Polscy kibice - Strona 142

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 maja 2011, 23:29

pepe00 pisze:co prawda nie chodzę na mecze, ale mam paru znajomych kibiców zawiszy, to wiem jakie to lumpy
Poważnie? Bo też jestem z Bydgoszczy i mam trochę innych znajomych, którzy są kibicami Zawiszy

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 18 maja 2011, 23:40

Cris7 pisze:
pepe00 pisze:co prawda nie chodzę na mecze, ale mam paru znajomych kibiców zawiszy, to wiem jakie to lumpy
Poważnie? Bo też jestem z Bydgoszczy i mam trochę innych znajomych, którzy są kibicami Zawiszy
akurat ci moi to widocznie był ten gorszy element, troche po więzieniach też siedzieli :shock:

WKS :mrgreen:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 maja 2011, 23:44

pepe00 pisze:akurat ci moi to widocznie był ten gorszy element, troche po więzieniach też siedzieli :shock:
grypsowali ?

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 18 maja 2011, 23:48

widze ze kibice zwierają zwieracze przeciw tuskowi :mrgreen: szkoda ze nie mieliście tyle samoorganizacji i chęci wcześniej, aby wyeliminować stadionowy bandytyzm spośród was. problem istnieje od dawna, to fakt niezaprzeczalny.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 19 maja 2011, 4:10

piwus pisze:Poza tym fajnie mieć forumowicza, którego poziom umysłowy i elokwencja nie są wykorzystywane wyłącznie do bicia piany -
Wątpię, czy ten tekst jest jego.
http://legionisci.com/news/42896_HFPC_W ... ytyke.html
Tu masz wpis (L)eon38
Więc, albo kolega przywłaszczył sobie treść Leona, albo to ta sama osoba, w co mam prawo wątpić :)

pepe00 człowieku ogarnij się, bo piszesz górnolotne farmazony. Fajnie brzmią, ale nijak mają się do rzeczywistości.
Uświadom sobie, że np. w Poznaniu WL m.in wprowadziła zasady wyjazdowe, które są przestrzegane - zobacz sobie wyjazdy po Polsce, po Europie - bez burd. WL jest wówczas jednym z organizatorów - oni zajmują się sprzedażą biletów na mecze. Na PP WL nie sprzedawała biletów, tylko pośredniczyła między PZPNem.
Po drugie żaden klub (Lech, Legia) nie był organizatorem meczu w PP.

obejrzyj sobie ten filmik i zapamiętaj wypowiedz Rafała Dębińskiego z końcówki.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1522
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 maja 2011, 9:14

pepe00 pisze:widze ze kibice zwierają zwieracze przeciw tuskowi :mrgreen: szkoda ze nie mieliście tyle samoorganizacji i chęci wcześniej, aby wyeliminować stadionowy bandytyzm spośród was. problem istnieje od dawna, to fakt niezaprzeczalny.
Wśród policjantów są idioci - fakt niezaprzeczalny.
Wśród księży są pedofile - fakt niezaprzeczalny.
Wśród arabów są terroryści - fakt niezaprzeczalny,
Wśród gimnazjalistów są młodociani bandyci - fakt niezaprzeczalny.
I bym mógł tak wymieniać i wymieniać.

Rozumiem, że trzeba zlikwidować policję, kościoły, wszystkich arabów powiesić, pozamykać szkoły?

W każdej grupie społecznej znajdą się przygłupy, ale jeżeli ktoś chce wrzucić wszystkich do jednego wora to znaczy, że sam jest tym przygłupem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2011, 9:29

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... msta_.html

Dalej udawajmy, że nie ma problemu a wszyscy się czepiają i odwracają uwagę kibicami od poważnych problemów w tym kraju. Przecież to jest k.... jakaś patologia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 maja 2011, 11:04

Morrow od czasu finalu GW az bije po oczach na stronie tytulowej haslami kibole to i tamto.

