Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 141

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2007, 22:27

Gratuluje transferu, jesli naprawde dojdzie do skutku, bo patrz taki Figo łasy chytrusek zawsze cos wymysli...
Troche się takze uśmiałem, bo jeszcze niedawno był kupowany za 25 mln czy wiecej przez Inter, interesowała się nim Barcelona itp. brednie.

Co do Sneijdera dalej uważam, ze jesli odejdzie to pewnie za śmieszne pieniądze podobnie jak Rafael, a ze Bayern robi niezłe interesy to moze i po neigo sięgna.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 22:41 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 maja 2007, 22:27

Akarin pisze:to będziesz musiał ubustwiać jego grę kiedy walnie Interowi hattricka w LM Razz
Jakoś dziwnie jestem spokojny, że szybko to nie nastąpi. Generalnie to dalej nie wierzę w transfer Toniego. Jutro się obudzę i przeczytam oficjalny komunikat - Toni: Zostaje w Violi

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 maja 2007, 22:48

A ja podzielam zdanie Babla- nie uwierzę, dopóki nie zobaczę :] W życiu nie spodziewałbym się, że Toni wybierze Bayern. A cena 13mln już w ogóle robi niezły mętlik w głowie :P Przecież to jest co najwyżej połowa jego wartości. Toni jest świetnym zawodnikiem, bardzo go szanuję i nawet troche lubię :P Byłby ogromnym wzmocnieniem dla Bayernu, jeśli oczywiście nadal prezentowałby dobrą formę( bo wiadomo, że Włosi najlepiej czują się u siebie :P) Viola to silna drużyna, mają świetnych zawodników, kilka fajnych talentów, wróci pewnie też Bojinov. Nie pokuszę się o stwierdzenie, że Toni zrobiłby krok w tył, ale taki transfer to spore ryzyko dla tego piłkarza. Jeśli zobaczę oficjalne komunikaty obu klubów, to uderzę się w pierś i pogratuluję świetnego zakupu ale póki co po prostu nie wierzę :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 maja 2007, 8:30

Babel pisze:Dopóki nie ujrzę Toniego w barwach Bayernu to nie uwierze.
maestro pisze:ale póki co po prostu nie wierzę :P
Czy wierzycie, czy nie, to nie ma większego znaczenia, bo Toni i tak będzie grał w Bayernie :P Wprawdzie Bayern jeszcze tego nie potwierdził, ale nie było też żadnego dementi, a zwykle jest tak, że wszędzie są już informacje o transferze danego piłkarza, a na naszej stronie pojawiają się na końcu :wink:
Babel pisze:Rozumiem, że Toni nie chciał odejśc do innej włoskiej drużyny.
Sądzę, że nie tyle nie chciał, ile Fiorentina nie chciała go puścić do Interu czy Juventusu i wspólnie z władzami ustalił, że najlepszy kierunek dla niego to będzie wyjazd za granicę. A w końcu z Florencji do Monachium aż tak dalego nie jest, pewnie mniej niż godzina lotu :P

