MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 cze 2006, 16:52

Dobry mecz, głupi Polak. Naprawde nie wiem co on chciał tym zagraniem pokazać ale to dobrze dla Włochów ;) Grają mądrze i oby tak grali do końca. Bardzo dobra gra Pirlo, szkoda że tak późno odzyskał forme bo brakowało go w kilku meczach.
Druga połowa powinna być ciekawsza i lecze na drugą bramke dla Włochów bo Czesi będą musieli się odsłonić. Może Gila coś strzeli który widać że chce ale jest dobrze pilnowany, ma za małe wsparcie w ataku.

Ciekawe co z Nestą :roll:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 22 cze 2006, 16:56

Zenujace sedziowanie w meczu Ghana-USA sedzia popelnil dwa karygodne bledy.Przy pierwszym golu dla Ghany napastnik faulowal Reyne i gol nie powinnien byc uznany a przyznany faul USA.Przy drugiej bramce dla Ghany faulu nie bylo wiec beznadziejne sedziwanie.Niemiecki sedzia to kalosz i wypaczyl wynik meczu.To zenujace Fifa musi cos zrobic z sedziowaniem bo zabija ono pile. :x

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 22 cze 2006, 17:06

Błędów w mecz Ghana:USA nie widziałem ale chyba były poważne :? . Ja tam się ciesze że amerykanie przegrywają :P .
Mecz włochów całkiem ciekawy. Dobrze gra Nedved co bardzo mnie cieszy. Czechom wyraźnie brakuje Kollera, sam Baros nie poradzi sobie z włoską defensywą. Szanse czechów na zwycięstwo minimalne po bezmyślnym faulu Polaka. Trzeba nie mieć mózgu żeby walić z tyłu po nogach :? . Szkoda bo przez jednego ucierpi cała reprezentacja.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 cze 2006, 17:46

No to już wiemy kto awansował. Ghana i Włochy. Szkoda Czechów, bo lubię ich i kibicowałem im. Czesi po fantastycznym początku, gdzie tamtejsze gazety nie mogły wyjśc z podziwu ostatenczie zdobyli tyle punktów to ... Polska. Ghana zapowiada się na rewelację turnieju, ale w następnej rundzie trafiaą na Brzylię. A więc ciekawy mecz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 cze 2006, 18:00

Brawo Azzuri ! o to chodziło :D troche szkoda Czechów, ale ktoś musiał odpaść. Obie bramki dublerów :] Materazzi w swoim stylu przy rożnym. A Pippo także w swoim stylu na "lisa chytrusa" i Italia gra dalej. Trzeba pochwalić Tottiego bo w porównaniu z ostatimi meczami zdecydowanie się zmienił. Defensywa bez zarzutu, ale trzeba przyznać, że tylko Nedved z Barosem starali się atakować. Pozostali partnerzy wyraźnie nie potrafili sprostać zadaniu. Ciekawe, że Toni przesiedział cały mecz na ławie
Dość sensacyjnie także z silnej grupy awansuje Ghana, chyba jako jedyna afrykańska drużyna. Teraz zapowiada się ciekawy mecz z Canarinhos :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 cze 2006, 18:01

MLSoccer - jakie bledy ?? Ty amerykancu :D smiales sie z naszych, teraz ja posmieje sie z pilkarzy Areny :lol:

jeden wielki :rotfl:

A Wlosi grali na wynik, i prawidlowo :) Mieli wygrac i wygrali :) Gra moze nie byla cudowna, ale wazny awans z 1.miejsca. Wielkie brawa dla Ghany :brawo: Essien, Appiah i spolka pokazali sie w fazie grupowej, naprawde z dobrej strony :)
Czesi - dobrze, ze odpadli, mieli za stary zespol, uwazalem tak od poczatku, tam tylko Nedved gral dzis dobrze :wink:
To ze mieli kartki to ich wlasna wina, wiec nie jest to zaden powod ich tlumaczen :wink:

FORZA ITALIA :twisted:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2006, 18:03

cloner pisze:Czesi - dobrze, ze odpadli, mieli za stary zespol,
no wkoncu Deai to mlodzian, Mahdavikia rowniez
cloner pisze:Wielkie brawa dla Ghany Brawo Essien, Appiah i spolka pokazali sie w fazie grupowej, naprawde z dobrej strony Smile
szkoda tylko ze z Brazylia nie beda mogli pokazac sie w pelnej krasie :!:
Essien pazuje :!: Muntari rowniez :/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 cze 2006, 18:08

czeher - sorry, ale Mahdavikia ma dopiero 29lat :wink:
a Daei to ewenement, ostatnio w wywiadze oznajmil, ze chce grac na kolejnym mundialu 8) :brawo: :brawo:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 22 cze 2006, 18:15