Mnie najbardziej ciekawi jak ta walka z kibicami wplynie na wizerunek PO. Ponadto czy ogol spoleczenstwa popiera decyzje Tuska. Chetnie poczekam na wyniki badan byle nie wykonanych na rzecz GW czy TVN.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2011, 11:26

Bienias :angry:

Każdy serwis ma tę informację, nie tylko gazeta, wystarczy sprawdzić. Przytaczam tu naprawdę chorą sytuację, której nie da się pojąć w żaden sposób a Ty wyskakujesz z kampanią GW przeciwko kibolom. Ręce opadają...

Ciekawe czy inaczej byś pisał gdyby Tobie albo Twojemu bliskiemu ktoś pocharatał mordę żyletką za to, że szedłeś w koszulce Legii z w-fu. Wszyscy wiemy, że żyjemy w chorym kraju ale takie akcje nie mieszczą się we łbie. Trzech na jednego, wielcy kibice i chojraki, dzieciak będzie miał blizny i traumę na całe życie. Ktoś obraził ich klub a klub jest niczym matka więc nie dadzą go obrażać i musieli się zemścić. To się nazywa prawdziwa miłość do klubu i kibicowanie.

We wszystkim jest pewna granica, oprawy, dopingowanie swojej drużyny, tak, ale w Polsce w przypadku piłki nożnej ta granica normalnego dopingu jest przesunięta i to daleko. Tak, jest mnóstwo normalnych kibiców, żyjących meczami swojej drużyny i dopingiem, sam się obracam w ich towarzystwie ale Ci nienormalni to nie jest tylko margines. Zabawne jest tylko, że każda akcja piętnująca bandytyzm albo zwyczajne chamstwo to "odwracanie uwagi od niepowodzeń rządu", wina policji, kampania i nagonka przeciwko kibicom, nieudolność organizatorów albo cokolwiek innego. Zawsze winni są wszyscy dookoła tylko nie my.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 maja 2011, 11:30

To co się stało w Piekarach uważam za skandal i przykład tego co dzieje się z gównażerią w tym kraju. Bo na pewno zrobiły to jakieś popieprzone dzieciaki, których starszy brat zabrał kilka razy na mecz i już się uważają za przezajebistych kibiców. Ale to właśnie z takimi walczyć, a nie z tymi, którzy na meczach robią oprawy. Takich bulwersujących zachowań nie wyeliminuje się zamykając stadiony, czy karząc za przekleństwa na trybunach.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 maja 2011, 12:15

Zabawne jest tylko, że każda akcja piętnująca bandytyzm albo zwyczajne chamstwo to "odwracanie uwagi od niepowodzeń rządu", wina policji, kampania i nagonka przeciwko kibicom, nieudolność organizatorów albo cokolwiek innego.
Zabawne to chłopie jest to, że Policja w 40 mln kraju nie potrafi wyłapywać przestępców i za 100 idiotów muszą cierpieć 40 tys stadiony. Zabawne jest to, że jakiś kretyn rzucił mikrofonem w Bydgoszczy i przez to kibice w całej Polsce nie mogą jeździć na wyjazdy. Zabawne jest to, że ktoś w wolny kraju dostaje mandat za wyrażanie swoich poglądów. I w końcu najzabawniejsze jest to, że Ty kupujesz wersje, że te wszystkie działania rządu są rzekomo wymierzone w bandytów. Stadiony są zamykane za anty rządowe hasła i anty rządowe transparenty, a nie z jakiś innych powodów i to jest zupełnie oczywiste. Zaraz może zamkną wszystkie stadiony do końca roku, bo jakiś trzech idiotów kogoś pocieło.

http://cogito.salon24.pl/307865,ostatni ... alda-tuska

Edit: Jak to powiedział Bartoszek "Równie dobrze może zacznijmy zamykać ulice, bo nie można sobie poradzić z pijanymi kierowcami" :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2011, 12:37

Ty kupujesz wersje, że te wszystkie działania rządu są rzekomo wymierzone w bandytów
Gdzie kupuję? Gdzie napisałem, że popieram zakaz stadionowy i to co robi rząd? Cytat poproszę.