A tak w ogóle, to mam nadzieję, że wszyscy wiedzą, że Toni nie będzie pierwszym Włochem w historii Bayernu? I nie mówię tu oczywiście o Maestrze Trapattonim, tylko o Ruggiero Rizzitellim, który bronił naszych barw w latach 96-98 :wink:
olson pisze: Niestety, zwiastowałaby odejście van Buytena, czemu jestem całkowicie przeciwny.
Akurat w tym punkcie się z tobą nie zgodzę - moim zdaniem naprawdę długo nie pociągniemy, grając na środku parą Lucio-van Buyten. Któryś z nich powinien wtedy odejść i z dwojga wolałbym żeby został Lucio, zwłaszcza, że przy taktyce z dwoma defensywnymi pomocnikami będzie miejsce na jego rajdy do przodu :wink: Tylko czy akurat Ujfalusi? Ja bym chyba wolał kogoś młodszego - może Barzagli? Byłby dobrym uzupełnieniem transferu Toniego :P
Babel pisze:ale nie moge sobie wyobrazić Toniego na boisku w Chociebużu.
No tak, zapewnie boiska w Livorno czy Regginie są mega lepsze od Cottbus? :roll: Nie przesadzajmy, Panowie, dobry piłkarz powinien odnaleźć się wszędzie. Zresztą jakoś taki Lizarazu, też mistrz świata i swego czasu najlepszy lewy obrońca globu, grał i w Chociebużu i w Rostocku i innych "dziurach" :P
Mates pisze:Ci zawodnicy to raczej uzupelnieni waszej lawki niz pierwszego skladu.
Na razie raczej tak, choć zważ, że wszyscy są młodzi, oprócz Toniego żaden nie przekroczył 25 lat. Zresztą tego uzupełnienia brakowało nam w tym sezonie, zwłaszcza w jego końcówce :wink: Poza tym, Sosa może okazać się naprawdę niezłym talentem, a co do Altintopa i Schlaudraffa, to już odpowiednio opisał ich Martinho.
Chlopaczek pisze:skoro macie tyle pieniedzy mozecie postarac sie wyciagnac Sneijdera.
Bayern nie sciągnie Sneijdera, jeżeli faktycznie pójdą w kierunku skrzydłowych i uda im się zakontraktować Ribery'ego lub Robbena. A Sneijder? Nie zdziwię się, jeśli w następnym roku będzie dalej grał w Amsterdamie, bo podobno Ajax, po tym jak dostali się do kwalifikacji LM, wcale nie jest skory do jego sprzedaży.

Jeszcze co do tych 13 mln za Lukę...Trochę też mi się nie chce wierzyć, zwłaszcza, że na początku mowa była o 18 mln. Mam czasami wrażenie, że kluby celowo zaniżają wysokość transferu ze względów podatkowych, a reszta kasy idzie pod stołem...No ale może szukam dziury w całym :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 maja 2007, 9:21

Babel pisze:Jutro się obudzę i przeczytam oficjalny komunikat - Toni: Zostaje w Violi
Albo- Toni: Przechodzę do Interu :lol:.
Michał M pisze:Akurat w tym punkcie się z tobą nie zgodzę - moim zdaniem naprawdę długo nie pociągniemy, grając na środku parą Lucio-van Buyten.
W takim zestawieniu gramy dopiero rok. I choć ani dla Daniego, ani dla Lucjana nie był on udany, nie skreślałbym jeszcze tej pary. W poprzednim sezon cały zespół grał grubo poniżej oczekiwań, tak samo jak wymieniona dwójka. Myślę, że powinno dostać szanse w kolejnych rozgrywkach. Ostatnią. Jeżeli wtedy nie pójdzie, trzeba się będzie pożegnać z jednym ze stoperów. I wcale nie byłbym pewny, czy to właśnie van Buyten odejdzie. Może Real wyłoży za Lucjana 40 mln euro :glass:.

Co do rozgrywającego, wydaje mi się, że Bayern takiego zawodnika nie pozyska w letnim okienku. Hitzfeld wypowiadał się, że naszą siłą będą skrzydła, dlatego prędzej spodziewałbym się wzmocnień na boki pomocy. Nie wiem, jak ma się sytuacja ze Schweinim, ale, gdy będzie gotowy do gry w kolejny sezonie, potrzeba nam jeszcze jednego wysokiej klasy skrzydłowego. I moim zdaniem, chytre oczka Hoenessa będą skierowane na takich właśnie zawodników. A jeżeli znowu się nie uda? Cóż, zimą też przecież można kogoś kupić :P.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 maja 2007, 9:40

olson pisze:Albo- Toni: Przechodzę do Interu :lol:.
Ale prima aprilis jest przecież 1 kwietnia, a nie czerwca :lol:
olson pisze:Myślę, że powinno dostać szanse w kolejnych rozgrywkach. Ostatnią.
No może coś w tym jest, szczególnie, że teraz będziemy grać w P. UEFA. Ale jednak nie za bardzo wierzę w przyszłość takiego właśnie ustawienia, po prostu ani Lucio ani van Buyten nie są typowymi "plastrami" (że użyję starej terminologii :P ) no i naprawdę zbyt wiele goli tracimy po błędach jednego czy drugiego. Można w sumie odczekać ten rok, bo chyba za rok za darmo do wzięcia będzie Delpierre ze Stuttgartu (o ile nie przedłuży w międzyczasie kontraktu) :wink:
olson pisze:potrzeba nam jeszcze jednego wysokiej klasy skrzydłowego.
Jak najbardziej tak 8) Najlepiej, żeby to był Ribery.
olson pisze:Cóż, zimą też przecież można kogoś kupić :P.
Co się tak uparliście na tą zimę - i Ty i wcześniej Ebi :P :beer:

EDIT:
Rummenigge właśnie potwierdził Sport Bildowi przejście Toniego (twierdzi, że za 11 mln, ale chyba mu nie wierzę :wink: ). Powiedział też, że piłkarz zostanie przedstawiony oficjalnie 8 czerwca - i wtedy chyba będzie jakaś wielka prezentacja, na której zapewne przedstawią ten cały "pakiet", o którym wspominał też Akarin :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 maja 2007, 11:00

Michał M pisze: Bayern nie sciągnie Sneijdera, jeżeli faktycznie pójdą w kierunku skrzydłowych i uda im się zakontraktować Ribery'ego lub Robbena. A Sneijder? Nie zdziwię się, jeśli w następnym roku będzie dalej grał w Amsterdamie, bo podobno Ajax, po tym jak dostali się do kwalifikacji LM, wcale nie jest skory do jego sprzedaży.
Sneijder nie gra już od dawna na skrzydle. To środkowy pomocnik i w takim kontekście może być przymierzany gdziekolwiek. Te spekulacje to zapewne, jakby się nie sprawdził Sosa :wink:

Toni w Bayernie? Mnie również smuci ta wiadomość. Od kilku sezonów obserwuję jak Fiorentina rośnie w siłę i wciąż wierzę, że powróci do tej gry, którą prezentowała jeszcze z Batistutą w składzie 8) A kto inny mógłby być BatiGolem jak nie właśnie Luca...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 maja 2007, 11:54

Cris7 pisze:Sneijder nie gra już od dawna na skrzydle. To środkowy pomocnik i w takim kontekście może być przymierzany gdziekolwiek.
Wiem i dlatego napisałem, że Bayern się nim już raczej nie interesuje. Choć z pewnością byłby przydatny, ale cóż...

Kibice Bayernu, dobra wiadomość! Coś jednak wygraliśmy w mijającym sezonie, a konkretnie klasyfikację fair-play Bundesligi :D Gdyby nie to, że już się zakwalifikowaliśmy do P. UEFA, wzięlibyśmy udział w losowaniu do tych rozgrywek :lol:

EDIT:
Słyszałem jakoby Wolfsburg, którego nowym szkoleniowcem ma być Magath, był zainteresowany sprowadzeniem Pizarro lub Santa Cruza. W sumie, biorąc pod uwagę odejście od "Wilków" Klimowicza i Hanke, może coś być na rzeczy :wink:

EDIT nr 2 (żeby nie było potem, że spamuję, albo coś :P ):
Na stronie oficjalnej Bayernu pojawiła się informacja o zakupie Toniego. Także wszystko już ustalone - my twierdzimy, że Toni kosztował jedynie 11 mln :wink:
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007, 13:29 przez Michał M, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 maja 2007, 12:12

No cóż, spodziewałem się prezentacji nowych graczy do końca maja, a jednak dopiero 8 czerwca to nastąpi. Co do dotychczasowych transferów to Sosa jak dla mnie ma pełne prawo okazać się niewypałem na miarę Dos Santosa, choć może być zupełnie odwrotnie, Schlaudraff to niezły gracz na zmianę i mecze ze słabszymi rywalami, Alitintop tak samo, Toni to jednak klasa światowa, ale jak mówi stare przysłowie jedna jaskółka wiosny nie czyni. Poczekam na resztę graczy o ile ktoś jeszcze dojdzie.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 30 maja 2007, 23:48

Martwi mnie ze nie kupuja rozgrywajacego!!!

Sprawdza sie moja wizja graniem skrzydlami i roslymi napastnikami w polu karnym. Wg mnie przydalby sie tu jednak ktos dobry na srodku pomocy np Snaijder bo caly sezon cisnac skrzydlami to jakos mnie nie cieszy.