Proste bledy sedziego przy golach dla Ghany ale jak nie widziales to moze ogladales telewizje bialoruska :lol: bo tam wszedzie kant.Sedzia popelnil karygodny blad przy pierwszej bramce dla Ghany.Reyna byl faulowany moze mniec jeszcze watpliwosci przy powtorce z glownej kamery ale jak pokazal kamera z przeciwnej strony faul byl! Reyna zostal uderzony w kolano przez napastnika i stracil kontakt z pilka i upadl.Przepisy sa ewidentne w tej sprawie ale sedzia nie widzial jego blad.Kolejnie sedzia ogdwizdal faul w polu karnym i przyznal karnego Ghanie.Faulu niesty nie bylo.Pinpong :D upadl i udawal trzymal sie za stope ktorej przeciwnik wogole nie dotknal zabawne :D .Blad sedziego bo wypaczyl wynik meczu.Fifa musi cos zrobic z sedziowaniem bo to zabija pilke i oczywiscie korupcja w futbolu.
Co do meczu byl bardzo emocjonujacy i zaciety.Wracajac do calego wystapu Amerykanow grali nie za dobrze pierwszy mecz zawalili z Czechami i tu byl kardynalny blad Areny sa duzo prostycm bledow juz przed meczem i w czasie meczu.Dla mnie Arena powinnien odejsc bo nic nie osiagnal w turnieju a kadra nie grala dobrze.Trener popelnil mase bledow juz w czasie eliminacji a szczegolnie na mistrzostwach swiata.Arena out!

PS.Cloner opanuj sie bo za takie niezyczliwe zachowanie w koncu Ciebie zbanuja po raz kolejny.
cloner pisze:MLSoccer - jakie bledy ?? Ty amerykancu :D smiales sie z naszych, teraz ja posmieje sie z pilkarzy Areny :lol:

jeden wielki :rotfl:

Na poczatek gratulacje dla Ghany bo zasluzyli na awans w przekroju wszystkich 3 gier grupowych.
A Wlosi grali na wynik, i prawidlowo :) Mieli wygrac i wygrali :) Gra moze nie byla cudowna, ale wazny awans z 1.miejsca. Wielkie brawa dla Ghany :brawo: Essien, Appiah i spolka pokazali sie w fazie grupowej, naprawde z dobrej strony :)
Czesi - dobrze, ze odpadli, mieli za stary zespol, uwazalem tak od poczatku, tam tylko Nedved gral dzis dobrze :wink:
To ze mieli kartki to ich wlasna wina, wiec nie jest to zaden powod ich tlumaczen :wink:

FORZA ITALIA :twisted:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 22 cze 2006, 18:18

Bardzo mądry taktycznie mecz, szczególnie druga połowa, niepotrzebnie się denerwowałam :] .
Dobrze że Totti się rozegrał, bo Pirli potrzebuje wsparcia w drugiej linii.
Co prawda w I połowie myślałam że Włosi uczą grać się q 10 na wypadek czerwonej kartki ("Totti był, ale jakoby go nie było" :wink: ) ale teraz z perspektywy uważam że lippi słusznie postąpił zostawiając go na 90 min.
A więc hurra Azzurri :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 cze 2006, 18:27

Obrazek

Maaaaaaatrix 8)

Przyzwoity mecz Włochów ale na pewno nie zachwycili. Mam nadzieję, że będą się rozkręcać wraz z czasem trwania imprezy. Bardzo mnie irytuje Totti i te jego podcinki, widać że do dobrej formy jeszcze daleko. Na szczęście w drugiej połowie się trochę lepei zaprezentował. Pippo powinien był podawać. :twisted:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 22 cze 2006, 18:29

Ogladalem tylko koncówke meczu Wlochy-Czechy, czyli ostatnie 20 minut. Wlosi grali dobrze, w typowym wloskim stylu. Gol na 2:0 pyl juz pewnym zwycieztwa punktem meczu. Szkoda Czechów. Nikt chyba sie nie spodziewal tego co sie stanie po ich pierwszym wysoko wygranym meczu.
Gratulacje dla Ghany, ktora napewno spelnila jedno z marzen wszystkich kibiców i wyszla z bardzo trudnej grupy.
Amerykanie lekko zalamani wracaja do domu i musza sie jeszcze sporo nauczyc. Moze za 4 lata bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 22 cze 2006, 18:49

