeja jest mało prawdopodobne.
Yukasz pisze:PS Nie chwaliliście się
Bo nie było czym. Jaki Znicz jest każdy widzi.
Zico_FCI pisze:Podobno mądre głowy myślały, że ktoś im go wypożyczy na darmo. Okazało się inaczej co było nie do zaakceptowania związku z załamaniem się budżetu i barku obsesji transferowej.
Może i tak. Panie teraz to już prawdy nie dojdziesz pan. Prawda tylko w TVN 24 i u Kasi Kolendy Zalewskiej. Moja obsesja spi teraz, czeka na wieczorne karmienie. Oczywiście Walter i Miklas wraz ze Trzeciakiem obsesji nie mają biedaki nie wiedza co tracą :lol:
Zico_FCI pisze:To była ironia. Całej rundy nie zagramy dwoma stoperami.
Jak nie zagramy jak zagramy. Mało tego zagramy i wygramy!
Dobra nie ma co się smucić nie będzie tak zle(może być gorzej?)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lut 2008, 20:03

Warszawa, 22.02.2008 r. - Telewizja nowej generacji n nawiązała współpracę marketingową z Klubem Piłkarskim Legia Warszawa S.S.A. Logo n pojawi się na koszulkach meczowych piłkarzy w czasie rundy wiosennej sezonu 2007/2008.

Obrazek

Mój komentarz: ['] tragedia

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 lut 2008, 20:08

okropieństwo. Większego się nie dało?

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 23 lut 2008, 19:09

Czemu okropieństwo?

Mnie tam bardziej wkurza jak zawodnicy wychodzą na boisko w tych okropnych czerwonych koszulkach - tak jak dziś z Groclinem!

Co do meczu - ci którzy myśleli że Legia spokojnie będziegoniła Wisłe, przeliczyli się i chyba zbytnio nie znają się na piłce. Legia bez solidnych wzmocnien klasowymi zawodnikami nie ma prawa myśleć o mistrzostwie! Raczej powinna sie przygotować na walkę o 2 lub nawet 3 miejsce...

Mecz był koszmarny, kilkakrotnie rzuciłem wiązanką jak popatrzyłem cowyprawiają na boisku gracze L.
Niepotrafili wymienic między sobą kilku podań, grali strasznie ospale, byli bardzo niemrawi, a podania - strasznie powolne iniecelne!
Jak tak popatrzyłem to jedna mi myśl naszła na głowe - Urban ich zajechał, oni są zmęczeni, mają za cieżkie nogi!

Małe plusiki można tylko postawić przy nazwiskach Rzeźniczaka i Muchy! Oni zagrali w miare dobrze, trochę gorzej zagrali Edson, Szala i Radović.
Drugiej - środkowej lini dzisiaj nie było, para Giza - Roger nie była wogóle widoczna, Piotrek znów marnował wszystko co się dało, a Roger...dziś osiągnął poziom Gizy! Grzelak miał swoje 5 minut w Widzewie w II lidze... Inaki Astiz zagrał bardzo chaotycznie i niepewnie - Szala dziś był od niego lepszy. Kiełbowicz...dziś cienko, tak samo jak Chinyama. Niewątpliwie trzeba sprowadzić napastnika, a nawet i dwóch bo tak prawdę mówić to klasowego napastnika to nie mamy zadnego.
Bury wszedł - nic nie pokazał, szałach to może ze 2 razy dotknął piłkę...Borysiuk - koledzy mu nie zaufali, nie chcieli mu podać piłki...

To co dziś zobaczyłem....to była padaka w wykonaniu Legii!

I rząda - tak jak większość kibiców Legii - transferów!! Porządnych transferów!!

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 lut 2008, 19:12

guru pisze:Mój komentarz: ['] tragedia
Dokładnie.Tragedia i to aNtyczNa. Dobrze, że mam koszulkę bez tej niebiskiej kupy.

franz pisze:(może być gorzej?)
Pewnie, że może. Kuwa mać! I to dużo gorzej:

Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 1 : 0 (to nie żart wbrew pozorom)

Dyskobolia miała przewagę i słusznie ten mecz wygrała. Jak by byli bardziej skuteczni to mogło być więcej. Kiełbowicz ['] Grzelak ['] dla nich największe świczki bo tak i już reszta też słabizna. Może w pierwszym składzie powinnien grać Wawrzyniak? A no tak zapomiałem, on ma być rezerwowym dla Astiza i Szali no tak przecież to oczywiste! Moglismy mieć "tylko" 8 punktów straty do Wisły a tak to mamy 11 i ostatecznie straciliśmy już i tak minimalne szane na MP. A jak tak będziemy dalej grać to może Lech, Koron i Dyskoboli nas wyprzedzą.

Jestem wysoce zdegustowany postawą Legii w tym meczu a więc będe kontestował otaczającą mnie rzeczywistość piją na umór alkohol etylowy dziś wieczorem. I chu...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 lut 2008, 21:55

janop pisze:
franz pisze:ps: Dyskobolio szykuj się na lanie!
'

:P No to moje życzenie odnośnie Groclinu w pucharach jest bliższe realizacji a Legia musi się przyłożyć jeśli chce na podium skończyć. Zapowiada sie ciekawa walka o drugie miejsce.
Spokojnie Korona i Lech jeszcze są, więc Legia niech walczy ogólnie o puchary a nie o 2 miejsce :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lut 2008, 14:24

No i mamy transfery w przedostatnim dniu okienka transferowego. Pierwszy z nich to wychowanek Atletico Madryt - Antonio Martína Aguilera. Jest on środkowym obrońcą i podpisał kontakt do końca sezonu z opcją przedłużenia go na kolejne dwa sezony. Drugi to bardziej znany 17-letni napastnik z Ghany - Ransford Osei, który został wypożyczony do końca sezonu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lut 2008, 14:40

Pierwszy z nich to wychowanek Atletico Madryt - Antonio Martína Aguilera. Jest on środkowym obrońcą i podpisał kontakt do końca sezonu z opcją przedłużenia go na kolejne dwa sezony.
Ostatnio gral w IV lidze hiszpanskiej.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lut 2008, 14:48

Czyli będzie akuracik na poziom oranżady. :lol: Z synem Urban w jednym klubie ostano grał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”