Chyba ze dojdzie jeszcze jakis ofensywny skrzydlowy i bedzie mial za zadanie potrajac skrzydlo tzn bedzie 3 wymiennych pozycjami ofensywnych pomocnikow i van bommel z tylu. I wtedy jeden z tych pomocnikow bedzie przy akcjach caly czas sie przenosil ze skrzydlo na skrzydlo robiac przewage na boku i mozliwosc rozegrania na malym polu np na prawej Sagnol, Bastian i ktos jeszcze (oby Ribbery) i mamy 3 super zawodnikow na prawym skrzydle do grania a potem przerzut na 2 strone i tam mamy Lahma, Jansena i znow Bastiana bo mysle ze to on bedzie tak kursowal z lewej na prawa :)

W kazdym badz razie jakis pomocnik by sie jeszcze, po za skrzydlowym, przydal i dobrze by bylo zeby to byl ktos kto potrafi cos zagrac a nie tylko w def dzialac. Jak by znalezc 2 van Bommela to by srodek tez sie ciekawie prezentowal. Zakladajac ze nie gramy 3 ofensywnych, tylko 2 DM i 2 skrzydlowych

Nie wypowiadalem sie jeszcze o transferze Luci, jezeli to prawda ze dali za niego 11 mln euro to jestem pod wrazeniem. Za taka kase jak najbardziej jestem za bo wiecej niz 17 mln euro to bym za Toniego nie dal. Jest po prostu za stary na wieksze kase!!! Ale mysle ze za te 11 mln euro kupilismy sobie super zawodnika na 2 moze 3 sezony a potem bardzo dobrego zmiennika, choc kto wie moze Toni okaze sie nad wyraz dlugowieczny i da nam w 4 sezony 80 bramek!!!

Moze te transfery z Teheranu sie przydaly, bo Uli nauczyl sie targowac od Arabow jak nikt, a moze to oni sie czegos od niego nauczyli??

Jezeli jeszcze Uli wytarga Ribberego z OM to by byl chyba rekord swiata chyba!!! Bo o Luce w zasadzie nikt z poza Wloch nie walczyl a Franckiem to juz inna gadka...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 maja 2007, 8:57

przembal pisze:Martwi mnie ze nie kupuja rozgrywajacego!!!
To juz przesądzone. Kalle potwierdził wczoraj, że Hitzfeld planuje grę bez klasycznej "10" za to z ofensywnymi skrzydłowymi.
przembal pisze: np Snaijder
Myślę, że temat Sneijdera możemy uznać za zamknięty. Podobno Kaiser stwierdził coś w tym stylu "nie składaliśmy żadnej propozycji jakiemukolwiek Schneiderowi" :lol: Co prawda Franz nie "siedzi" w tym temacie, ale chyba ta wypowiedź mówi dużo :wink:
przembal pisze:Jak by znalezc 2 van Bommela
Tak jak pisałem wcześniej, faworytem jest tu Ze Roberto, który podobno na tej pozycji gra w Santosie (może ktoś potwierdzić?), podobnie zresztą grał w reprezentacji choćby na ostatnich MŚ. Może zarząd szuka tymczasowego rozwiązania, chcąc też dać szansę Altintopowi i Ottlowi? Nie wiem jednak czy nie warto byłoby rozejrzeć się po innych alternatywach które obecnie oferuje rynek jak np. Bodmer czy Makoun?
przembal pisze:2 DM i 2 skrzydlowych
No i właśnie te skrzydła. Jak na razie, na tych pozycjach szału nie robimy - Sosa, który tak naprawdę nie wiadomo czy będzie strzałem w "10" czy następnym dos Santosem, Schweinsteiger, który nie wiadomo kiedy wróci do zrdrowia i Jansen, który owszem grywał w Borussii jako lewoskrzydłowy, ale jak sam stwierdził, woli grać na lewej obronie. Są jeszcze co prawda Altintop i Goerlitz, ale nie są oni jakimiś wirtuozami, jedynie uzupełnieniem i to bardziej o defensywnym charakterze. No i Schlaudraff, którego widzę raczej w roli cofniętego napastnika, jak w Aachen. Także sądzę, że coś musi być na rzeczy przynajmniej z Riberym, skoro Ottmar tak kategorycznie twierdzi, że w przyszłym sezonie opierać się będziemy na skrzydłach :wink: Ewentualnie Robben, ale jego transfer wydaje się mniej prawdopodobny. Mam więc nadzieję, że to Ribery przyjdzie do nas i będzie godnym następcą Baslera i Deislera na prawej flance, a na lewej pozostanie Bastian lub grać będzie Sosa :wink:
przembal pisze:Uli nauczyl sie targowac od Arabow jak nikt
:lol2: To niezłe :wink: Ulli to chyba taki dobry jest w targowaniu się z klubami spoza BL, bo jakoś w zeszłym sezonie wyłożył 10 mln na van Buytena, żeby 2 miesiące później sprowadzić van Bommela za 6 mln.
przembal pisze:Toni
Pytanie pozostaje, kto będzie grał w ataku z Tonim? Jak na razie faworytem jest Makaay, ale...tylko w przypadku, jeżeli Klose przyjdzie do nas za rok, jak to stwierdził wczoraj Rummenigge. Osobiście nie miałbym nic przeciwko transferowi Klose własnie za rok (jak już pisałem), żeby nie wzbogacać Bremy. Gdyby jednak Werder zdecydował się sprzedać nam Klose już teraz, to wówczas odejście Makaaya będzie więcej niż pewne. Tak czy inaczej, moim zdaniem Roy nie zagra u nas dłużej niż jeszcze jeden rok, zwłaszcza że kontrakt kończy mu się w 2008 r.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 maja 2007, 15:26