Zico_FCI pisze:Maaaaaaatrix 8)
SuperPippo 8)
Najpierw dobra okazje spieprzył by nastpenie doprowadzic mnie do szalenstwa :D
Ogolnie Włosi grali dobrze.Kontrolowali mecz i szli na 1-0 mogli, powinni skonczyc wczesniej ten emcz bo strzały Czechow głownie Nedveda były grozne i niepotrzebnie strachu sie najadłem :P
Znow dobry mecz Pirlo na pochwałe zasługuje Cannavaro jedno podanie niecelne po ktorym była grozna kontra ale pozniej juz czyscił wszystko jak dla mnie najlepszy na boisku.
Co do Nesty niestety moze sie zle skonczyc badania jutro przejdzie rano ale lekarz Azzurrich mowi ze raczej nie zagra w nastepnym meczu :/
Niestety Totti znow nic wielkiego niepokazał poza jednym strzałem bardzo silnym i precyzyjnym troche sie gubił i piłki od niego uciekały :P
Mogły zdenerwowac jego proby lobowania Ceha bo zamiast lepiej uderzyc czy szukac podania to podawał do bramkarza jednak licze ze wkoncu pokaze to co w Romie przed kontuzja mam nadzieje ze jeszcze odzyska forme i poprowadzi Azzurrich dalej niz tylko 1/8.

Forza Azzurri :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 cze 2006, 18:56

I po ptokach :P Szkoda Czechów ale tak to jest. Zaczeli w gazie choć sytuacja tego wymagała. Widać Czesi chcieli taktycznie grac już przed meczem z Kollerem. Buffon wiedział czego się spodziewać po Nedvedzie i jego zejściach na prawną noge :P choć nie tylko te - bomby były niczego sobie. Jednak nikt z Włoskich piłkarzy nie było myślami w kraju :roll: Pech Nesty :? ale to chyba nic groźnego [oby] - to co Zaza pisał Ufo nie miał kto zastapić na tym poziomie a tu prosze Matix zawisł jak trzeba i 1:0. Brawo Matix ! Po tej bramka byłem pewny że już Włosi nie oddadzą awansu :] Czesi pokazali jaja ale sami sobie winny - Polak :roll: nie wymaga to komantarza aż mu włosy staneły :P Lippi z czasem stosował mądre taktyczne zmiany zaczą 4-4-1-1 a potem chionka, to było to - szkoda że Gila błądził, Superpippo o mało sie nie połamał w tym sprincie :P hehe ale nie podpalił się - wyczekał jak trzeba - wkońcu - no tego nie mógł poprostu zawalić bo grzech. Fajnie wcześniej zagrali Totti - Pirlo pykną na lewą i Canna na woleya to było kozackie - szkoda że nie weszło. Czesi mimo kliku naprawde groźnych strzałów walili głowa w mur. Szkoda że nie potoczyły sie tak wynik że Włosi i Czesi grają dalej ale Ghana pokazała że zasługuje na awans... kto by sie spodziewał przez mundialem ?

Niestety radość ze zwycięstwa może nie trwać długo :? w każdej chwili będzie lista oskażonych czyli sądny dzień... Okaże sie kto i czego ma się obawiać od klubów działaczy, piłkarzy po ... kibiców. Brawo Azzurri ! ale teraz cisza prasowa :P ....

P.S. Amerykanie mają pech na maxa - słupki i ten karny ... ale to pan Markus Merk czyli sędzia = żenada - przeciesz nie przewrócił go, walka o pozycje....

Sorry za błedy jak coś :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2006, 18:58

No nie bede mowil :arrow: a nie mowilem :P
Bardzo dobrze, ze Włosi grali dzis o zwyciestwo i zwyciestwo im sie w meczu bezprzecznie nalezalo. Teraz po 3 mecczach grupowych mozna powiedziec, ze prezentuja sie naprawde dobrze :twisted: Cieszy poprawa w grze Tottiego, ale to jeszcze bardzo daleko do tego co potrafi zaprezentowac, ale moze wlasnie on bedzie gral coraz lepiej z meczu na mecz 8) Bardzo dobrze zagrala dzisiaj linia obronna a szczegolnie zawodnicy Juve, pochwaly naleza sie takze Matrixowi :P Dobrze, ze zagral Inzaghi, bo myslalem, ze przesiedzi caly Mundial a tak wejscie i brameczka :wink: Z kolei wsrod Czechow zawiodla cala ofensywa nie wliczajac Nedveda, a Polak to juz kompletne nieporozumienie w tym meczu, niestety raczej malo kto za Czechami bedzie plakal, bo tylko po meczu z USA mozna bylo ich chwalic i to bardzo, reszta byla w ich wykonaniu slaba :?
Ghana natomiast o dziow prezentuje sie najlepiej ze wszystkich druzyn z Afryki, awans im sie nalezal, grali poprostu bez kompleksow w kazdym meczu i pokazali przynajmniej po mmeczach grupowych, ze mja ogromny potencjal, szczegolnie druga linia jest bardzo ciekawa, Essien, Appiah, Muntari. Trochje szkoda Essiena, zobaczymy jak sobie poradza w kolejnym meczu bez niego, na PNA nie bylo najlepiej :x

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”