Widzisz, ciężko tutaj jest podjąć dyskusję bo Ty wszystko sprowadzasz do polityki i swojej nienawiści do PO. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ja nie napisałem ani nie mam zamiaru nic pisać o PO, polityce i zamykaniu stadionów, to Ty starasz się każdą rozmowę sprowadzić na te same tory. Nie interesują mnie gierki polityczne, kto na czym chce sobie nabić rankingi. Sorry, wybacz ale się polityką brzydzę i na ten temat nie mam zamiaru z Tobą dyskutować.

Ja zwracam jedynie uwagę na problem z kibicami. Na to, że nie jest tak jak wielu by chciało to widzieć, 3 debili na świeczniku, tylko, że problem jest znacznie bardziej rozległy i jeśli znowu przyszło by nam grać mecz za tydzień w Kownie to rozpierduchy będą tylko winni policjanci, ochrona, rząd, piłkarze, FC Barcelona i rower czehera. Tylko nie kibice bo to przecież najnormalniejsze, że jak idą na mecz to chcą się ponapierdalać i jeśli ktoś ich nie powstrzyma to tylko jego wina.

Poza tym dajesz dowód na to co opisałem. Zwróciłem uwagę na patologię, wstrząsnął mną news o tym, że 3 debili w imię miłości do klubu i zemsty z premedytacją zniszczyło 15 letniemu dzieciakowi twarz. Podtekst kibicowski, dlatego chciałem wskazać, że to kolejny przykład,na to że jeśli chodzi o polskie kibicowanie w piłce nożnej coś jednak jest nie w porządku i zamiast czepiać się wszystkich dookoła to może jednak warto najpierw popatrzeć na siebie a Ty pokazujesz tu winę policji, rządu, itp. To co pisałem wcześniej zawsze wszyscy winni tylko nie kibice. Winnymi okaleczenia tego dzieciaka nie są Ci idioci tylko policjanci, którzy odpowiednio nie patrolowali okolicy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2011, 12:41

Kamil232 pisze:Zabawne to chłopie jest to, że Policja w 40 mln kraju nie potrafi wyłapywać przestępców i za 100 idiotów muszą cierpieć 40 tys stadiony. Zabawne jest to, że jakiś kretyn rzucił mikrofonem w Bydgoszczy i przez to kibice w całej Polsce nie mogą jeździć na wyjazdy
Trzeba przyznać, że to pokazuje jak działa polska władza. Mają do wyłapania 50 osób i sobie nie dają rady :lol: Zresztą wczoraj złapali największego polskiego bandytę, poszukiwanego listem w całej Europie, a on spokojnie od dwóch lat grał w piłkę w B klasie. Bo to Polska właśnie :rotfl:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 maja 2011, 13:00