http://sport.onet.pl/0,1248702,1545560,wiadomosc.html

Jak widze być może Boularouz czy jak mu am przejdzie do Bayernu. Na pewno dobry obrońca, reprezentant Holandii, który w Bundeslidze grał i zna tamtejsze klimaty. Ja jestem za, zawsze alternatywa za van Buytena.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 maja 2007, 15:45

Ebi pisze:http://sport.onet.pl/0,1248702,1545560,wiadomosc.html

Jak widze być może Boularouz czy jak mu am przejdzie do Bayernu. Na pewno dobry obrońca, reprezentant Holandii, który w Bundeslidze grał i zna tamtejsze klimaty. Ja jestem za, zawsze alternatywa za van Buytena.
a co jest z Ismaelem? Żyje on jeszcze? Bo wiem , że Francuz był kontuzjowany , ale zdrowy nie byłby chyba gorszy od Holendra.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 maja 2007, 15:46

Ebi pisze: Ja jestem za, zawsze alternatywa za van Buytena.
Za to może przemawiać tu chyba tylko jego cena - to już wolę naszego "zapaśnika" (van Buytena :P ) niż tego całego Boulahrouza. A jeśli miałby przyjść na rezerwowego, to już lepiej byłoby dawać od czasu do czasu szansę Hummelsowi :wink:

A propos transferów na linii Anglia-Niemcy, to Man Utd potwierdził już transfer Owena - kwota w granicach 26 mln euro :wink:
Diamen23 pisze:a co jest z Ismaelem? Żyje on jeszcze?
Żyje, ale co to za życie z 40-cm kawałkiem tytanu w nodze :P Tak całkiem serio, to w końcówce sezonu miał kolejny uraz, także w ostatnim sezonie rozegrał jakieś 3 minuty. Trudno powiedzieć, w jakiej będzie formie, jak już wróci do zdrowia - mając 32 lata na karku nie jest tak łatwo dojść do siebie po rocznej przerwie :?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 cze 2007, 19:05

Jak zobaczyłem news o zainteresowaniu Khalidem to pomyślałem, że zarząd chce reaktywować byłą obronę HSV :wink: jeśli oni mieliby grać z takim skutkiem jak wcześniej to czemu nie. W końcu tworzyli najlepszą parę defensorów w BL. Jendak przyjście Khalida oznaczałoby, że któryś z naszych obrońców odejdzie, jak miałbym na kogos stawiać to postawiłbym na Ismaela. On w tym momencie jest pierwszy do odstrzału. Zresztą za taką cenę jak Times pisze, czyli 5 mln to wziąłbym Khalida bo to dość solidny obrońca i w końcu nie pasujący do schematu jakim ostatnio się kierowaliśmy przy kupowaniu obrońców- wysoki i dobrze grający głową. Do paru Lucio potrzeba właśnie kogos takiego jak Khalid- trochę bardziej zwinnego, sama gra głową mało daje jeśli ktoś jest wolny i mało zwinny. Teraz potrzebujemy tego drugiego typu obrońcy :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”