Chcesz porozmawiać o problemie, proszę bardzo. Skąd się biorą takie postawy, skąd wyrasta taka degrendolada wśród młodzieży? Hmm zastanówmy się fajnie tu ujął Zarzeczny jedyną perspektywą dla młodego pokolenia w tej chwili to jest praca w Niemczech. Cóż Adolf Hitler też oferował pracę w Niemczech.
I to jest właśnie ten problem, który jest przykrywany problemem kiboli. Problem tego jak wygląda stan naszego państwa, jakie go trapią patologie, co to państwo oferuje swoimi obywtaleom. Prace za 1200 w markecie? Mieszkania 40 metrowe za kredyt na którego spłatę będzie trzeba zapierdalać całe życie? Skąd się biorą takie patologie, jak 15 letniemu chłopakowi może przyjść do głowy by innemu pociąć twarz, gdzie była rodzina, gdzie była szkoła? Kto wychował tych dzieciaków? Rodzina to pewnie rodzice muszą zapierdalać przez 12 h dziennie, zeby zarobić po 1000 zł i mieć co włożyc do garnka. Szkoła? Litości każdy z nas chodził do szkoły i jeśli przez 12 lat trafił chociaż na jednego nauczyciela który potrafił go zainspirować, zyskał u niego autorytet i mógł mieć wpływ na jego życie to mu gratuluje. Wychowała tych dzieciaków ulica na którym co miał robić, jakie miał rozrywki, czym się te młode dzieciaki miały zająć? Jakieś pomysły? Jakieś imprezy kuturalne? Jakieś zajęcia dodatkowe gdzie dzieciaki mogły by rozwijac swoje pasje, a ich rodziców nie stać, żeby im zapłacić prywatnych szkół? Nic nie mieli do roboty, jedyne zajęcie to siedzenie na ławce i nudy, a w takiej sytuacji przychodzą do głowy kretyńskie rzeczy. Zaczyna się powoli jakieś fajki, jakiś browar, wpada się w towarzystwo i zaczynają tym dzieciakom imponować różne dziwne postawy, który mogły by odmienić ich szare życie i wprowadzić w nie troche kolorytu. I zaczynają się bawić jakieś chuliganki, coś się zaczyna dziać, coś sie zmienia, mają poczucie również, że stają się kimś ważniejszym, czują moc i tak się zaczyna, nie mówie, że u każdego, ale u wielu.
I tu jest zasadniczy problem, że im wyższy standard obywateli, im więcej państwo ma do zaoferowania swoim obywatelom, im bogatsze spoleczeństwo, i przede wszystkim im więcej inicjatyw które mogły by młodych dzieciaków wyrwać spod blokowisk, żeby mogły rozwijać swoje pasje tym patologii jest mniej.
Ale nie my o wszystkich problemach które trapią nasze państwo, o tym, ze [k****] ceny mamy zachodni europejskie, a płace wschodnio europejskie, o tym, że każdy Polak rodzący się już jest obarczony 30 tys długiem i tak można pisać przykrywamy mitycznymi kibolami, którzy stali się najważniejszym problem w państwie, no sorry zaraz obok nieżyjącego Lecha Kaczyńskiego i Jarosława. Gdyby nie te trzy problemy to by był kraj miodem i mlekiem płynący :roll:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2011, 13:08

sbQ pisze: Kolego, ale wszystko się sprowadza do polityki. Kamil, ja, czy ktoś inny wcale nie musiałby o tym wspominać.
W takim razie wytłumacz mi jak ma się polityka do tego, że 3 gości "wygrawerowało" dzieciakowi żyletką inicjały klubu?
Wiadomo, że problem jest, ale na pewno nie w takiej skali, jak to obrazują media.
Pewnie, że nie w takiej skali. Oczywiście, że nie każdy kibic na stadionie to chuligan i bandyta, ba, takich jest mniej niż więcej na całe szczęście. Co nie zmienia faktu, że problem istnieje i moim zdaniem nie należy go bagatelizować tak jak niektórzy by chcieli zwalając winę na wszystko dookoła.
Teraz większość szkolnych, czy ulicznych wybryków będzie odwoływana do ruchu "kibicowskiego". To jest tak jak ze wszystkim o czym nie powinno się mówić.
Media znalazły pożywkę i będą ten temat z pewnością eksploatować co nie zmienia faktu, że np. dzisiejszy news pokazuje, że mamy do czynienia z patologią. Zniszczyć komuś życie w imię miłości do klubu? Nie ma na to słów.

Kamil, masz rację w wielu kwestiach i ładnie przedstawiłeś patogenezę problemu. Wytłumacz mi jednak dlaczego np. na takiej Ukrainie, gdzie kraj jest lata świetlne za nami a piłka na wyższym poziomie takie problemy z kibicami i bezpieczeństwem na stadionach nie istnieją?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 13:24 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”